icon

Ako dlho trvá liečba po kyretáži?

odrik
7. máj 2011

Bola som v 9.tyzdni druheho tehotenstva. Mam doma krasneho 11 rocneho syna

jenn44
17. jún 2013

baby, mozem ist po upt na druhy den do prace? Nemam fyzicku pracu tazku, nic nedviham, bud chodim po budove cely den alebo sedim... Myslite ze mozem ist? Bojim sa, ze sa maternica tymto stylom nezahoji...

kiki68
17. jún 2013

nam povedali,ze pokial to nie je tazka praca,ako nejake dvihanie tazkych veci,alebo nejaka namaha fyzicka tak to sa da. Nejaka pani sa tam pytala presne to iste a to povedali,ze v pohode,len ze ma pouzivat namiesto schodov vytah,aby sa nenamahala ani tak pokial je to nejaka velka budova v ktorej clovek pracuje. Inak clovek ma narok na 7 dni PN po kyrete. Inak ja som uz na druhy den bola akoby fit, prve dni som sa snazila nic tazsie nedvihat,vsetko dopadlo v pohode, na KO o tyzden uz bola maternica krasne stiahnuta. Ja som mala MA 8TT,takze uz to nebola uplne najmensia dutinka, lekar sa vyjadril,ze dutinka uz bola velka ako 10TT. Lekarka, co robila kyret mi potvrdila,ze tam bol odumrety plod. Teraz som po vyse 4 tyzdnoch dostala prvy menzes a teda strasne bolesti...asi sa nanovo startuje cely system...

jenn44
17. jún 2013

@kiki68 no ja som asi taky isty pripad... odhadovali 8tt, tiez tak ako ty, o velkosti dutinky sme sa nerozpravali... snazim sa presvedcit, ze to bol len sen... Dakujem za info, je to velka budova ano, zajtra este ostanem na paragraf doma.. a v stredu uz musim makat :( Dakujem!

icer
18. jún 2013

mna pustili po 3 hodinách, krvacala som najviac cestou domov, potom sa to dalo, len sem tam som špinila... aj mrcha prvé dva razy skoro žiadna ! doslova.. len také kapky.. a tretia stála za to !!!! teraz mi po týždni skončila, a to pri prepúšťaní mi vraveli, že sa budem stenou škrabať.. a nič, ale na kontrole som nebola.. 4 boli 3 mesiace.. idem piatok na kontrolu..

kiki68
25. jún 2013

tak ja som po tomto slavnom menzese po kyrete skncila v spitali na pohotovostiach, pretoze tie bolesti boli tak strasne,ze som myslela,ze mam nieco uplne ine. Po dni a pol sa to cele zastavilo a teda strasne bolesti,na zemi v krcoch,to som este nezazila. Nakoniec najviac pomohol alchemilkovy caj. V tzch horucavach napichana injekciami,tak to bol zazitok. Inak na USG vsetko ok....no len tie stavy,co som mala neboli ok ani nahodou. Hadam dalsia MS bude lepsia,nez toto... 😒

kacenka112
14. nov 2013

ahojte dievcata, tiez som po kyretazi asi 4 dni. jedine co mi lekar odporucil bolo pockat cca 3 mesiace a potom sa mozeme znova zacat snazit o babatko. neviete mi poradit co je dobre robit dovtedy? niekde som citala, ze napriklad aj uzivanie jacmena a chlorely je dost dobre. Nemate nejake skusenosti ? dakujem vam a drzim nam vsetkym co mame podobne skusenosti palce aby sa to cim skor podarilo ;)

tana85
14. nov 2013

@kacenka112 🙂 oddychovat ked mozes, to je asi najlepsie, bez vycitiek lezat a nechat nech sa telo a psychika spamata. ja som pocas tehotenstva prestala uzivat jacmen lebo mi z neho bolo na grc, ale po kyrete som sa k nemu opat vratila. ci ma na toto nejaky vplyv neviem, ale predtym mi pomohol lebo sa po roku zazracne zadarilo... alchemylkovy caj ti poradi kazda jedna a ak planujes este dalsie tehu, tak kyselina listova. kasli na vsetky femibiony a podobne veci, su to vyhodene peniaze za marketingovy blabol. pestra strava, prechadzky a kyselina listova uplne stacia. hlavne ale treba zvladnut psychiku, nesilit to, venovat sa aj partnerovi, aby to nebolo len o rychlom splodeni dietatka...mam tyzden po kyrete, takze viem o com pisem. je to velmi bolestna skusenost, ale treba ist dalej 😉

agicka
19. nov 2013

Kočky kolko ste boli doma na PN ke po kyrete?

123698745
20. nov 2013

@agicka Ahoja... tak mě dr chtěl hned druhý den po revizi poslat do práce... že mě nemá s čím nechat na neschopence... byla jsem psychicky uplně v pasti... těžce jsem to nedávala, tak jsem se domluvila s obvoďačkou a ta mě napsala neschopenku s nervama....

eimuska
20. nov 2013

@agicka ja som už tretí týždeň. Ale mám to trošku komplikované. Zle ma vyčistili, maternica sa nesťahuje ani po injekciách poriadne a spravili sa cysty na vaječníkoch. V utorok idem zas na odber krvi kvôli hcg a na kontrolu. Podľa toho sa uvidí, či pôjdem zas na čistenie.

agicka
21. nov 2013

Dakujem za odpovede 🙂
Aj ja som 2 tyžden po MA a čakám ešte na histologiu

lubka1983
25. jan 2014

Ahojte.chcem sa opytat,som po MA co sa vlastne dozviem z tej histologie?

lubka1983
25. jan 2014

Mali ste aj vy 3dni po kyretr bolesti brucha?

satanka1
25. jan 2014

@lubka1983 ja cakam na vysledky z histologie a baby co uz vysledky dostali tvrdia,ze sa z toho nic nedozvedeli.

A k tomu bruchu..mna pobolievalo aj tyzden,ale tak slabo.Ak by si mala silne bolesti,treba ist radsej k lekarovi.

lubka1983
25. jan 2014

@satanka1 dakujem za odpoved.takze sa nedozviem preco sa to stalo.....boli ma dost silno da sa to vydrzat idem v pondelok ku doktorke chce ma vidiet a musi mi zmenit diagnozu...

satanka1
25. jan 2014

@lubka1983 radšej chod ked bolí silno.niekedy sa stane, že zle vyčistia
v ktorom si bola týždni?

lubka1983
25. jan 2014

@satanka1 13tt

lubka1983
25. jan 2014

@satanka1 dufam ze nie.ved do pondelka rana vydrzim.

lubka1983
25. jan 2014

@satanka1 vidim,ze si patrila k augustovkam2014 aj ja ☹

elfi1
28. jan 2014

Tych augustiviek nas tam bolo viac☹.
@lubka1983- ako ti dopadla kontrola?
Ja som si bola po vysledky vcera a veruze nic som sa nedozvedela.plod uz vo zvyskoch nebol.ak bol tak skor by sa daco dalo zistit.ale myslim ze hist.nie je zamerana na zistenie priciny

lubka1983
28. jan 2014

@elfi1 ahoj elfi sme dopadli......tak kontrola,ze silne antibiotika uz mam tri injekcie v zadku maternica sa nechce stiahnut ,dnes mi brali krv na hcg ci klesa a zajtra zas kontrola u gyn.,a dozviem sa co dalej...bolesti uz mensie.
Diagnozu mam ze zapal maternice,tak uvidim.

lubka1983
28. jan 2014

@elfi1
@elfi1 a plod som tam mala ale neocakavam ze sa nieco dozviem iba ze to bolo tehotenstvo,to viem aj bez nich

karkulka9
28. jan 2014

@lubka1983
@elfi1 ahojte baby, ak by bolo vsetko ako ma byt, tak som mala mat termin koncom augusta....miesto toho som stvrty den po zakroku. kontrolu mam o dva tyzdne a tiez mi dr. povedala, ze od histologie nemam vela cakat. teraz sa zase strasne kontrolujem, ked ma len trosku nieco zaboli uz som v strese, ze nieco nie je OK :(

lubka1983
28. jan 2014

@karkulka9 ja mam zajtra tyzden od kyret.konecne ma az dnes menej boli brucho.vsetci,ze davaj pozor aj doktorka,neprechladni atd a dnes???bolest hlavy a zacina ma bolet v hrdle.uplne som zo vsetkeho znechutena,zo vsetkeho...

elfi1
28. jan 2014

@lubka1983 uf,tak to si moc dobre nedopadla,ale tie atb zaberu a mozno pomozu aj ma chripku.
Mne znama radila zohnat si zeleny jacmen a rakytnikovy olej. Ale mam teraz doma kapsulky hlivy s rakytnikovym olejom,tak vyuzivam tie a potom kupim cisty olej.zevraj je velmi dobry na rozne veci.
A chyzstam sa pit aj alchemilku. Na bylinky ndam dopustit.uz neraz pomohli.
Aj pri tom zapale by ti mohla pomoct.

lubka1983
28. jan 2014

@elfi1
@elfi1 a naco je ta alchemika???je to caj?

karkulka9
28. jan 2014

@lubka1983 tak to ti drzim palce, aby ta to rychlo preslo a nech je vsetko v poriadku

elfi1
28. jan 2014

@lubka1983je to bylinka hlavne ma zenske veci a velmi dobra na maternicu. Je lepsie si pytat sypanu,alebo si potom na jar nazbierat cerstvu.rastie bezne na lukach a ked je cistucka,tak mozes ju rovno na luke papat🙂
Potom napr.pri nepravidelnej ms,alebo silnom krvacani ke super pastierska kapsicka.ta jedina mi pomohla upravit cyklus,co mi nedokazali ani hormonalne tabl.

lubka1983
2. feb 2014

@eimuska ahoj.vsimla som si tvoj prispevok,som presne ten isty pripad ako ty este ktomu mam za sebou 7tych hnusnych injekcii na maternicu a silne antibiotika a teraz cakam do stvrtka na kontrolu co bude dalej.ako si dopadla?????

katarinche
10. feb 2014

Uz mam za sebou kyret po MA v 8 tt a o 2 dni na to aj opakovane cistenie. Mate niekto taku skusenost? Predlzuje to dobu, za ktoru sa da telo zase dokopy? Po psychickej stranke je to celkom v pohode, stavaju sa predsa aj ovela horsie veci.