Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@stanushqa85 určite treba, ja to neorganizujem, myslím, že toto vedia aj organizátori a už to ohlásili....
Precitala som si este prispevky co sa pridali odkedy som tu nebola. Musim skonstatovat, ze tie zeny co tu pisu totalne blbosti od veci k tomu pripadu nevideli ani dokument ani diskusiu, ved ako take daco moze nechat niekoho chladnym alebo dokonca pridat take pixoviny sem??? alebo su to stastne zeny s ruzovymi okuliarmi, ktore nikdy nemuseli nic riesit na uradoch, alebo nemaju deti...jak som si ja toho mojho Bubacika mojkala stastna ze ja mam svoje dieta pri sebe...tak len v skratke ze babka hovorila, ze mali pravnikov, jasne, ze sa vsade neobhajovali 2 roky same 😠 to jak sa moze niekto spytat taku pi....a co sa tyka pipika moj maly mal tiez zapaleneho, boli sme u koznej a napriek tomuto ubohemu zdravotnictvu to bola super lekarka povedala, ze to moze mat aj z toho ze ma zapal mocovych ciest a infikovany moc mu zapalil pipika, zobrala mu moc a aj tak bolo, dostal antibiotika, a moze to byt aj z cukrovky, vtedy je moc "acetonovy" aj zo vselicoho ineho, sudy uznali otca nevinnym, tymto sa ho nechcem zastavat, ani to nie je predmetom toho co sa riesi, tu sa riesi aby sa deti vratili na Slovensko, aj keby boli v starostlivosti babky. Len nech su doma. Ostatne tu bolo uz dost popisane, ale kto chce rypat a nevidel to, bude rypat 😠 😠 😠 tak potom mu zelam nech to zazije na vlastnej kozi, mozno potom pochopi 😠 a este jedna vec, podla mna to matka nemedializovala hned na zaciatku, pretoze stale dufala so svojim normalnym mozgom, ze spravodlivost zvitazi a deti jej vratia, vsak to bolo cele absurdne, bohuzial to sa deje len v rozpravkach ze dobro zvitazi, zivot je pes
@zuzana581 vidim tu v debate vela emotivnych prispevkov.ale malo objektivneho poznania skutocnosti.ver mi,ze v ziadnej krajine eu a teda tiez v uk sa nepristupuje k rozhodnutiu o docasnom odnati deti rodicom bez vaznej priciny.kazdy podnet ktory urad pre rodiny a deti dostane sa preveruje.a ked sa zisti,ze deti ziju v neadekvatnych podmienkach, su zanedbavane ci dokonca tyrane a zneuzivane,sud rozhodne na zakladeDOKAZOV o docasnom odnati deti z povodnej rodiny alebo docasnom ci trvalom pozbaveni rodicovskych prav.to su to rozne pravne kroky a ver ,ze tomu predchadza setrenie,zhormazdovanie dokazov a ich vyhodnocovanie.ak je to v zaujme dietata sud moze predbeznym opatrenim odnat dieta z o starostlivosti.a dava ho do nahradnej pestunnskej rodiny.v zap.casti eu je viac bezne davat deti do profi rodin ako do statnych zariadeni.je to vzaujme deti.
v uk aj v de sa casto stava,ze cudzinci pridu za pracou ,nemaju vopred pripravene podmienky pre fungovanie rodiny a zabezpecenie zakladnych potrieb deti.tak je to aj v uk.
same tie rodiny casto poziadaju soc.urady o pomoc.chcu davky.samozrejme ze urad na to prislusny setri pomery v rodine.
vela nezodpovednych slovenskych rodin vezme deti do cudziny bez toho,aby uzatvorili komercne zdravotne poistenie,mali podmienky pre slusny zivot hned od zaciatku/byta zabezpecenie pre deti adt./
ia v uk ülati iny prncip zdravotnej politiky ako v ostatnych krajinach eu.kazdy obcan eu by mal vediet,ze v uk neplati zahranicna karta poistenia ineho clenskeho statu.treba sa pre pobyt tam komercne pripoistit.je nezodpovedne to neurobit.
system je nastaveny tak,ze je dana hranica co znamena zakladna prva pomoc.ta je pre kazdeho zadarmo.ostatne veci nad ramec balika zakladnej starostlivosti sa musia hradit .takze ak ni pacient nepati,tak sa nemoze cudovat ,ze starostlivost je len minimalna.
je mozne sa komercne poistit. je mozne si zaobstarat balik starostlivosti pre urcite nemocnicne zariadenie.a pod.a tiez je mozne vyhladat sukromneho lekara na vsetkych urovniach a plne si to hradit. ako som sa ja presvedcila tak v tychto sukr.zariadeniach je starostlivost super.aj v na sukromnych klinikach.zalezi od kazdeho aky stupen starostlivosti si moze ci chce dovolit.
v uk zije moja sesternica s rodinou.nikdy nemala ziaden problem s dobrou lekarskou starostlivostou.ked sa tam stahovala za pracou tak vedela,ake podmienky tam bude mat a priposobila sa im.
ked lekar na pohotovosti zisti ze dieta je zranene vzdy ma povinnost sa spytat ako k tomu doslo.ci v uk ci v de ci na sk
a ak zisti,ze nieco nesedi ci uz zo strany rodica ci zranenia ci popis udalostri a zranenie tomu nezodpoveda tak to musi nahlasit.a urad starostlivosti o rodinu a deti to sleduje.a zistuje skutkovy stav.a policia tiez mozze konat.
takze sa netreba bat s dietatom ist na pohotovost ak uraz sa stane.je nezodpovedne dieta k lekarovi nevziat.ked rodic nema co skyvat tak sa nemusi bat.
a co sa tyka adopcii tak kazdy realne uvazujuci clovek vie,ze to nie je vobec jednoducy proces..tam treba najskor moho sudnych rozhodnuti co sa tyka pozbavenia rodicovskych prav .a tam sa potom aj ked by v zavaznom pripade doslo k pozbaveniu roddicovksych prav dava vzdy moznost umiestnit dieta do rodiny od rodicov ktori boli pozbaveni tychto prav.najskor sa hada tato moznost.
len v pripade,ze nie je mozne v zaujme dietata dat do rodiny blizkych pribuznych a rodicia su zo ZAVAZNYCH dovodov pozbaveni rodicovskych prav natrvalo a dieta je pravne volne,moze byt dane na adopciu.
takze treba sa na veci pozerat realisticky a nie nemocne.
nik z fora nevie posudit ake su v danom pripade okolnosti za ktorych dieta bolo rodicom odnate.ci bolli pozbaveni aj rodicovskych prav docasne ci trvalo.alebo islo len o docasne predbezne opatrenie sudu.a ked okolnosti pre ktore k rozhodnutiu doslo pominu,dieta bude rozhodnutim rodicom vratene.
kazdy pripad je iny a na jeho posudenie treba poznat objektivne skutocnosti.
Ahojte. Od piatej strany vás nečítam, lebo nestíham, ale videli ste, že na facebooku bola založená totožná skupina Ivana Boorova - Slovensko pomôžme jej vrátiť deti.. ?? To musí byť nejaký magor.. Načo toto ludia robia.. Niektorý chcú pomôcť a iný sa len priživujú.. Ak ste sa do tej falošnej skupiny pridali, tak sa prosím odhláste a lajknite tú pravú, čo bola založená prvá a má podporu televízie joj http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDeti táto to je.. Založila ju nejaká baba.. tú druhú nejaký chlap pravdepodobne..
@maznacik007
ja viem presne co pises... u nas to iste... i tu cigane a zneuzivaju vsetko jak len mozu :(((
so robila pre taku organizaciu prekladala slovakom ale nakolko lne icgane sli klamat tak som to nechala....
som im povedala ze na co im veria klamu.... vsak naprv povie arana povidz toto a tamato aby namk dali davky klamali len.......
a taky clovek jak ta matka vcera doplati na to.........
treba zmenit system.... :(((((( to hrozne co sa deje.........
inak ti poviem mojej kamosky spadlo dieta z prebalovacky jak malo 3 mesiace :(((
ten cirkus co s nimi robil v nemocnici, zobrali maleho ze na vysetrenia.... nemohli ist, vysetrovali tyzden, socialne pracovnicky a policia bola snimi cely cas....... proste cirkus humberto...... ale dieta im nezobrali.. nakoniec sa dokazali nejake testy ze dieta fakt spadlo.. ze nebolo bite tyrane........
este som nemala sancu pozriet to som zaspala este na talente... :((( ale jak dam maleho dnes spat tak pozriem.....
@strawberry17 ahojte, ja som ten dokument doument nevládala dopozerať. Človeku sa nechce veriť, že niečo tak HROZNé sa deje v krajine, akou je Anglicko. Ved by som povedala, že je to civilizovaná krajina. Hrôza. To sa naozaj nezastavia pred ničím????? Ako môžu ľudia, ktorí sú za odlúčenie týchto (a aj iných detí) kľudne v noci spať????????
Ich mama má môj obrovský obdiv. Z celého srdca jej ( a ostatným, ktorí svoj podobný problém nemedializovali), aby prestalo týranie detí "sociálnymi " pracovníkmi a vrátili ich rodičom. Strašné, ked si predstavím, že by sa ma to priamo týkalo,..... Snád sa chlapci dostanú domov na Slovensko. modlím sa za nich všetkých.
Baby, kým moja malá nebude dospelá, do UK nepojdeme ani na výlet, a to sme mali naplánované a takmer zaplatené na jar, ze pojdeme do Londýna. Boze, nejdem tam uz nikdy.
Včera som to vydržala pozerať do druhej, verím, že majú ešte nádej, a v prípade, že to vyhrajú, SR by malo poslať pre jedneho chlapceka lietadlo a pre toho druheho vlácik, aby tie chudatka deti mali naozaj pocit, ze to bola jedna hrozna hra, ale ze ju vyhrali !
A zajtra ideme na ten protest co bude pred ambasadu UK, pojdeme vsetci ja s mm aj s nasou malou, ked si predstavim, ze by mi ju niekto bezdôvodne vzal, zomrela by som !!!!!!!!!!!!!
@natas4 tu som myslela - agentku v haagu... ona riesi to co skonci pred EU sudom pre ludske prava... ale k veci sa dostava len ked je oslovena alebo je uz na tom sude... ja by som ju v kazdom pripade oslovila omnoho skor - ako osoba mi ta zena absolutne nesedi ale viem ze pravom a presadzovanim ludskych prav zije... a okrem toho je tiez matka, takze sa urcite dokaze do situacie vzit - ak teda ta situacia je taka aka nam bola vcera predlozena
@zuzana581 ale ked kliknem na tvoj odkaz vyskoci mi, ivana boorova-slovensko,pomozme...tak neviem, neni to to iste?
@alice107 o čom bol prosím ťa tento príspevok adresovaný mne? Teoriu ovládaš, fajn a pozrela si si ten film? Celému Slovensku je už pomaly jasné, čo sa v tomto prípade stalo, lebo podaktorí sme sedeli do pol tretej pred telkou a pozerali sme všetky okolnosti, skutočnosti a dôkazy, ktoré v tomto prípade sú a ty si prídeš a začneš nám tu tvrdiť, že vieme prd a bez vážneho dôkazu by jej deti nezobrali a vrátili, ale oni nemajú žiadny dôvod a aj tak dali deti na adpociu.. preštuduj si to a potom niečo píš..
@stanushqa85 je vytvorená úplne totožná skupina. Ale v jednej je skoro 1800 ludí a v druhej zatial asi 400
ta gabriela to co si tu dovoluje niekoho tu urazat na zaklade fotky??? 😠 😠 😠 😠
http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDe... toto je jediná oficiálna stránka.. píšu tam ludia z tv JOJ.
@alice107 videla si ten dokument? pocula si argumenty? bola som toho isteho nazoru, kym som to nevidela... hovorime o konkretnej rodine, konkretnej mame, konkretnych detoch, ktore boli obetou velmi cudneho konania, ktory naozaj zavana biznisom s detmi... este raz, po tisici krat.... skor, ako prispejete, preverte si fakty, pozrite videa, clanky a precitajte si par stran na www.forced-adoption.com
@gabriela1987 😀 😀 😀 😀 😀 😀 zato ty sa prezentujes tym co pises. 😀 😀 😀 😀 😀
@strawberry17 príspevok je už niekoľkokrát nahlásený....tak verím že bude vymazaný.....
@alice107 no jedine vo filme alebo v rozpravke to ide tak ako to pises, bohuzial, realita je ina a nielen v anglicku, myslis, ze u nasu sudy len a len spravodlive? aj urady?
@zuzana581 uz som ich nahlasila na FB ako duplicita
@zuzana581 kedze si zakladatelka a dala si to na debatu tak to prirodzene adresujem tebe. 😉 .ten pripad som uz citala. a kedze som pravnik a zaoberam sa aj takouto problematikou v eu takze vidim suvislosti co laik nie.keby ta zena mala adekvatne podnnienky pre starostlivost o dieta tak jej nebude odnate predbeznym opatrenim.je to docasne riesenie a ked pominu dovody,tak sud rozhodne znovu.
rozhodne ja neronim slzy nad takymi to matkami a rodicmi. skor sa snazim vidiet veci z realneho uhla tak ako ich poznam z praxe.
baby. preboha... ziadna z nas nevie co sa stalo... kazda vieme len to co sme videla v 2hodinovej relacii... alice napisala spravny prispevok - sorry ale keby 90% ludi pristupovalo k sudom tak ako to ona"teoreticky" napisala tak je tej " nespravodlivosti " na sudoch omnoho menej... lebo kazdy stat ma nejake zakony a tie treba aspon akceptovat a vediet o nich...
ja netvrdim ze v tomto konkretnom pripade je vsetko s kostolnym poriadkom... ale ani sa mi nezda zeby to vyriesilo vykrikovanie na anonymnom fore pripadne roenie nejakeho natlaku ked nemate v rukach fakty ale len informacie ktore ste poculi v mediach...
je tu niekto kto studoval konkretny spis? kto videl konkretne rozhodnutia? alebo len vela ludi ktori poculi co o nich povedali ludia v relacii...?
@strawberry17 ides zajtra do BA pred ambasadu ?
baby len taka otazocka.. nie v zlom hej, lebo ja nie som na sk tak som to nezachytili,....
kde bola tie 2 roky ?? preco sa ozvala tak neskoro ????
@dai presne toto je pristup tych uradov tam ... ale niekedy aj u nas co sa tyka socialky...neviete do spisu pristup nemate tak sa nestarajte... presne takto vydieraju rodicov resp. buducich rodicov aj u nas... no co ze cakate na zverenie dietata niekolko mesiacov... sudca vam povie citujem to nie je priorita... a vy ho dostanete na vikend a potom ho vraciate atd atd... ozvat sa bojite ... lebo vas zastrasia, nevedia poskytnu protichodne informacie...
@monika15 uz sme to tu pisali... v uk su tie konania oznacene ako confidental co teda spada do utajovanych skutocnosti a tam je specialny rezim cize ak to zverejni tak porusi zakon a moze ist do basy a deti neuvidi...