Ako prekonať strach z tehotenstva po potrate?
Nedávno som si prešla potratom, a rozmýšľam ako ste to zvladli, ako nabrat odvahu na dalsie tehotenstvo. Si neviem prestavit ten strach stále na poradnu a vlastne celé tehotenstvo či to dopadne dobre, :( aj keď túžba po bábätku je silná. Ktoré ste si tým prešli, ako vam dopadlo ďalšie tehotenstvo? Viem že je to individualne ale zaujíma ma to.
Lekar nam odporucil po potrate pockat aspon 3 mesiace. Pockali sme a kratko na to som otehotnela znovu. Ano, ten strach po predchadzajucej udalosti bol vacsi. Kupila som si Angelsounds a hned, ako sa dalo pocut srdiecko, som kazdy den pocuvala, ci bije. Tehotenstvo bolo uplne bezproblemove, porod tiez fajn.
Akurat teda porodom sa strachu nezbavis. Len uz sa nebudes obavat kazdej poradne, ale budes sa bat o to dieta vzdy.
Prvé potrat. Druhé vďakabohu v poriadku🙏🏻od začiatku tehu som brala lieky.
Už mám skoro 3 ročnú dcérku.
Samozrejme som sa strašne bála, to proste nezmeníš.
Snažila som sa myslieť vždy pozitívne a veriť, ale nie vždy sa mi darilo.
Vďakabohu bolo všetko v poriadku
Ja som.mala.ma.v 12tt tiez nam bolo odporúčane 3m lenze ja som potom zacala.mat ťažkosti zo spodku asi niečo z kyretu asi polroka som.sa dostavala.z toho....potom po.roku od.MA som opat tehotna tej stres bol.dokonca tehu kazdy den som odpocitala dni kedy bude koniec casto na pohotovosti som bola ɓolesti kŕče som mala cele tehu zvracala.som.do 8m.ci dokedy plus ine zdravotné ťažkosti....ale aspoň bezbolestný 😁ale strach vzdy bol....co.ak sa opat zopakuje MA
Ďalšie tehotenstvo bez problému.....
Prve missed abortion
O 4 mesoace som sa dozvedela ze som tehotna
Teraz spinka vedla mna rocny zazral, s ktprym bolo tehotenstvo ako na hojdacke a este aj predcasne si ziadal.ist von ale koniec koncov vsetku bolest zahojil. Niekedy ai len apomeniem ze uz tu mohlo cupitat skoro dvojrocak ale zjavne to tak.malo byt
Veru, dolezite je aj mysliet pozitivne ze to dobre dopadne, ale my zeny sme neskutocne co vsetko zvladneme ✊✊
@diewcatqoo a ten angelsound nad tym som tiez rozmýšľala. Je bezpečné ho aj kazdy den pouzivat?
Myslim, ze pokial ho nebudes kazdy den pouzivat niekolko minut, ale len na par sekund prilozis k srdiecku, tak je to ok. Aj lekar mi to odobril. Potom, ked som uz citila pohyby, som ho uz pouzivala len obcas.
Otehotnela som po dvoch cykloch od potratu. Narodila sa mi zdravá dcérka na termín 🥰
Som po 2 MA..1 krat v 13tt, 2 krat 7tt..po druhom sme zistovali pricinu..na nic zavazne nam neprisli akurat sme preventivne pichali fraxiparine a teraz 3 tehu a tahame uz 31 tyzden 🙏🏻🥰..ten strach a obavy ako aj damy vyssie pisu nezmizne ale dolezite si myslim je najst tu silu a urobit pre to maximum aj ked su veci na ktore my ludia dosah nemame a nezabranime tomu ani my ani lekari🤷🏻♀️…drzim palce 🫶🏻..a inak ten angelsound som pouzivala tiez pre vlastny klud medzi poradnami 😉
Dala som si čas na zotavenie, za mňa je dobré to neurychlovat. Mne bábätko odišlo v 16tt kvôli genetickej vade, takže som rodila a potom čistili. Odsmutit si to, uzdraviť sa fyzicky a nechciet ďalším bábätkom nahradiť to stratené. Ďalšie tehotenstvo po MA bolo 8 mesiacov po ňom. Jasné, že bol prítomný strach, vždy už bude. Ale zároveň som už vedela, že to zvládneme. Držím palce 🤞🍀
Mame dcerku ktora trvala dlho boli sme radi aj za nu dalsie dieta sme uz naozaj neverili ze budeme mat silne PCOS nepravidelny menzes pretrhnuty pravy vajcovod prakticky som takmer neplodna. ked mala 7r otehotnela som ale tehotenstvo zacalo hned krvacanim a bolestami doktor povedal ze ak je to vo mne tak lieky pomozu ak je problem v babetku tak odide. nasadili lieky na udrzanie ale skoncilo to MA v 7 tyzdni. Vycistila som sa sama.O pol roka som znova spontanne otehotnela ziadne specialne lieky ani sledovanie sa nekonalo.zaplatili sme akurat trisomy testy lebo sme chceli byt na 100% kludni lebo uz som mala 34 rokov.tehotenstvo bolo bez problemov porod vybaveny za 2 hodiny babo ukazkove.ale na kazdej poradni tam ten strach bol toho sa proste nezbavis..
Ja mam ten smutnejsi pripad, dalsie tehotenstvo bolo biochemicke, dalsie anembryomola. Ale najvacsi strach som mala pri tom prvom, ako keby som tusila, ze nieco zle sa stane, to bolo aj v najvyssom tyzdni (v 12.mi to zistili). Pri tych dalsich dvoch som sa psychicky pripravovala na akukolvek moznost, ze aj tak to nie je v mojich rukach, ale samozrejme som si to opat oplakala, ked to nevyslo. Zatial mi zistili, ze asi vsetko mam pozitivne, co brani dobremu tehotenstvu, ale nevzdavam sa, bojujem a urobim vsetko preto, aby to raz vyslo.
@pet888 biochemické zistili v 12tt? Také tehotenstvá končia obvykle veľmi skoro. Tiež som mala biochemické a to skončilo cca 5 dní po termíne ms.
Prvého som donosila bez ťažkostí akýchkoľvek, druhé som potratila a tretie tiez. Teraz ma čakajú vyšetrenia na hematologii a podobne ale aj keď budu výsledky neviem kedy skúsime opäť.
u mňa to šlo:
potrat, potrat, 1.dieťa, potrat - missed, 2.dieťa, 3.dieťa, 4.dieťa
Potratila som aj bez liečby, aj potom už s ňou, keď som mala diagnózu a bola sledovaná, ale napr. pri 4.dieťati mali zvyšní 3 dosť zlý rotavírus, dokonca som chodila za dcérkou do nemocnice (musela byť až hospitalizovaná v 5 rokoch sama) a napriek tomu som nepotratila, kým iné tehotenstvá som ležala prvé 3 mesiace kvôli krvácaniu, tak ten náš posledný už taký luxus nemal, lebo som musela behať okolo zvyšných 3 súrodencov až do pôrodu.
Je to zmes šťastia, náhody, osudu a vlastného pričinenia - ak je túžba silná, zvládneš aj to riziko.
Držím palce, až to prebolí, tak je ten správny čas to risknúť znova. Veľa síl .
@michaela329 nie,to bolo druhe,to bolo v 5.tyzdni
Och tazko sa mi cita co vsetko kazda musela prezit :/ tesi ma ze v mnohych pripadoch to vyslo, a komu nie, verim ze sa podari! Ja este nie som celkom psychicky ok, fyzicky aj hej, ale pockam este a mozno to skusime, aj ked strach uz bude velky ale tuz a este vacsia.
@autorka. Určité obavy a nejaký strach tam ostanú asi vždy po tejto skúsenosti. Ono veľa tehotenstiev v počiatočných fázach končí potratom, deje sa to vtedy, keď nie je plod životaschopný. Myslím, že tým si prejde veľa žien. Kamoškám sa to stalo. Bývalej kolegyni sa skončilo tehotenstvo v 5.mesiaci. Ani nikto nevedel, že sa snažia, hneď ako to bolo možné a narodila sa jej zdravá dcéra. Keď oslávila rok, tak zistila, že je opäť tehotná. Ani nečakala, že tak rýchlo. Jasné po prvej skúsenosti bola na rizikovom tehotenstve. Ale berie to tak, že všetko bude ok keď sa dieťa narodí živé a zdravé
Prve MA v 8tt, potom zdravy chlapec, potom MA v 19tt a potom MA v 16tt, zattial nic viac a asi ani na viac nemam lebo tieto vo vyssom stadiu boli genetickeho povodu takze jedine ivf alebo neviem ...
@elizabeth56 och to mi je luto. S Ivf je vacsia ze tehotenstvo dopadne dobre?
Prvý MA, druhý missedA a na tretí krát to vyšlo, možno aj vďaka fraxiparinu ktorý som si musela pichať, máme zdravého chlapčeka ❤netreba to vzdávať,a pokúsila by som sa znova,aj keď to pri srdiečku bolelo,a strach bol vždy pri kontrole
Prvý MA, druhý missedA a na tretí krát to vyšlo, možno aj vďaka fraxiparinu ktorý som si musela pichať, máme zdravého chlapčeka ❤netreba to vzdávať,a pokúsila by som sa znova,aj keď to pri srdiečku bolelo,a strach bol vždy pri kontrole
@lili1803 flaxiparin ste si pichali od akého týždňa? A iba preventívne alebo ste mali nejakú diagnózu?

Dalsie tehotenstvo mi dopadlo este horsie, skoncilo v 5 mesiaci.
Potom som o par rokov donosila syna no bolo to fakt velmi velmi zle ,cele mesiace . Ale dala som to 💪
Strach bol to najmenej
Nemozes mysliet spätne