icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

evkasus
17. sep 2012

@alice107 No neda sa to porovnat s bulvarom u nas soma....myslim, ze tie noviny si nemozu dovolit uverejnit to, co u nas Novy cas napriklad....

jolinka
17. sep 2012

@solass jo a jej muz spomenul v dokumente, ze sa na zenu nehneva, ze tak konala, ze chape ze tak konala v zaujme deti . a co bolo medzi nimi preco sa rozisli nevieme...malo manzelstiev by takej tragedii odolalo.

zeleny_cajik
17. sep 2012

@solass takze teraz co? povedat si, ze tak jej treba, bola hlupa a nechat to tak? S tym, ze mne a mojim znamym sa to urcite nestane? Urcite?

@alice107 nie vsetky... a aj napriek tomu, nepodcenovala by som to ani trochu. Skopirovala som ich len par, ale ked das do googlu "forced adoption social service uk", mas co citat minimalne do zajtra... ale to je polovica problemu, druha polovica a ovela podstatnejsia pre nas je postoj slovenskej strany. To, co vcera v tej relacii predviedli zucastneni a co vyslo najavo, ako slovenske organy ne/konaju, aki amateri a suflikanti tam pracuju, ako sa ne/snazia, ked ide o nasich obcanov, obzvlast deti, je priserne. A to bez ohladu na to, ze to bolo v bulvarnej jojke v case, kedy pozeraju len nespave matky.

solass
17. sep 2012

@dai
Presne tak. Ja zastávam presne tento názor. Za dva roky by som kvôli svojim deťom navštívila prezidenta, premiéra a všetkých vplyvných ľudí v Anglicku i na Slovensku, či v Bruseli.

jolinka
17. sep 2012

@solass no si proste lepsia matka...darmo, ty by si bola dosiahla viac. 😨 to sa to machruje ked neprezivas to iste... 😕

drobec33
17. sep 2012

@solass 🙄 🙄 🙄 tak si to pozri znovu, alebo si znova precitaj co si napisala. JA AKO MATKA SI DOVOLIM POVEDAT, ZE BY SOM ZA SVOJE DETI DALA ZIVOT! A ak by som videla vychodisko v tom a verila by som tomu ze mi ich vratia, tak sa s muzom rozvediem!
Cez to vsetko, ze svojho manzela milujem najviac, ako to len mozne je! Ale deti zostanu vzdy na PRVOM mieste kazdej jednej matky. Teda tej, ktora svoje deti z celeho srdca miluje. O to viac, v takomto pripade. 😖

alice107
17. sep 2012

@evkasus je to bulvar. presne ako tie na sk. 😉 citavas to niekedy? skus a potom sa presvedcis co vsetko uverejnuju bez poznania reality a prekrutia fakty.8-)

ela19
17. sep 2012

@solass lenže v tom dokumente bolo povedané aj to, že o rozvod žiadali 3x a 3x im ho zamietli

strawberry17
17. sep 2012

@solass tazko je hovorit v teoretickej rovine co by clovek spravil keby bolo keby, teraz mozes mat taky nazor ale keby sa to stalo tebe mozno by si reagovala uplne inak, mozno by si bola sama prekvapena zo seba...realita byva casto uplne ina nez ma clovek predstavy...napriklad niekto povie: keby som stretol v lese medveda tak urobim toto a toto a nakoniec keby ho stretol tak by sa zachoval uplne inak

zuzana581
autor
17. sep 2012

@monika15 omielame to tu stále dokola: asi si nechcela pohnevať urady.. nemohla zverejňovať podrobnosti, aby si ešte viac nepoškodila.. teraz už má deti adoptované, už nemá čo stratiť, tak to medializuje, lebo ju proste oklamali..

drobec33
17. sep 2012

@solass
@dai baby sorry, akoze co tu teraz riesite. 😕 Baby chcu pomoct tym, ze bude pred ambasadou zajtra akcia, zicastnia sa akcie, zodielaju, posunu info.....je to prejav nevole s tym, co sa stalo a hlavne, chcu tym detom POMOCT. Keby vedeli pomoct inak, tak to urobia. Ja keby som mohla, urobim to iste. Nic okrem cesty tam ma to stat nebude! Ked jej takto pomoct nechcete, tak sa nevyjadrujte! Ste lepsie ako my ostatne, mate lepsi prehlad a pohotove reakcie evidentne vzdy a na vsetko. Uz pisem emotivne, ale po tych blbostiach co tu dokola baby meliete sa uz neda inak reagovat 🙄

evkasus
17. sep 2012

@alice107 Je to ale kvalitativne odlisne od bulvaru na SK. O niekolko levelov.
A fakty sa manipuluju aj v najserioznejsich novinach.

jolinka
17. sep 2012

@zuzana581 jj, nejde len o pohnevanie, keby pripad medializovala, tam je to u nich trestne, ona by bola za to odsudena a s detmi by sa uz nemohla stykat...ked deti ponukli na adopciu a jej umoznili posledne stretnutie...uz nemala co stratit.

alice107
17. sep 2012

@zeleny_cajik ty ako vies ktory organ v com konal konkretne a nekonal? 😉
ten kto mal predovsetkym konat su rodicia dietata.maju pravne moznosti domoct sa svojho prava na sude v uk.ten je prislusny rozhodnut vo veci.
ziaden organ ani sud na sk vo veci nerozhodoval a preto nema ani pravny statut na zmenu rozhodnutia .
sk ambasada moze poskytnut sk obcanovi v uk pomoc .najst pravnika a zorientovat sa v systeme uk.ale tazisko hladania pomoci je v rukach rodicov.nikoho ineho.

zeleny_cajik
17. sep 2012

@alice107 v tom dokumente presne povedali, koho oslovili a ako sa k tomu postavili...prosim pozri si to.

evkasus
17. sep 2012

@alice107 ja fakt neviem o co ti naozaj ide. Nemyslim to v zlom. Ale skutocne nerozumiem...

drobec33
17. sep 2012

este jeden citat sa mi tlaci na mysel. "Keby boli ryby v r..i, neboli by rybniky!" Keby to robila tak a tak...co robila dva roky a pod. 😉

alice107
17. sep 2012

@zeleny_cajik
viem koho oslovili a viem ake kompetencie kto ma.pisem naposledy.nech sa rodicia obratia na sud v uk.tam sa maju predovsetkym domoct svojho prava.

zeleny_cajik
17. sep 2012

@alice107 ja velmi dobre chapem, co chces prispevkami povedat... Ale bavime sa o konkretnom pripade. A o tom, co a ako sa da este urobit, ak vobec. Alebo aspon do buducna... Aky je tvoj navrh?

strawberry17
17. sep 2012

tych ktorych sem poslal ten ujo s prekrizenymi rukami zo vserajsej diskusie aby hajili organy nech si zalozia vlastnu temu k veci 😀

solass
17. sep 2012

@strawberry17
Neviem, či si sa správne vyjadrila. Ak niekto v krajine, kde žiješ, zistí porušovanie ľudských práv, rieši ich. V rámci EU sa nemôže člen EU pozerať na týranie detí bez zásahu.

trnka77
17. sep 2012

@alice107 najprv si pozorne preštuduj daný problém kým sa k nemu vyjadríš 😠 😖

evkasus
17. sep 2012

@solass a co sa udeje s porusovatelom ludskych prav v ramci EU? V tomto pripade s otcom?

alice107
17. sep 2012

@zeleny_cajik moj navrh je jednoduchy.ked idem do cudziny tak sa presvedcim aky maju pravny system a ake mam podmienky na zivot v krajine . ked sa stane ze mam problem tak aby som vedela ake mam prava a povinosti . ako a kde si mam uplatnit tie prava. 😉

strawberry17
17. sep 2012

@solass ano mas pravdu. ale toto nie je tento pripad a som rada ze sa to medializuje nech sa ukazu vsetky korupcie, manipulovanie dokazmi, neschopnost uradov, atd, atd u nas aj v anglicku, mam pocit ze tento pribeh odokryje este vela sraciek 😀 😀 😀 dobre im tak 😀 😀 😀 😀
ale hlavne nech su deti s tym s kym chcu byt - so svojou matkou

katie555
17. sep 2012

mozete dat niekto link na to kde sa to da pozriet? utocite tu na baby ze si to nepozreli a prispievaju ... 'dovolene prispiet by mali len ti co to videli' Zial nikde sa to neda vidiet...
Len tak by ma zaujimalo kolko z vas zije v UK ??
Moj nazor, ano nie je vsetko v poraidku ako by malo byt a treba rodine pomoct...
Len vsetky nazory typu - som rada ze nebyvam v Uk, bojim sa ist k doktorovi po tom co mi dieta spadlo na schodoch (a co ked ma otras mozgu, a neposkytnutim zdravotnej pomoci mu ublizis este viac) anglicke zdravotnictvo je zle (funguje niekolko 10tok rokov, tym ze je ine od svk ho nerobi zlym) a podobne bludy uz nemozem ani citat.. .Ked sa vam tu nepaci tak chodte domov, ak si myslite ze tam je 100% bezpecnost a spravodlivost vsade !! Tu suhlasim z nazorom, ze nikomu nevezmu deti bez priciny a dokazovania....
Tak a mozete sa zacat obuvat aj do mna

evkasus
17. sep 2012

@alice107 utopia....mozno nie pre pravnika...ale pre bezneho cloveka ano....
Zakony maju take trhlinky a zakutia, ze by si clovek musel vybavit specialne studium, aby sa pripravil na vsetky mozne situacie.
Mozes si akurat nastudovat pred obchodom zjednodusene fungovanie systemov v tej krajine.

alice107
17. sep 2012

@trnka77 a ty skor ako niekoho upozornis sa snaz pochopit co napisal a preco.ak to teda dokazes. 😉

strawberry17
17. sep 2012

@solass este jednu vec ked bude tento stat naozaj riesit tyranie deti tak ja zatancujem kankan hore bez v priamom vysielani JOJky. JOjka berte ma za slovo 😀