Ako ste sa cítili po dobrovoľnom potrate?
Ako ste sa cítili? Vyčítate si to alebo ste s tým v pohode že ste to proste tak vtedy cítili?
Mám jedno 2 ročné dieta a je to veľmi psychicky náročné, sú dni kedy to už fakt nedávam…do toho prišiel pozitívny test a ja neviem čo robiť…
@anonym_autor v pohode, bez vycitiek
@anonym_33d712 a už si mala pred tým dieťa ? Je od toho aká doba ? Mňa toto desí
@anonym_autor niekedy si poviem, že mohli sme si nechať, ale v konečnom dôsledku neľutujem.
Nerob to, psychicky náročnejšie bude to, že si zavraždíš
vlastné bábätko. Neboj sa ťažké obdobie prejde a budeš mať radosť z lásky svojho dieťatka
Tvoje deti maju otca,starych rodičov,krstnych...preco nepoziadas o pomoc,aktonezvladaš? Ich otec sa ako zucastňujw na rodinnom zivote?
@anonym_autor
To zvládneš, neboj. Bude to koľkokrát o hubu ale budú starší a bude lepšie. Treba ich občas rozdeliť a mať dni s nimi jednotlivo - nech si vás užijú. A potom sa aj spolu prehrajú. My sme druhé mali, keď mal syn 3 roky. Teraz má 3 už ten druhý a väčšinou sa už pekne prehrajú teraz 🙂. Predtým bola klasika, starší niečo staval, malý bural, to ho štvalo.
@anonym_autor Ja som absolvovala prerusenie uz velmi davno. Je to tak 10+ rokov a nikdy za tie roky som nemala ani len naznak vycitiek. Isla som do toho dobrovolne a bolo to len moje rozhodnutie. Vlastne som uz na to casom aj takmer zabudla, resp nemam nijaky dovod si to pripominat. Ak ta zaujima nieco konkretne kludne sa pytaj. Ja som predtym nijake deti nemala a nemam ani teraz.
Poznam 2 zeny a nemali vycitky.
@anonym_autor Racionálne rozhodnutie v ťažšom období nášho života - nikto o tom nehovorí ani neľutuje. Stále je dosť nových starostí i radostí.
Je úplne irelevantné čo by cítila iná. Sesternica mala 2x v 18-19r. vôbec neľutovala, s prvým mužom mala potom dve deti s druhým tretie. Dve kamarátky už mali bábo ale rozhodoli sa pre upt, s tým že neskôr chcú ďalšie a jedna už neotehotnela vôbec druhá mala 4x spontánny potrat a obe to dnes ľutujú
@anonym_autor ja neľutujem pretože ten chlap bol omyl a nechcela som s nim mať nič spoločne. Ešte keby zdedilo tie psychopaticke gény po ňom 🙈 Takže som sa cítila odbremenena. Už mám dcerku s iným.
Nerob to, psychicky náročnejšie bude to, že si zavraždíš
vlastné bábätko. Neboj sa ťažké obdobie prejde a budeš mať radosť z lásky svojho dieťatka
@anonym_d1d2ac keby to bola vražda ,tak to nieje legálne
@anonym_33d712 a už si mala pred tým dieťa ? Je od toho aká doba ? Mňa toto desí
@anonym_autor je to davno, predtym som dieta nemala, az potom
V pohode. Utriaslo sa to.
@anonym_d1d2ac keby to bola vražda ,tak to nieje legálne
@anonym_5bd34c v polovici sveta je to nelegálne. A nemusíme chodiť ďaleko, napr. susedné Poľsko.
@anonym_autor Nerob to. Daj tomu malickemu šancu žiť. A kde je tvoj darca spermií? Nejako ho nespomínas? Ten ti nepomáha? Iba zasunúť a dovi dopo?
@anonym_autor nelutujem, bola som mlada bez podpory , bez penazi, otec dietata bol psychopat, uz by som sa ho nezbavila, bol agresivny napadol ma opakovane.
@anonym_5bd34c v polovici sveta je to nelegálne. A nemusíme chodiť ďaleko, napr. susedné Poľsko.
@pr85 je to tu legálne?je
@anonym_autor ja som 2x bola na potrate. Vôbec nič to so mnou neurobilo. Vsetko bolo v pohode. Ved na potrat idem s tým, že dieťa nechcem, tak nemám prečo mat nijaké výčitky.
@anonym_autor Ja som absolvovala prerusenie uz velmi davno. Je to tak 10+ rokov a nikdy za tie roky som nemala ani len naznak vycitiek. Isla som do toho dobrovolne a bolo to len moje rozhodnutie. Vlastne som uz na to casom aj takmer zabudla, resp nemam nijaky dovod si to pripominat. Ak ta zaujima nieco konkretne kludne sa pytaj. Ja som predtym nijake deti nemala a nemam ani teraz.
@anonym_c8e8fb nikdy nerozmýšĺas že ci to bolo dievcatko ci chlapcek? Ake by to bolo držat ho v naruci? Ovonat ho? Zeby malo teraz 10 rokov? Zeby sibuz nebola sama ale mala niekoho a ono by malo teba....ani naznak lutosti?
@anonym_c8e8fb nikdy nerozmýšĺas že ci to bolo dievcatko ci chlapcek? Ake by to bolo držat ho v naruci? Ovonat ho? Zeby malo teraz 10 rokov? Zeby sibuz nebola sama ale mala niekoho a ono by malo teba....ani naznak lutosti?
@anonym_6249be Nie cosi, nikdy som nad tym takto nerozmyslala ani nerozmyslam. Ked si niekedy pri takejto prilezitosti na to spomeniem, tak len v tom duchu, ze by som nikdy nemala taky skvely zivot ako mam teraz, keby som vtedy nesla na prerusenie.
Kamarátka bola a sice ma uz dve deti s inym muzom, vzdy spomina aj na to nenarodené. Hoci mala vtedy len 17 rokov ale dodnes este obcas tuto temu potrebuje otvoriť a zdieľať. Je to indivindi. A uprimne , mat a vychovavat deti je narocne v kazdom prípade, ci uz je jedno, dve, tri, viac. Ale je to zaroven krásne. Držím palce nech sa rozhodnes akokolvek, nech ti je v zivote dobre🥰
@anonym_6249be Nie cosi, nikdy som nad tym takto nerozmyslala ani nerozmyslam. Ked si niekedy pri takejto prilezitosti na to spomeniem, tak len v tom duchu, ze by som nikdy nemala taky skvely zivot ako mam teraz, keby som vtedy nesla na prerusenie.
@anonym_c8e8fb no mozno by si ho mala lepsi 🙂 mozno nie 🙂 som rada že si moj koment nezobrala ako utok 🙂
Niektoré píšete, že občas si spomeniete ale neľutujete rozhodnutie ísť na potrat. To ako keby ste písali že neľutujete že ste si nekúpili novú kabelku lebo ste si ušetrili peniaze.
Lenže dieťa nie je vec, že teraz ho nepotrebujem tak dám si ho vyskrabat a zabiť.
Ja to beriem tak že potrat je vražda a nemala by som svedomie spraviť to, zabiť to malé stvorenie.
Niektoré píšete, že občas si spomeniete ale neľutujete rozhodnutie ísť na potrat. To ako keby ste písali že neľutujete že ste si nekúpili novú kabelku lebo ste si ušetrili peniaze.
Lenže dieťa nie je vec, že teraz ho nepotrebujem tak dám si ho vyskrabat a zabiť.
Ja to beriem tak že potrat je vražda a nemala by som svedomie spraviť to, zabiť to malé stvorenie.
@anonym_8dbe73 Ale ved ked to tak necitis, tak na potrat nepojdes. To je predsa tvoje rozhodnutie a nikto nema pravo ta do potratu nutit. Alebo co teda tym chces povedat? Kazda tu zdielame svoje skusenosti, ktore mozu byt, pochopitelne, odlisne.
Život je najvzácnejší dar! Teraz sa ti to možno zdá náročné, ale neboj sa, budeš šťastná, že si ho prijala! Tvoji najbližší ti určite pomôžu! 💓
Bola som, neľutujem. Dieťa jedno už mám, chceme aj druhé ale neskôr keď bude vhodná situácia. Mali sme doma jedno malé dieťa, nemali sme zrovna harmonický vzťah, časovo vyťažený maximálne. Boli sme psychicky, fyzicky unavený a keby sa tam pridá ešte jedno dieťa tak nechcem vedieť ako by sme fungovali. Hnevám sa občas na seba že som sa mohla viac chrániť, zbytočne sme museli riešiť takúto situáciu ale viem že som sa rozhodla správne.
Bola som, neľutujem. Dieťa jedno už mám, chceme aj druhé ale neskôr keď bude vhodná situácia. Mali sme doma jedno malé dieťa, nemali sme zrovna harmonický vzťah, časovo vyťažený maximálne. Boli sme psychicky, fyzicky unavený a keby sa tam pridá ešte jedno dieťa tak nechcem vedieť ako by sme fungovali. Hnevám sa občas na seba že som sa mohla viac chrániť, zbytočne sme museli riešiť takúto situáciu ale viem že som sa rozhodla správne.
@anonym_f95444 presne takto je to u nás. Mame 2 ročne dieťa a je to náročné. Večer padame vyčerpaný a manžel by to aj skúsil ale už teraz sme na pokraji síl
Dieta vyrastie a za par rokov bude dobre. Ja mam jedno.. a ak by sa porarilo druhe tak by som nad tymto nerozmyslala. Treba si uvedomit, ze s tym budete zit do konca zivota..

@anonym_autor v pohode, bez vycitiek