icon

Aký je váš názor na tehotenstvo v 49 rokoch?

fabinko
2. sep 2019

Aky je Vas nazor na tehotenstvo v 49 rokoch.....?

jaja23
2. sep 2019

@chocolatte1 to bude asi sesternica môjho ocina 😁 boli prekvapený a teraz už chlapček chodí do školy. Každý ako sa cíti. Ja v 34 rokoch už druhé babo nechcem. A áno, cítim sa staro na také niečo.

angelinja
2. sep 2019

@nickpick nesuhlasim s tym ok..akoze zivot sa predlzuje..neviem mam pocit ze je pravzee straaaaaaasne vela starodochodcov nad 80 rokov a "mladi" v produktívnom veku su v nemocnicach s mozgovými príhodami..., za dalsie akoze ok vek sa predlzuje okej...a vies preco??lebo su lieky na srdce, vie sa mznostvo veci operovat atd atd atd..ale to neznamena ze 70 rocny clovek ma v dnesnej dobe energiu, zdravie a vitalitu....akoze vek sa predlzuje ale to neznamena ze 70 rocny clovek je okej./vacsinou ma mznostvo chorob a podobne/ samozrejme tie by mal aj pred 100 rokmi ale neboli az take lieky ako teraz...co tym chcem pvoedat ze lieky nam akoby "umelo" predlzovali zivot...nemusite suhlaist a zase ale na druhej strane ako hovorim je mnozstvo mnozstvo starodochodcov..ktovie odkal maju taky koren ..ale mozem ti zaruict ze uz nebude tolko 90 rocnych a podobne ALEBO bude ale aj tak prakticky "nepouzitelnych"...cize moze mat niekto 90 rokov ale o dieta sa nebude moct starat

angelinja
2. sep 2019

co tym chcem povedat,ze proste to telo je rovnako vycerpane/a mozno este aj viac ako v minulosti LEBO JE STALE V STRESE...nakolko fyzicka praca niekedy clovek viac pomoze ako sedenie na riti ale s mnostvom iných problemov a s jedlom akym mame teraz, so znecistenymm vzduchom a podobne...je kopec alergii a vsetkeho mozneho ja tvrdim pokial vedci nenajdu nieco ako ze nahradia ti nieco uplne novym tak ludia budu tak isto zniceny mozno este viac ako pred tymi sto rokmi. lebo takyto rychly zivot sa neda zit vkuse 40 rokov. prakticky clovek musi ist na plne obratky -ano viac ako kedysi!!!! od skoly az po dôchodok. a to sa tyka aj zien..kedysi zeny v zime "oddychovali" prakticky boli vlastne zeny v domacnosti...ano rodili a robil na poli ale v zime mali klud kedy sa mohli zregenerovat..dnesni ludia idu stale na plne obratky..staci si pozret co bolo dnes okolo nas so zaciatkom skoly...NIE V MINULOSTI SA NEMUSELI TAK NAHLIT ANI VSTAVAT s detmi na 6 hodinu rano aby stihli prist do skoly a ryclo na cas do roboty..ale k otazke zakladatelky...ano je to vysoky vek ale nemame pravo sudit nikoho musis sa rozhodnut sama.

modrava
2. sep 2019

@simsalabim no, tiez mam pocit z niektorych prispevkov, ze si budem musiet kazdu nedelu rano robit tehu test, nech uz som teda "zodpovedna" .. kedze by som mohla vyzerat ako nezodpovedna :D

fabinko
autor
2. sep 2019

Ďakujem všetkým za vyjadreny názor,kolko ludi tolko chutí....,nie som tehotna ja ale kolegynka z práce,trapi ju ako budu ludia reagovať,nevie sa rozhodnut,otehotnela neplanovane,neviem co by som jej poradila a preto som chcela vediet nazor viacerych nestrannych ľudí,z vyjadrenych nazorov som usudila,ze budu taki aj takí,ti co ju budu odsudzovat aj taki co nie,a rozhodnut sa je len a len na nej....

mogaa
2. sep 2019

Ja si myslím že pokiaľ ide o plánované tehotenstvo - tak je to maximálne nezodpovedné - hlavne voči tomu dieťaťu...V 60-tke veľa ľudí rieši či vôbec zvládne pracovať do dôchodku, veľa ľudí už rieši ID alebo predčasný dôchodok a v tomto veku mať ešte dieťa na ZŠ - a to dieťa potrebuje rodiča ako finančne tak aj fyzicky - vek je síce len číslo, ale oklamať sa tiež nedá🙂60-tka je vek pre starého rodiča ale nie vek pre rodiča školopovinného dieťaťa🙂

chocolatte1
2. sep 2019

@jaja23 asi nie 😊
Moja dcéra aj ten chlapec majú dnes už 21 rokov 😊

jaja23
2. sep 2019

@chocolatte1 jaj tak to nie 😄

ceklis
2. sep 2019

@fabinko vždy sú dva tábory, dva extrémne rozdielne názory. Je jedno či je to tato otázka, či iná. Tu na mk je to pravidlom. Tehotná je, radiť jej nerad nič, je dosť veľká na to aby sa rozhodla sama. Mám 41, druhé dieťa v bruchu a nikdy som sa lepšie necítila. Každý to vnímame inak. Môžeš jej len povedať že budes stať pri nej akokoľvek sa rozhodne.

mogaa
2. sep 2019

@fabinko len ona sama sa musí rozhodnúť čo ďalej....berie nejaké lieky? má už zdravotné problémy - napr. klby, bolesti chrbta.....? má manuálnu prácu alebo prácu ktorá sa dá robiť aj do vyššieho veku(už v dôchodkovom veku)?ako si predstavuje svoj život o 10-15rokov s dieťaťom a ako bez dieťaťa? zvládne aj počas dôchodku financovať potreby puberťáka?

saskia_98
2. sep 2019

Ja to napisem tak, sama mam 21, 9 mesacne dieta a moja babka čiže maleho prababka ma 63, cely život robila a starala sa a sama povedala že je šťastna keď jej donesiem maleho, že mi ho postraži na jeden deň ale potrebuje si oddychnut. Viem že stale jeden deň s nim dá ale potom je ešte týždeň z toho vyčerpaná. Si neviem predstavit že by mala este dieta vo veku na zš a mala by sa starať. Veď to by sama nedala. Už teraz ma hlavu v smutku lebo sa mi narodilo krstňa (jej vnuk) že jak sa bude o neho starať a pomahať keď už nevladze. Toto je jednoducho o človeku .. Buď vladze alebo smola keď sa už zadarilo ale dobrovolne planovane by sa to už diať nemalo v takom veku.. Toť moj nazor.

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
2. sep 2019

@tomsta003 tiež si myslím,

tomsta003
2. sep 2019

baby niektore tu pisete ze 50- cka tromfne 30- vizažou ,ale bio neoklamete 😉😉😉 aj keby ste ako vyzerali to si uvedomte

sasa1310
2. sep 2019

@nickpick normálne ako normálne. Toľko predčasniatok, koľko je teraz, nikdy nebolo. Prírodu neoblbneme.

kvetinka75
2. sep 2019

možno by bolo zaujímavé vypočuť si názory žien, ktoré majú cez 60 a mali deti po 40-ke. Ako sú na tom po 20-tich rokoch. Ako zvládli tých 20 rokov a ako sú na tom teraz, fyzicky, keď ich deti ešte študujú. Nájdu sa tu také?

tomsta003
2. sep 2019

@kvetinka75 ano ,ale je rozdiel mat dieta v 40 ,a rozdiel v 50 tke

tomsta003
2. sep 2019

do 40 este v pohode ,ale v 50 je to velmi tazke ,a obdivuhodne ,ale nevravme ze je v pohode ,a neporovnavame 50cku s 30 kou

kvetinka75
2. sep 2019

@tomsta003 no či má žena dieťa v 44 rokoch alebo 49, to už zase taký veľký rozdiel nie je.

tomsta003
2. sep 2019

@kvetinka75 no je to rozdiel

sasa1310
2. sep 2019

@fabinko no mne osobne, keby sa toto stalo, tak idem na potrat. Aj zo zdravotného hľadiska. Počty nepustia. V 57 odvádzať svoje dieťa do 1. triedy a v 70-ke sa tešiť na stužkovej, mi príde trošku sci-fi. A porovnávať so Sklenaríkovou je tiež trošku odveci, nakoľko ona má opatrovateľky a odkedy si spravila test, tak dala nohy hore a obskakovali ju. A v živote nerobila ani robiť nebude, tak inak je to telo zničené.

A presne ako píše @angelinja v dnešnej dobe veľa veľa ľudí umiera vo veku okolo 60. Je ich viac ako tých 90 ročných

sasa1310
2. sep 2019

@kvetinka75 no ani by som nepovedala, že je to jedno.

candii
2. sep 2019

Toto je len môj subjektívny názor - ja by som už ani v 40-tke dieťa nechcela, nakoľko si ja myslím, že žena je už stará na dieťa. Podľa mňa max do 35r .. v 49r si to absolútne neviem predstaviť + riziko pre matku aj dieťa + veď to môže byť stará mama dieťaťu 😏 čo ja viem...

silvinka2003
2. sep 2019

@fabinko môj chrustik ma dnes 3.5mesiaca a rodila som ako 43 ročná. Všetko je osobná vec partnerov, či lekár dá povolenie. Atď. 🤩

lufinka56
2. sep 2019

No čo pozerám priemerný vek zomierania na SR je okolo 50-60rokov....tak neviem áno je to každého vec kedy... ale nedá sa porovnať 50 ročná s 20 ročnou...

modrava
2. sep 2019

autorka uz pisala, ze to bolo neplanovane. ziadna normalna zena nema v umysle v 50ke plodit a rodit a uz vobec nie dalsich 20 rokov vychovavat.
otazka skor znie, nechat alebo nenechat.
a nie stale dokola riesit, ze je to vysoky vek. je a vie to aj dotycna.

tomsta003
2. sep 2019

ja by som si nechala

kaja153
2. sep 2019

Jedna vec je ci sa nato zena vobec citi a ao je na tom zdravotne atd. Odhliadnuc od toho je to podla mna sebecke a nezodpovedne. Chuda dieta bude mat na stuzkovej 67-69 rocnu mamu. A dalsia vec. Dajme tomu ze sa zena dozije 70 rokov. Jej dieta bude mat 20. Ano uz je dospele ale...neviem si predstavit ze moja mama by tu uz 2 roky nebola😱
Ale je to kazdeho osobna vec moj nazor je takýto.

vilma7
2. sep 2019

@kvetinka75 tak ja som rodila prve takmer v 41, druhé v 43, ale 60 budem mat až o 17 rokov, tak potom ti napíšem ;) , obe deti boli plánované, ale už ďalšie nebude. Už teraz sme ich mali neskoro, dôvod takú, že otca svojich detí som spoznala až v 39.r.

vilma7
2. sep 2019

@kvetinka75 ja si ale zas po tej fyzickej stránke myslím, že deti v nás budu tu kondičku udržiavať a budeme žiť aktívnejšie oveľa dlhšie, ale rodičia s odrastenymi deťmi.