Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?
Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?
@vilma7 môže byť, psychika robí veľa, ale veľa robí aj stres a uponáhľaná dnešná doba a iné ,,faktory,,.
@fabinko Neskoro, a sudim podla seba, ked 1. v 34 este sa dalo, druhe v 38-39, uz vyrazne menej som vladala. A este si aj predtavujem, az moj syn bude chciet bicyklovat ako 8-9 rocny, ja uz budem mat 48 rokov. Ked by sme sli ako 10-12 rocny niekam na kone, alebo potapat, proste narocnejsia fyzicka aktivita, tiez uz sa budem asi iba pozerat v 54 rokoch, bohuzial. A nejde tu iba o matku, ci jej to je ukradnute, ale treba mysliet aj na to ako sa bude citit dieta, hoci aj toto zacina byt pomaly bezne, minimalne, ze otec je vlastne "dedko".
@vilma7 ale tak zase je rozdiel keď máš mať prvé dieťa tak neskoro, lebo nebolo s kým alebo sa nedarilo. Ale ak má niekto 1-2 deti, už väčšie a po 40-ke sa rozhodne mať ďalšie, tak to je zase iné. Je lepšie mať dieťa po 40-ke ako vôbec žiadne.
@lilitela kamarátkina dcéra mala depky z toho, že keď niekam idú, tak si myslia všetci naokolo že ide so starými rodičmi. Kamarátka mala 39 a jej muž o 10 rokov viac. Teram má ona cez 50 a on cez 60. A nevládzu toľko čo mladší rodičia. Dcéra tým dosť trpela. TAk isto čo sa týka vkusu, obliekania, to dievča chodí oblečená ako stará žena. Na triednych fotkách vyzerá staršie ako ich učitelka. Na strednej sa to trošku zmenilo ale tie názory, nejako žijú stále v inej dobe. A nehovoriac o zdravotných problémoch. Jej muž po porážke, zázrak že žije, ona tiež zdravotné problémy súvisiace s vekom, takže 15 ročné dievča keď chcelo niekam ísť, vždy hľadalo niekoho s kým sa dalo, aby nebola stále doma lebo oni už nevládali.
Určite nech si dieťatko nechá, ved je to dar. Omladne pri nom a bude to úplne inak prežívať ako zamladi. Všetko sa deje pre niečo. 😊 Držím palce!
@kvetinka75 tak to mas pravdu. Ja tiez to mam podobne ako tuto @vilma7, prvy syncek presne dva mesiace po mojej 40-ke. A chcela by som este jedno ale max do42/43. S muzom som sa zoznamila vo vyssom veku inak by som ich rada mala o nieco skor....a tiez suhlasim ze 40/41 a 48/49 je ooooobrovsky rozdiel, po kazdej stranke.
Mal by ti kto pomoct s dietatom?Ja by som to riskla a videla podla vysetreni co dalej.Si tehotna alebo len planujes?
Keď sa na to cíti žena a aj muž, prečo nie. Niektorí 50- nici sú na tom lepsie ako dnešní 30 roční. Po fyzickej aj psychickej stránke, tiež mnoho z nich je lepšie zabezpečených, nenahanaju sa každý den, menia sa priority. Ja by som brala aj 3 dieťa, no koli zdravotným problémom už radšej nechcem riskovať. Muž v robote od rána do večera...
@kvetinka75 Cize si chudera ani neuzije zivot, lebo podho sa starat o rodicov, este sa ani nepostavila na vlastne. A ked sa jej narodia vlastne deti, tak ani nebudu poznat starych rodicov, resp. ak budu este zit, znova tam hrozi skor to, ze 🙄 bude musiet delit starostlivost medzi rodicov a vlastne deti.
Samozrejme, podotykam, ze je to vysoko individualne, hovorim za seba, a snad este treba vziat v uvahu aj statistiku.
Viem si predstavit aj to, ako dieta dakuje rodicom, ze sa mohlo narodit a ze nasli odvahu aj vo vyssom veku.
Ak este mozem dodat, mojej tete sa narodilo dieta v 46 tich rokoch. Mesiac je rozdiel medzi nasimi detmi (jej dieta je starsie) a ked sme mali rodinne stretnutie bola tam aj ona a tam som videla ten priepastny rozdiel. Jej muz ma 50, ona 47 a nevladzu. Ich dieta stvornozkuje, moje nie, moje už chodi. Za mojim treba vkuse behat ze kde zas je a ked videla jak ja za mojim lietam krutila s hlavou. Kupila si to voditko na deti a svojho si stale drzi na voditku lebo nevladze. Co je podla mna chore. Ked som zobrala jej dieta co sa snazi ucit chodit ale este pada, to dieta ozilo. Začala som sa s nim šaliť a všelijak hrať a to dieta nechapalo co ma robit lebo doma sa hra samo. Ked to videla vravela ze je rada ze jej dakto zobral špunťa lebo ona s nim nevladze. Nevladze za nim lietat, nevladze sa s nim hrat, nevladze s nim nič. Ja s mojim som v pohybe 24/7 a tam je ten priepastny rozdiel. Ona sama povedala ze aj by sli napr na dovolenku ale kto sa bude starat o dieta ked ona nevladze a jej muz uz duplom nie. Uprimne je mi luto toho dietatka ale ja s tym nespravim nic. Rodina sa snazi pomahat ale tazko kedze to je ich prve dieta a ked sa rodicia pominu, bude to katastrofa... Cize ak by som este vladala ale fakt vladala, to dieta by som si nechala ale keby som "vladala" len tak jak teta, idem na potrat. Jednoducho toto uz je vek, v ktorom je vacsina zien babkami a nie matkami...
Neviem prečo sa tu splieta fyzická aktivita s vekom, moja mama je viac fit ako ja napríklad 😅
A čo sa názoru týka tak mi je to srdečne jedno kým sa o dane dieťa nemusím starať .
b
Vsetko je to veľmi individuálne.Suhlasim s názorom, že niekto ne aktívny v 50 tak, že skryje hocijakého 30 ktorý len do roboty z roboty domov a na gaucik.podla mna záleží od zdravotného stavu , rodinného zázemia a financií, či sa to niekomu paci alebo nie.Lebo keď je niekto zdravý, aktívny a ešte k tomu ako sa hovorí za vodou tak sa môže dieťaťu venovať plus mat opatrovateľku a upratovačku k tomu, do prace ide dva krat do týždňa skontrolovať firmu a zvyšok si užíva dieťa tak je to v pohode....si ho viac užije ako 30 , ktorý nevie kde mu hlava stojí naháňa sa v robote a ešte má pocit, že o niečo v živote prichádza keď sa musí deťom venovať....
A to ako dlho tu budeme a v akej forme to nevie nikto
Ja mam 42 budem zachvilu rodiť. Vo vyššom veku uz by som dieta nechcela pre to ze by som sa bala ze ked len dožijem 60 ci 70 rokov tu ostane malé a este mna potrebujuce dieta. Uz teraz sa toho bojim a jediné co ma utesuje ze bude mat starsieho brata ktory ju snáď nikdy nenecha napospas osudu..
@vilma7 áno, stužkovú majú aj učňovkári...keď sa už pýtaš. A či sa ti to páči alebo nie, je to jednoducho fakt, že v 70ke na stužkovú. To som dala ako príklad. To je súčasť materstva, detstva, rovnako ako svadba, či promócie. Takže preto som ju spomenula. Keď ti to vadí, tak nečítaj..
@saskia_98 nehovoriac o nociach, vstávaniach k babatku, a ktovie ešte aké to babatko bude. Môže byť živšie a už je problém. Chcem vidieť 50 ročnú ako vstáva k dieťaťu 5x v noci hore a potom cez deň funguje. Alebo ako si písala, uteká za ročným dieťaťom na ihrisku, aby sa mu nič nestalo. Ja už by som na to nervy nemala a to mám 39. Na svojich rodičov som to videla, že im stačil víkend a boli radi, že dieťa sme si brali domov. Ja som rada, že už ich mám väčších. Kľud je doma. deti v pohode. A keby som mala o 10 rokov rodiť, tak by ma úplne .....
@kvetinka75 vies co, mam dve spoluziacky, jedna rodila v 40, druha v 42 a obe su uplne v pohode.. ja som.mala.tiez neskôr -35 a 37r. A v pohode.

Už prosím vás prestaňte s tými stuzkovymi, môj otec sa jej tiež nedožil a tu som. Umrel ako 41 r. A to na svk každé dieťa chodí na strednú školu? Veď koľko je Učňovkarov, alebo už aj tí majú stužkové? A možno o 20 r.uz žiadne stužkové nebudú.
A dotyčnej osobe len toľko, že sama musí poznať svoju situáciu doma, zdravia atď a vedieť čo a ako ďalej.
Kopec žien samozrejme proti, chápem, ale čo keď dotyčná otehotnela? Keby napísala že ide na potrat, tak by ju tu stiahli zaživa z kože... takže ani tak nie je dobre a ani onak.