Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@alice107 ked si o tomto pripade citala uz v dobe ked sa to stalo-to asi vacsina nie kedze sa to nesmelo pretriasat-tak preco si im nepomohla dostat deti na SK-nech by boli rodicia akykolvek -deti su slovenskej narodnosti a v ustave mozu byt aj tu.
A tu maju aj babku,ktora sa na 100% nicim neprevinila a ma o ne zaujem.
Kde si bola ,preco si nekonala-ked si taka fundovana a informovana.
@maznacik007
aha .. .dik
zacala som citat aa uz sa urazalo tak som skocila na koniec a spytala....
Dik.
@strawberry17 ja chodim do uk.a vyuzivam aj sluzby lekarov.tak viem,ako to chodi.ver mi. 😉 to len niektore slovenky cakaju,ze zadarmo v uk dostanu perfeknu starostlivost nad ramec zakladneho balika starostlivosti ktory tam je nastaveny.tak nech sa necuduju ked pridu do statnej nemocnice nad jej urovnou. 😀
@evkasus preco blba? je to normalna valid otazka... vies na nu odpovedat?
ako sorry baby, uz tu asi 3ti krat citam tu pripomienku o confidential ale nehnevajte sa ... este raz, keby mi islo o moje deti a vidim ze sa deje nieco nerealne, nepravne , neskutocne ( ze mi kvoli vysetrenie chcu vziat deti a dat ich bez mojho zvolenia na adopciu ) - tak to by teda bola ina medializacia - a nielen na slovensku... ukazte mi jedny bulvarne media ktore by po tejto teme neskocili!
@alice107 nic v zlom, ale tu nejde o to aby sme patrali co sa naozaj stalo a kto je vinny, ale o to, aby sa deti vratili matke, prip. babke. Deti nic neurobili, preco by mali pykat???? nam ide o dobro tych deti, chapes?????? okrem toho som videla dokument aj diskusiu, mam dost vysoku inteligenciu, nie som sprosta, ani slepa, ja som videla matku v dokumente co je zufala, miluje svoje deti a chce ich spat, chce ich mat pri sebe ako kazda normalna milujuca matka, nebola to herecka, nejde jej o peniaze ci slavu, je to matka a to co hovorila ja som jej uverila do posledneho slova...potom stacilo vidiet este diskusiu a clovek co nie je IQ hupacieho konika si dal 2 a 2 dokopy
ale o adopciu ide az teraz a preto stratila zabrany a kona uz verejne.
Uz nema co stratit,do teraz mala-nemohla by ani len vidiet deti.
To by si ozaj tak z fleku riskla,ze ich uz neuvidis?
Nespoliehala by si sa najskor na pravo a zdravy rozum?
@dai ja som bola velmi skepticka, ked som citala clanky v novinach a nedojalo by ma ni to bulvarne spracovanie jojky v style modreho z neba. Ale presvedcila ma ta diskusia po reportazi a tiez niekolko vygooglenych stranok, ked som s hrozou zistila, ze je to naozaj problem v systeme a nieco tam nie je v poriadku.
Keby nebolo tak sialene neskoro, asi by boli tie emotivne reakcie nemiestne, mas pravdu. Lenze ak sa deje naozaj to, ze matke nepravom odoberaju deti a nasa strana sa ani nepokusila do toho zasiahnut, ani sa len nezaujimala, tak si myslim, ze je kazdy pokus urobit cokolvek teraz, mozno v poslednej chvili, velmi potrebny.
Ziadna z nasa nestudovala spis a ani tu sancu nema a nebude mat. Znamena to, ze to mame nechat tak, lebo sa nas to netyka a neboli sme "pri tom"? Spolahnut sa na zakonny a spravodlivy postup ich uradov, nech si mamicka poradi? A to, ze nase organy neprejavili stipku zaujmu ani len zistiti, o co sa jedna, je skratka fakt...aj to mame ignorovat?
Ja teda vobec nie som nejaky revolucny typ a najradsej mam svoj svaty pokoj, ale toto mi fakt nedalo...
@kaja73 tvoja otazka je hrozne naivna.a co tak odpoved ze si ma nenajali ako pravnika na tuto pomoc? 😉 keby ano tak by som im vysvetlila,ze musia respektovat sudne rozhodnutie krajiny ktory to rozhodnutie vydal a ak chu proti rozhodnutiu sud podat namietky u prislusneho sudu. 😉ale samozrejme musia byt padne dokazy v ich prospech. 😎
porozumela si tomu co som napisala?
@alice107 no ja mám pocit, že si nečítala nič... tá žena pracovala, nikdy nepoberala žiadne dávky z VB, boli fungujúca rodina.. Už som to písala, ale pre teba to napíšem znovu: ako je možné, že žene, ktorej britský ss odobere deti, dá niekolko certifikátov, dovolí jej robiť sociálnu pracovníčku s postihnutými deťmi a dajú jej povolenie otvorenie škôlky.. Toto je podla teba nevhodná osoba na výchovu svojich detí? Podla toho čo píšeš mali dať deti babke, nestalo sa.. Chceli od nej, aby sa rozišla s mužom, tak to urobila, ani vtedy jej deti nevrátili.. A deti sú už adoptované, tak kedy myslíš, že prehodnotia tú situáciu.. Nechápem, načo sa sem zapája niekto kto nemá o tom ani poňatia a včera večer už pekne dudkal v perinách..
@alice107
@dai
chcem sa spytat dai a alice107 nech uprimne odpovedia ci videli cely dokument a celu diskusiu
dai sorry to ma zaujima viac nez to ci chodis casto do uk alebo do honolulu alebo trebars aj na mesiac
tato diskusia nebola zalozena preto, aby sa tu s nami niekto hadal ale preto, ze chceme tej matke pomoct
@alice107 sorry ale ak by som bola tak informovana , skusena,plus vzdelana,pohybujuca sa v tejto problematike-ako sa prezentujes ty -sama by som ponukla pomoc svojim rodakom-aj ked by mi rodicia nesedeli, ich deti by mi za to stali.
myslim si ze to, co by si im poradila aj dodrzali-2 roky to dodrziavali a respektovali ich rozhodnutia.
@dai samozrejme ze ten stupen nie je najvyssi ... to som kde tvrdila... najvyssi je top secret.... a v slovencine prisne tajne alebo u nas v odbornej praxi ''PT"
ako neviem naco sa tu ty hras.... evidentne si ani zdaleka nezazila konanie v tejto oblasti rodinneho prava... aka je to bezmocnost voci systemu ....
v kazdom pripade organy tu na SVK zlyhali... co sa ja ani cudujem lebo u nas je pomerne caste ze sa budu tri stvrte roka dohadovat o prislusnosti sudu... ked maju dieta z domova posunut do rodiny... a maju to riesit.... a pomoct matke...
a nemusis pisat co by si ty robila keby sa to tebe stalo... tak takto radsej nepis... aby sa ti to nesplnilo... 😉
@ela19 no niekto zjavne naivne dufa, ze na tomto svete bezi vsetko podla zakonov a spravodlivosti 😀 teda vlastne to je do placu 😔
@monika15 ale tam sa nesmis vyjadrovat k nicomu, lebo ta daju do väzenia, nesmies nic povedat do medíí, ona teraz uz nemá co stratit, toto je uplne posledná sanca preto uz zapojili do toho aj media, ak by to urobila skor, nikdy by jej uz deti neukazali. Ved to v tom dokumente jasne ukázali ! Ked na stretnutie s detmi prisla s mamou a novinármi, auto s detmi sa otocilo a odisli a v ten den deti mamicka uz neuvidela !!!!
@solass ja myslím, že aj keď nevidíme tie prvotné okolnosti, tak aj z toho dokumentu bolo jasne vidieť, že tie deti svoju mamu milujú.. To prečo boli niektoré veci na začiatku tak ako boli, alebo prečo sa nerozišla s mužom hneď tak to je otázne, ale jemu nič nedokázali a opustila by si len tak milovaného muža, keby si si myslela, že ti nič takéto hrozné nehrozí.. Možno teraz už lutuje, že to neurobila hneď a možno by jej ani tak tie deti nevrátili. Veď hovorili, že sa chceli rozviesť, lebo jej slúbili potom deti vrátiť, ale rozvod im zamietli.. Ďalšia absurdita..
@strawberry17 tu ide o to,ze sud v jednej krajine eu rozhodol o docasnom odnati deti z rodiny ktore zili na uzemi kde ten sud je na to prislusny konat.sud konal v zaujme deti.prave preto,ze ,ze tie deti nic neurobili tak ich zakon a sud rozhodnutim chranil.sud vydal predbezne opatrenie. pretoze to bolo v zaujme deti.
rodicia mali pravo v zakonnej lehote podat proti rozhodnutiu namietky.je na nich dokazne bremeno.ja na nich navrhnut pirpadne ine umietenenie deti .ale sud na zaklade uvazenia rozhodol,ze je vzaujme deti zit nateraz v uk a v zariadeni ktore sud urcil
je na rodicoch aby presvedcili sud o inom rieseni.kde vidis problem? 😎
ver mi,ze toto je uz debata pre odbornikov . 😉
Anglicko je plne absurdit... 😒
@strawberry17 ? na co narazas, ze som sa spytala ci ides zajtra pred ambasadu?
@ela19 nie naopak narazam na prispevok alice, ze si jej dobre odpovedala
@alice107 sorry ale si uplne mimo a vobec si nepochopila o co sa tu jedna
@strawberry17 jaaaaj 🙂 🙂
Necitlivosť niektorých "matiek" ma zaráža tak, že mám chuť odobrať bezdôvodne deti im... p.s.: šup šup, trafené husičky gágajte
@strawberry17 nevsimla som si zeby som niekde napisala ze chodim casto do UK 🙂 skus citat ked uz chces utocit...
ak chces matke pomoct tak si hlavne nastuduj fakty, zakony a moznosti... tak jej pomozes viac ako nejakou emocnou bezcielnou akcnostou
@maznacik007 ono je to na sk s adopciou trosku ine ako v uk, kedze u nas platia aj uplne ine zakony... tu presne ako ty pises sa skor adopciam brani - aj v pripadoch kedy su tie adopcie naozaj na mieste... lebo zial mame tak nadstaveny system... ale to je o inom ako to co sa dialo v uk...
a dufam ze sa mi teda nieco take nestane... ak si citala co som pisala tak stale tvrdim ze keby sa nieco taketo mne stalo akoze sa to urcite stat moze ( stali sa uz na sudoch ine veci...) tak by som to hold medializovala spolu s faktami - zatial som ja osobne videla len jednu relaciu o polnoci, ktoru pozerali nespave matky... normalni ludia co rano chodia do prace uz davno o takom case spali... ako pise monika 15... treba to poriadne medializovat- ak su v prave, treba to dat bulvaru - nasmu a uk bulvaru... ist cestou necestou... ja by som sa len na zakony nespoliehala - hlavne ked vidim ze nie su ani na uk strane dodrzovane...
@dai darmo budem studovat zakony ked nefunguju...mne stacia moje osobne skusenosti co mam, o tom co funguje co nie
a neutocim, len som povedala, ze mi je jedno kedy a kam cestujes, to je utocenie?? 😀
uz ta budem ignorovat 😀 aby si bola spokojna 😀
@alice107 ak teda tito rodicia naozaj nejakym sposobom tyrali svoje deti a tie im boli odobrate opravnene, preco proti nim nie je v britanii vedene stihanie? Nezda sa ti trocha podozrive, ze doslo iba k odobrati deti a vinnikov (=rodicov, resp. Otca) dalej nikto neriesi a to prosim takmer 2 roky? preco proti otcovi - udajnemu deviantovi nic nepodnikaju? A preco nechcu rozviest manzelstvo Ivany a jej manzela? Zvlast, ak ho maju za sexualneho devianta? Nie nahodou preto, ze rozvedenej Ivane by deti museli vratit? Vies si vobec v tej svojej paragrafmi natlacenej hlave pripustit moznost, ze aj anglicke pravo (tak ako pravo ktorehokolvek ineho statu) ma svoje cierne diery a svojich statom zlegalizovanych mafiancov? Ci ozaj zijes len vo svete dokonalych paragrafov a dokonalych pravnych systemov??? Potom mas ale na hony daleko od dobrej pravnicky...

@maznacik007 do spisu ma pristup z mojich skusenosti kazdy ucastnik konania... teda matka podla mna urcite... ak chcem aktivne zasahovat do konania musim sa snazit stat ucastnikom konania... neviem preco by anonymny ludia mali mat pristup do konania sudu ktore sa ich netyka...
su rozne stupne utajenia a confidential nie je ten najvyssi... to len na margo 😉