Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku
Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂
ahoj velvet, antifosfolip. syndrom zistuju bezne na hematke, urcite si to mala robene... toto je nieco ine, robi to malokto (len v Prahe a KE), ani ja som to nemala robene, neviem ako by som sa k tomu dostala, ale uz sa mi nechce behat po vysetreniach 😒
ja mam asi 5 dni menzes a 3 dni spinenie... no a tento mesiac uz ideme naplno, aj ked sa bojim ze je este skoro, moj novy gyndos ma dovolenku az do 15.3., tak sa nemam ani s kym poradit, som sa smiala ze ked k nemu konecne pojdem s tymi vsetkymi vysledkami na kontrolu, tak pri troske stastia uz budeme riesit ine ovela krajsie veci 😉
este tu je niekto?
clovek si skoci dat sprchu a uz sa aj rozpisete 😀
dakujem za rady
buduci tyzden idem na kontrolu po dvoch tyzdnoch po kyrete, tak sa hned opytam lekarky na tie vysetrenia, tak som zvedava, co mi povie
caute 🙂
ako sa mate? U mna nic nove
caute,
nejako je tu :ticho: 🙂
ahojte baby, nebola som tu nejaky mesiac... lepšie povedané, aj som si čítala, ale nechcelo sa mi písať.
ak sa pamatate, pisala som, že som v 19.tt a "čakám" na ukončenie tehu kvoli VVV, nechcela som ho ukončiť interrupciou, lebo podľa usg už plodík nemal šancu vydržať nejak dlhšie, tak som chcela, aby sa to skončilo prirodzene. písala som naposledy 21.1. a asi bola som vypočutá tamhore,aby sme sa plodík ani ja dlho netrapili a asi dva dni na to som začala pozvoľna krvácať a mať bolesti, 22.1. ešte plodík žil ale tep bol už veeeľmi spomalený, 25.1. bol už v nebíčku a a nechali si ma v nemocke. dali mi čípok na roztiahnutie krčka a v noci z pondelka na utorok 26.1. som porodila a aj ma dočisťovali, nebola som moc nadšená, že robia kyret. kedže to bolo v noci(ja mam na to fakt šťastie:/ ) tak doktor ledva pretieral oči čo prišiel rozospaty:/. Moj Dr na dalsie rano hovoril že plodik videl(nechali mu ho na vykonanie biopssie atd) tak vobec nebolo treba robiť kyret, že všetko vyšlo pekne same. tak, fasa, fakt:/ Tak čo už, ale usg na druhy den aj dva tyzdne po bol vraj OK tak dufam, že mi kyretom nenarušili steny maternice a že vystelka pekne narastie ako ma. momentalne som nejakych 20 dni po a čakam na prvu mrchu kedy rááááči doraziť.
Pre tie baby ktoré sa pytaju, či je normalne krvacanie po kyrete a pod. - ak bolo tehu vo vyššom štadiu ako u mna, tak prebieha šestonedelie a nie je mimoriadne špiniť aj tri týždne, pravdaže ak je maternica čistá - ak nejde o fušerinu zo strany lekarov. ja osobne som najprv krvacala, potom špinila a trvalo to cca 14 dní.
Počas toho času som sa asi 3x "zliala" - ale to vtedy ked som dlhšie stala,chodila alebo sa snažila v nedelu variť - a tak to dopadlo. takže baby ŚETRIT SA!!! nič vam nestoji ta obavy, či ste si nepoškodili. My sme s mužikom začali spať asi na 17ty den po zakroku, po tom, čo som bola u dokiho, povedal že usg vyzera byť ok a že možme teda spou spať a snažilkovať po prvej mrche.
Kedže mam 32 a chcem byt rychlo zas tehu, po prvej mrche budem chodiť na folikulometriu a na sledovanie sliznice ako rastie atd... nenechavam nič na nahodu🙂
Takže v marci sa pridávam k snažilkááááááááám
ahojte kočky,
mám n vás jednu otázku... mala som 2 krát potrat v 5tt. Chcem sa spýtať na vyšetrenia, ktoré by som mala absolvovať. Mám za sebou genetika, endokrynologičku, infektológa a čo ešte by ste mi poradili??
ahoj mirulapirula
určite treba hematologické vyšetrenia - či nemáš nejaké trombofilné mutácie. Mňa to tiež čaká - 5.3. idem na krv. Môj dr. začína práve týmto vyšetrením.
Lubkabb
tak toto mi môj doktor ani len nenavrhol... A čoho sa ma týkať to vyšetrenie... asi to bude ničo s krvou ale čoho presne??? ešte mi zistili že mám s manželom zlé krvné skupiny, ja mám 0 neg a on 0 poz
väčšinou je príčina v zrážanlivosti krvi - za normálnych okolností sa krv dobre zráža, ale v čase hormonálnych zmien (akou je aj tehu) sa začne veľmi zrážať, vytvárajú sa zrazeniny a tie upchávajú cievky, ktorými sa vyživuje plod.
možno aj tie vaše zlé krvné skupiny môžu robiť problémy, ale vôbec netuším, ako sa v tom prípade postupuje.
mirulapirula, baby ti radili ohladom tých vyšetrení aj jednu stranu dozadu, asi si si to nevšimla, skús sa kuknúť 😉
čo sa týka RH negatív, mali ti pichnúť protilátky do 72 hodín po prvom kyrete alebo potrate a malo by byť všetko ok. Ak nevieš či ti to pichli, over si to, lebo ten druhý potrat mohol byť aj kvôli tomu. No ak ti to nepichli už na 1x, tak neviem ako sa postupuje. Ale určite si to zisti, či na to náhodou nezabudli
ahojte 🙂
cathy....si velmi silna zienka, uplne to citit z tvojho prispevku...pamatam si ta a som velmi rada, ze to nakoniec takto dopadlo...kyretaz tu robili vacsine z nas a myslim, zko ty hovoris, pokial to lekari nesfusovali, maternica by mala byt ako nova a ready na dalsie(uspesne) tehotenstvo
mooc ti drzim palce a asi budeme v marci zacinat snazilkovat spolu 😉
lubkabb
ja som potratila 2 krát v 5 tt zistili mi zlú štítnu žlazu tak beriem lieky- výsledky mám v poriadku, potom mi zistili že mám vysoké protilátky na herpesové ochorenia, cyklo- neviem čo ( to je tiež herpesové och. , pásový opar...Infektológ mi povedal, že to je v priadku, že to má veľa percent ludí len si nerobia také vyšetrenia a kto je v kontakte so zvieratami tak to je OK. Boli sme manželom u genetika a výsledky budú trvať cca 2 mesiace tak ešte 4 týždne budeme čakať. A k tomu hematológovi sa môžem objednať aj ja alebo mi musí dať doporučenie môj lekár - gyn. ?? Lebo s môjho lekára mám pocit že sa na vyšetrenia pýtam sama..
velvet- vcera si pisala o tvojej menzes, ze stale spinis...tak sa k tebe pridavam...ja som zacala v den ocakavaneho menzes spinit, potom 4 dni nic, potom sa spustil normalny a dnes je 8. den a este stale trosku spinim...ale utesujem sa tym, ze bol dost silny, tak aspon sliznica je dost vysoka na uhniezdenie 😉
ivanap6
ibaže mne nerobili kyret ani po jednom potrate... ževraj nebolo treba
ivanap6
ivanap6
tým som chcela povedať že ani žiadnu injekciu som nedoslata ... a inak dik idem kuknúť
no, mňa poslal na hematko môj gynekológ. Tak sa pýtaj. Ja som tiež mala 2 potraty približne v 6tt ☹ Už teraz som nervózna z toho hematka. Dúfam, že sa zistí príčina a že to bude niečo ľahko liečiteľné.
ivanap6
a čo mám teraz robiť ked som nedostala tú injekciu??? aký vplyv to mohlo mať na druhé tehotenstvo??
mirul - no teraz som si neni istá, či sa to picha aj pri samovolnom potrate, ale myslím, že áno. Ide o to, že ked si negatív a dieta malo faktor pozitív (čo je veľká pravdepodobnosť), tak tvoje telo bojuje proti plodu, lebo má iný faktor (bije sa to iba v prípade ked matka má negatív) Pri prvom tehotenstve to nevadí - až po pôrode (al.potrate) tvoje telo začne vytvárať protilátky a nastane problém pri dalšom tehotenstve (ale iba v prípade ak dieťa bude zase pozitív)
Neviem ale čo sa stane ked ti protilátky nepichli, do tekej miery to nemám naštudované - ja som to iba čítala niekde a celkom ma to zaujalo a jedna moja známa má takýto problém... Ja som našťasie pozitív, tak som podrobnejšie neštudovala, ale skús si nájsť nejaké info na internete. Hlavne si to over, lebo to by mohol byť problém ☹
cathy77 aj ja si veľmi dobre pamätám tvoj príbeh a moc ťa obdivujem za tvoje rozhodnutie čakať kým to plodík sám vzdal - máš teraz určite čistejšie svedomie, že si to nechala úplne na prírodu.
Držím palce, aby ste čím skôr otehotneli - nabudúce to určite výjde 😉
ja sa pridám k snažilkám asi až od apríla kvôli tým antibiotikám, snád to rýchlo ubehne...
Ahojte.Som tu trosku nova,zatial som vas len citala.Myslim,ze tiez sa mozem zaradit medzi vas.Nikdy by ma nenapadlo,ze aj ja budem patrit medzi mamicky,ktore stale cakaju na ten zazrak.Vlastne modre ciarocky sa mi ukazali viackrat...Ale ako prisli,tak aj odisli.Len bolest zostavala.Som rada,ze vas mozem citat,obcas prispiet...Drzim vam vsetkym palce!
jaj baby, vam zavidim, ze uz buduci mesiac zase zacinate, my si chceme dat tu 3-mesacnu pauzu, takze az maj bude ten spravny mesiac 🙂 uz sa taaaaak tesim, ale aj trolinku bojim 😒
dnes mam okruhle narodeninky a tak som sa tesila ako spravime peknu party, kde oznamime vsetkym kamosom, ze budeme mat babenko 😔 ale plany sme museli zmenit, zial ☹
ahojte baby ,
nejako nestiham prispievať,
doma stále nejaký frmol, a hlavne celý tuždeň som sa zaoberala chovom korytnačiek,,
táááákže konečne máme doma dve vodné korytnačky ..
voláme ich kočky, ešte nemajú meno,, foto na facebooku ..
inak nič nové čo sa týka tehu, ešte nesnažíme, a čakám na výsledky sterov, ktoré sú už hadam na svete, a genetika hemato hadam cca 2-3 tždne ešte, no všetko včas ponaháňam ..
cathy77 : tiež si na teba spomínam, a tak ako píše tuším lulu,, si silná, a držíme ti všetky palce,,
ivka : a čo si chorá, ked bereš tabletky, mňa straší hrdlo, mandle,,
a ešte som zabudla, dnes sa ide na PLES,, hurá,, teda nadčenie už opadlo, lebo čakáme už meisac, , hihi,, ale bude hadam dobre, a celý víkedn máme oslavy rodinné, takže asi sa sem zas nedostanem 😖
želám krásny PIATOK a CELÝ VIKEND 😵
AHOJTE .....tak ja zajtra odchádzam na tyzdennú lyžovačku...tak sa tu majte a snažilkujte sa a milujte sa a tak ...... 😝
AHojte,
dlhsie som sa neozvala,
mam taku otazku , ako odpovedate na otazku ci mate dieta?
vcera mi volala spoluziacka zo strednej ze robia stretavku po 10 rokoch a sa pytala ci som vydata, ci mam dieta,, to ma uplne zaskocilo,
tak som povedala ze aj ano aj nie, ze zomrel,, ☹
dia... ja nepoviem ze nemam... lebo akonahle poviem ze som dve potratila tak ma zacnu lutovat...a to ja nepotrabujem
Cukrus,,
no aj to je moznost,,
Maximko ale stale je mojim syncekom, aj ked tu uz s nami neni,, fakt ma tato otazka zaskocila, za tych viac ako 6 mesiacov sa ma to nikto cudzi nespytal,,,,
Nejako nemozem povedat ani nie, srdce mi to nedovoli, kedze sme sa aj drzali za rucicky, dotykali sa...

zuztek, musim uz ist, konecne muzik skoncil s robotou a mozme ist domov..no odpis mi please...jo..
pekny vecer papa 🙂