icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

slniecko77
1. okt 2012

@aliza tak to ho lutujem 😉 😀 myslim tym A&E
..mne je jasne, ze ty neprehanas..len som chcela chcela napisat, ze napr. aj v skolkach mozu byt postielky, velmi vela zalezi od arey kde clovek zije a podobne..nechajme to 🙂

aliza
1. okt 2012

@slniecko77 no, ked som tu na MK naposledy hajila tolerantnost v UK, tak som dostala nakladacku, vraj to nie je tolerantnost, ale lahostajnost 😀

slniecko77
1. okt 2012

@aliza nuz, co k tomu dodat? 😅 si nas mala zavolat na pomoc 😉

aliza
1. okt 2012

ozaj, a spominala @slavka1212, ze kedy ma ist do tej skoly, myslim cas?

aliza
1. okt 2012

@slniecko77 uz budem vediet! 😉

katie555
1. okt 2012

@slniecko77 zas mi asi niekto povie ze som od temy - keby boli anglicania take s...e ako tu vsetci vykresluju bolo by tu tolko cudzincov ako je ? mne napriklad slovensko pride strasne rasisticka krajina, ked odhliadneme od ciganov - ako ludia na svk vnimaju cinanov, vietnamcov a cernochov ? nemam pocit ze velmi privetivo a dobre...tu im minimalne nikto koli zakonom nic nerobi ...
a faktom zostava, aspon podla mojho nazoru, nikdy som sa nestretla od vzdelanych anglicanov z nazorom ze vsetci pristahovalci by mali vypadnut z krajiny a podobne hluposti... To robi len ta spodnejsia vrstva (anglicanov ) - chavs, scallies a podobne ...Prave taki ako prispievaju do prispevkov do daily mail (alebo sun) nad ktorymi sa tu polovica bab tak strasne rozculovala ...Keby boli anglicania proti pristahovalcom ako takym bolo by tu tolko sloveniek vydanych za anglicanov ?? asi tazko

natas4
1. okt 2012

@upik asi si ma nepochopil, nechcela som ta nejak urazit, len som vysvetlovala preco som ta oslovila v zenskom rode...mas peknu foto v profile 🙂 a ked budes mat nejake nove info daj vediet 😉

sirinka
1. okt 2012

@katie555 vies co, da sa na vec pozerat aj z ineho uhla...slovaci napriklad nemaju a ani v minulosti nemali ziadne kolonie a to, ze u nas nezije tolko cudzincov, na to je jednoducha odpoved, este pred vyse 20 rokmi boli hranice zavrete, odvtedy sa SK pomaly a nie velmi uspesne odraza od dna...takze co by tu asi robili, ti cudzinci, ked my sami si tazko hladame pracu a musime kvoli lepsiemu zivotu castokrat opustat krajinu...
navyse rasisticke narazky a utoky si nemyslim, ze by boli na sk nejako extra vyraznejsie ako su v hociktorej inej europskej krajine, staci sa ti porozpravat vo viedni s domacimi, v nemecku sa opytaj na turecku mensinu a podobne....

mikulka77
1. okt 2012

Pridajte sa a nevadte sa!

katie555
1. okt 2012

@sirinka ja viem anglicania si to uvedomuju a hlavne su na to stavane tu zakony - ja vzdy som hovorila ze najviac v rasovej nevyhode su bieli anglicania ...bo ti nemozu nic. ..Ostatne mansiny(pakistanci, indi, cernosi, a vsetky ostatne narodnosti) su tu primoc chranene zakonom ...ver tomu kazda baba sa tu stretla - you doing it cos i am black alebo podobne ..Na druhej strane viem ze kolegyna (3/4 cernoska) bola vyhodena lebo biely zakaznik sa stazoval ze sa chovala k nemu rasisticky .Viem ze rakusaci a nemci nie su nadseni pristahovalcami ...ale zial europa ma dost otvorene hranice tak niet asi inej moznosti nez sa s tym zmierit...zial nikde nie je vsetko ruzove, ale zase kazda strana ma dve mince. 😔

dana_l
1. okt 2012

@bailey06 ja som pisala o systeme a nie o tvojom manzelovi a detoch. nemyslim si ze vsetci v anglicku len deti tyraju a nestaraju sa o ne. i ja mam par velmi dobrych kamaratiek anglicaniek

eskymacik17
1. okt 2012

baby je tu niektora ktora ide do belfastu ?????

bailey06
1. okt 2012

@dana_l dobre, ziadny problem

slniecko77
1. okt 2012

@katie555 suhlasim, podobne nazory ma spodina..a poniektori konzeravativci 😉 😀
@sirinka tu nejde o kolonie, myslis, ze oni neboli rasisticky? Zakony su tu tak postavene, ze co len najmensi naznak rasizmu, xenofobie..ten clovek ma velmi velky problem..tu sa dodrzu zakony, ja absolutne kvitujem veci typu..jazdis rychlo, zabijes cloveka ides bez mihnutia oka sediet a podobne, tu ti nikto v obchode, pube nepreda alkohol ked si po 18, nehovoriac o tak rozlezenej korupcii (jasne, ze korupcia je aj tu) a podobne..a tych pozitivnych rozdielov je velmi vela
..tu do deti uz od skolok tlacia, ze inakost nie je zla...predstav si, ze aj v detskych relaciach moderuju telesne postihnuti ludia, inak farebny, ine rasy..a nie je to nic divne, takto sa robi tolerancia 😉
..a je toho este omnoho viac..ale uz sme off topic

indiankaindi
1. okt 2012

@zuzana581
@popelka5000 nepáči sa vám, ak sem niekto píše k údajným únosom detí v anglicku, ale opačným názorom ako máte vy, nepáči sa vám, keď sem niekto píše o tom, ako to chodí v anglicku v rodinách a pri výchove.... Viete o čom chcete aby bola táto téma? Iba o vás dvoch a o vašich názoroch, ktorým nikto nemôže protirečiť alebo napísať iné, ako chcete vy čítať. Viete čo? Toto je slobodné a voľné fórum pre každého, kto chce prispievať. Alebo sa tým zmierite, alebo si založte súkromnú tému a voľkajte si v hysterických výlevoch. Ale neurážajte!!!!!!!! 😠 Je to plytké, ak by ste nevedeli 🙄

slniecko77
1. okt 2012

@katie555 presneeeee, biely anglani maju nevyhodu uz aj poliaci, litovci a podobne "mensiny" v UK takto argumentuju 😉 😀

indiankaindi
1. okt 2012

@katie555 bohužiaľ, táto téma je určená iba pre tých, ktorí vytvárajú ošiaľ paniky a ak sa objaví niekto iní, treba byť vulgárny a zlý ako @popelka5000 Bohužiaľ, komplexi z detstva si ľudia často nesú po celý život a toto, čo predvádza táto "dáma" by si mali všimnúť admini, pretože to je už skutočne priveľa 😠

sirinka
1. okt 2012

@slniecko77 a preco na to potrebuju take prisne zakony, preco to potrebuju detom vtlkat do hlav, ked teda SK je ovela rasistickejsia krajina ako UK??? naco tie opatrenia?
a kolonializmus zo sebou ci chcete ci nie rasizmus prinasa... je to aj potvrdene, ked dlhe roky anglicko vyvazalo svoje anglicke biele deti do kolonii aby tam postupne vytlacili povodne obyvatelstvo, alebo aby ich tam bolo co najviac v pomere k domorodemu obyvatelstvu.... tak potom ma to serie, ked niekto len tak bez mihnutia oka oznaci slovakov za strasnych rasistov v porovnani napriklad s takymto narodom...

liave
1. okt 2012

Baby nehnevajte sa ale idete sme uk obhajovat ako keby tu niekto z uk urobil nejaky krajinu z.marsu z alienom a votrelcom dokopy.tiez Zijem v uk. Je skoro vsetko z cim ste spokojne vy vyhovujucw aj mne ...a co vela Veitch sihlasim aj som pisala v predoslich prispevkoch o tom.no to.co sa tu pisalo v suvislosti s tymi pravidlami v skolach ci skolkach malo poukazat na to ze aj toho sa ss radi chytaju...ze ak priklad dieta nema na.desiatu co je podla skoly tak sa toho chytia ako porusenie zakona a tlacia cez to na rodicov a rodicov sa potom zlaknu a.robia chyby!a ked uz teda zivote v uk verbatim sa opet k tomu ze za absurdity boli odoberane deti ktore zili Krasny zivot v milujucej rodine,ale take tie typicky ufulane anglicke deti ktore chodia aj klkokrat hladne spinave polovyzlecene tie nikto neriesi...Zijem v uk uz dost dlho a I ked mam priatelov medzi nimi tie rozdiel v kulture v zmyslani stale citit.je to Len o tom so to kto berie.ja to neriesim pokial mi nieco/niekto neublizuje.a co sa tyka rasovej otazky tak by som to tak jednoznacne netrvdila.zakon je jedna vec pristup ludi druha.slovensky je este mlada krajina cernych,zltych,modrych videli Len v tv!a pozor nieje to zase Len o celkom slovensku je to o ludoch...myslim ze aj ked Su Anglani podla niekoho studeny ja naopak musim povedat ze slovaci sa teda v tomto maju co od anglicanov ucit!!!Skuste radsej povedat nieco k teme ako tu robit debatu o tom ako sa to.tu zvrhlo...ps:kazda mame ine skusenosti skusme ich zurocit miesto toho aby sme ich obhakovali...

liave
1. okt 2012

@sirinka v tomto s tebou suhlasim vela zakonov maju preto lebo ich na rozdiel od niektprych europskych krajin potrebuju...a podaktore by sa zisli veru aj slovenskemu statu :/

sirinka
1. okt 2012

@liave napriklad ktore?

kvietocek7
1. okt 2012

@liave ved to,ze ta filozofia odoberanie deti zo slusnejsich rodin a tie deti co povedzme fakt potrebuju pomoc lebo domace prostredie je alarmujuce -vsetko mi to pride hrozne hrozostrasne a neuveritelne. Moze byt krajina aka chce ale ludske prava by sa v mali drzat po hromade v zaujme dobra. Niekto vidi v pravde opak v prospech svojich zaujmov nepozerajuc na dobro druheho tak to potom je uz pomaly zvratenost ☹

liave
1. okt 2012

@sirinka taaaaaky dlhy prispevok sa mi vypol telefoon :( odpisem neskor zobudil sa maly...
@slavka1212???????????nas nenatahuj :( duuufam ze ste ok!xxx

katie555
1. okt 2012

@indiankaindi ako fakt ja tu nechcem obhajovat ziadnu skupinu ludi...len mam pocit ze niekto nieco napise ako to tu chodi (napr. aliza) a teraz baby co tu ziju - to beru z nadhladom bo kazdy ma skusenosti ine a koniec koncov teraz uz vsetci priznavaju ze zalezi kde v uk si , s kym sa stretavas atd...Baby na svk z toho urobia neskutocnu paniku a hysteriu aka neskutocna trufalost sa deje v zapadnej europe...nemam pocit ze by panikarili a hystercili baby co v skutocnosti ziju v Uk...kazda si uvedomuje ze nie vsetko je v poriadku so SS a veci ohladom forced adoption, a nie je pravda ze strkame hlavy do piesku a zatvarame pred tym oci...Ale kazda rozumna baba to berie trosku z nahladom - inak by sa zblaznila a nedokazala by tu viac existovat.

popelka5000
Odpoveď bola odstránená
popelka5000
Odpoveď bola odstránená
slniecko77
1. okt 2012

@sirinka no vidis teraz si odporujes, na jednej strane kolonie, co podporuje troriu, ze by mali byt rasisti a na druhej strane su tolerantni 😉
..zakony funguju ako prolylaxia 😉
..a ci sa ti to paci alebo nie, briti su tolerantnejsi a menej rasisticki ako slovaci 😉

popelka5000
1. okt 2012

Priatelky mate niektora v priateloch na fb pani L.Nicholsonovu?http://www.sme.sk/c/6545774/poli...