Ako hovoriť doma o potrate?
Ahojte, prisla som v 14 tyzdni o dietatko, ked uz som si myslela, ze rizikove obdobie je za mnou, pred par dnami na kontrole vsetko ok a zrazu taky zoom 😢😢😢 je to tazke, ale aj tak som vdacna, ze aspon tych par mesiacov sme boli spolu, ze aniely stali pri mne a potrat, skor mini porod doma som prezila a mohla sa so syncekom rozlucit. Neviem vsak ako a ci to vraviet mojim detom? Ako o tom s nimi hovorit? Tazi ma tajit to a potajme male "pochovat". Ake mate prosim skusenosti, ako ste to komunikovali detom? Ci im stale zahmlievat, co sa vlastne stalo?Rodine sme chceli oznamit teraz cez vikend, ze v maji budeme mat babatko 😢
@niagara11 ja som to mojim nepovedala cakala som dvojicky a narodil sa iba jeden/4,5m som bola tehu ked jedno mimco “odislo” uz sme to nikdy nerozoberali”zabudli” sme teda ja nie nechcela som aby boli smutny
Povedz to deťom jemne povedz im ze odišlo do nebicka a ze keď bude ten správny čas tak sa tam raz hore všetci spolu stretne
Ja som rodila tak pred rokom v 18tt v nemocnici s vyvolavackou. Drobcek vysiel cely neroztrhali ho ani kyret mi nemuseli robit kedze placentu som vytlačila celu. Neviem si predstavit vediet ze je vo mne mrtve babo a cakat kedy ho telo vypudi. Chcela som to mat co najskor za sebou nepredlžovat smutok. Stravila som den v nemocnici vyrevala som sa tam. Mala ma nevidela potom plakat doma. Mala vtedy 3.5r a vedela ze som teho ze babo zomrelo som jej povedala. Ju trapilo ze som bola mimo -odisli sme rano z domu este v tom ze ideme na odber plodovky a az tam sa zistilo ze uz nebije srdiecko. Mala este spala a bola cely den s babi, ked sme konecne dosli domov uz spala a to bolo prvy x co bola tak dlho bezomna. A zatial aj posledny, normalne som jej vysvetlila ze sme boli v nemocnici a ze babatko zomrelo lebo bolo velmi chore. Ona vedela hnet prva ze som teho. Raz som len zafnukala ze mam dake krce a ona hnet Ze mami mas babo v brusku. Potom som urobila test a bol pozitivny. A zvykla z nicoho nic povedat ze je to podla nej chlapec. Hoci tužila po sestricke. A bol to chlapcek. Inak to zvladla uplne ok nejak extra sme to neriesili no pamata si ze baby boy umrel. A teši sa na noveho braceka co pride v January.. Este na zaciatku teho mi povedala ked som ju hojdala na hojdacke -mami neboj sa toto babo je zdrave. . Deti su velmi vnimave a chapu veci lepsie nez si myslime. Ziadnu traumu z toho nemala ze babo umrelo iba mala trochu separacnu uzkost z toho ze som bola mimo nej tak dlho . Ked deti nevedeli nemusis im nic hovorit ale ak chces mozes.Alebo az ked budu vacsie je to normalna sucast života,Zial. Drz sa!
@miadi deti maju neuveritelny dar vnimat veci medzi nebom a zemou nase tragedie brat tak ako su sucastou zivota ja som nad dcerinymi reakciami 5.5r vela krat ostala stat doslova s otvorenou hubou hlavne vo chvilach ked mi vsetci okolo vraveli to jej ani nehovor tomu nepochopi.... Inak tiez mam termin v january, velmi by chcela sestricku no napriek tomu tvrdi ze to bude asi chlapec.... My s mm netusime nechavame si to na prekvapenie tak uvidime ako to nakoniec bude ☺... Drzim moc ✊✊✊✊✊ aby vsetko dopadlo ako ma ☺
@kulumulu123 dakujem🥰ano deti chapu viac ako si myslime vnimaju nas aj vtedy ked sa hraju a zda sa ze nevedia o svete. Vsetko zaznamenaju. Aspon ta moja vsetko si vsimne. ( trebars mame vianocnu ozdobu vlacik strieborny a vo vagonoch su ozdoby a fake darceky balicky. Nasla som dalsie 2a hnet ako mala dosla zo skolky si vsimla ze darcekov je viac😃 tiez vsetko dobre v January ♥️
Nikomu nič nehovor, hlavne nie deťom a to fakt nikdy. Zbytočne im vkladať do hlavy niečo čo už nezmeníš a poviem ti, môže to byť pre nich nepríjemný šok. Vysmúť sa s manželom a pred inými drž jazyk za zubami, nič im do toho nie je.
@eca12 súhlasím, my sme prišli o bábätko v 10 tt, dva týždne som ešte čakala, či to samo sa nespustí, ale napokon bol nutný kyret, prvý deň som si celý odplakala, manžel bol nastastie vtedy pri mne potom celé tie dva týždne ešte on dúfal, že to bude len plány poplach, že bábätko je len menšie a preto nebije srdiečko, skrátka veľmi chcel, aby bolo všetko v poriadku. Ja som ale už dáko intuitívne cítila, že nebude, ze je to krutá pravda. Tak som sa vlastne za ten čas zmierila s tým, a keď lekár definitívne potvrdil, že bábätko už nezije, kyret som absolvovala už ako tak zmierenia s tým.