Ako žiť bez detí?
Ahojte, zaujima ma nazor vas, ktore nemozete mat deti, aky zmysel ma vas zivot? Ako ste sa zmierili s tym, ze nebudete mat deti? Co vam pomohlo? Co s takym zivotom? Dakujem.
@thekacicaa koli opakovaným zápalom močových ciest už nemať nikdy sex? Zmeň lekára a tým sa ti vyriešia aj všetky hypotetické problémy, ktoré nebudeš mat, keď budeš zdravá
@arcticcode 🤣🤣🤣😂😂😂 ty si taky pako 😅👍👍👍
Ja deti tiez nebudem mat, pretoze ich nechcem. Mam rada deti, ale nechcem svoje. A urcite nie su zmyslom zivota. Uz mam cez 30 a ziadne starosti. Staram sa o seba ci uz o zovnajsok alebo vnutro. Konicky, cestovanie, nie som nicim viazana. Proste ruka hore 😂 inak som sa stretavala s nazormi typu ze tu po mne nic neostane a kto sa o mna postara. V tejto dobe nie je ziadna zaruka ze vlastne deti doopatruju rodicov. A co po me ostane? To ma netrapi.
@sisaka lekarov som uz vystriedala nie len tu na SK, ale aj v zahranici. Oslabena imunita, resistencia bakterii voci atb. Beriem vsetko volne dostupne na trhu, na lieky minam viac ako na jedlo. Zapal vzdy prisiel po sexe. Posledny krat v juli a odvtedy sa neviem vyliecit. Nepomohli ani 4 rozne atb. Vzdy ina bakteria sa potom vynorila. Nemyslim, ze existuje muz, co chce zit s chorou zenou.
@ali1baba ved prave o to ide, ze sme kazdy iny. Ina povaha, ine zmyslanie, ine pohlady na svet. Ja sa povazujem za velmi racionalneho a casto pragmatickeho cloveka ale pritom s vysokou davkou empatie 🙂. Ale su proste veci, ktore neviem vysvetlit, preco tak su...proste tak su. A to je laska k mojmu dietatu. Ano, stavaju sa aj take veci, ze deti sa strasne spravaju k svojim rodicom a doslova im dokazu urobit peklo zo zivota. Ja sa snazim a budem snazit, aby moj syn taky nebol...nejdem mysliet na to, co ak a podla toho si niekoho davat do "poradovnika" 😉
@evica01 Nie, ja necakam od mojich deti, ze sa o mna postaraju. Staci, ze ma navstivia.
Ved budu chodit do roboty, mat rodiny....ja necakam od mojich deti, ze im budem na stare kolena na pritaz. Nechcem, aby ma prebalovali a prekladali...nechcem od nich v 82r nepretrzitu starostlivost. To radsej pojdem do luxusneho domova dochodcov a tam budem mat vsetko zabezpecene.
Nemozem chciet od mojich deti, aby mi robili takuto sluzbu. Samozrejme, uvitam, ale ak nie, mam zadne vratka.
@ali1baba akoze aj ja takto rozmyslam, tiez nechcem hyt na pritaz. Ale pocjybujem, ze budem mat tolko penazi na luxusny domov dochodcov.
Mozno ak naskrabem na nejaku par hodinovu dennu domacu starostlivost.
Ani moji rodicia nechcu aby mi zasahovali svojou starobou do zivota.
Mne je to cudne. Ja sa zase chcem o nich starat. Mam to zakodovane v hardveri 😊
@evica01 Luxusneho som myslela obrazne...myslela som starostlivost ako taku. Maju navarene, sestricky, spolocne sa prechadzaju, debatuju, je o nich postarane.
Jasne, ze to nie je zadarmo. Ale ani to nestoji neunosne.
Ak to mas zakodovane, tak nie je o com. Moja svokra opatruje a viem, co to obnasa.
Bez ocakavani sa clovek citi slobodne 🙂
@thekacicaa ako dlho si skusala to vsetko? co vsetko si skusala? pytam sa, lebo som mala zapaly moc. ciest s prestavkami 10rokov. je to velmi komplexny problem, ktory moze mat vela pricin
kazdodenne sedacie kupele s bylinami si skusala? Bylinkove cipky od gabriely tuatti? Nie je za tym nejaka "vacsia" bakteria, ako ureaplazmy, mykoplazmy, chlamydie ci borelioza? ak ano treba liecit to. Psychicke bloky v sebe v suvislosti s tym si riesila? Mne vychadzali tiez vzdy ine bakterie, liecila som sa 2 roky z boreliozy a mykoplazmy, po ukonceli liecby sa vsak stale vracali mocove cesty, robila som bylinkove sedacie kupele, pomohli mi cipky od gabriely tuatti. na laparoskopii mi zistili endometriozu, ktora bola na mocovom mechuri a mocovych cestach. Po ostraneni lozisk zmizli aj zapaly a bakterie v moci. Aj tak si myslim, ze najviac mi pomohla praca na sebe, formou zenskych kruhov, objavovanie a akceptovanie svojej zenskej stranky, seminare, tanecne meditacie, odstranovanie starych traum a blokov, co vsetko som mala ulozene v lone, mohendzodaro a posilnenie panvoveho dna atd atd Podla mna najvacsie zlyhanie ake mozes urobit je vzdat sa a akceptovat, ze to uz takto bude navzdy a ostanes kvoli tomu sama. Pises, ze kto by chcel choru zenu? Nestotoznuj sa so svojou chorobou, to nie si ty. Je to dlha cesta ale nie je to nemozne. A nestaci len citat knizky o pozitivnom mysleni. Ja odporucam k tomu vedenie inej zeny- terapeutky, ktora ti poradi, ked si sama nevies pomoct.
Taketo meditacne akcie a zenske kruhy su uz skoro v kazdej casti SK, ludia inklinuju k praci na sebe, potrebuju to ako sol a je coraz viac moznosti, ktore to umoznuju, staci len otvorit oci a hladat.
@pasikavamacka ja suhlasim treba mysliet aj pozitivne lebo psychika robi pri opakovaných zapaloch moc. Ciest velmi velku rolu a nie je to fraza ja som mala tiez a kym som sa urputne na to upela tak sa mi to nedarilo vyliecit velmi mi pomohlo jest prirodne probiotika, pit zeleny jacmen, pit vela cistej vody, tanga som uplne vyhodila zo šatníka a nakupila len cisto biele bavlnene nohavicky prestala som nosit skinny dzinsy a treba aj jemny cistiaci prostriedok(ja roky pouzivam len multigyn femiwash) je to drahsie ale neobsahuje to ziadne sajrajty parfumy atd.. umyvat len raz denne viac nie,pit alchemilku, jedla som goji a rakytnik, vceli pel, nie vsetko naraz ale take etapy som si davala a ked som to konečne prestala riesit v hlave tak to "same" odislo. Najviac mi podla mna pomohla psychika vela vody a pohyb na cerstvom vzduchu. Vela som sa prechadzala. Intimky som uplne zrusila radsej som si menila bielizen aj 3x denne lebo intimky ti ju zalepia su nepriedusne potis sa v tom a este vacsiu sarapatu narobia
@thekacicaa adopcia...
@vanilka83 ja by som odporucila intimne gely uplne prestat pouzivat. staci cista voda. Inak k slovnemu spojeniu pozitivne myslenie mam averziu 🙂 to ked pocuje chory clovek, vlasy sa mu zjezia duplom. zavana to obvinovanim a ukazovanim prstom, ze ty za to mozes, zle rozmyslas. Ak to ma tak dlho, bude to vaznejsi a hlbsi problem, treba kopat hlbsie a traumy sa vynoria. Sama to nezvladne, treba pomocnu ruku. Ani ja som to sama nezvladla. Suhlasim, ze intimky mimo MS v ziadnom pripade nie. Ale myslim, ze tieto veci uz ma slecna za sebou
@thekacicaa to som si myslela aj ja 🙂 moj ma spoznal s evlmi vaznou chorobou a ostal so mnou 13 rokov a to sa mi nabalili dalsie.... ale chapem ta...tiez som myslela, ze si nezasluzim s niekym byt
@pasikavamacka do bodky suhlasim a casto to je zablokovana energia v style, ze sa nema rada, sebalaska, obvinovanie casto sa pise, ze tieto zenske problemy suvisia s odmietanim zenstva, komplikovany vztah s otcom ci ziadny,ze existoval, ale nepochvalil, nevsimal si, ked bola dievcatko v puberte.....
Ja chodom na FB do skupinky ceskej psychosomatika a etikoterapia a casto sa tam riesia tieto zenske problemy skus vyhladat su tam aj subory s najcastejsimi chorobami anemia, neurozy, endometrioza kde to je dobre vysvetlene co posilnit rady...ako zapracovat na sebe chodia tam terapeuti, psychologovia reiki..ci ludia co sa venuju roznym kraniosakralnym a inym terapiam....
@thekacicaa ja mam 2 veci, ktore som tam hladala anemia a nizky tlak a sedi to na mna 99%
Moja kamaratka mala zrasty plne brucho vajecnik odobraty jej rodicia vzdy hovorili, ze nebudu mat vnuca, ze jedina po umelom tak im prorokovali lekari a ma 2 deti sice neskoro, ale ma.
@pasikavamacka zle som oznacila autorke som chcela dat tip na stranku
@pasikavamacka no mne sa vzdy osvecil najstarsi a najúčinnejší liek a to taky ze ked som to prestala v hlave urputne riesit tak choroba vzdy sama spontanne odisla... Samozrejmosťou je zmena životného štýlu a vyborne su prirodne gynex kvapky od energy ale aj vobenzym co je dlhodoba kura ale zabera a uplne vylucenie bezenov saun a wellnessov a mne pomohlo aj ked si ho muz vzdy pred tym aspon oplachol... A vobec sa necudoval ani nepohorsoval nad tym ked to zacal robit hned to bolo lepšie 👍 a zrazu sme to mohli robit aj castejsie vycurat sa pred tym a potom je tiez dolezite. A inak po sexe na prevenciu tychto problemov je aj multigyn gel na vnutorne pouzitie tiez velmi jemny.
@thekacicaa zapaly moc.ciest ti sposobili, ze nemozes mat sex? A co tak mat takeho priatela, ktory ostal sam s dietatom alebo s detmi? Aj taki sa predsa najdu. Neviem, ale predsa, zdravotne by si mala byt fit, najst si dobreho gynekologa, ktory ti pomoze. A inak co ty vies, co priroda dokaze, sama sa mozno budes cudovat.
ahoj, aj ja som si prechadzala podobnymi zapalmi mocovych ciest a nekonciacim trapenim, ziaden lekar si nevedel dat rady, ze sa to stava...uz som sa videla na umelom oplodneni...je to vsak uz viac rokov dozadu a tie pocity beznadeje sa uz vytracaju, dnes uz zapaly nemam, ak by si chcela vyskusat moj tip, kludne mi napis
@thekacicaa treba hlivu ustricovu s rakytnikom, ale nemas ty nejaku vaznu chorobu, toto nie je normalne
@thekacicaa skus sa pred kazdym a po kazdom stykom vymocit a nech sa partner pred stykom umyje betadin mydlom. Dalsia vec - partner si musi dat vysetrit moc aj ejakulat.
Skusala si rowatinex tablety? Treba uzivat aj niekolko mesiacov, ale fakt pomaha a pritom vsetko co som pisala vyssie.
@lety17 mne rowatinex nepomohol, ten len zmiernuje symptomy, ale neriesi pricinu. Ak ma tam rozmnozene bakterie, tie tento pripravok nezabije.
treba odtial vsetko znicit bylinnymi preparatmi lokalnymi (sedacie kupele) aj ustnym podanim zvnutra. K tomu podavat enzymy, aby sa znicili aj biofilmy a byliny prenikali hlbsie. urobit vsetky opatrenia ktore sa odporucaju vyssie (zehlit bavlnene nohavicky, nepouzivat tampony, mydla atd atd), posilnit imunitu spravnymi bylinnymi preparatmi (cordyceps, coriolus, hliva ustricova) a zaroven popri tom vsetkom liecit aj dusu
Ahojte prispejem len krátko, mimo hlavnej otázky. Dlho pre dlho som mávala opakovane mykozy kazdy mesiac, alebo stále nejaký diskomfort, po behala a skúsila som všetko možné, až raz jedna sestrička na krcnom sa ma spýtala ci sa mam rada... Ja ze samozrejme áno.. Ale stále som nad tým uvažovala.. A presne toto bol problém.. A tak aj mnohé ženské choroby si myslím. Sebaláska. Každý večer som si vravela ze sa mam rada, a nejak to fakt potom zrazu prešlo. Doteraz sa mi ale stava, sem tam, keď mám také obdobie že sa sama seba kritizujem (som rok po pôrode) že dostanem mykozu. Potom mi to stále nejak trkne až keď ju dostanem, že to bolo zase v období keď som sa sama sebe nepáčila... Nech to znie akokoľvek ezotericky, je to tak, veľa chorôb ma pôvod v psychike
@thekacicaa Na zápaly močových ciest je výborný čaj zo zlatobyle obyčajnej, nikdy mi nič iné nepomohlo (ani antibiotiká, ani extrakty z brusnice, atď). Na imunitu je výborné užívať včelí peľ (treba najprv začať malým množstvom a postupne zvyšovať dávku). Ja ho beriem s prestávkami 5 mesiacov, naposledy som bola chorá v apríli, predtým skoro každý mesiac. Odporúčam.

@ali1baba Sranda ako mame kazda iny pohlad na vec, ine priority, iny rebricek toho, co-kto je pre nas prvorady 🙂. Pre mna bol prvorady partner, kym sme nemali dieta. Prichodom nasho syna na svet, sa pre mna stali automaticky prvoradi obaja. Oboch milujem z celeho srdca ale pritom kazdeho trochu inak - partnera preto, ze mi rozumie (aj ked ma niekedy strasne serie 😀), miluje ma, pomaha mi, respektuje ma, ze je naozaj dobry clovek a ze mi dal nasho syna. Mojho syna preto, ze vobec existuje, lebo je to cast zo mna, z mojho tela, srdca, duse. Ale ta laska nie je rovnaka. Neda sa namerat, koho milujem viac. Keby sa ma to niekto zrazu spytal, asi by som bez rozmyslu povedala, ze mojho syna...ale nie je to uplne tak, pretoze laska k nemu je ina ako laska k partnerovi ale to neznamena, ze je vacsia. A mozno ano...Alebo silnejsia? Je to mozne. Neviem, neriesim to. Svoje dieta by som ale milovala a budem milovat, nech by bol akykolvek, zato partnera nie. Musi splnat nieco, co potrebuje moje srdce, rozum, telo, dusa. Keby nie, tak spolu nie sme a nemilujeme sa. Laska k dietatu je uplne iny level a teda prvorade bude pre mna vzdy. Ci uz sa o to prvenstvo "deli" s partnerom alebo nie...vzdy bude na prvom mieste aj ked vyrastie a zalozi si rodinu...to ale neznamená, ze sa na neho fixujem ale ze je to uplne normalne, takto to citit 🙂