icon

Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku

lenkaxy
30. dec 2009

Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂

velvet26
25. mar 2011

@micicka ahoj ako sa mas? dnes si mala tusim kontrolu o doktora, ak sa nemylim, tak ako? dufam, ze je vsetko ok a srdiecko veselo blikalo... 😉

micicka
25. mar 2011

@velvet26 ahoj zlatko, áno bola dnes kontrola, všetko je v poriadku, srdiečko búchalo 😀 som bola taká vystresovaná, že teraz, keď je po tom, mám strašnú chuť plakať 🙂
prvý kritický termín máme úspešne za sebou. o tri týždne ďalšia kontrola - to bude druhý kritický termín, takže už si viem predstaviť ako sa budem sledovať. ale to musí byť 😉
máme dva rozmery - 11mm a 5mm neviem, čo je čo, tým latinským názvom ani boh nerozumie, idem naštudovať koľko by sme mali mať.
ďakujem, že si na mňa myslela 😀

velvet26
26. mar 2011

@micicka no super, to som rada...tych 11 mm ma asi dutinka a 5 mm babatko...myslim si, moja malinka mala tusim na zaciatku 7 tt 6.5 mm, tak sa mi mari, ale uz neviem, je to taaaak davno.. 🙂
drzim palceky na dalsiu kontrolu, to budes v 10 tt, to sa uz bude babatko krasne hybat a mrvit...uvidis, parada..ta nasa hned otocila hlavu vtedy smerom k nam, ako keby sa pozrela, kto na nu svieti...no bol to zazitok..
tak sa drzkaj a nestresuj zbytocne, bude vsetko ok..uvidis.. 😉

micicka
26. mar 2011

@velvet26 dakujem veľmi pekne, len tých 11mm som mala aj minule. ale už som si povedala, že keď dr. povedal, že to zodpovedá, tak tomu budem veriť. veď aj tak, čo by som urobila - nič. srdiečko búcha, bodka narástla tak to je najdôležitejšie 😀 dúfam, že o tri týždne uvidím ako sa mrví krpec 😉

moniquie
29. mar 2011

mici : skvelé správy,, moc moc sa teším že ti bublinka ratie a dáva o sebe vedieť tlkotom srdiečka,,
uvidíš bude teraz všetko v poriadku,, mysli pozitívne,, a my budeme na teba myslieť tiež,,

mám dobré správy : malinká kaká sama , asi sa naplašila kontroly alebo ju farárko na krste osvietil 🙂
tak sa teraz tešíme z každej kakačky,, normálne si to aj fotím a posielam drahému do roboty 😀

aj ty sa budeš onedlho tešiť aj z takýchto vecí,,

velvet : riadne ti to uteká,, cubidub a si mamina ... 🙂

velvet26
30. mar 2011

@moniquie to som rada, ze sa malinka umudrila a uz pekna kakuska.. 🙂 krasne dievcatko mas...a veru, uz aj mne sa to krati, jaaaaaaj, uz si musim zbalit konecne tasku do porodnice, aby nas to nezastihlo nepripravene.. 😅 vcera sme boli na poradni, vsetko ok...malinka je pekne stale dole hlavickou, je to sikulka nasa, uz je pekne nachystana na porod.. 🙂

velvet26
30. mar 2011

@dadqa86 a ty ako, co nove bolo na poradni? robila ti dr. sono? mne ano, no len zmeral krcok, stale je pevne zavrety a ma 3,5 cm, co je super..a prebehol malinku, nerobil merania, tak ani neviem kolko vazi uz...ale je to silacka, tak sa natahuje po celom bruchu a sem tam nejaky ten kopanec aj pod rebro da...milacik moj najkrajsi... 🙂

dadqa86
30. mar 2011

@velvet26 Ahoj...Ano bola som v poradni,ale sono mi nerobila ☹ akoze nechapem ten pristup,ale nevadi...Bola som len na koze ma kukla od spodu a brala mi vyter asi budem mat zase zapal tak sa mi zda 😒 a vravela ze krcok mam uzatvoreny a nic viac...Takze o malom neviem apsolutne nic co ma velmi mrzi 😢 ale kopcuje osto sest v noci sa aspom vyspim,ale cez den kopcuje poriadne....Dalsiu poradnu mam 4.4.2011 takze som veelmi zvedava ci mi sono urobi alebo nie ak nie menim doktora ja sa nebudem rozculovat 😠

velvet26
31. mar 2011

@dadqa86 no ozaj tvoja lekarka asi robi len tie povinne co su a preplaca ich poistovna, inak sa tusim neunuva...aj mne brali vyter, na streptokoka, to sa berie pred porodom kazdej, ak by si ho mala tak ti nasadia antibiotika pred porodom do infuzie..no hlavne, ze sa maly ozyva kopkanim a brusko rastie...to je hlavne.. 😉

katkarv
31. mar 2011

@dadqa86 mozes si sono aj priplatit,aspon u mojho lekara je to tak,ma na chodbe cennnik,unho to je 10eur.Ale neviem ci je dobre ich casto vystavovat sonu.predtym sa robilo 3krat za tehu sono aa museli sme byt spokojne ☹

micicka
31. mar 2011

ahoj kočky.
@moniquie teším sa, že malá kakušká už sama. viem si predstaviť tie foto, keď sa dobre poserie. ale chápem, že sa tešíte, aj ja by som sa veľmi tešila 😉

@dadga86 možno to nie je potrebné, robiť tak často sono. keď je všetko ok. možno je to aj lepšie, že krpca neožaruje toľko @velvet26 má nadštandartnú starostlivosť, kto vie ako si to vybavila, keď ju doki takto sleduje 😉
jasné, že sme spokojnejšie, keď vieme a vidíme, že je všetko v poriadku, ale niekdy to možno netreba preháňať. len my sa v tom ťažko vyznáme a každý lekár má iné postupy a názory.

velvet26
31. mar 2011

@micicka 😀 😀 no nadstandartnu to neviem, ale kazdopadne mam dobreho dr. ktory je pedant a nic nechce zanedbat...sono je neskodne, neozaruje plod, takze toho sa urcite netreba bat...samozrejme vsetko s mierou, to sono co mi robi tak to je ozaj take rychlo, prebehne malinku, pozrie tlkot srdiecka..hned som pokojnejsia ked to vidim..
a ty ako tehulka, ako sa citis? fraxik ti picha este manzel, ci skusila si uz aj sama?

velvet26
31. mar 2011

@micicka inak, sem tam nakuknem do temy maj 2011 a tam baby veselo pisu, ze kolko ich male v brusku uz vazia...a ja nemam ani tusenie, naposledy mi robil merania na zaciatku 31 tt... 😕 ale myslim, ze je vsetko ok, brusko veselo rastie, uz mam pocit, ze chce mala z neho vyskocit.. 😅

dadqa86
31. mar 2011

@velvet26 No sak to,ale uvidime ako bude pokracovat 4.4 idem do poradne tak som zvedava zajtra musim ist na interne vysetrenie lebo ma poslala som zvedava co vybavim tam len sa mi tazko chodi a bojim sa sama ist a nemam skym inim ist tak nejako prejdem a som zvedava no som rada ze maly sa oziva kopkanim aspom viem ze je v poriadku a co vy?Ako sa mate? 🙂
@katkarv No ja ani neviem ci sa da priplatit za sono u mojej doktorke este som si to nezistovala,ale sa mi zda ze cennik ma nejaky vilepeni dnu v ordinacii uvidime kuknem 😉

micicka
31. mar 2011

@velvet26 cítim sa stále veľmi dobre, nič mi nie je. akurát nejako nemám chuť do jedla, ale to nevadí. a prsia ma pobolievajú - dúfam, že to tak zostane, nech viem, že zatiaľ všetko ouki douki. pichám si už aj sama. niekedy tá ihla potvora nechce prejsť cez kožu a tak sem tam pichne drahý. nech asi aspoň takto pichne 😀 ale dá sa to v pohode. aj keď cca 1,5 min po pichnutí, ma to začne bolieť. ale prejde to a potom je všetko ok.

velvet26
1. apr 2011

@dadqa86 to verim s tym chodenim je to uz aj u mna horsie...brusko tazke ako sud, 18 kg navyse robi svoje..mame sa dobre, mala tiez kopka vo velkom...a preco ta poslala na interne vysetrenie? co sa jej daco nezda? ci len preventivne pre istotu, tam sa robi tusim ekg srdca...mna dr. nikam neposlal a chvalabohu, tiez by sa mi nikam nechcelo ist a hlavne cakat v tych neskutocnych radoch..

@micicka no to je dobre, ze si uz aj sama pichas, niekedy je veru ta ihla ako keby tupa a nechce prejst cez kozu, resp. narazis na take odolne miesto, ze nie a nie pichnut...vtedy sa tam vacsinou skryva zilka, tak je lepsie prejst na ine miesto, kde to ide lahko..
a unavena byvas? to ja som prvy trimester padala z noh...jest mi chutilo praveze az neskutocne, stale som bola nalepena na chladnicke...no aspon moc nepriberies prve tyzdne...ja som hned minimalne 5 kg chytila.. 😀 a s cim si dezinfikujes miesto po vpichu, mozno ta to boli, resp. stipe po tej dezinfekcii, ja pouzivam spiritus cum benzino, co mi predpisala hematologicka a nemam problemy...

micicka
1. apr 2011

@velvet26 na dezinfekciu som si kúpila v lekárni lieh. to štípanie je ale také podkožné. ale nie je to nič hrozné, možno taká reakcia, v pohode sa to dá prežiť. keď mi nejde vpichnúť, tak tiež väčšinou vyberiem radšej iné miesto, niekedy silnejšie zatlačím a je, ako kedy, podľa toho aká som citlivá 😉

už aj ja by som chcela aby krpec kopkal a mohla som ho takto už cítiť, veď snáď onedlho 😉

dadqa86
1. apr 2011

@velvet26 No nevravela mi nic take zeby sa jej nieco nezdalo asi len pre istotu ma poslala ano robili mi tam EKG a mam vysledky v norme..Len som ledva prisla domov som po ceste normalne plakala od bolesti na lavej strane ma strasne boli bok a preslo mi to medzi nohy nie uplne dole,ale do boku strasna bolest a ja neviem co to moze byt 😢 asi ma maly velmi tlaci a predsa ako si napisala 18kg robi svoje...Lenze neskutocna bolest tak radsej lezim som rada ze uz nikam nemusim ist v Pondelok do poradni tak som zvedava co je nove...Dufam ze uz konecne aj uvidim mojho drobceka 😒

denne73
2. apr 2011

@micicka ahojki moja gratulka k tehu 😉 😉 😉

velvet26
5. apr 2011

ahojte baby, ako sa mate co nove?
my sme dnes boli posledny krat na poradni u gynekologa, v piatok idem na poradnu uz porodnikovi do nemocnice, som mu volala, hned mi dal termin...no to som zvedava... 🙂
inak, robil mi dr. dnes len take zakladne vysetrenia, kukol krcok, vsetko ok a prebehol malinku so sonom, ale kolko vazi neviem, merania mi uz porobi porodnik asi...zazelal vela stastia a mam sa mu ohlasit s dobrou spravou po porode...tak sme sa dohodli, ze mu poslem sms.. 🙂
@dadqa86 ty ako, ty si mala poradnu vcera...co ako bolo? robila ti dr. uzv? a ako si na tom ty s porodnikom, budes mat zazmluvneneho...alebo nie?

micicka
5. apr 2011

@velvet26 no teda, že už posledná poradňa, bože ale to letí. aj máš dohodnutého pôrodníka, či pôjdeš jednoducho do nemocky a hotovo?
@denne73 ďakujem mojka 🙂

velvet26
5. apr 2011

@micicka ahoj moja, no veru letiiiii to....idem ku konkretnemu dr. ktoreho si zazmluvnim, v nasom meste sa zrusili povinne prehliadky v porodnici mesiac pred porodom, normalne sa chodi az do porodu ku gynekologovi, iba ked si zazmluvnis konkretneho tak chodis k nemu do porodnice...budem mat sikovneho mladeho dr..o rok starsieho odo mna.. 😀
a ty ako, ako sa citis? kedy ides na kontrolu?

micicka
5. apr 2011

@velvet26 tak sa to dá u vás? to je dobre, takže on bude potom aj pri pôrode?
ja sa mám celkom dobre, prsia bolia, tak som aspoň ako tak spokojná, ale som z toho celého stále nervózna, počítam dni do kontroly - tú mám 15.4., budúci piatok, ešte dosť ďaleko. hlavne, že nemám žiadne bolesti, ani nešpiním, nekrvácam. sem tam ma chytí žravosť, inokedy zase nemám na nič chuť. ale inak nemám žiadne príznaky 🙂

velvet26
5. apr 2011

@micicka tie prsia to je dobre, ze bolia..to je dobry znak... 😉 a hlavne, ze nemas ziadne spinenie, urcite sa babatko pekne zahryzlo a vyvija sa ako sa ma... 😉
ano, bude aj pri porode ked si ho zazmluvnim...dost znamych unho rodilo a aj tu na konikovi su nanho len a len dobre referencie...tak som zvedava aky bude a hlavne, co mi povie, ze ako bude rodit...co mi merali panvu este u gyndosa mojho, tak ze mam normalne rozmery, mala je dole hlavickou stale, vyzera to na prirodzeny porod...

dadqa86
5. apr 2011

@velvet26 Ahoj ano bola som vcera v poradni,ale ziadne sono mi nerobila ☹ sedela som tam od rana do poobedia pokym povybavovala svoje kamaratky krava jedna! 😠 Dnes som musela ist znovu aby mi vypisala matersku od rana od pol-deviatej som tam sedela z muzom a ona ma surovo odignorovala odisla prec a uz sa nevratila do pol-jednej som ju tam cakala ako krava 😒 ja uz fakt neviem manzel napisal na nu staznost a hotovo...Ja si este rozmyslim ci budem rodit v starej porodnici alebo v novej lebo toto nema obdobu 😠 😠

velvet26
6. apr 2011

@dadqa86 no teda, tak to je neskutoocne zla doktorka, to co ako ma byt??? to sa ani necudujem, ze ti to sono neurobila, ked to takto flaka jedna radost...a tu ziadost o matersku, ti preco nedala hned vtedy, ked si bola na poradni, zbytocne si tam bola dva dni po sebe a to cakanie, tak to by ma zabilo tiez asi...dobre, ze ste na nu napisali staznost, lebo toto je uz ozaj opodstatnene...sila... 😠
no neviem aku mate u vas porodnicu, co by bolo lepsie, drzim palce aby si mala dobreho porodnika..

dadqa86
6. apr 2011

@velvet26 Dakujem moja..No materksu mi nenapisala preto lebo ja som si ten zeleny papierik nechala doma 😅 som nevedela ze to mam nosit zo sebou ☹ ,ale keby som bola vedela ze ma takto odflakne tak pridem este v ten den ☹ No ja dufam ze porodnika budem mat dobreho a ze tam nebude ona lebo ja pri nej rodit nechcem...Neexistuje 😠 Vcera v noci som dostala take bolesti ze som myslela ze si idem volat zachranku to neboli ani krce a ani bolesti na menstruaciu,ale take divne bolesti som myslela ze uz idem rodit to asi preto ze sa mi maternica pripravuje na porod a vcera som sa aj dost rozculila...Sak kto by sa nerozculil najradsej by som to mala uz za sebou aby som nemusela ist do poradne a vidiet tu OPICU 😠 Joooj taka som nahnevana ze koniec....

velvet26
6. apr 2011

@dadqa86 to verim, takto vytocit tehotnu, to je neskutocne...a ignorovat ju v cakarni, pritom vedela, ze cakas len na ten blby papier jeden, no nemam slov...kazdopadne, dufam, ze ju pri porode nebudes mat..u vas to nefunguje tak, ze si mozes zazmluvnit porodnika konkretneho, ktoreho mat budes pri porode? u nas ano, sice mu aj za to zaplatim, este neviem kolko bude pytat, ale aspon budem mat istotu, ze tam bude..
ozaj, minule ti brali vyter na toho streptokoka, ako dopadol vysledok? ja mam ok, vsetko negativne, streptokok, stafylokok aj ostatne, tak som rada...

dadqa86
6. apr 2011

@velvet26 Ano da sa zamluvit,ale ja na to nemam peniaze ☹ ja nedostavam nic a manzel ten kym bude mat vyplatu tak si pockame a to este nemame kupeny kocik postielku chceme kupovat a este nejake veci do porodnice co mi treba...Takze ja si to nemozem dovolit oni tu u nas pytaju 200-eur a to je dost sak to je 6000sk a ja nato nemam..ja sa budem len modlit a dufat ze nebudem mat pri porode tu harpiu....Vies co ano mala som vysledky z vyteru,ale doktorka mi nepovedala apsolutne nic ci su v poriadku a ci nie tak som sa ani nepytala....Ja som povedala ak sa nieco nedajboze stane a maly nebude v poriadku ja ju zabijem a udam...Lebo to nieje normalne....

velvet26
7. apr 2011

@dadqa86 to ma mrzi, ze vam takto chybaju peniazky...lebo je asi fakt lepsie mat konkretneho porodnika, aj ked urcite sa ti budu venovat v porodnici na maximum, aj ked si nezazmluvnis nikoho, ved je to ich praca..poznam baby, co nemali nikoho zazmluvneneho a boli spokojne...takze neboj, dopadne to dobre..
a na ten vysledok vyteru, skus zavolat do ambulancie, ze nech ti sestricka pozrie vysledok, ze si sa na to zabudla opytat, ked si bola na poradni...hmmm...?