Ako žiť ďalej po interrupcii?
Prosím o radu ako ďalej🥹
Skúsme iba ženy, ktoré si tým presli. Čo vám pomohlo žiť normálny život ďalej?
Jedno dieťa už mám. Skúsme nie prečo, skôr ako ďalej?
Mám predpísané slabé AD a možno začnem terapie.
Ale termín je celkom ďaleko. Čo reálne kontretne pomohlo vám? Rozmýšľala som nad maličkým pomnickom v lese.
Nechcem zabudnúť. Či práveže nie?
Jedine Ježiš Ti môže dať Nový život.... Neboj sa. Aj ked sa zdá všetko stratené, Ježiš ta môže znovuzdrodit. A vsetko obnoviť. Kludne chod za kňazom, dobrym kňazom.
@derdia dobrý kňaz by ju mal nakopať do zadku
Ahoj, ja si myslím, že by si sa mala riadiť podľa seba. Keď rozmýšľaš nad malým pomníkom v lese, tak to urob.
@lenqua_12325
Prepacte, ale neda sa mi nereagovat na vas komentar, hodnotit iba zo svojho pohladu, nam ludom ide najlepsie…. Knaz tu neni od toho, aby nas sudil, ale pomohol nam sa dostat aj z trapenia…. Kolkym bolo odpustene - vaznom aj prostytutkam a podobne, odporucam si pozriet knaza Kuffu zo Zakoviec… o kolkych ludi sa stara o uplnych chudakov, co uz nemali zmysel zit a pomaha im stale a zrazu sa ich zivot uplne zmenil…Jezis prisiel uzdravovat chorych a hriesnych…..priala by som vam zazit dotyk Pana Jezisa… cez jeho “dotyk” sa da tolko lasky vidiet vo svete a aj odpustania… milovat svojich bliznych, aj ked by sme niekedy mali chut spravit uplny opak… skoda, ze svetom vladne zlo, ale vsetko sa jedneho dna skonci…. A je na nas kazdom ako sa rozhodneme zit.. 32 rokov som zila ako neveriaca, 15 rokov v smilstve a ako som zacitila, ze viera moze byt aj ziva, nielen tradicna, uplne sa nasej celej rodine zmenil zivot… a to som na kostoly aj cirkev a knazov roky mala velmi negativny nazor… dakujem Panu Bohu, za dar Viery…uvedomujem si, ze to nemaju vsetci… prajem nam vsetkym vela lasky a pokoja v tomto zvratenom svete, kde vladnu materialisticke hodnoty…a vela pochopenia pre ostatnych a aj seba…..
Ak citis, ze by si chcela pomnicek, tak si ho sprav. Toto preziva kazda zena inac. Niektora chce zabudnut a neprpominat si to, ina to potrebuje naopak.
Ja som nebola na interrupcii, mala som MA. Mne praveze pomohlo kupit si taku malu sosku anjelika, mat nieco hmotne na pripomenutie, lebo to proste skoncilo operaciou, prebrala som sa z narkozy a uz som tehotna nebola a nebolo sa nejako s cim rozlucit. Mala som z toho aj zle sny, citila som, ze toto by mi pomohlo a aj mi to pomohlo.
Podla mna treba pocuvat svoje pocity, ked uz si bola k tomuto dotlacena, tak sa pocuvaj aspon teraz, odsmut si to podla svojho. A psycholog je podla mna tiez dobry napad, lebo toto je trauma.
Určite ist za lekarom, kňazom(vyspovedať sa)dať odslužiť sv.omšu za potratene dieťa..o prijatie do nebeského kraľovstva
Urob si duchovnu adobciu..kuk na nete...
@lenqua_12325
A tiez Vam prajem, aby sa Vam babatko narodilo v zdravi, laske, pokoji a radosti 🙂 ….ak by ste mali chut a odvahu, posielam odkaz na krasnu modlitbu v tehotenstve….
@enmery vieš čo, s tou depresiou pomaly.Je na 1.mieste v počte samovražd..Keby bola lekarsky tak lahko vyliečitelna, len rozhovormi s psychologom a tabletkami, polovica ludi by na kolajnicu nešla.
Prečitaj si knihu Miriam, prečo plačeš..
Ďakujem za všetky respektujuce príspevky.
Padli tu nejaké návrhy, ktoré mozno skúsim.
Dakujem
@jajcinka1 ďakujem 😉
Duchovna adopcia nenarodeneho dieťaťa..
https://www.40dnizazivot.sk/duchovna-adopcia-ne...
-odčinovanie hriechu potratu
Su zeny, ktore boli na UPT a ziju normalne dalej a nie je ich malo, viem ti to ako zdravotnik potvrdit a racionalne tomu rozumiem. A su zeny ako ty, ktore potrebuju terapiu, aj tomu rozumiem. Vyhladaj odbornu pomoc.
@lenqua_12325 OTRASNY KOMENTAR, HANBI SA. Keby bol clovek labilnejsi, po tomto ma dojem, ze uz nestoji za nic a pokojne sa moze stat, ze takymito slovami navedies cloveka aj k samovrazde. Budes spokojna, ked budes mat na sebe krv inych aj ty? A ked nevies co napisat, bud si dostuduj psychologiu, alebo NEPIS NIC LEBO TO NIE JE VHODNE!!!
@karolinakr Poprosím link na to, kde niekto tvrdí, že je prvou v počte samovrážd. A fakt je, že depresia je regulárne diagnóza a je liečiteľná, ak človek vyhľadá lekára. Na Slovensku to nehrozí. Všetko psychické je spochybňované a hejtované.Prisievaš k tomu aj ty a pritom o tom nemáš ani šajnu.🫡
@nika3136 áno, komentár je otrasný, ale jedine tento Tvoj.
@nika3136 a hanbiť by si sa mala jedine ty za svoj komentár a dvojnásobne ako zdravotník.
Ona si túto cestu vybrala sama. Sama sa rozhodla.
Ak stav nezvláda, má navštíviť odborníka a nie hľadať odpovede na internetovom fóre. Takže tieto tvoje výčitky a vyhrážky smeruj na niekoho iného.
Sú ženy, ktoré by dali všetko, aby ich dieťa prežilo a neprežilo. Tak mi daj láskavo pokoj a choď sa ventilovať inde.
@nika3136 svoj kometár som zmazala ani nie preto, by som ti urobila radosť, ale aby sa práve také ako ty, nepriživovali na nešťastí druhého a nerobili z obete vinníka a z vinníka obeď.
Verím, že nikdy v živote nebudeš musieť cítiť takú bolesť.
@lenqua_12325 mam za sebou viacero potratov a nikdy by som si nedovolila napisat zene to, co si napisala ty. autorka ma prestat brat AD a sama sa s tym vyrovnat? a ako? vyskocit z 15.poschodia? podrezat si zily? skocit pod vlak? AD nie su haslerky, ludia ich neberu len tak kvoli chuti, ale preto, ze castokrat by bez tych liekov uz boli na onom svete.
@matkahelka sama psychologička hovorila, že pri strate si človek neodsmútiť svoju stratu, lebo ak nie, ťahá sa to s ním roky. Nevie sa s tým zmieriť.
Má si prejsť fázami smútenia a antidepresíva tomuto procesu nepomáhajú. To je všetko. Rada ako rada kohokoľvek iného. Nikde nebola autorka urážaná alebo navádzaná na " zlé cesty".
Na rozdiel od komentu, kt. bol napísaný voči mne.
Keď som tu už poučovaná, máš pocit, že ten agresívny koment od pani zdravotníčky voči mne bol OK ?
Alebo voči inej žene po strate kt. zato sama nemôže ? Čo keby som si napr. pre taký koment ja siahla na život ? Moja rada je rada bola ako rada každého iného na fóre. Ak sa niemomu nepáči, má rolovať ďalej. Autorka dostala pohľad aj z inej strany.
Mrzia ma Tvoje straty. Obzvlášť ako žena po viac stratách by si mala môj komentár chápať.
Viac to rozpisovať nebudem.
@karolinakr Ty si nafetovaná?Si sa zasekla v stredoveku a dobe upaľovania čarodejníc?Ja som veriaca a napriek tomu viem, že DEPRESIA je oficiálna diagnóza, ktorá sa dá liečiť a patrí do rúk lekárov. Tak ako zlomenina-tá sa tiež dá vdaka lekarom poriešiť. Neskutočne týmto tmárstvom ubližujete. Čo ide úplne proti tomu, čo chcel Kristus.
@karolinakr A ešte Ťa poprosím, napíš mi kde ja útočim na veriacich?Ja celý čas píšem o fakte, že depresia je normálna diagnóza a má sa liečiť a nie je to žiadny démon-ani zlomenina nie je démon. Či to je takťážké pochopiť?
@karolinakr Ty musíš byť fakt nejak mimo-otvoro si google a zadaj si tam depresiu-je to OFICIÁLNA DIAGNÓZA a má sa liečiť a nie nazývať démonom.Takže menej rozumovo obdarená budeš asi Ty. U zlomeniny by si asi neriešila, že nejdeš k doktorovi a je to trest od Boha. Úplne vám to fanatikov kúruje na mozog a ubližujete.
@karolinakr Véď si preboha prečítaj celé vlákno. Iná žena tu postla a napísala tam"demon depresie"...na to som ja úplne slušne zareagovala, že to nie je žiadny démon, ale choroba a liečiteľná. A ty si sa tu do mňa pustila pre netuším čo. Pretože ja som žiadne klamstvo nenapísala a a ty reaguj, keď si prečítaš komplet všetko.

@enmery si dost agresivna a prekrucas to co pisem, takze urcitym sposobom klames a skodis druhym