Ako sa vyrovnať s potratom a nezblázniť sa?
Ahojte chcela by som sa podeliť o môj smútok po strate bábätka ak ste tu niektorá na tom podobne ako ja napíšte nakoľko si nedokážem v rodine s nikým pohovoriť a radšej sa im vyhýbam ☹
ahojte babenky, aj mne sa to stalo bohuzial.... prisla som o babatko..2 krat... pritom ma zle vycistili tak to druhe som mala mimomaternicove...a potom ma vycistili az velmi dobre, az tak ze som mala ashermanov syndrom, t.j. zlepenie oboch stran maternice dokopy...moja sanca otehotniet tak bola..ziadna, po 9 mesiacov trapenia a bez menstruacie som isla na hysteroskopiu kde mi strany maternice odlepili, museli to tam pocvakat, ale nakoniec sa to podarilo,,,po dlhsom case som sa dopocula ze lekar vravel ze ked tato zena otehotneje to bude zazrak a najvacsi uspech mojej kariery....a co sa nestalo?? otehotnela som :D i ked to nebolo od zaciatku ruzove, v nemocnici mi v 5 tyzdni vraveli ze ja tehotna nie som a ze mam ist na cistenie, chvalabohu som povedala nie a podpisala som reverz a isla domov, ale s babatkom v brusku :D
2 tyzdne pred porodom mi vraveli ze placenta je vrastena do maternice a ze prinajhorsom mi odoberu maternicu...dalsi sok, uz som myslela len na to ze nech sa mi moje babo narodi zdrave a vsetko prebehne v poriadku i ked pridem potom o moju maternicu hlavne je ze mam aspon to jedno...
a prisla na svet moja milovana dcerka...i maternicu mi nechali :D
dnes ma uz 10 mesiacov a som ta najstastnejsia zena na svete
preto odkazujem vsetkym ktorym sa to stalo, dievcata nezufajte, a hlavne verte, ked som ja otehotnela a priniesla na svet babatko i napriek tomu ze podla slov lekarov to bol zazrak tak verte tomu ze sa to podari kazdej, hlavne tomu verte, vsetkym drzim paste...nepozerajte sa dozadu, i ja som na tom bola psychicky zle ale som si povedala, ze to asi tak malo byt, bud bolo dieta slabucke alebo chore ked to neprezilo a tak to malo byt a ze to prave pride, a prislo...pozerajte sa uz len dopredu, vela stasticka prajem a veeela deticiek :D
Dievcata existuje pomoc.....rachelina vinica.....pomoze to,mam osobnu skusenost🙂
Ahojte.ja som bola v nejakom 6tt a zacala som krvacat a hcg nerastlo ako malo.vcera som bola na krv a ked mi lekarka povedala ze kleslo,prestala som dychat.hned mi povedala ze jej je to luto a neviem co.dnes som krvacala a zajtra mam ist na sono.nechcem tam ist.uz chcem pokoj:(neviem ako sa s tym vyrovnat.velmi to boli
Marhulecka musis tam ist...potom ak by si mala zaujem pozri si tu stranku...www.racelina vinica.sk....drz sa 🙂)))
ahoj, mne sa to stalo tiez:( cez vianoce som zistila ze som tehotna...len som sa akosi stale bala tesit z toho, na silvestra som to povedala manzelovi, o babo sme sa snazili viac ako rok, a ked som si robila testy po par dnoch som zistila ze hcg nestupa, ze druha ciarka slabne, o par dni som zacala krvcat a skoncila v nemocnici, tam samozrejme cistenie...., bolo to hrozne..., tie pocity,akoby som isla na popravu ked som kracala na salu..., je to skoro dva mesiace a ja sa s tym stale neviem vyrovnat..., nemozem spat, nic ma nebavi, vzdy si len spomeniem ake velke by uz bolo babo, v ktorom tyzdni by som bola a zase na mna padne depresia....., ked pocujem ako mi niekto hovori ze bude dalsie dieta a ze to casom prejde akoby mi vrazal do srdca noz a eeste nim hybal...., ked o tom niekomu zacnem rozpravat len potlaci vzdy moje pocity nepocuva ma....a ono sa to casom nelepsi, skor horsi..tie moje pocity....:(
Ahoj v prvom rade ti chcem povedat ze mi to je velmi luto a chapeme ta ako sa citis.... Nam sa stalo to iste... No ja som necakane otehotnela. Najprv som si nevedela predstavit ako to vsetko bude a ked sme sa zacali na babatko tesit vsetko sa pokazilo.... Potratila som .... To obdobie bolo naozaj tazke a pred rodinou som sa tvarila ze je vsetko o.k. Este ze som mala take kamaratky ktorim som sa mohla vyrozpravat.... Nastastie je to uz za nami a teraz mame krasnu 15 mesacnu dcerku.... Drz sa a prajem ti do zivota uz iba stasticko 🙂
Ja sa s tým tiež stále neviem vyrovnať až sa za to na seba hnevám, ale vidím že nie som sama...už aj v našom čerstvom manželstve to škrípe kôli MA...tiež sme sa na Vianoce tešili ako nikdy predtým a taktiež to skončilo presne 1.1.2014....Ja si to už vysvetľujem len tak, že bolo nejaké zlé obdobie, pretože čo pozerám tak je nás tu viac cca v rovnakom termíne...Ja len dúfam, že sa z toho čím skôr všetky dostaneme 🙂 nech už môžeme mať ďalšie...
Dobry vecer chcela by som poprosit o vyplnenie dotaznika pre moju Bc pracu velmi mi to pomoze a je to anonymne ....dakujem vopred za pomoc
@jeny2321 a co je ta rachelina vinica? Stranku mi nenaslo taku...
@jeny2321 Aha, uz som si vygooglila.
Teda, zienky ja som dost tvrda a silna, ale aj mne to poriadne vykolajilo ked som v siedmom tyzdni potratila a to som uz mala dve deti doma. Travalo to neaky cas, ale to preboli, treba na to nemysliet, zamestnavat sa inym a dalsie podarene tehotenstvo to napravi...
Po troch rokoch snazeni sa to necakane podarilo,zajednali sme si dovolenku tak som sa tesila na dovcu a nemyslela na babo...spravila som test a bola som najstastnejsia na svete ked som uvidela dve ciarky,o tri dni som isla doktorovi,spravil mi sono a potvrdil tehu..dlho sme sa netesili...:'( pred tromi dnami som v 7 tt potratila,samovolny kompletny takze ma nemuseli cistit,o dva tyzdne idem na kontrolu...vobec sa s tym neviem zmierit,nechcem nikomu hovorit ako sa trapim,lebo keby ma utesovali nevedela by som prestat plakat...som z toho uuuuplne v r.ti...stale na to myslim..
@monique33 to ma mrzi, mne sa stalo podobne po 2 rokoch snazenia v 11tt....nechapem ako, ale vzala som to v pohode...skus homeopatika Ignatia Amara, mozno mi pomohli aj tie...ja som sa naopak o tom potrebovala rozpravat a tak nejak rozumovo to prebrat a rozobrat....asi som divna a nie uplne normalna zena 😅.... este mi pomohlo vedomie, ze sa nam to podarilo prirodzene a ze sa to podari znovu...a podarilo - hned v nasledujucom cykle...a snad to bude ok az do konca....
Co preziva zena co potratila asi pochopi len zena, ktora to zazila tiez :o( Tiez mam tuto strasnu skusenost. O babo sme prisli v 7tt. V okoli mam same tehotne zeny. Na zaciatku to bolo strasne, nevedela som sa od zialu ani poriadne nadychnut. Nikto predo mnou nemohol vyslovit slova ako ultrazvuk, tyzden tehotensva, zistenie pohlavia.. Rovna ciara s revom na wc.. Ale ako plynie cas, zial zostava ale posuva sa to do inej roviny. Uz prestavam byt taka hystericka, ale snazim sa zapamatat si z toho tehotenstva len tie pekne chvile a na zle zabudnut.. Cas sa vratit neda. Dufam, ze sa nam podari znovu otehotniet a bude to ok. Toto babo vsak pre nas navzdy bude nase prve, aj ked s nami bolo len chvilocku.
Aj mne sa to stalo,presne okolo pol noci na Silvestra.Namiesto ohňostroja ma čakala nemocnica. 🙂 Mojím šťastím ,v nešťastí bolo asi to,že už som mala 4 ročného synčeka.Ale aj napriek tomu som myslela ,že sa zbláznim,sístredila som sa len nato ,ako ,čo najskor otehotnieť.Podarilo sa má už 13 rokov.Maminky nezúfajte ,ak sa Vám to prihodí,možno to malo ,tak byť,pravdepodobne ten plod nebol ok.
@monique33
ahoj, ja som potratila v 12.tt (predtým som mala bezproblémové tehotenstvo-dcérku), tiez som to vobec necakala, uz sme to dost vela ludom povedali....a potom im hovorit, ze sa to nepodarilo....a najhorsie bolo, ked ma chceli utesovat. Musela som zmenit plány, dcerke rychlo pohladat skolku a o 3 mesiace nastupit do prace....Do toho tehotné 4 kamosky+svagrina.....Povedali sme si, ze babo urcite nebolo v poriadku a tak sa to stalo, nebola som prvá ani posledná (nevedú sa o tom statistiky, ale asi kazde 4-5 tehotenstvo konci potratom-to povedal kamoskin gynekolog, ked potratila a bude to pravda, lebo ja sama mam aspon 10 kamosiek, co tiez potratili ☹ ) Tiez sa mi o tom len velmi tazko rozpravalo a cudzie babatka ma na par mesiacov prestali zaujimat, ale postupne sa to zlepsovalo.
Tak neboj, kazdym dnom to bude o trochu lepsie. My sme si dali rok pauzu - hlavne kvoli mojej praci a potom sa nam zadarilo na prvykrat -a nie jedno, ale hned dve 🙂 🙂 a uz maju 10 mesiacov
prvý potrat pred rokom 6 tt a druhý 5tt pred 2 dnami,nechce sa mi ani žiť,
@henuli viem ako sa cítiš, ja som to prežila 3x a včera sme oslávili s našim vytúženým synčekom prvý rôčik. čas lieči a ja som nikdy neprestala veriť, že to raz vyjde. jasné, že to bolo ťažké, ale vždy som po čase našla znova silu a nevzdať sa. prajem ti, aby si tú bolesť prekonala a našla znova chuť žiť a raz sa tešila z drobčeka tak ako my 😉
dakujem ,ja už mám dcerku,ale mám nového partnera, najviac ma bolí,že mu nedokážem dať dieťa,pritom on je úplne zdravý .Bol by z neho vyborný otec.
Ahojte žienky,ja túto skúsenosť našťastie nemám,ale dnes som sa dozvedela smutnú správu-bratova priateľka dnes zistila,že má asi dva týždne mrtve bábätko..bola v treťom mesiaci 😢 .Je mi to veľmi ľúto,lebo sú spolu sedem rokov,na dieťatko sa veľmi tešili a dlho sa snažili.Chcela by som jej byť oporou,ale vôbec si neviem predstaviť,čo prežíva,ako sa cíti.Ja viem,že najlepší lekár je čas a prejsť si tým musí sama..len sa pýtam,prečo oni? Možno som prispela do nesprávneho fora,ale..Vopred dakujem
zdravim...ja som prisla o dve deticky...jedno v23. tt a druhe v 12.tt. obe boli dievcatka...chcem sa spytat myslite ze postihnutie alebo potrat moze niekedy suvisiet s pohlavim? mam synceka ten je zdravy bezproblemove tehotenstvo a teraz cakam znova chlapceka aj to je bezproblemove...bojim sa ze nebudem moct mat dcerku...nemate skusenost? hormonalny profil som mala v poriadku...bola som sledovana v detstve na endokrinologii koli stitnej zlaze ale posledne vysetrenie ukazalo ze v tomto smere som v uplnom poriadku...ale neda mi to a bojim sa ...chcem dcerku:((
@kryptonka
ja som potratila 3x, medzitym som donosila dcerku. tak ma poslali na geneticke vysetrenie,lebo existuje to, ze skratka telo vypudi jedno pohlavie, zena nedonosi ani keby co bolo. mne sa to, vdaka Bohu nepotrvdilo, a potom som mala praveze chlapca, a potom este jedno dievcatko 😉
ale mam kamosku, ktorej sa tato geneticka predispozicia potvrdila, a ta snad uz potratila aj 6x, neviem, ktore pohlavie.
Dievcata existuje aj sukromna skupina na tuto temu?dakujem
Ahojte baby... nedokazem sa vyrovnat so svojim potratom, manzel mi hovori ze nemysli na to, ale na to sa neda mysliet. uplynulo uz par mesiacov. a nemam chut na sex. a ani nechcem dalsie dieta, bojim sa ze sa to stane znova. v rodine o tom nevie takmer nikto, je mi velmi tazko.
ahoj koceny..ja mam trosku iny problem..ja som z urcitych dovodov musela ist ma potrat v 12.tt...uz je tomu 5rokov(13.1.2010) a myslela som ze uz je to za mnou,ze ta rana preboli alebo sa aspon trosku utlmi..ale nieje prec..ked toto pisem tecu mi slzi,neviem ako sa s tym vyrovnat...to prazdno co v sebe mam,ten pocit ze sim "zabila" vlastne dieta ma ubija...vsetku nervozinu si vybijam na ludi okolo mna aj na moju 6.rocnu princeznu...a to ma hneva najviac ze ta mala nevie preco som obcas zla na nu...ale na druhej strane malej doprajem vsetko co chce...ale ked pridem do stavu depresie,vtedy si to odskacu vsetci...co mam robit????nevladzem takto zit..5rokov zabudania nepomohlo...prosim piste mi spravy,tie si precitam skor ako komentare...
@siuzi007 Ahoj. Koľko po potrate sa ti podarilo opäť otehotnieť? Kedže zrovna som tesne po, nemám síl na výpočty... Ďakujem 😘
@anncovicka ahojky no cca po pol roku ale tak dala som si aj pauzu ako odporucil doky tie 3 mesiace 🙂
@siuzi007 Tak super, ďakujem za odpoveď. Dúfam, že aj nám sa zadarí 😉

ahojte, chcem sa tiež s Vami podeliť o veľkú bolesť, ktorú momentálne prežívam ☹. Stalo sa nám to 2x ☹. Na bábätko sme sa s priateľom veľmi tešili, bohužiaľ v 7tt mi povedali, že to nieje v poriadku, že sa to pri prvom tehu stáva. Dr. ma uisťoval, že to druhé bude bezproblémové a všetko bude tak jak má. Psychicky to bolo ťažké, ale človek poslúchne rady lekára a snaží sa ísť ďalej. Po polroku, na konci novembra, som si urobila test a pravdupovediac, nečakala som pozitívny výsledok. Našťastie bolo to tam. Hneď som samozrejme utekala na gyndu a dr. mi povedala, že je všetko v poriadku a objednala ma na ďalšiu kontrolu. Pred Vianocami sme boli na kontrole a už bolo počuť i akciu srdiečka. Mala som obrovskú radosť a spokojné Vianoce. Bohužiaľ, šok prišiel po Novom roku na ďalšej kontrole. Bábo prestalo rásť a nebolo už počuť ani srdiečko 12tt. V tej chvíli sa mi zrútil celý svet ☹. Som po zákroku 3. týždeň a neprejde deň aby som na to nemyslela. Už to psychicky nezvládam. A do toho...boli by sme so sestrou v rovnom týždni, tá je tiež tehotná. Baby ako to zvládať?Pomôžte mi prosím! Nemôžem teraz o deťoch ani len počuť a cítim sa strašne keď vidím sestru ☹ (už s bruškom).