icon

Anjelik(y) v nebíčku, 2010 zdravé babätká v brušku

lenkaxy
30. dec 2009

Ahojte ♣-čky 🙂 .
Po všetkom, čo sme si prežili v roku 2009, dúfam, že rok 2010 bude pre nás uspešnejší, šťastnejší a všetky sa dočkáme zdravých miminiek v brušku 🙂

mafynka
7. apr 2011

ahojte flakacky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

dadqa86
7. apr 2011

@velvet26 Sak ja este pojdem do poradne 18-teho tak sa spytam na ten vyter....Nooo sme natom mizerne z peniazmi,a ja len dufam ze budem mat dobreho porodnika 🙂 a ze sa maly narodi zdravucky 😵 uz sa na nho nevieme dockat...Tak rada by som ho uz mala v naruci 🙂 A vy sa mate ako?
@mafynka Ahaaaaa nasa FLAKACKA nazdarek stratena 😀 😀 😝

mafynka
7. apr 2011

@dadqa86 no ahoj ahoj,,vsak ty uz rodit ides 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

dadqa86
7. apr 2011

@mafynka No ani mi to nepripominaj sa bojim ako pes 😢 uz to mam za par od 1-Maja uz mozem cakat kedy ma to chyti...sa bojim a hrozne....ale na druhej strane aj tesim na maleho 🙂

velvet26
9. apr 2011

ahojte kocky, tak prve rande s porodnikom mame za sebou, vsetko ok, cinnost srdiecka, prietoky, krcok stale hore a zavrety, malinka ma 2500 gramov, co je tak akurat, este 29 dni.. 🙂 no a je stale dole pekne hlavickou otocena, dufam, ze sa uz nepretoci, vyjadril sa dr. tak ze to vyzera na prirodzeny porod, co by som veru radsej, cisarsky nechcem..no, ved uvidime, este mesiac pred nami..
a co mate vy nove????

dadqa86
10. apr 2011

@velvet26 Veru este mesiac pred nami az mam strach 😀 ,ale nejako zvladneme urcite ked to zvladli ine tak zvladneme aj my 🙂 ja nemam nove nic maly sa vrti osto sest a som zvedava na 18-teho ideme na CTG a hned aj do poradne doktorka povedala ze nam urobi aj sono tak som zvedava... 🙂

velvet26
13. apr 2011

@dadqa86 jasne ze zvladneme... 🙂 ja uz len 25 dni....neskutocne..uz nech je mala medzi nami 😵 😵

dadqa86
14. apr 2011

@velvet26 No ja mam este 34-dni do finaaaale 😀 😵 ani my sa uz nevieme dockat

cukruska1920
15. apr 2011

@dadqa86
@velvet26 fiiiiha vam sa to bliiizi ...tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne

dadqa86
15. apr 2011

@cukruska1920 Dakujem velmi pekne najradsej by som to mala uz za sebou uz mi je tazky...a nevieme sa dockat 😵 len dufam ze vsetko pojde hladko a ze maly bude zdravucky 🙂

micicka
15. apr 2011

ahoooojte, dnešná kontrola dopadla vynikajúco 😀 až mi slzičky vybehli, keď mi doki potvrdil, že sme v poriadku. krpec má 38mm, strašne sa prehadzoval, premety robil, tak kým bola foto, tak to chvíľku trvalo 😉

velvet26
15. apr 2011

@micicka no perfektneeeeee, som myslela dnes cely den na teba, ze ako si dopadla, no vedela som ze bude vsetko v poriadku, hrozne moc sa tesim s tebou, som ti hovorila, ze nabuduce uz uvidis, ako sa drobcek hmyri.. 😉 len tak dalej, urcite to potiahnete do uspesneho konca, ved predsa len do tretice vsetko dobre, inak to byt nemoze...

ja som bola dnes na kontrole u porodnika, malinka ma uz vraj 3 kila, pekne narastla tlstoska, som zvedava na konecnu vahu, vsetko ok, monitoring srdiecka aj prietoky, dalsia kontrola je nabuducu sobotu, juuuuj uz sa to tak krati no normalne sa zacinam aj tesit, ten moj porodnik zas v takej dobrej naladicke dosiel, vysmiaty, tak dufam ze aj pri porode bude taka dobra nalada panovat.. 🙂

micicka
15. apr 2011

@velvet26 Ďakujem veľmi pekne, bodaj by som si aj ja bola taká istá, že všetko bude ok. dnes sa teším, všetkým som ukazovala fotečku, samozrejme nikto tam nič nevidel, ale ja áno a to je najhlavnejšie 😀 od zajtra budem zase v strehu 😉

teším sa, že máš takého supiš pôrodníka, to je fakt veľmi dôležité, takže aj pôrod bude krásny. malinká je veru teda riadky tlsťoško 🙂 ale hlavne, že bude zdravučká. teším sa z vás, držím palčeky a potom daj vedieť, keď sa bude niečo diať 😉

cukruska1920
15. apr 2011

@micicka jeeej ty budes mat tiez babo??? gratulujem...nech ti to uz dobre dopadne 😉

micicka
15. apr 2011

@cukruska1920 no dúfam, že budem mať. zatiaľ sa teším len tak potichúčky.

velvet26
16. apr 2011

@micicka moja, ja som bola taka ista, vzdy som isla s malou dusickou na kontrolu, potom som sa dva dni vytesovala ze je vsetko ok, a potom znova som stresovala... 😀 ale tomu sa proste nevyhnes, kedze mas za sebou to co mas...budes trpnut stale, aj ja...no dolezite je pozitivne myslenie, opakovat si ze vsetko je v uplnom poriadku a aj bude v poriadku... 😉 😉 malinke by si uz mala mat napojene na placentu, tak v pohode prebehol zanik zltkoveho vacku a napojenie, co je dolezite, tam sa stava casto chyba, ale kedze si uz v 10 tt, tak by to malo byt ok...a kedze si pichas fraxiparine, nemalo by sa stat ze by ti hustla krv, malinke by malo byt dobre vyzivovane..drzim moooooc palceky.. 😉

micicka
16. apr 2011

@velvet26 presne ako hovoríš, jeden deň radosť a dnes už zase "opatrnosť" 🙂 a dnes som si ráno dala jeden paralen, lebo ma už druhý deň dosť bolí hlava, síce trošku pomohol, ale len na chvíľku, tak som si ho radšej ani nemusela dávať. teraz sa potieram alpou a urobila som si kávu s citrónom + oblizujem citrń, a zdá sa, že ten trošičku pomáha.
podľa veľkosti by to mohlo byť dokonca 11tt - ale každá stránka uvádza iné rozmery. hlavne nech máme 26.4. zase viac mm 😀
tu je aj naše posledné foto. ale nie je celkom vydarené, keďže krpec skákal ako na trampolíne 😀

velvet26
16. apr 2011

@micicka jeeeej, aky maly krpcek..krasny... 😵 😵 to, ze pekne poskakoval svedci o tom, ze je zivotaschopny, neboj, urcite bude vsetko ok.... 😉 micicka bolievala trochu hlava v prvom trimestri, davala som si len studene obklady, nic ine radsej..aj ked paralen je vraj neskodny, no naco sa dopovat zbytocne liekmi..

micicka
16. apr 2011

@velvet26 paralen si dám, len keď je to už fakt dosť silná bolesť, ale studené obklady som neskúšala, tak uvidíme, či ma tá bolesť opustí už konečne alebo nie. potom vyskúšam obklad. niektorý píšu, že je neškodný, iný že v prvom trimestri sa nemôže, kto sa v tom má vyznať, samozrejme, radšej žiadne tabletky, ale tak pokiaľ sa dá, vyhýbam sa im.

moniquie
18. apr 2011

ahojte,,

mici : moc moc sa teším že ste ok,, a ja som v 6 tt brala paralen 3xdenne mala som vysoké horúčky,, proste choroba jak vyšitá,, na bolesť hlavy pomáhal aj aloe vera gel na spánky potierať, a piť veľa veľa vody,

velvet, dadga : noooo riadne vám to ubúda,, už sa neviem dočkať ked napíšete, že ste štastné maminky, tak len pekne ešte híčkajte brušká,, a oddychujte,, minimálne prvé dva mesiace po pôrode si neoddýchnete 🙂

velvet26
19. apr 2011

@micicka ako co hlava, dufam, ze uz bolest presla...hlavne vela pi a hovorim, mne pomohli tie studene obklady na celo..

my sme boli vcera poslednykrat na hemato, vsetko ok, vysledky v norme, dr. mi odporucila kompresivne pancuchy nosit do konca tehu a v sestonedeli, tak zajtra idem na cievne odd. na vysetrenie a daju mi na ne recept, ako fakt sa mi uz nechce behat po doktoroch...vcera som bola totalne unavena, no nejako to uz vydrzime..
malinka sa myslim uz zacina pytat na svet, predvcerom som mala v noci bolesti, ale rychlo presli, vcera bol klud, tak som zvedava, ako to bude pokracovat, no myslim, ze do toho 8 maja nevydrzi v brusku, ze sa vypyta skorej.

@dadqa86 a ty ako? vcera si mala poradnu, robila ti dr. to sono, co ti slubila? kolko uz maly andrejko vazi?

sarafortuna
19. apr 2011

@velvet26 @dadqa86 , júúúúúúj, kočky vám tie bábätká už pomaly aj klopú na dvere... tak budem na vás myslieť, nech to všetko dobre dopadne... 😉

@micicka , držím palce... 😉 😉 😉

kočky, mne od kyretu (1 rok) nefunguje pravý vaječník... ovuloval za rok asi možno 1-2krát a posledné mesiace vôbec... sviniar jeden... musíme to zvládnuť aspoń s tým jedným... Alebo mi dr. dá clostyl+duphaston - klasiku.. ešte som clostyl nikdy nemala... 😕 😕
Tak mi držte palce 😉 😉 😉 aby som sa nezbláznila z toho všetkého... 😎

ahojte 🙂

dadqa86
19. apr 2011

@velvet26 Ahoj mala som poradnu len som bola skor objednana na CTG pocula som Andrejkove srdiecko a poradnu mi urobili rovno tam ze ja uz nebudem chodit k tej doktorke co som chodila lebo ze ja uz niesom rizikovy pacient...Ze ja uz potratit nemozem len porodit...Takze budem chodit k doktorke Pallovej a ta mi povedala ze sono sa robi za cele tehotenstvo 3x takze mi ziadne sono nerobila a ani nic..Iba mi povedala ze maly je v poriadku su to kravy doktorki a nemam uz nato nervy nic neviem o svojom dietati ani kolko vazi a ani nic...Uz ma to fakt zacina poriadne srat s prepacenym ☹
@sarafortuna Nooo uz sa nam to blizi ja len dufam ze maly bude v poriadku a ze maminku nebude dlho traaapit 🙂

velvet26
20. apr 2011

dnes som bola na tom cievnom pre recept na tie kompresivne pancuchy, super dr. tam je, velmi prijemna, vela mi hovorila aj o trombofilii, co som bola prekvapena ze ake ma vedomosti, ale vsak je dr. tak co sa cudujem, ze.. robila mi sono zil, vsetko je v uplnom poriadku, nemam ziaden nabeh na trombozu, zily su pekne, ciste, ani ziadne varixy, nic, opuchy, ze mam pekne nohy.. takze recept na tie pancuchy mi dala, ale povedala mi ze uz do konca tehotenstva ich nemusim nosit, ze nie je dovod a v sestonedeli, podla potreby, ak by som mala nejake problemy, opuchy, tak vtedy si ich mam dat..ale ze po porode sa vsetky koagulacne faktory dostavaju do normalu, tak mysli ze ziaden problem mat nebudem.. 🙂

velvet26
20. apr 2011

@dadqa86 no to je teda uzasny pristup doktorov tam u vas, vsak to ani nevies vobec o malom nic, ani ako je ulozeny...ci je dole hlavickou...bohovske..a ta dr. co si k nej doteraz chodila, ta ma ako ambulanciu pre rizikove pacientky??? no dakujem pekne za taku starostlivost, ak je to tak, vsak ta flakala jedna radost... 😠 no nechapem...a to si teraz bola v porodnici uz na tom ctg? alebo do porodnice pojdes az ked ti zacne porod...vsak takto ani nevies ako budes rodit, ci to vyzera na prirodzeny porod alebo cisarsky rez... 😕

velvet26
20. apr 2011

@sarafortuna veru, malinka uz pomaly klope na dvere, zatial len stale na brusko, no myslim ze coskoro to vypukne.. 😵 dakujem moc, veru nech uz je za mnou a malinka je pekne na svete..

a druhy vajecnik funguje ti bez problemov, ano? tak to by potom nemala si mat problem otehotniet, len sa vam to moze predlzit, tak urcite bude dobre, ak tie lieky co ti dr. dal skusis uzivat, myslim ze su tu take temy, do ktorych pisu baby, co ho uzivaju, urcite sa ti potom z nich pekne nastartuje a ktovie, mozno to budu aj dvojicky... 😵 velmi ti drzim palceky, nech sa vam coskoro zadari... 😉

dadqa86
20. apr 2011

@velvet26 No taky pristup na hovno ze az..sorry za vyrazi,ale uz ma to fakt sere na CTG chodim uz do porodnice ako je primova ambulancia....neviem vobec nic ako je maly otoceni ci dole hlavickou alebo ako a ci budem normalne rodit alebo nee.....Normalne sa niekedy modlim aby som uz dostala kontrakcie a aby bol maly na svete lebo taka starostlivost aka je tu u nas je na hovno a az mi z toho do placu 😢 ze neviem nic o vlastnom decku...Ani to ci je v poriadku ani nic...A ta krava mi povedala ze je vsetko v poriadku a ze sono sa robi len 3x za cele tehu a usmiala sa...Taku by som jej slahla zeby mala dost 😢

velvet26
20. apr 2011

@dadqa86 to ti verim, ta bezmocnost je najhorsia, ked vies ze s tou dr. nepohnes...zdravotna poistovna preplaca lekarom naozaj len 3 krat sono v 10, 20 30 tt, ale co by sa im stalo, keby ti spravili aspon take kratke, mne moj gyndos vzdy urobil a aj teraz co chodim porodnikovi, ten malu vzdy pozrie, pomeria, pozrie aj prietoky ci su v poriadku...a to v tvojom pripade je tiez dolezite, ved si pichas clexane, prave preto by ta mali viacej sledovat...no fakt nemam slov...mas pravdu, nech je uz maly na svete, aby si sa zbytocne takto stresovala..

dadqa86
20. apr 2011

@velvet26 Sak to to je uz na nervy takyto pristup darmo nase sproste zdravotnictvo a oni chcu este vyzssie platy no to urcite a zaco zato ze zanedbavaju pacientky?Nic by som im nedala 😠 taka som zlostna ze az...Ja uz nemam ani nato slov...Dufam ze maly bude v poriadku 😒

slniecko77
20. apr 2011

@dadqa86 ahoj
..hm, som trosku alergicka na vyrazy typu: ''lebo taka starostlivost aka je tu u nas je na hovno'' a podobne.... 😠
..UTZ je lekarovi zaplateny Dr. 3x, a pokial lekar nevidi dovod, neviem preco by ho mal robit viac krat...? system starostlivosti o tehotnu zenu na SVK je viac nez dobra, skus si porovnat tuto starostlivost napr. s UK..tu mas sono 2x za celu tehotnost, do 12tt sa s tebou poriadne nikto nebavi, za cele tehotenstvo ta nevidi lekar..teda pokial nie je nejaka komplikacia, CTG nic, prehliadky zo spodu nic, pri porode je len midwife (porodna asistentka), lekar nic a takto by som mohla pokracovat dalej....
..a o platoch zdravotnikov sa radsej nevyjadrujem 😠 neviem, ktora z vas by za tie peniaze pracovala tolko hodin za mesiac a v podstate stale ''jednou nohou v base''
..vystudujte 6 rokov mediciny, potom si spravte 2 atestacie (na ktore sa treba dost dlho ucit) - teraz je ''len'' jedna atestacia, chodte sluzit a skoro vobec neuvidite vlastnu rodinu, ale bez sluzieb zase nezarobite.... 😠
..ako citam, mnohe tu viete viac ako lekari, co treba a co nie....!
..skutocne sa mi nedalo nevyjadrit..

..a samozrejme je mi luto, ze ste prisli o dietatko ☹