icon

Ako dlho trvá liečba po kyretáži?

odrik
7. máj 2011

Bola som v 9.tyzdni druheho tehotenstva. Mam doma krasneho 11 rocneho syna

aicul82
22. mar 2016

Ahojte dievčatá. Aspoň že som našla spriaznené duše a vidiím že nás je naozaj dosť ktoré sa momentálne takto trápime po kyrete. Ja som podstúpila zákrok 14.3. teda minuký týždeň v pondelok, bohužial už v 11tt (nejdem tu rozoberať čo tomu predbiehalo, neprajem nikomu) ☹ Dávam sa dokopy stále na PN nejako sa mi nedarí, lebo som chytila ešte aj zápal močových ciest, takže ATB, som dostatočne prečajovaná od alchemilky cez žensky a urologický ale to zvládam, horšie je na tom psychika. ale čo ma znepokojilo že včera som začala znova špiniť a vôbec neviem či je to normálne ale keď tak čítam asi hej, nechcem robiť paniku, k lekárovi mám ísť až buduci týžden. Nie je to silné krvácanie len také špinenie a už som bola o.k. doteraz nič.

luciferkax
22. mar 2016

@aicul82. Ahoj,spinenie je do mesiaca ešte v norme, je to bežné. ..docistujes sa. ..a čo sa týka fyzickej stranky, ja s tiež po kyrete ochorela, silná angina, k tomu riadna mykoza, pár dní bol pokoj, došiel zápal bartholiniho žľazy, super bolestivé. .potom sa mi vyhodilo škaredé akné, ...
Myslela som,že sa.zblaznim
Môžem tá však potešiť, že do dvochmesiacov po som bola po fyzickej stránke úplne v poriadku. .srdce sa zahojilo až pár mesiacov neskôr, keď som zasa otehotela. Držím päste nech si čím skôr fit

aicul82
22. mar 2016

@luciferkax Veď tej mykózy sa obávam po dobratí antibiotík, to bolo u mňa dosť bežné ale našťastie som nebývala často chorá. Veď uvidíme všetko chce čas. A ty si koľko po kyrete? Pre mňa je jediné šťastie že už svoj poklad mám tak sa to ľahšie zvláda. aspoň o trošku ľahšie

luciferkax
22. mar 2016

@aicul82 Ja som mala mykozu asi druhýkrát v živote, ináč ju vôbec nemavam. Kyret som.mala na začiatku augusta ..ja už mám tiež dve detičky, takže som sa cez to musel a rýchlo preniesť

budemmaminka
23. mar 2016

@aicul82 ahoj, velmi ma mrzi co sa ti stalo, u mna to je zajtra presne mesiac co mi lekar oznamil missed abort v 12tt, malo to byt nase prve babatko, dlho sme sa snazili, o to je to tazsie :( s tym spinenim ako so vyssie pisala ja som mala rovnaky problem, u mna po zakroku nic len jeden den krvacanie a potom nic a potom po tyzdni cca som zacala spinit zlakla som sa lebo doktor povedal ze by to malo trvat najviac 10 dni po zakroku, ja som mala 16 dni po a stale som spinila, u mna hlavne prislo ked som robila nejaku fyzicku aktivitu, baby ma tu ukludnovali ze to je len docistovanie, isla som predsa len na kontrolne sono lebo som sa bala mala som ja bolesti jeden den a nastastie vsetko ok, a lekar len potvrdil ze to bolo docistovanie.co sa tej psychiky tyka, ja neviem povedat ci zena sa s tymto vobec dokaze vyrovnat, dokaze to prijat to ano, ale stale tam bude ta otazka preco ja.vytacaju ma nazory ludi ktori mi radia ze sa nesmiem uzatvarat do seba nesmiem uz smutit ved to je uz mesiac, skodim len sama sebe, musim sa vzchopit a bla bla...nikto nepochopi ako sa zena citi ked toto prekona....a ked mi pomoze ze si vecer poplacem a nechodim medzi ludi tak to budem tak robit aj pol roka...ked je treba.vela ludi je strasne "mudrych" a pritom nemaju predstavu co si zena pri missed abort musi vytrpiet.pre mna to boli najhorsie dni mojho zivota a aj teraz ked vidim kamaratky v okoli s bruskom, picha ma pri srdci, ved ked si len pomyslim ze aj ja by som uz mala brusko :( stale si len vraveim asi to tak malo byt, priroda vie co robi a vsetko sa deje z nejakeho dovodu...inac mne obaja lekari povedali ze v dnesnej dobe missed abort je strasne casty, len sa o tom nehovori, alebo velakrat o tom zena ani nevie, lebo nevedela ze je tehu a dostala silnejsi menzes ako obvykle vtedy s azisti ze to bolo missed abort.vraj takmer 50 percent tehotensitev konci takto.drzim ti palce aby sa aj vam rychlo podarilo dalsie babatko a aby to uz bolo vsetko v poriadku 🙂

aicul82
24. mar 2016

@budemmaminka Presne ako keby si mi čítala z duše.... aj ja mám v okolí kamarátky ktoré moju situáciu vedia zhodnotiť lepšie ako ja sama a poviem ti že to mi nepomáha ani trošku. Tiež reči o uzatváraní sa do seba a podobne keci....ale ani jedna neprežila to čo ja a ani jedna nevie čo je to byť v mojej koži. Ale ani to nikomu naozaj neprajem. ja mám jedno šťastie že už mám sedemročného synčeka, ktorý ma zamestnáva dosť a keď si potrebujem zamestnať hlavu, tak pomáhajú dobré knihy, dobré znamenajú úplne jednoduché niekedy až trápne romány...xixi ale najhoršie sú večeri a noci ja to mám ešte čerstvé a vôbec neviem koľko to bude trvať ale ako vravíš každý sa s tým musí vyrovnať po svojom a chce to len čas....veľa veľa času...... tak tebe prajem veľa sily do ďalšieho obdobia nevešaj hlavu hlavne, buď trpezlivá a čo má prísť určite príde. 😉

3d
16. apr 2016

@budemmaminka Presne viem co prezivas. Ja som tiez mesiac po kyretazi MA 6tt. Zistili mi to v 10 tom a v 11 tyzdni ma cistili. Presne moje slova pises, tiez ma boli ked vidim mamicky s bruskom. Ale uz si dodavam silu, ze vsak aj ja za chvilu mozem byt zase s bruskom. A presne aj ty mozes! Treba pozbierat vsetky sili a zacat sa asi tesit na dalsie babo, verim tomu, ze dusa anielika co odletela vrati do noveho telicka. Dzim ti palce, aby si sa coskoro tesila a bola znovu stastna.

map0007
7. jún 2016

Ahojky dievčata,chcem sa opytat,sobotu som potratila dvojicky,hned mi utobili kyret.Telo v pohode,psychika v prdeli.Ale chcem sa opytat,bolelo Vas telo,dnes ma boli cele telo unava,ani rozpravat ani plakat nevladzem.Uplne unavena,neviem ci to bude kvoli tomu ze som stratia vela krvi,aj krvacam este.Ďakujem
.

map0007
8. jún 2016

Ahojky dievčata,chcem sa opytat,sobotu som potratila dvojicky,hned mi utobili kyret.Telo v pohode,psychika v prdeli.Ale chcem sa opytat,bolelo Vas telo,dnes ma boli cele telo unava,ani rozpravat ani plakat nevladzem.Uplne unavena,neviem ci to bude kvoli tomu ze som stratia vela krvi,aj krvacam este.Som velmi bleda.Ďakujem
@aicul82
@3d
@budemmaminka
@luciferkax

luciferkax
8. jún 2016

@map0007 ahoj, po kyrete by si podla mna nemala velmi krvácať.. ak krvácaš aj po troch dnoch intentzívne, mala by si skočiť na injekciu na zastavenie krvácania... ja som mala už iba špinenie... bolesti som nemala žiadne, fyzické... občas, ked som to prehnala s fyzickou aktivitou, tak iba podbruško ako pri menzeese, ale ináč nič.. ak sa cítiš nesvoja, cítiš sa zle, pre istotu zbehni k lekárovi, nech ťa skontroluje...
želám ti veľa zdravia a nech sa čo najsôr zotavíš

map0007
8. jún 2016

@luciferkax ďakujem🙂

3d
8. jún 2016

@map0007 Ahoj. Mrzi ma to ze sa ti to stalo. Ja som krvaca malinko. Len tyzden a to bolo spinenie. Psychika sa mi dala dokopy po prichode prveho menzesu po 4 tyzdnoch. Teraz myslim len na to ako znova otehotniet. Zabudnut sa neda, ale cas a nove zazitky ti pomozu. Drzim ti palce aby si sa pozbierala.

oiaa
10. jún 2016

@map0007 ahoj aj ja som cerstvo po kyreye 7.6. Citim ako ako keby ma presiel bager. Hlava v prdeli a telo.. Vcera som uz len spinila dnes som zaae zacala krvacat takze som tiez unavena ako pes. Ale ak nezacnem velmi tak to beriem ze je to rana ktora sa musi zahojit. Ak krvacas velmi chod na urgent. A bolesti mam v podbrusku aj ja este a v krizoch a okrem toho ma strasne bolia nohy co som necakala. Predsa len je to zaberak.

map0007
12. jún 2016

@oiaa ahojky,tiez ste potratila?uz krvacam menej,tedauz len spinim.Ale ta unava je neznesitelna,chvilu nieco porobim a nusim oddychnut,krize ma bolia tiez a aj podbrusko hlavne ak sa namaham.Pobede mam stavy ze mam pocit ze sa nemozem nadychnut a boli ma v hrudi ,asi psychika.Nenozem spavat.Dokonca uz aj sny mam s toho ze som zas poratia a zas kyret.To asi obavi s toho ci vobec budem mat este dieta.Stale sa mi menia nalady,chvilku sama a uz premyslam nad tym co sa stalo a placem.

oiaa
13. jún 2016

@map0007 ano. Zamlcany potrat. Aj u mna sa to pomalicky lepsi a aj psychika. Mala som cas smutit a oplakat babiku. Aj vy si doprajte twn luxus plakat kolko treba. Boliet to bude asi uz vzdy ale clovek sa s tym pomalicky vyrovna. Najdite si nieco co zamestma hlavu na ur itu dobu a najdite nieco ako sa rozlucit alebo ako dat najavo svoj pocit. Ja som 4 hodiny hladala tetovanie. 4 hodiny som plakala. Ziadne nemam a doteraz som ani nechcela ale.. Po prvej dcerw mam jazvy strie na bruchu a po druhom babatku nemam ani fotku. Tak si dam nieco vytetovat na pamiatku svojho dietata. Mna toto ukludnilo aj ked nechapem preco. Drzte sa a keby daco piste aj ip. Eva

abetka
15. jún 2016

Ahojte. Mne dnes lekari potvrdili missed. V 9.tt. V piatok idem na cistenie. Mam uz dve deti. Toto bolo tretie. Planovane. Tesili sme sa. S cim mam ratat a co mi bude treba v nemocnici?

luciferkax
15. jún 2016

@abetka ahoj, ja som tiež mala MA po dvoch deťoch... v 11 tt... u nás v nemocnici to robia ako jendodnový zákrok, ráno prídeš, poobede odchádzaš, neviem, či aj u vás takto robia, alebo nechávajú na noc.. v nemocnici iba vložky, netreba žiadne extra, žiadne veľké, klasiku, čo používaš, nekrvácala som veľmi, bolesť žiadna, prišla som nalačno, od rána som ani nepila, uspali ma a o 20 minút som už bola hore na izbe.... takže fyzicky žiaden problém, psychika sa dala dokopy až časom ...
skoré zotavenie

abetka
15. jún 2016

@luciferkax dakujem. Som uplne mimo

luciferkax
15. jún 2016

@abetka chápem. ..je to smutná skúsenosť. .ale bude dobre. .ja som prvé dní veľa.plakala aby ma.krpci nevideli. ..a tešila sa z narkozy že som nachvilu zaspala

pravdoluba
15. jún 2016

@abetka ahoj, veľmi ma to mrzí. Ja som mala kyret v piatok. Bol to zákrok na 15 minút a po troch hodinách som išla domov. V pondelok do práce,tale som veľmi unavená. Neboj sa ničoho. Bolesť duše postupne odíde a budeš pripravenátna ďalšie bábo.

matchgame
16. jún 2016

@abetka ahoj, ja som bola na kyrete včera v martinskej nemocnici. Bolo nás tam viac, trošku ma zarazilo ako to robia. Sedeli sme na lavičke pred operačkou a volali nás po jednej aby sme vošli...uff, na psychiku to bolo otrasné. Ale inak ok. Na izbe 7 žien, striedali sa prakticky každú hodinu. Prišli sme ráno na lačno, zákrok bol o jednej a domov sme mohli na druhý deň okolo deviatej. Treba mať vložky a nočnú košeľu, pyžamo neradi vidia. Asi tak...

selenka7
16. jún 2016

@abetka V prvom rade ma velmi mrzi Tvoja strata. Neviem ci vies o moznosti na kyret neist 😉 vlastna minulorocna skusenost, nechala som to na prirodu a priroda si krasne poradila. Ak chces, poslem Ti IP.

luciferkax
16. jún 2016

@matchgame fuj tak to je veru škaredá skúsenosť ☹ v ťažkej situácii nechať kopu žien pokope ☹
Ja som mala aspoň šťastie na personál
Na izbe sme boli dve (dostali sme izbu aj napriek tomu že je to jednodnova chirurgia) a sestrička chodila utesovat každú chvíľu a doktorka ubezpecovat že to bude ok

abetka
16. jún 2016

@matchgame tak toho sa obavam. Ja to nedam. Snad sa nezosypem.

abetka
20. jún 2016

Tak zvladla som to. Dakujem vam za podporu

pravdoluba
20. jún 2016

@abetka hlavičku hore a poďme spolu ďalej. 😘 super, že si to yvládla.

abetka
21. jún 2016

@pravdoluba a po akej dobe sa chcete znova pokuusit o babetko?

pravdoluba
22. jún 2016

@abetka my čo najskôr. Po prvej menštruácii. Nás tlačí už aj vek a telo si samo rozhodne.

luciferkax
22. jún 2016

@abetka my ženy toho zvládneme veľa.. skoré zotavenie a nech čím skôr nájdeš na teste dve čiarky!
moja gynekologička odporučila čakať na dve normálne mrchy, dva cykly, a potom sa môžeme začať snažiť....
aj sme začali, otehotela som však až po piatej mrche... :D :D zato prvý trimester sme prežili bez ujmy a dúfam, že nezakríknem

deaneira
22. jún 2016

@sybilka ka dom potratila v pondelok v 13tt - zamlknuty potrat babo malo ken 10tt nakoniec kym som cakala na prijem na kyret som potratila priamo na chodbe . Moje 2he babo