icon

Ako dlho čakať na spontánne vyčistenie?

alepetna
23. jan 2025

Ahojte, cakali ste na sponntenne vycistenie namiesto kyretaze? Ja cakam dva tyzdne od kedy som sa to dozvedela a plus asi minimalne dva tyzdne ked sa prestal vyvijat plod. Treti den slabo spinim ale okrem toho nemam ziadne priznaky ze by sa to malo rozbehnut. Ako dlho ste cakali vy?

gelifil
23. jan 2025

da sa tomu pomoct

andrejka1974
23. jan 2025

@alepetna určite by som išla na kontrolu je to už dlho

nika_val
23. jan 2025

Toto už je dosť dlho..radšej zájsť na kontrolu a keď to inak nepôjde tak radšej tu kyretáž
Mne sa krvácanie tiež spúšťalo postupne trvalo. Odkedy som to zistila tak do 5 dní sa to krvácanie spustilo..

barka1
23. jan 2025

@alepetna začala som špinit v 11+0, šla som na kontrolu a plod mal velkost 6+4. Takže som nevedomky "cakala" mesiac. Potom som do 48h sama potratila.

darina90
23. jan 2025

To je extrémne dlho ..mne keď zistili MA v 11tt okamžite som isla na kyret a inak by som to ani nechcela . To k čomu je toto trápenie dobre ?!

Držte sa

gelifil
23. jan 2025

pisem IP

gelifil
23. jan 2025

@darina90 nie je to extremne dlho a nestresuj ju...to naco je toto dobre, take stresovanie?!...myslsi, ze zena, ktora sa tak rozhodne, si nic nenastuduje, nezistuje?

baskustek
23. jan 2025

@darina90 vôbec to nie je extrémne dlho. Mne sa prestal vyvíjať plod v 7tt, teraz som asi 12tt a stále čakám. Ale už sa to rozbieha, zajtra idem na kontrolu. Dr mi povedal, že sa čaká 4-6 týždňov, takže je to ok

jablkovastrudla
23. jan 2025

Kamaratka bola takto, tiez cakala v podstate mesiac. Iba zistila ze je tehotna ale boli na dovolenke a kym prisli tak uz bolo neskoro. Po mesiaci zacala spinit ale nakoniec Isla na zakrok nech to ma za sebou.

michaela329
23. jan 2025

Choď na kontrolu a ja by som sa už asi dala vyčistiť, ak to nejde samo. Kamarátke sa z čakania zapalila maternica.

jaskolka
23. jan 2025

Ja som čakala vyše dvoch týždňov po opakovanom potvrdení MA,nič sa nedialo,šla som na kyretaz. O pár mesiacov neskôr som znovu otehotnela,už bolo všetko v poriadku

nika_val
23. jan 2025

@gelifil ja som napísala preto že je to dlho lebo mne moja dr povedala že maximálne 2 týždne čakať aj to už je hraničné
A na MA sa prišlo skoro hneď...ono záleží asi od doktora čo povie
Niekto povie že 2 týždne je hranica, niekto povie že v pohode 4 týždne a niekto môže dostať zápal aj týždeň keď iba čaká
Je to asi len vec pohľadu rôznych odborníkov keď sa to tak líši 🙂
Plašiť samozrejme netreba s ničím, autorka si určite prechádza ťažkým obdobím aj bez toho. Ale zájsť na kontrolu pre istotu nezaškodí

ivusa1516
23. jan 2025

@baskustek presne mne sa až 4 Týždeň po zistený samé spustilo... Nechápem čo to niektoré tak preháňajú

gelifil
23. jan 2025

@nika_val to ano...mna dr.sledoval, robil krvne testy

lilli110
23. jan 2025

@alepetna ja som cakala skoro mesiac. Kazdy tyzden kontrola dovtedy. Nevedela som sa rozhodnut, myslienkami uple inde😔 bolo to na podnet lekara, ktory ma mal vtedy na starosti. Bol za prirodzene vycistenie. Ja som bola odovzdana, uplne mimo. Teraz ale viem, ze ak by som sa zas mala rozhodnut, tak by som zvolila kyret. Bolo to narocne na psychiku, trvalo to dlho....aspon pre mna.

nika_val
23. jan 2025

@gelifil veď to že je rozdiel byť sledovaná a tak čakať a čakať len tak 4 týždne
Veľa sa aj tu na MK diskutuje o tom kedy sa snažiť po kyrete znovu.. tak jeden lekár povie po prvom cykly, druhý povie počkať 3 mesiace, ďalší pol roka
Ďalšia vec mne napr 1 dr povedal jednoznačne že ide o MA, a druhý mi povedal že on to tak jasne nevidí a počkal by
Vo veľa veciach je to zrejme len vec pohľadu daného doktora

dasa234
16. feb 2025

@alepetna plod bol bez akcie srdca 2 týždne (zistené na kontrole, plod mal 6/5, a mal mat už 8/5)...počkali sme 2 týždne, samozrejme, krv mi vzali na zápalové markery, ale keďže všetko bolo ôk, dohodli sme sa , že počkám max. 2 týždne a spustilo sa to do dvoch týždňov samo, doma.

annalubuska
17. feb 2025

@alepetna ja toto práve prežívam, teraz v sobotu cca boli 2 týždne čo bábu prestalo cca v 7+5 biť srdiečko. Lekár povedal že dáme tomu čas do konca februára, resp. ak sa do konca tohto týždňa nič neudeje, mám si ten posledný týždeň ísť pýtať Misoprostol (tabletka) do nemocnice. Ak by ani tá nezabrala, 3.3. nech sa nahlásil na kyretáž. Povedal že čakať 4 týždne je ok, ale tých 6 týždňov je veľa, plod kalcifikuje a potom je náročná aj samotná kyretáž. Ja už od štvrtka špiním, pomaly to prechádza ako do slabšieho menzesu. Pojem alchemilku, po 2 x som si dala teplú vaňu, červené víno … uvidíme. Podľa mňa je strašne veľa v hlave, snažím sa uvoľniť a “pustiť” bábo nech ide 🥲

baskustek
17. feb 2025

@annalubuska veď vyskúšaj, ale upozorňujem ťa, nechcem ťa strašiť, priprav sa na bolesť v podobe kontrakcii a veľa krvi. A skús sa zdržiavať doma, lebo mne sa to spustilo na verejnosti a musela som si volať 112. Len to zrazu prasklo ako balón a išli zo mňa zhluky zrazenín vo veľkosti strapca hrozna. Ja som čakala od 7tt do 13tt a to už bolo dosť. Napriek tomu som sa kyretu nevyhla a aj pri tom extrémnom krvácaní sa plod držal v krčku, takže ho nakoniec dali von vákuom pri kyrete. Keby som to vedela, že to takto dopadne, mohla som to mať už dávno za sebou. Za mňa samovyčistenie nikdy viac

gelifil
17. feb 2025

@annalubuska su este aj dalsie techniky, nápoje, ako to spustit....

gelifil
17. feb 2025

@baskustek nemusi to tak byt...bolesti ako pri menzese akrvi tiez nie viac

annalubuska
18. feb 2025

Ďakujem. Mám za sebou aj kyret, bolo to rýchle a pohodlné, teraz chcem skúsiť aj túto možnosť. Aký môže byt priebeh ma dr poučil, aj aké situácie môžu nastať - verím že všetko pôjde ok. Už som raz rodila, dr povedal že plod by mal vedieť cez krčok prejsť, keď už tadiaľ prešlo dieťa. Keby nie, dá sa to riešiť ambulantne v rámci vyšetrenia.

annalubuska
18. feb 2025

@gelifil daj tipy pls 🙂

gelifil
18. feb 2025

@annalubuska pisem IP

annalubuska
19. feb 2025

@baskustek @gelifil mám po tom. Včera večer som pocítila ako sa niečo uvoľnilo, zakrvácala som, potom to prestalo a začali sa rozbiehať kontrakcie, cca 1,5 hodiny, ale boli úplne v pohode v porovnaní s pôrodom, pri najsilnejšej zo mňa vyšplechla trochu nejaká voda a zdalo sa mi že počujem slabé čľupnutie, ale nič som nevidela, potom kontrakcie úplne ustali, bol chvíľu úplne pokoj a potom prišla druhá, horšia polovica, neboli to kontrakcie ale veľmi silné a sťahy maternice, tam sa 2 hodiny zo mňa po každom sťahu cedila čerstvá krv, keby som nemala 10mes. syna ktorého dojčím a neviem si predstaviť čo by bezo mňa robil, asi si volám 112, ale dali sme tomu tie 2 hodiny - niekde som čítala že keď je krvácanie nad 2 hodiny tak treba ísť, a potom sa chvalabohu zmiernilo. Celé to nebolo veľmi bolestivé, resp. bolo to úplne znesiteľné, skôr som bola vystrašená. O pol 2 som si ľahla, zadriemala ale o hodinu som sa zobudila na dosť hrozné menštruačné bolesti, že som ani nevládala vstať, ale dokopala som sa dať si paralen, zabral a odvtedy bolesti úplne ustali, teraz je to už niečo ako silnejší menzes. Tak dúfam že všetko vyšlo ako malo. Ale je pravda že je to hardcore, keby som nemala skúsenosť z pôrodu tak som úplne mimo a ako prvá skúsenosť to pre ženy čo nerodili musí byť hrozné. Zaujímavé je aj, že syn, ktorý sa v noci v istých časoch budí na jedenie, cca po 2 hodinách v postieľke musí ísť spať so mnou v posteli inak by bol podchvíľou hore, a občas je aj tak prebratý a potrebuje douspať, túto noc spal ako dudok, prespal prvé jedenie ktoré by som mu nedokázala v tom čase dať a do postele šiel až od 1, to ho strážil muž, aby nespadol. Včera ráno som mala na váhe 74,3kg, dnes presne 73 🙈.

baskustek
19. feb 2025

@annalubuska tak uvidíš na sone, snáď to vyšlo všetko. Ale je to brutal, ja už by som sa druhýkrát na to nedala.

gelifil
19. feb 2025

@annalubuska ❤❤❤