Ako sa aktívne zapojiť proti potratom?
Vlastne nadpis vystihuje všetko.
Mám svoje dôvody.
Kde a ako môžem prispieť k osvete?
Čo robiť?
Dakujem
@zuzana76 na také dieťa už roky (v niektorých krajoch aj 6-7 rokov) čakajú zástupy žiadateľov o adopciu. Jednoznačne toto nie je niečo, čo by u nás chýbalo - žiadatelia o adopciu. Naopak, je máličko tých detí.
@any_soj tak treba to tym zenam povedat, je anonymny porod, ako inak bojovat proti potratom, ja si myslim, ze na potrat ide zena, len ak nema ine vychodisko a taku asi nikto len tak nepresvedci.
@anonym_autor neazgazovat sa. Starat sa o seba v tomto pripade. Nikto si nevyberie potrat len tak, lebo je in. Najdi si konicky
Adoptovat si slobodnu mamicku s dietatom a pomahat jej pri vychove dietata? Tak ekonomicky ako aj pritomnostou pri kazdodennych povinnostiach? A ak by to este bolo postihnute dietatko este lepsie by si naplnila tvoje poslanie
@anonym_autor Si úplne pobúchaná, plesknutá. Daj každej žene pokoj.
@any_soj tak treba to tym zenam povedat, je anonymny porod, ako inak bojovat proti potratom, ja si myslim, ze na potrat ide zena, len ak nema ine vychodisko a taku asi nikto len tak nepresvedci.
@zuzana76 ale to je presne na čo sa autorka pýta. Ako pomôcť, ako prispieť k osvete. A na to je tu kopa hejtov, ako napríklad tú posledný komentár, že je plesknuta a má dať každej žene pokoj. Tak ja neviem, ja som radšej, keď mi niekto v krížovej náročnej situácii dá informácie, podporu, praktickú pomoc (ako napríklad zachranmezivoty.sk ), než keď mi dá pokoj.
@zuzana76 ale to je presne na čo sa autorka pýta. Ako pomôcť, ako prispieť k osvete. A na to je tu kopa hejtov, ako napríklad tú posledný komentár, že je plesknuta a má dať každej žene pokoj. Tak ja neviem, ja som radšej, keď mi niekto v krížovej náročnej situácii dá informácie, podporu, praktickú pomoc (ako napríklad zachranmezivoty.sk ), než keď mi dá pokoj.
@any_soj ale osveta myslím si že je. Potraty su asi nás najmenší problém v tejto krajine. Myslela som to tak, že rozprávať netreba, takisto presviedčať ženy, ale ak to chce, mala by takejto matke pomáhať finančne a v prípade potreby jej pomôcť aj fyzicky. Malo žien ide na potrat len tak, ako formu antikoncepcie. Ak už nejakú ženu prehovorim, aby si dieta nechala, stavam sa za toto rozhodnutie zodpovednou a beriem na seba bremeno (takmer ako jej partner, ktorý ju napríklad opustil)

adoptovať si aspo jedno take dieta
@zuzana76 na také dieťa už roky (v niektorých krajoch aj 6-7 rokov) čakajú zástupy žiadateľov o adopciu. Jednoznačne toto nie je niečo, čo by u nás chýbalo - žiadatelia o adopciu. Naopak, je máličko tých detí.