Ako dlho ste sa čistili po MA?

sam1731
13. jan 2021

Ahojte, žial diagnóza bola jasná MA cca v 6týždni:( 28.11 som bola u Dr. a ten mi oznámil MA to som uz nala koncit 8tt o týžden kontrola kde sa to potvrdilo potom som tam chodila ako na husle kedze som nechcela iat na kyret. Niekedy v polke decembra som začala špinit a 16.12 som sa zacala cistit kedy to bolo najintenzivnejsie a asi najhorsie aj ked bezbolestne 18.12 mi pichli injekciu na stiahnutie po ktorej mi ale bolo zle a 22-23.12 zo mna vysli dalsie zrazeniny a 25 12 zas. 28.12 som bola na kontrole a povedal ze dutina este neni uplne stiahnuta a ze pichne injekciu ale to sme sa dohodli ze radsej nie kvoli tomu ze mi predtym bolo zle tak som pila alchenilkovy caj , citronovu stau a tonic. 1.1. zo mna vysli dalsie zrazeniny a 5.1 na kontrole povedal ze uz tam takmer nic nie je a dutina je skoro uplbe stiahnita a ze je pravdepodobne ze ked uz len troska spinim vyplavi sa zvysok az pri menstruacii. Ked som sa ho pytala kedy asi povedal 4-6 tyzdnov odkedy som sa zacala cistit. Vcera zo mna ale vysli dalsie kusky a mala som aj krce a bolesti krizov a dnes opat. Moze to byt menstruacia alebo sa stale cistim? (Tak dlho?) Ako dlho ste sa vy cistili? Vyslo vsetko hned? Alebo je nieco zle?

adma11
13. jan 2021

Ja som sa vycistila do tyzdna.

kubkovamama
13. jan 2021

@sam1731 mne to trvalo dlho,v podstate to plynulo prešlo do menštruácie.Lenze to bolo 8r po prvom pôrode,telo po materstve sa správa trošku inak ako keď potratis prvý krát.Prve dni aj mne bolo veľmi nevoľno,potom cca 2 týždne som inhalovala oxytocín na stiahnutie,chodila 2x týždenne na kontrolné sono.Ten mesiac to trvalo.Pokial nemáš teplotu, slabosť apod malo by to byť o.k.

sam1731
autor
13. jan 2021

@kubkovamama uz jedno dieta mam 🙂 cize moze to trvat tak dlho? Lebo zachvilu to bude mesiac co v podstate nonstop krvacam aj ked asi tyzden dozadu uz to bolo len spinenie som myslela ze uz koniec a teraz zasa tecie vyslovene krv a 2 dni opat zrazeniny. Tak neviem ci je to menstruacia alebo stale sa cistim 😬

kubkovamama
13. jan 2021

@sam1731 myslim,ze moze a prechadza ti to do cyklu.Ked ti robili kontrolne sono dr.to predsa pozna,ci sa zvysuje sliznica,tým padom nabehol cyklus,ved kolko zien otehotnie hned mesiac po potrate.Mala som to tak 2x MA a 3x som musela na kyret.No vzdy to krvacanie-spinenie trvalo skoro mesiac.

bona1393
16. jan 2021

Ahoj ja som potratila 19. januára. Čistila som sa cca. 2 týždne. a po šiestich týždnoch od potratu som dostala prvú menštruáciu. Tiež som čakala na prvú M aby som sa vyčistila úplne pretože mi tam ostala nejaká zrazeninka. Po M som išla na kontrolu a už bolo všetko ok 🙂 Počas novembra a začiatkom decembra som dostávala injekcie Methergin na stiahnutie asi 3-4 x.

sam1731
autor
16. jan 2021

@bona1393 ja som bola teraz u dr. Pre istotu a povedal ze sa to pekne stahuje uz ze uz je tam len trolinku a ze menzes to este nie je a ze moze to dlhsie trvat kvoli tomu ze mne tu injekciu pichali len raz a po nej mi bolo hrozne zle a potom uz mi ji nedal radsej takze pijem tonic a citron :D

dejna_
17. jan 2021

@kubkovamama a podarilo sa vám po 3 potratoch zistiť kde je problém? Máte nejaké deti?

bona1393
18. jan 2021

@sam1731 Ja som potom čo som už nekrvácala skúšala aj horúci kúpel a červené víno. Kúpel samozrejme len s čistou vodou alebo max. s morskou soľou. Pila som čaj z alchemilky asi 6-8 šálok denne. Určite ti to menštruáciou vyjde samé 🙂 držím palce 🙂 Ja som bola už v 11. týždni čiže som tam mala aj hrubú výstelku preto to trvalo dlhšie. Vo štvrtok ešte idem na hematológiu a endokrinológiu a od februára sa budeme o bábo pokúšať znova ❤

bona1393
18. jan 2021

@sam1731 ešte ma napadlo vynechať ten citrón, lebo ten má skôr sťahujúce účinky na cievy, čiže spomaluje krvácanie.

dejna_
19. jan 2021

@bona1393 ja idem zajtra na endokrinologiu na odber krvi ..inak netreba tam aj moč ? Lebo to nehovorila tuším 😬

grepsik
10. feb 2021

@bona1393 preco tie injekcie prosim?
Ja som mala spontanny potrat bez zasahov, 10 dni krv, potom na sone bolo vidiet, ze nieco ostalo. Cakali sme ze pri ms to odide. Neodislo, no dokonca je to vacsie. Dr. ma poslal do nemocnice a tam mi povedali, ze mam este jednu ms pockat. Potom planovany zakrok. Neviete co to moze byt? Preco je to vacsie? A preco mam cakat?

bona1393
11. feb 2021

@grepsik, boli to injekcie na kontrakcie maternice, aby to telo vedelo lepšie vypudiť. Môže to byť nejaká zrazenina, pri ktorej mohla prasknúť cievka a zväčšila sa, ako hematóm. Skús piť alchemilkový čaj, ten pomôže na dočistenie (celý cyklus).

dejna_
11. feb 2021

@grepsik ach bože toto sa stalo aj mne ale s tým rozdielom že ja som spinila ale po 7 tyzdnoch má museli čistiť ..teraz som 6 dní krvácala 7 dní spinila a teraz mi prišiel menzes ale tiež mi tam niečo ostalo ale lekárka povedala že mám prist po 2 menštruácii a popravde si ma teraz celkom nastrasila ..že možno sa znova kyretazi nevyhnem 🤷🤦...ja popravde neviem čo tam tá moja lekárka videla v papieroch napísala len endometrium 14/2 MM ale zrazeninu nepísala ..daj vedieť ako si potom dopadla

grepsik
17. feb 2021

@dejna_ netreba paniku, bola som u dr. ze zbytky obrastlo endometrium, preto je to vacsie. Ze zakroku sa nevyhnem povedal. Ale to je velmi individualne. Netreba sa hned plasit ;)

dejna_
17. feb 2021

@grepsik ja keď som potratila prvý krát tak som krvácala resp. Spinila 7 tyzdnov s tým že keď som bola v nemocnici na kyretazi tak mi lekár vysvetľoval že keď ostane nejaká zrazenina v maternici že sa môže tváriť ako otvorená ranka a preto to stále spini ...ja som bola na Hcg 5.2. a mala som len 2. Čiže to je negatívne ale na kontrolu mám ist k svojej lekárke až po 2 menzesoch čo sa mi zdá byť dlho 😬. Rozmýšľam že si u nejakého lekára zaplatím sono ...inak mne už menzes skončil a nebol nejaky silný dva dni ledva spinenie taký nabeh ..potom slabý menzes 2 dní ..potom silnejší dva dni 2 a ďalšie tri dni slabulinke spinenie..
Držím palce nech ťa dobre vyčistia nech už nemáš žiadne problémy.

grepsik
17. feb 2021

@dejna_ dik, tiez drzim palce, bude to dobre. Ja som mala mrchu taku normalnu, len ma nic nebolelo, co bezne odpadavam od bolesti, aspon ten prvy den. A teraz pohodicka, usmev na tvari, len ze sa to nedocistilo.. grr.. Kamoska mi este radila, ze bola na 3D ultrazvuk, ze si priplatila. Mala sice iny problem, ale bola velmi spokojna, ze bolo dobre vsetko vidiet a konecne jej to pomohlo riesit problem. Dovtedy nikto nic nevedel zistit.

dejna_
18. feb 2021

@grepsik ďakujem ..aj ja verím že to bude ok ...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre