Ako žiť bez detí?
Ahojte, zaujima ma nazor vas, ktore nemozete mat deti, aky zmysel ma vas zivot? Ako ste sa zmierili s tym, ze nebudete mat deti? Co vam pomohlo? Co s takym zivotom? Dakujem.
@acrobaleno Jasne, ze nie je vsetko ruzove, to sa zhodneme. Ale napisat toto o vlastnom dietati, bez stipky citu k nemu, je hroza. Mna nezaujimaju jej dovody, ona bola uz "velka", ked si to dieta urobila, ale trpiet teraz trpi najma to male bezbranne dieta, ktore sa na svet nepytalo. Tak nech ide mama na terapiu, nech sa snazi, nie len plakat za zivotom predtym a este cakat, ze to ludia ocenia, lebo ved je len uprimna. Ako k tomu pride to dieta?
@thekacicaa
Ahoj, k tym zapalom. Trapila som sa tri roky, je to vsetko o oslabenej imunite. Zarucene pomohlo Betaglukan 500 na tri mesiace (ine imuno/betaglucany nezabrali, iba tento). Daj si vysetrit alergie a intolerancie - velmi oslabuju imunitu. U mna mlieko a lepok. A hlavne ziadny ziadny cukor, ani ovocie asponpar tyzfnov kym sa poliecis. Skus mozno na par tyzdnov paleo dietu. Zmenila som stravu, zacala cvicit na cerstvom vzduchu, vyhybat sa stresu, tie betagkucany, a este Actigel (najskor rano/vecer 3 mesiace, a vzdy po styku). Toto som poradila aj kamoske a po rokoch sa zo zapalov tiez vyliecila.
ttps://www.multi-gyn.sk/nase-pripravky/multi-gyn-actigel/
ttps://natures.sk/produkt/beta-glucan-500/
@girlie_konik Je to zarážajúce, hlavne na tejto stránke, ale sú to jej pocity a určite sú mnohé, ktoré si pomyslia, že pred dieťaťom to bolo lepšie. A taktiež je veľmi odvážne tvrdiť, že to dieťa trpí kvôli jednému komentu, ktorý bol možno napísaný v slabej chvíli.
@girlie_konik Ale no 🙂 Ved hadam ho teraz nezahodi do kontajnera alebo nepreda na blsom trhu.
Ja som mala deti neskoro, preto viem pochopit beatrix, ako to myslela. Mne vlasy hore dupkom stoja, ked deti behaju po byte, skacu po posteli, blaznia sa. Proste som na to uz asi stara na niektore aktivity s nimi 🙂 A niekedy si poviem, ze som ich mala mat skor alebo vibec, lebo oni za to nemozu.
Jasne, ze si ich lubime, ze boli chcene. Ved aj nechcene dieta sa da lahko poriesit. Len ked ma clovek svoje pohodlie, kludne by si vedel predstavit zivot aj bez deti.
Ja som mala prve dieta po tom, ako bola moja kolegyna tehotna. Vtedy mi nejak svitlo, ze a ja kedy vlastne ? Lebo sa to ocakava, lebo tak to ma byt. A potom som mala aj druhe, lebo vsak ked mam jedno, jedno a ci dve 😁 Ja som nemala deti preto, lebo som po nich vyslovebe tuzila, lebo budu zmyslom mojhi zivota. Ani nahodou. Mala som ich skor z racionalneho hladiska, lebo vsetci maju, lebo tak to na byt, lebo si nebodaj budu mysliet, ze som neplodna.
@girlie_konik to ze sa tak @beatrix85 vyjadrila, nezamena, ze jej z nej zla matka. Toto moze kludne napisat aj milujuca matka, prave preto, ze svoje dieta 100% opatruje a miluje a ako vsetky vieme, nie je to jednoduche. Takze jej slova sa nevylucuju s tym aka je matka - ja napr. uplne chapem co svojim prispevkom chcela povedat a je to uplne normalne.
@cuttina ja neviem, pre mňa to je rovnako krásne aj teraz. Dieťa beriem všade zo sebou ešte aj na svoje zápasy, takisto na nákupy, dovolenky, návštevy atď. Pre mňa je rovnako krásne obdobie ako predtým, ale to je možno tým, že sa mi veľmi život nezmenil, fungujem rovnako ako predtým, len menej spím, ale to je sila zvyku.
@beatrix85 He si zabila koná a teraz sa do teba pustia 🙂 to bude zábavná diskusia 🙂
@girlie_konik ale vela zien ma deti neplánovane lebo priroda to tak zariadila a chlapi myslia len na tu cast medzi nohami🙂 takze Nie je pravda ze sa rozhodli mat deti všetky dobrovolne
@katulienkax ved presne to pisem, ze ak sa zena rozhodla alebo "tie deti proste ma". Ako sorry, ale decko teda ma byt rado ze je rado za to, ze jeho mama to nejak nedomyslela?
@katulienkax velka zabava, naozaj 😒
@thekacicaa skus inu liecbu. Pozri tcm clinic v ba. Zaberie na 100%.
@petkaaa
@girlie_konik
Prosim vas, to dieta/deti si to tu budu citat? Ale no tak. Myslim, ze to myslela uplne inak. Ale zase to si len ja myslim. Najlepsie je odsudit niekoho. Ja tu tiez pisem pod nejakym nickom s tym, ze sa vykecam, alebo si navzajom pomozeme, ale muzovi, ani dietatu to na nos vesat nebudem. Velakrat je to napisane s nadsazkou.
@1gabriela13 pre mna je to este krajsie teraz. To ale nevylucuje, ze obcas nie som unavena, ze si nepredstavim, ake to bolo, ked som za nikoho nemala zodpovednost, no a hlavne, uz vidim vyhody, ak niekto nema deti. 😂 Druha vec je, ze ja by som nemenila.
alebo si najdi partnera ktorý uz deti ma...
Ako mat dieta je sialene narocne SIALENE!! Ale by som z huby nevypustila ako nam bolo dobre bez deti. Dakujem ti boze,ze ich mam 🙏 dakujem kazdy den aj ked chcem z okna sem tam vyskocit, aj ked som unavena, nahnevana, vycerpana...aj ked cestovanie, citanie knih, volny cas pri nich nehrozi.. svoj zivot by som nemenila, je mi luto dietata ktoreho mama povie,ze jej bolo lepsie bez neho... bola taka zenska u nas na dedine damy a strasne nestastna sa nahundrala ze ci musela mat to ,,druhe,, decko, ze jej uz na hovno je.... to dietatko jej umrelo, myslim ze ju nikto na tom pohrebe nepolutoval 😞😞 hnus citat komentare ako bolo skvele bez deti.. na co potom deti robite ako zvierata, ked vam bolo tak skvele?
@modrykoniicek A predstavte si, že mne deti zmysel života dali. Tiež som bola do tridsiatky sama, zmierovala som sa s tým, že to tak ostane. Mala som kopec záľub, neskutočne veľa, fakt. No šťastná som nebola. Bola som prázdna. Keď som si predstavila osamelú budúcnosť, netešila som sa, ale rešpektovala som to. Nech je vôľa Božia. Teraz som naplnená, deti mi dávajú veľa a teším sa na budúcnosť s nimi. Ak Boh dá. Každopádne, život je dar, je úžasné žiť ho. Treba sa tešiť z toho, čo máme, nie smútiť nad tým, čo nemáme.
@asia83 Mne dáva zmysel života najprv môj muž.Až tak dieťa ktoré príde... a musím uznať, že bez môjho muža ani môj život nebol naplnený.
Ale aj bez detí pre mňa zmysel má.Musí.Čo ak ich nebudem môcť mať? 🙂 musím rátať aj s tým.
Ja som človek ktorý ani nemá potrebu mať niekoho kto ma bude zbožňovať.Mne chýba tá potreba niekoho zbožňovať.Ale tak teraz je tu môj muž ktorého milujem nadovšetko takže aj život bez detí si zariadime po svojom.
Je predsa samozrejmé, že deti sa stanú tiež zmyslom života keď ich už človek má.Ale nemôže byť nezmyselný bez nich.To by bolo veľa ľudí nešťastných.
Ale je pekné, že vôľa Božia bola pri tebe taká aká bola ❤ a cítiš sa byť šťastná 🤗
@beatrix85 Ona to tak nemyslela.
Skôr si myslím, že len ukázala odvrátenú stránku rodičovstva o ktorej sa tu nerozpráva lebo je to tabu.Rodičovstvo je určite aj krásne ale aj ťažké.A preto sa s partnerom treba najprv porozprávať aj o tejto stránke rodičovstva aby obaja vedeli čo to vlastne obnáša a aby to dieťa potom netrpelo.Ja s mužom sme veľmi trpezlivé povahy a aj keď som mu povedala, že dieťa plače, je to náročné tak mi povedal... ono z toho raz vyrastie a prinesie ti do života aj šťastie aj radosť nie len povinnosti a trápenie.Je to uhoľ pohľadu.Neodradilo ho nič.
Niekedy sa na deti treba pozerať tak ako keby sme videli seba.Oni nevystrájajú preto aby robili zle.Oni sa chcú hrať a kedy keď nie teraz? Chceme aby boli deťmi a nie ako dospelák a zároveň im to zakazujeme.Nič iné len prestaň, buď ticho, daj mi pokoj, kvôli tebe sa hádame.Toto si dieťa zoberie do svojej dospelosti a vsugeruje si, že mať dieťa je niečo zlé.Hovorím z vlastnej skúsenosti a je ťažké bojovať s pocitmi keď si spomenieš na toto.Preto som si povedala, že ja dieťaťu nebudem len mama ale aj kamarátka.Budem sa s ním hrať, venovať sa mu a nebudem ho brať ako niečo čo ma otravuje.
Tiež ma brat otravoval.Dokým som nepočula plač, otvorila som dvere, opýtala som sa prečo plače a ten malý špunt mi povedal.Ja som len chcel byť s tebou.Strašne ma to zamrzelo, že niekedy tým deťom nerozumieme.Preto sa snažím ich správanie chápať ako dieťa nie ako dospelá žena.
@modrykoniicek Takže vy ste napísali, že deti zmysel života nedajú a deti nemáte? Správne som pochopila? Tak potom ako môžete vedieť, že zmysel života nedajú? Ja nepotrebujem, aby ma niekto zbožňoval, o tom deti nie sú. Deti sú naplnením, vnútorným. Je pre mňa zmysluplné vidieť ich, sledovať ako rastú a vedieť, že za to môžem (aj) ja, že som im na to dala podmienky.
@asia83 Nemám 🙂
.Tak lebo nepoznám človeka vo svojom okolí ktorému by to dalo zmysel.Sú šťastní s dieťaťom a boli aj bez neho.
A mne by to tiež zmysel nedalo len možno pozmenilo priority a tešila by som sa ešte viac zo života keď by som videla, že niekoho robím šťastným.Asi to je môj zmysel života... zlepšovať život iným ľuďom ale to môžem aj cudzím ľuďom.Ja som šťastná aj bez detí a budem šťastná aj s nimi možno ešte viac.
Zakladať si šťastie na deťoch mi príde absurdné.Treba rátať aj so životom bez nich (aby sme nežili v smútku) .A myslím, že autorke dá lepší názor na túto situáciu človek ktorý deti nemá.Pretože ja viem, že sa bez nich žiť dá a nie je to nič strašné.Poznám ľudí čo už deti mať ani nebudú.
Človek čo už deti má to vníma inak.Nevie si predstaviť život bez nich.🙂 ale žeby deti boli zmyslom... možno sú ale nie pre každého.
Môj muž musel mať dlho dlho iný zmysel života bezomňa a mal ho.Má 36 ja som mladšia a detí nemáme a ani ich ku šťastiu nepotrebujeme... skôr je to také, že to nechceme raz ľutovať, že sme ich nemali keď môžeme.Asi je ťažko polemizovať z druhej strany ktorú nepoznáme, že ako by sme to vnímali... ale čo nepoznám to mi nechýba.
Ani jeden z našich známych nemal dieťa preto, že ich vzťah respektíve život už nemal nejaký zmysel.Len začali tikať hodiny po 30tke tak si povedali, že skúsia.
A autorka ešte stále ma šancu mať aj partnera aj deti.Mne skôr nejde do hlavy keď sa bezdetný človek opýta ako žiť bez detí.
No tak ako doteraz.Veď nikde nie je napísané, že sa to časom nezmení.🙂
@eva_kvietok A čo keď zlyhá antikoncepcia? To tá nenapadlo? A keď ide žena na potrat tak ju tiež odsudite. Vy bio zanietene mamičky nedokážete pochopiť že existuje 20% žien a muzov ktorí po deťoch netúžia a nevidia v tom dar ani šťastie. Lenže vy viete len odsudzovať a kritizovať každého kto nemyslí tak ako vy.
Niektore ste tu fakt precitlivene.90 percent si myslite to co
@beatrix85 napisala,pritom len spominala ake kludne to bolo bez deti.No asi vam poniektorim udrelo mlieko do mozgu a zostal poskodeny natrvalo.
Píšem o sebe...podobne sme na tom boli..vyskusali sme vsetko a nič ...zacali sme sa zmierovať s tým že budeme bez detí... bohužiaľ ja som sa s tym nevedela zmieriť a rozhodli sme sa prr adopcii ale rozhodnutie bolo spoločné s manželom.... Až ked sme našli naše 😍 až potom som sa ukludnila...ale skusala som si predstaviť život bez dieťaťa boli sme pripravení aj na taku verziu a v tom prípade sme mali v pláne užívať si a takým spôsobom že by sme cestovali venovali sa kariere a užívali si zivot s priateľmi ...aj s rodinami kde maju veľa detí a určite by sme im pomahali či už by boli s nami na dovolenkách finančné atd ...ale ano da sa to ale nevieme ti nikto povedať ze budes ok zvykneš si.. každý je iný... Mozno by som navonok bola ok al viem ze psychicky by som bola hotova a nevedela by som tak žiť aj ked som mala stále tie dvierka otvorené....drzim palce ...vsetko je to len o tebe a tvojom partnerovi nikto ti neporoadi ze ano je to super budú len starostí ale tak to nieje
@beatrix85 tak dnešné deti sú náročnejšie ako predošlé generácie to ti potvrdí každý kto s deťmi pracuje dlhšie a je to asi dosť zaberak hlavne na psychiku starať sa o ne. Nie je to ako kedysi že matky dali im jesť a oprali a deti sa vychovávali a zabávali samé a rodičia sa len tešili z toho ako rastú a prípadných úspechov. Takže palec hore že si povedala názor priamo lebo to tak cíti mnoho rodičov. Ale aj tak si myslím že každý túži skúsiť aké je to mať dieťa hoci očakávania sú možno oveľa vyššie ako realita a ťažko sa s tým zmieruje. A na adopciu si každý netrufne.
@asia83 Prave zeny, ktore deti maju, sa stotoznili s tym, ze dieta im zmysel zivota nedalo. A ja som aj zasadne proti, aby sa cely svet okolo deti zacal tocit. Deti su sucastou mojho zivota, ale urcite nie zmysel mojho zivota. Toz, moje deti su samostatni jedinci, ja taktiez. Moj muz tiez. Nas spolocny zivot sme specatili sobasom, nase deti splodili z lasky z nasej krvi. Ale to neznamena, ze su zmyslom zivota. Ved predsa aj ja mam pravo prezit moj zivot aspon scasti, ako som si to predstavovala. A nie spotena v zastere behat cely zivot ako otrok okolo vlastnych deti.
To, co si tu popisala, @eva_kvietok je chytanie za slova a vytrhla si ich z kontextu a este aj "nafukla"
Vela matiek sa tak upne na vlastne deti, ze muz sa citi na 5.kolaji. My sme deti dali do svojej izby, ked mali 2,5r. Ved predsa, stale je tu moj manzel, ja, nase manzelstvo. Iba tak moze fungovat rodina spolu. Vela zenam to nedochadza, a preto aj tolko rozvodov.

@girlie_konik Podľa mňa toto je realita, že nie je všetko ružové. Veď to je v poriadku, že to tak cítiš, táto prispievateľka to zrejme tak necíti. Čo všetko som sa už dočítala na reddite o toxických matkách, o matkách, ktoré uprednostňovali jedno dieťa pred druhým, ktoré okato dávali najavo, že to dieťa neznášajú. Väčšinou sú to ženy, ktoré spoločnosť dotlačila do tehotenstva a materstva, lebo sa to tak patrilo.