Ako presvedčiť muža na druhé bábo?
Čo by ste robili vy na mojom mieste . Ja by som chcela ešte jedno po dlhšej dobe ..vekovo akurát stíham :/ len môj nechce. .a ešte aj rype do mňa že mám tučné brucho aby som schudla ..a ja myslím na iné 🙊ja a mám pocit že som nedopriala dieťaťu súrodenca .. výčitky mám s toho ..(ale asi to tak malo byť ..)dlhoročné užívanie tabletiek 😾už som ich vysadila a hotovo !
Najlepsie je ked sa muz a zena zhodnu aj na pocte deti.samozrejme treba k tomu aj boha.lebo ako tu uz bolo pisane clovek mieni a pan boh meni.tak ak boh dopraje rodicom je to super.v dnesnej dobe je umenie splodit aj to jedno.ked sa divame kolko zdravych ludi sa snazi roky a nic.
zienky,to je sice pekne,ze tu pisete vase zivotne skusenosti so surodencami,ale vedeli ste to,ked ste boli male deti alebo to vedeli vasi rodicia pred tym,ako sa dieta narodila,ze to bude taky kreten casom? asi nie...takze uvazovat o tom,ze nie druhe,lebo ja som takeho poznal a co ked zakladatelka temy pozna 20 rodin,kde su dobre a pekne surodenecke vztahy do dospelosti....jedine,co ma riesit je,ci chce (ona alebo obaja),ci moze fyzicky,psychicky a financne
A toto tu teraz naco uvadzate tie katastrofalne scenare surodeneckych vztahov? Tak ako vo vsetkom nic nie je cierno-biele, vztahy su individualne a ziadny jednoznacny vseobecne aplikovatelny model idealneho surodeneckeho vztahu a surodeneckej konstelacie jednoducho neexistuje.
@evittam počuvaj ma, ja nemozem za tvoje narusené vztahy so súrodencami, nevybíjaj sa na mne, že my vraj máme plyšáka pre prvé dieťa, nie, je to normálny súrodenec v dobrom aj v zlom a chceli sme ho normálne a nie ako hračku, nešli sme ho kupovať do dráčika ako si ty myslíš. Takže aj môj muž, ked chcel pre prvé dieťa súrodenca, tak chcel plyšáka? Tiež ako ja , nebral to tak, že aby nebolo to prvé samo, ? Ako, ako takúto volovinu vôbec môže niekto napísať, že ked chce niekto dve deti , ak kvôli tomu prvému dieťaťu, tak chce vlastne plyšáka? Ako takáto volovina hodná IQ hojdacieho koníka môže vôbec niekoho napadnúť?
@kassandra25, toto napise clovek, ktoreho dvakrat pri porode zoskrabavali hrobarovi z lopaty, ma solidne po 40 a nechal by tu po sebe dve bezprizorne deti. Strasne divne, vsak? Ale hlavne, ze budu dve. Okrem toho nie je zivotny sen kazdej zeny byt xkrat tehotna a rodit ako jablon, aby nemala jedinacika, aby sa o nu na starobu niekto postaral, aby sa deti spolu vyhrali a ona mala pokoj, aby mala dieta “pre istotu“ (keby sa jednemu nieco stalo) a podobne hlbokomyselne uvahy. Mame dve deto, lebo sme ich obe chceli. Normalne chceli, si predstav. Napriek otrasnym tehotenstvam, ktore si nechcem zopakovat ani v najhorsom sne. Ale ambicia, aby malo starsie surodenca u nas nefigurovala. Ani dieta zo surodenca neomdlievalo, nijako po nom netuzilo. Fakt nepoznam deti-surodencov, ze by sa vo velkom spolu hrali - ak maju na vyber. Ak na vyber nemaju - tak to zase nie je moja salka kavy.
Uvadzame to tu preto, ze mat druhe dieta 'aby to prve malo kamarata' je odveci. Velakrat to tak nefunguje, surodenci sa nenavidia a v dospelosti sa akurat tak vadia o majetky. Druhe dieta si ma clovek urobit vtedy, ked jednoducho chce dve deti a nedavat tomu druhemu zivotny ucel este pred narodenim. Ze lebo aby prve nebolo same.
Mimochodom, s takymi trucovackami ze vysadzam antikincepciu a basta velmi nesuhlasim. Potom tu su prispevky typu 'moj muz nema rad nase druhe dieta' a 'som druhykrat tehotna, manzel ku mne ochladol'. Treba sa o tom rozpravat, a nie ze ja just chcem a vcera bolo neskoro a idem cez mrtvoly.
@kassandra25 Ty sa hlavne upokoj a neskac do slusnych ludi. Si po sebe precitaj ako si to napisala. (Mat druhe dieta je cool a nie ze ho niekto chce alebo po nom tuzi-tvoje slová).
A ja nastastie s nikym nemám narusene vztahy.
@vroni hm... smutne co pises... detto ine zienky o tych otrasnych vztahoch v rodine - asi by som sa rychlo zamyslela kde rodicia spravili chybu pri vychove a snazila sa ju nezopakovat... ja mam 2och surodencov, moj muz tiez - vztahy su dospele - ale vzdy sme tu pre seba a pre rodicov - sme rodina - vzdy to bude nieco viac ako naj kamosi na zabavu a pod. ... krv je hustejsia ako mlieko - ale to musi samozrejme rodina zit, to je to co stale ja prizvukujem mojim detom - aj ked jasne ze sa hraju radsej s rovesnikmi, medzi surodencami je to o niecom omnoho vacsom ako medzi kamosmi na hranie - ale v tych detoch to treba vychovat...
Inak my sme chceli 3 deti, zatial mame 2 - pri druhom racionalita hovorila aj o potrebe surodenca pre prve - neviem, mne to pride normalne - ja som zazila teraz co je to starostlivost o tazko choreho rodica a teda som vdacna zato ze sme 3ja - bolo to velmi narocne ale vdaka tomu ze sme to prezivali spolu tak sa to dalo vydrzat, detto opora pre druheho je omnoho vyraznejsia... moj muz ma napr. Postihnuteho brata a tiez je super ze su dvaja lebo raz ked jeho rodicia nebudu bude sa treba o neho postarat...
Ja verim ze vacsina dospelych ludi pri rozmyslani nad detmi aj realne rozmysla a neide len pudovo ako zvieratko - chcem a basta...
@esther03
@miluna777
ale veď to je samozrejmé že súrodenecké vzťahy môžu takto skončiť. Tak ako si môžu súrodenci úžasne vychádzať, tak sa môžu aj nenávidieť. Tak isto ako môžu jedináčikovi celý život chýbať súrodenci, tak isto jedináčikovi môže jedináčkovstvo vyhovovať. Tak isto môže dieťa z početnej rodiny celý život túžiť byť jedináčikom aby mal celú pozornosť rodičov len pre seba.
Ale to dopredu nikto nevie ako skončia vzájomné súrodenecké vzťahy a keď si niekto zjednoduší dôvod pre druhé dieťa "aby nebol súrodenec sám" tak je to jeho dôvod, ja by som to tak tragicky nevidela. Ja som napríklad od začiatku vedela že chcem dve deti, a nemala som na to dôvod, len som vedela, že chcem deti dve.
U nás v rodine sú súrodenecké vzťahy všade ok, toto čo popisujete, v rodine vôbec nepoznám.
@kassandra25 my sme pri dalsom dietati neplakali ale ani ho planovane "NEVYRABALI" ,nakolko dietanie je vec kt si vyrobis,ale ani som nemusela zakladat x tem na mk s ocikanym testom ci tam nahodouniekto nevidi ciarku kt. tam nie je.... a priroda to zariadila tak ako zariadila... nie kazda musi plodit a rodit ako ceresne prip jablon.... rozhodnutie o pocte deti je na kazdom pare a je to len vecou daneho paru ci bude mat jedno alebo desat deti....len ten pocet musia byt rovnako prijatelny ako pre muza tak pre zenu.... a ty ked chces mat maj aj desat deti abysati mohlo jedno hrat s druhym .... a ked ti.pride cudne ze niekto sa nevyjadruje pozitivne o tehotenstve tak asi siziadne problemy nemala ani.v tehu ani pri porode, inak strasne mi pripominas moju sesternicu svojimi nazormi....
no zda sa, ze riesite skor dovod mat ci nemat viac deti ako to, ze zakladatelka druhe dietatko chce a manzel nie.....
U nas je to podobne..asi aj ako pise @salamistka Ja tuzim po druhom uz niekolko rokov a miesto toho sme si poriadili pred par dnami kocura... to hlavne ako odpoved manzela, ze pre syna bude lepsie zvieratko ako surodenec...
Uplne chapem zakladatelku, lebo pre mna je toto nocna mora a neuveritelne tato tema tiez nici nas vztah.... jedina vec, ktora uz niekolko rokov visi vo vzduchu medzi nami a tym zasahuje do vsetkych sfer v zivote, pretoze on nepopusti, moju tuzbu nechape, nevidi ani jeden pozitivny dovod preco zbytocne riesit dalsie dieta a ja zas nedokazem pochopit, preco ked vie, ze to je to co jeho zenu urobi dokonale stastnou, tak nepovoli...kompromisy nie su v takomto pripade..ja uz mam 39 rokov, on veri, ze ma to prejde, lebo uz budem stara..a tak sa to vsetko casom utrasie..ze tie roky kedy budem este tak tuzit odzneju a budeme si krasne zit s jednym dietatom a kocurom..ja zas ked som si kedysi hovorila, ze druhe do 35, potom ze tak do 37, potom ze do 40 a uz viac nie..tak teraz uz citam temy o snazilkach 42+ a podobne, ze spadnem po tom aj do tejto kategorie a mna to proste neprejde...nemozem uz sledovat ako kamosky maju druhe/tretie dieta, este mnohe v mojom veku, ako zas kocikuju, ako mozu dat tu lasku drobcekovi..ja si to tieto dni kompenzujem scasti na 3 mesacnom maciatku ☹ hrozne...
Syn ma 7 rokov a pomaly je samostatny, sportuje, skola, zacinaju tie chlapske veci, uz ma potrebuje inak ako kedysi, tak by som sa dokazala naplno venovat babatku ze az...nemame absolutne ziaden dovod nemat viac deti, mame zazemie na vsetko...ale manzel, spokojny jedinacik ani pocut...ked uz niekedy tak sa dostane jemne do toho, ze sa vobec o tom bavime, tak aj tak to skonci mojou hadkou, lebo aj ked sa snazi laskavo mi to vysvetlovat, tych svojich 1000 dovodov,tak ja to proste nedokazem prijat...syn to vie tiez, pytal si surodenca asi od 4 rokov a vie, ze maminka chce, ale tatko nie...lebo manzel to nijako neskryval a stale mu hovoril, ze keby si mal brata, to kym vyrastie tak bude ti vsetko brat, chodit do tvojej izby, brat ti hracky, robit ti zle..a proste vsetky negativa, aby syn nepytal brata..ja by som sa neriadila tuzbou syna po surodencovi, je to na rodicoch kolko maju deti a nie na detoch, ale kazdopadne, je mi ho luto ze rozprava ako ten ma brata, ten sestru a maju sa s kym hrat a on je sam...zvlast ked ma povahu, ze je velmi spolocensky a musi sa stale s niekym hrat, jemu by ten surodenec bol veru bodol...
Chapem co tu pisete, ze nie dieta lebo prve sa ma s kym hrat..ale ja to beriem tiez tak, ze by som bola rada ak by syn niekoho mal..nebol jedinacik..ale pre blaho jeho sameho...syn je povahou velmi ambiciozny a dominantny, musime velmi vela usilia vynalozit od malicka aby sme krotili jeho ambicie, ctiziadost a zial, aj ked sa clovek akokolvek snazi a chodi medzi deti, kamaratov, na kruzky, do skolky a skoly, nikdy nemusi riesit surodenecke konflikty, nemusi sa o nic delit - a nemyslim tym o cokoladu ale o priestor doma, o hracky, este aj teraz dostal kocurika po ktorom tuzil a je len jeho...tie surodenecke zvady a konfilkty ucia vsetkych zucastnenych podla mna aj prvky spravania do zivota..ci uz kompromisom, empatii a pochopeniu, ale aj ako riesit zvady a konfikty...a my toto synovi nedokazeme dat...to uz len na margo tych benefitov pre neho tiez..
@zuzulk
@m.i.r.i chapem vasu tuzbu,jatak tuzim po tretom (deti tiez). Ale viem,ze nic z toho,lebo uz mam 42 a on nechce v ziadnom.pripade.
Este pri druhom som mala argumenty,ktore prijal.
No su chlapi,ktori neustupia, poznam jednu taku rodinu..ona tu tuzbu nejak potlaca a presviedca samu seba,ze je to tak dobre...
Len by ma zaujimalo,ake argumenty,ze preco nie?
@m.i.r.i presne to co popisujes bolo o com sme sa bavili s muzom ked sme planovali druhe babo - a mojej dcere ktora je povahovo velmi podobna tvojmu synovi to pomaha velmi - musi sa ucit hladat kompromisy, nebyt tak sebecka a pod. ...
Inak moj muz po druhom bol max spokojny a uz 3tie nechcel - niekde aj ja som bola v pohode... potom som neplanovane otehotnela a nejak ta reakcia nas oboch nas prekvapila - tesili sme sa - moj muz velmi🙂 o babo sme prisli... ale uz vieme ze 3tie obaja chceme a jasne ze opaet rozmyslame aj nad uz existujucimi detmi 🙂 ako to prijmu, co to s nimi spravi - obe nase deti surodenca chcu takze nie je o com😉 ono ludia niekedy nechcu nieco len preto lebo sa boja neznameho...
@evittam pekne to napísala, áno, ale toľko bolesti je v jej príspevku, to nikto nevidí?
jej muž názor nezmení, takisto ako ani môj...
@dai lenže m.i.r.i. neplánovane neotehotnie určite, jej muž smrteľne vážne nechce dve deti a nie že sa nevie rozhodnúť...jej muž by sa netešil druhému dieťaťu a radšej by sa rozviedol....
@m.i.r.i myslím, že tvoje myšlienky pochopí len žena, ktorá je na tom podobne...všetky tu píšu, ako veľmi chceli, potom nakoniec nalomili muža, alebo neplánovane otehotneli a pod....lenže pravdu vieš len ty a tú bolesť, zúfalstvo a frustráciu by som nepriala ani svojmu najhoršiemu nepriateľovi...každá bolesť prebolí, táto nie...chcem ťa ale utešiť, moja dcéra má 14 rokov a ako jedináčik sa síce niekedy správa, ale nemá to žiadny hrozný dopad na jej život, veľa sa smeje, prospieva, teší sa zo života a NAUČILA SA ŽIŤ s tým , že je jedináčik...musela, tak to má v živote dané...niekto sa musí naučiť žiť bez mami, bez otca, niekto bez rúk, nôh, niekto bez súrodenca...tvoj syn nebude o nič horší ako tie deti, ktoré majú bratov a sestry, bude možno aj lepší, lebo sa naučí žiť s niečím, čo viacdetné rodiny nepoznajú, musí si všetko vybojovať sám, musí sa spoliehať sám na seba, v dospelosti bude o to priebojnejší, lebo nemal staršieho súrodenca, ktorý by mu zametal chodníčky ani mladšieho súrodenca, ktorému mohol robiť zle, keď sa mu chcelo...to, že je tvoj syn jedináčik, ber ako pozitívum, on si z toho zoberie len to najlepšie, necíť sa kôli tomu menejcenná, že si jednomatka, bojuješ s problémami, o ktorých viacdetné mami nemajú ani potuchy...buď na seba hrdá m.i.r.i., si tá najlepšia mama pre tvoj syna.
@salamistka Jj vidím. A je to smutné, že sa nemôžu dvaja ľudia normálne dohodnúť a pochopiť jeden druhého. Ak niekoho milujem tak sa snažím pochopiť jeho pocity, želania,.....ako to zase robím aj ja.....No neviem poradiť, ťažko radiť keď som sa s tým nestretla. Ja som napr. keď mala dcérka cca pol roka-rok tiež mala také obdobie, že už vyrástla z bábätka a že možno ešte jedno...😀. Našťastie začali rodiť okola mňa kamarátky a stačilo mi "pomojkať" to malé drobné od nich....a ma to prešlo. Stačia dve. Aspoň u nás určite.🙂😉
@sense nie, veľmi sa mýliš. v prsom tehotenstve som preležala v nemocnici dva mesiace, v treťom mesiaci ma operovali, lebo som vracala z 24 h asi tak 18-19 hodín, bola som len na infúziách, tlačili ma na vozíčku, lebo som nevládala chodiť a zistili mi počas tehotenstva, že mám žlčníkové kamene, dovtedy som vôbec nemala žiadne ťažkosti. Upozornili ma nato, že o dieťa počas operácie môžem prísť, prijala som to normálne, už som sa nato pripravila, že dieťa som teda zrejme stratila, a po operácii,ked mohli, mi spravili ultrazvuk a gynekolog - moj kat mi oznámil, že dieťa vo mne narástlo dvojnásobok počas operácie a ked som sa nanho usmiala s krvavými zubami, lebo mi odisli dasná , povedal mi, ze sa musím vykrmiť a papat a odisli mi dasná, ale ze sa to môze napraviť. Potom som uz len silnela a bolo zo dna na den vzdy o nieco lepsie, malá sa narodila úplne bez problémov, na den termínu a pôrod trval veľmi krátko, ešte dobre, že som v aute neporodila. Ked som bola po pôrode na kontrole u gynekologa, spytal sa ma, kedy bude druhé, odpovedala som, že určite chceme aj druhé, ale ked to prvé bude uplne odplienkované, a tak aj bolo, aby som mala trochu menej roboty, rozdiel máme tri roky, čo bolo prijateľné pre každého. Pri druhom sme si mysleli celá rodina, že ked uz som mala hentaké problémy v prvom tehotenstve, v tom druhom už žiadne zrejme nebudú. Pri druhom tehotenstve boli ešte horšie. Vracala som od začiatku do konca niekoľko hodín denne a popri tom sa starala o dcéru, sem-tam mi pomohli babkovci, dedkovci a manžel, až ked bol doma z práce. Opäť aj tu som sa dostala do nemocnice, ale ani nie tak pre vracanie ako pre odpadávanie a zle mi bolo stále , zistili mi hustú krv, musela som si pichat fraxiparin dva a pol mesiaca pred pôrodom a este aj mesiac po pôrode, aby som nezomrela. Malý sa narodil, našťastie, ale aj to len náhodou, lebo som rodila v ten deň,ked som mala ísť na bežnú rutinnä prehliadku a kontrolu a nevedeli sme o tom, že rodím, kontrakcie som necítila, boli príliš slabé , len doktor zreval, okamžite do pôrodnice, rodíte, čo to necítite, a ja že nie, že vôbec, on že ok, spravím vám hmat dovnútra a pôjde to a tak aj bolo. porodila som pár hodín od tejto prehliadky ešte v ten den, malý bol úplne v poriadku. S mužom by sme radi mali aj tretie dieťa, ale po týchto dvoch zlých tehotenstvách už o tom neuvažujeme, na čo nás upozornil aj gynekolog, že pre môj organizmus by to bola galiba, ale ak by som mohla , určite by sme mali aj tretie dieťa, ale zo zdravotnych dôvodov nemôžem. Len tak na margo, môj muž ked si ma bral, povedal, že chce mať veľkú rodinu, dve až tri deti, a keby sa podarili aj štyri, nariekať nebude, ja som praveže bola skeptickejšia a povedala som, že aj ja chcem určite nejaké dieťa, ale počet jedno až dve. Nakoniec príroda rozhodla tie dve. Takže, takto nejak by to malo vyzerať u každého páru, že chlap chce deti a nie sa im brániť.
@miluna777 mne sa normalne slzy tisnu do oci ked to citam. Velmi velmi smutne.
Ja si velmi zelam a budem sa snazit pre to urobit vsetko co bude v mojich silach aby si moje 3 deti boli blizke, aby sa lubili tak ako teraz- ked mi mladsi povie "maminka ja ta vubim, aj Mimu vubim, aj Mauecka vubim, aj tatu vubim"
@kassandra25 lenze pre kazdeho je vyhovujuci iny pocet deti....niekomu staci jedno niekto chce styri....niekto desat a niekto ziadne....ale to ze niekto chce iny pocet deti ako tyneznamena ze tonie je spravne...a ze spravne je mat len tolko kolko vyhovuje nam....
@maminecka2 hej, je to dolezitejsi ako sa to javi, snazit sa pestovat dobry vztah medzi surodencami. U nas bola pestovana rivalita, porovnavanie, z ktoreho samozrejme mladsi nemohol nikdy vyjst ako ten lepsi, kedze starsi mal jednoducho nejake tie roky naskok.. a darilo sa mytom ako 'najmladsi su rozmaznavani, venujte sa viac starsej'. Tak sa to dotiahlo ad absurdum. Ale verim, ze su mamicky a nie je ich malo, ktore vedia co robia a podobnym hlupostiam sa vyhnu.
baby vsak kazda sme ina a kazda sa pozerame aj na tehotenstvo inac, niektore problem nemaju dieta pocat, vynosit a nastastie ani vychovat. su take co snivaju o velkej rodine a su take co si povedia ze staci jedno.
nevieme vopred ake budu vztahy medzi surodencami, keby sme vopred vedeli, tak by to bolo mozno este horsie ako ta nevedomost.
na margo toho celeho by so este dodala, ze ja tvrdim, dieta nie je projekt, ktory sa urobi, dieta je nieco, co dovolis aby sa s tebou stalo.
casto je to o tom, ze jedna polovicka citi tuzbu mat dieta a a druha nie, pre pohodlnost, zabehany sposob zivota, strach a obavy, ze to nezvladne, mozno financne, mozno citovo, mozno si pripada ako babrak, mozno ma pocit, ze to je veda a prilis velka zodpovednost. ale pokial su si dvaja ludia oporou, tak sa to zvladne.
a zial priznajme si, ze kym chlapi maju moznost uvazovat a odsuvat, my zeny sme naozaj spojene s nasimi biologickymi hodinkami. a vlastne ani dnesny muzy sa nemaju cim prave vychvalovat, plodnost klesa...
@m.i.r.i tazko sa citaju tvoje riadky, tak by som priala aby sa to u vas predsa len poriesilo.
moj otec je jedinacik, babka nemohla mat viac deti.... nastastie my sme dve sestry a nas oco je dnes uz stastny dedko 6 vnucat.... zivot to nejak vynahradil, ze on nemal surodencov. zato mu nadelil bohate vnuceniec.
prajem vsetko dobre.
@meusicka prave preto, ze nevieme co bude si netreba idealizovat ako sa deti budu spolu hrat a v dospelosti si krasne vychadzat a spolu rodicov doopatruju, lebo bohuzial casto to takto nefunguje. Preto, ten prvotny impulz preco dalsie dieta by mal byt ten, ze po nom obaja rodicia tuzia, bez ohladu na to, ci si so starsim surodencom budu vychadzat a podobne. A tu sa dostavane k pointe- nech ma jeden z paru akykolvek dovod do dalsieho dietata neist, ten druhy by to mal respektovat a zariadit sa podla toho. Teda bud akceptovat alebo ak je to pre neho neakceptovatelne odist za takehoto vztahu, nakolko tie vycitky preco nie ked ja som chcela budu vztah nicit.
@esther03 pravda to ohladne vztahov. no ale neviem preco by sa mala ona zriect dietata. preco je to prijatelnejsie, ze sa ona zmiery. to by sa potom mohlo brat aj opacne.
kolko zien otehotnie nechtiac, to dieta nechcu, a predsa im tu kazda vypisuje, ze si ho ma nechat, ved to male za nic nemoze, a kolko je takych, co dieta nechceli a dnes je slnieckom ich zivota.
manzelstvo moze skoncit aj na tom, ze ho nebudu mat. preco ma ona akceptovat, preco potom nie naopak??

@vroni pocúvaj ma , nám sa nestala nehoda, ako tvojej kolegyni sense, vies? my sme oba deti riadne vyrábali a neplakali sme, ked sme čakali to druhé. Je to normálne a aj moj muz to tak bral, a nie ako plyšáka, neviem, odkial ste taketo nechutnosti zobrali, že bude mat starsie dieta súrodenca a nebude jedináčikom. A teraz ta citujem: "Mna pri predstave dalsieho tehotenstva oblieva cista hroza 😂" - na toto by ste baby mali reagovať, či toto napíše niekto divný, alebo trochu divný , alebo vobec normálny človek!