Bábätka vôbec nerástli a musela som ísť na zákrok
Mám 30 rokov,a v marci som prvykrat otehotnela velmi sme sa s priatelom tesili.Vsetko bolo v poriadku,kontroly dopadli ok a ked som si isla v maji po tehotensku knizku,tak mi doktorka robila sono a len mi sucho oznamila ,že dietatko vôbec nerastie,že mi este zoberie krv a nech si pobede zavolam o vysledky.To čakanie bolo hrozne, ked som jej potom volala tak mi len oznamila že to musí íst von .Na druhy den som uz bola po zakroku,sa mi vtedy zrútil celý svet.Robili mi vysetrenia aby zistili čo bolo na príčine ,ale podla vysledkov som bola v poriadku tak po troch mesiacoch mi doktorka povolila znova otehotniet.A podarilo sa to hádam na prvykrat.Tak nasledovali časte kontroly a na tej poslednej mi doktorka oznamila že čakám dvojičky,to bola neopísatelna radosť a šťastie.Cítila som sa dobre aj po zdravotnej stránke ,ale na konci oktobra som začala krvacat ,tak som musela íst ležat do nemocnice a nakoniec mi po troch dnoch pri sone oznámili,že detičky zas nerastu a budem musiet ísť zas na prerušenie,ani nejdem písať ako som sa vtej chvíli cítila a čo prežívala,vlastne stále prežívam je to hrozné. Teraz som objednaná na vyšetrenia do Banskej Bystrice,tak dúfam ,že mi tam pomôžu.
Ahoj Zuzanka..Drzim ti palce! Ja som tym nepresla, nezazila tekze neviem ako sa citis , ale viem ze to musi byt pre Teba tazke! Ja som teraz na zaciatku tehotenstva a som strachom cela bez seba..ani neviem preco, velmi chcem aby to bolo vsetko v poriadku!!! Priroda je taka, silna, nevypocitatelna.. preziju v nej len ti najsilnejsi! Preto si priroda takto asi poradila v tvojom pripade, ale nevzdavaj nadej! Ver si , ver svojmu telu! Dalsie tehotenstvo bude zdrave, spuntik silny a vsetko dopadne v poriadku! Nevzdavaj sa prosim, bud silna a mysli pozitivne! a aj ja budem a prestanem sa strachovat! Drzim palce v Bystrici.
ahoj....mrzi ma co sa stalo....ale rozhodne sa nevzdavaj!!! takisto som 2x zazila, ze babo prestalo zit....ale bolo to "jednoduchsie" nakolko som uz dve deti mala.....v tej dobe mi umrela maminka na srdcovo-cievne ochorenie tak mi dr. urobila krvne testy a zistila, ze mam trombofilny stav....myslim, ze ti urcite urobia aj taketo vysetrenie, ak nie tak si ho pytaj....a potom ked som znova otehotnela, tak som si musela pichat injekcie na riedienie krvi....pretoze v tehotenstve krv hustne viac, tak sa moze vytvorit krvna zrazenina, ktora upcha nejaku cievku co vyzivuje babo....s tymito injekciami som porodila dalsie dve 🙂 takze moze byt problem aj v tomto....neviem kto je tvojim dr. ale ja som v BB chodila k super dr. Z. Petrovicovej....je to super zenska, skvely clovek...tak mozno by si mohla zvazit aj zmenu dr. ak bola tvoja taka odmerana.....
drzim palce....
Ahoj Zuzka.Viem ako sa citis.Ja som prisla o dietatko den pred porodom.Musis byt silna,je to nesmirne tazke,velmi tazke ale musis chciet ist dalej.A ja verim ze raz budeme aj mi mat nase dietatka v naruci,ze nam nasi anjelikovia posli bracekov alebo sestricky,a z hora budu na nich davat pozor.A mi budeme nesmierne stastne.Musime sa s tym naucit zit.Drz sa Zuzi.
@zuzana2489 Over si genetiku a hematologicke vysetrenie. Je to des, ale mozno oba/tri/ potraty maju rovnaku pricinu. Treba po nej patrat.
Ahoj, suhlasim s mamickami co pisali uz skorej. po dvoch potratoch by ti mali automaticky urobit geneticke testy. casto je byvaju taketo pripady spojene s trombofilnym stavom v tehotenstve. poznam dost vela takych, co mali potraty a ked sa toto poriesilo tak donosili zdrave deti bez problemov. ja k nim tiez patrim. trvaj na tych genetickych testoch, tam ti to zistia. mne sa najprv stalo, ze mi sice zistili mutaciu nejakych genov ale nevenovali tomu pozornost. ja som vtedy este nevedela co a ako a preto som mala dost problemove tehotenstvo a aj som skorej porodila. az ked som teraz znovu tehotna som sa uz nedala odbit a nasla si fakt gynekologa, ktory sa vyzna. nasadil mi inekcie a chodim na hematologiu a verim,ze to dopadne lepsie. drzim palce, urcite to nabuduce dopadne uz dobre aj u teba. treba skusit pozitivne mysliet, to vela robi. viem,ze je to tazke. neboj sa kludne ist aj za psycho a na lieky, mne to pomohlo dostat sa z najhorsieho a po kratkom case som bola zas tehotna a uz sa to potom spravilo samo.
@zuzana2489 - veru prva cesta na hematologiu, v ktorom tyzdni deticky prestali rast? Podla toho vysetrit stitnu zlazu, predpisat duphaston, alebo zacat pichat fraxaparin, ak to bolo cca. od 8.tyzdna tehotnosti... mali deticky srdiecka pred tym?
@stana80 Dakujem krásne za povzbudivé slová,veľmi mi to pomohlo.
@zuzana2489 Nemas za co velmi rada.Viem dobre co prezivas................... ☹
@anjelicek26 ahoj, chcem sa spýtať a to na hematologiu ma má poslať gyno alebo tam môžem ísť aj sama z vlastnej iniciatívi? Vieš, lebo ja som tiež potratila, teda muselo ho zo mňa vybrať, prestalo sa vyvíjať a nebilo mu srdiečko v 6 tt, ale nosila som ho do 12 tt. ☹ Ale mám už za dva týždne 37 r. a preto by som nerala strácala čas, či druhé tehu bude OK a radšej by som si začala robiť tie vyšetrenia teraz. Alebo čo ty na to?
A tu genetiku kde robia? Ktosi mi poradil, že mám ísť na štítnu žlazu na endokrinologiu aj.
Ahoj mne sa to stalo tri krat a prvy prestalo rast v. 20 tt a zomrelo musela som ist do nemocnice a vyvolali mi porod . potom dva krat. na zaciatku . a nakonic zistili trombof. stav pichala som si do Stvorice fraxiparin a podarilo sa donosit moje dievcatko sice da narodila v 34 tt ale je zdrava . tak drzim palceky .
@borkavan mna na hematku poslal gyn, myslim ze vzhladom na tvoj vek by to nemal byt problem, lebo na hematke mi povedali ze nemaju radi ked tam pridu zeny po prvom MA 😝 ale vzhladom na vek by to nemal byt problem 😉 tak isto aj na endokrino ta moze poslat a on sam ti moze porobit vysetrenia, ci nemas nejaku skrytu infekciu napriklad....alebo aj hormonalny profil si daj spravit....drzim palce 😉
@kveta 3 decembra som ojednaná na tieto vyšetrenia,tak mi tam hádam pomôžu a zistia ,prečo sa mi to deje ☹
@zuzana2489 Ahoj, mozem sa opytat? Viem ze sa ti tazko o tom.... Babatka prestali rast, alebo vlastne umreli? Neviem, ci je to vlastne to iste, preto sa pytam.
Ahoj prestali rásť,doktorka mi povedala ,že vlastne akoby prestali príjimať výživu odomna a tým pádom sa všetko stoplo ,vlastne umreli.teraz v pondelok idem do BB na vyšetrenia,tak dúfam,že mi tam zistia ,prečo sa mi to deje ved ani nefajčím ,nepijem alkohol vôbec.A už tú bolesť nechcem nikdy zažiť ☹
Ahoj no to mi je veľmi ľúto, drž sa i keď viem že je to tažké. Ja som zažila to isté, ako ty. No po druhý krát to vyšlo a mám už 3 ročného synčeka. Neboj musíš veriť a bude to dobré. 😉
Ja sa aj snažím myslieť pozitívne,len teraz je to dosť ťažke,lebo 13 decembra by som mala mať prvý pôrod ,tak to teraz začína namna viac doliehať 😢
velmi ma to mrzi :/ snad ti mozem len priat, aby si sa raz toho krasneho zazitku dockala a mala zdrave babatko!
nezufaj!
@zuzana2489 Je mi velmi luto, tiez som si presla vselicim, ale toto je ozaj velmi smutne. Nevzdavaj to, a vysetrenia su potrebne. Mne pomohol fraxiparin, ono vysetrenia to odhalia a skutocne 90% veci sa da riesit.
@borovkan Ak si z BA a okolia, dam kontakt, nemusis ist cez gyndosa....aha, citam, ze nie si, ale genetika a hemato viem o skvelej doktorke, ani sa tam dlho necaka a vysledky som mala do 3 tyzdnov
@zuzana2489 Ahoj, nahodne som sa sem dostala a chcem ti povedat, ze mne sa stalo to iste. V 2009 som mala missed abbort v 9 tt, potom sa mi akoby zazrakom narodila v 2010 dcerka a tento rok som opat potratila v 10tt. Ked som v opat otehotnela hned mi nasadili Duphaston a co je hlavne Fraxiparin...s nim som uz v II. trimestri. Ani ja som nikdy nemala ziadne tazkosti, ziadne krvacanie, nic, az na sone sa to zistilo. Mam mutaciu genu MTHFR C667 homozygot, lekarka mi to laicky vysvetlila, ze mam hustu krv, v ktorej sa robia male zrazeninky, tie potom mozu zastavit privod krvi v pupocnikovej snure a babatku sa nedostava vyziva a ono "odchadza". S fraxiparinom to zatial ide ok. Skus si dat spravit u hematologicky podrobne testy na krv. Drzim ti palce a nadej umiera posledna. Som toho dokazom🙂)))
Dakujem krásne,hned mi je lepšie .A znova začínam dúfať,že sa raz možno aj ja dočkám babätka 🙂
@poloprudska Možem sa opytat ,to ste potom boli doma ,alebo ste normálne chodili do roboty.Dakujem
Bola som cele tehotenstvo doma .
Zle sa mi to hovorí, lebo sa tvárim, že sa to nestalo. V 24 TT som musela isť, alebo vlastne aj chcela na prerušenie tehotenstva s dvojičkami. Neberiem lieky, nebola som u psychologa, a je hrozné sa tváriť, že už je všetko v poriadku. Mám potom už 6 týždňov, stále sa ma ludia pýtajú kde mám dvojičky, pred priateľom sa tvárim, že je všetko OK, aby sa netrápil aj on.
Na krásnom výlete s priateľom, ktorému som chcela ukázať aké krásne je vidieť deti na 3D ultrazvuku mi lekárka povedala, že sa jej niečo nezdá. Mali kompletné ráštepy tváričiek, boli to jednovaječní chlapci.
@martina.v No tak to tvarenie sa, ze je vsetko v poriadku, asi nie je najlepsia cesta. Co takto uprimnost? K sebe, k priatelovi... Smutit, plakat, dostat tu tragediu zo seba... Ak niekto potrebuje oporu, tak si to Ty. Povedz si o nu. Nie si robot. Mas city. Tak ich respektuj a dopraj im hojenie v podobe smutenia.
@martina.v je mi to luto. Si silna zena, ze o tom dokazes pisat. Preto je prirodzene, ze to zo seba musis/chces dostat... Hlavne pri takychto veciach je dolezite mat ludi okolo seba. Ja som prisla o babatko v 11tt pred mesiacom a potrebovala som o tom rozpravat. Lebo u mna som sa nie ja ale prave okolie tvarilo, ze sa nic nestalo... Nikto sa ma na nic neopytal... A ja som sa tak chcela vyrozpravat.... Tak som zacala rozpravat sama, najprv cez slzy ale teraz sa snazim mysliet na dalsie babatko a planujem opat buducnost. U mna som nakoniec bola rada, ze som sa nemusela rozhodovat sama, ale priroda sa rozhodla. Preto ta obdivujem, lebo je to velmi tazke rozhodnutie a pokial si to tak citila, je dobre ze si sa tak rozhodla. Moj manzel hovoril, ze keby malo byt postihnute radsej by sa ho vzdal. Ja vsak neviem ako by som sa rozhodla, aj ked moje racio hovori, ze ja by som taky zivot nechcela, nie to este pre svoje dieta. Ale muzi to vnimaju inak, oni dieta v sebe nenosia. Verim, ze tak ako ja si aj ty milovala malicke od zaciatku ako si to zistila. Neboj, bude to dobre 😉
@poloprudska ahoj chcem sa opytat mas teda aj to druhe babo? ?donosila si ho v poriadku? ?
Mame iba jedno uz som mohla mat pet 🙂 keby vsetky vysli .
tiež som si týmto peklom prešla minulý týžden. Mali to byť tiež dvojičky. Tak strašne som sa tešila. V deviatom týždni sa prestali vyvíjať a musela som ísť na zákrok. Mám pocit, že to zvládam čím dalej tým horšie. Ked som chvíľu sama, plačem a plačem. Obdivujem baby, ktoré v sebe nájdu silu a pokúšajú šťastie ďalej. Veď, čo ak by som mala zažiť to isté znova.a pri mojom šťastí by to určite ani inak nemohlo byť.
@westina ....mrzi ma to....hlavku hore musime dufat verit..nic ine nam neostala..ja som prisla o dietatko v 21tt teraz 2heho augusta.tiez uz som prisla o tri babatka a stale verim....je to strasne tazke.. ale mozno je to lepsie na zacatku..ako prezit mini porod...laktaciu..rozhodene cele telo...a dietatko co by potesilo nikde ;( je vela zienok ktorym zomrelo dietatko po porode a to si ani nechcem predstavit tu bolest....prve dve deticky tie som prisla v 9tom a 8mom tyzdni a neda sa to porovnat ake to je ked prides o babo ked ho ciyis ako sa hybe..ako Ti rastie brusko...... ale aj my sa raz dockame ..len sa vyplac..pomoze to..aj ja placem...som smutna...mam kamosky co maju termin ako ja..musime s tym zit....

ahoj, je mi to veľmi luto, je to strašná bolesť, ale nevzdávaj sa, treba pátrať po pričine prečo sa to tak deje, je tu veľa mamičiek čo zažili niečo podobné a dočkali sa zdravých detičiek- niekedy stačí veľmi málo. držím palce a veľmi ti to prajem.