icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

solass
17. sep 2012

@jolinka Ty tomu veríš? Slovenský právny systém Ťa rozvedie, ak s niekým nežiješ 2 roky. Never všetkému, čo niekde počuješ. "NEBUĎ OVCA"

alice107
17. sep 2012

@evkasus preto netreba kecat v tv ale hladat si pravnika a s nim riesit problem. 😉 nie hladat ospravedlnenia pre seba a oznacovat za vinnika ineho.

zeleny_cajik
17. sep 2012

@alice107 ok, to bola rada aktualna pred 4 rokmi. Co ale teraz? Nechat tu zenu tak? A deti nechat adoptovat a nepokusit sa urobit nic?

cmulinko
17. sep 2012

vcera sme tento dokument pozerali spolu s manzelom a obaja sme si poplakali a nedokazeme na to nemysliet.Tiez zijeme v zahranici s troma detmi a premietala sa nam v hlave dookola myslienka,ze co by sme robili ak by sa nam takato situacia stala....nedokazem si to ani poredstavit a dakujem Bohu,ze sme si tento dokument mohli pozriet v teplej obyvacke na gauci s detmi pri sebe a nezazivame to trapenie sa v nasom rodinnom zivote.Mamicka je statocna a deti nie su o nic menej.My sa za tuto rodinu budeme kazdy den modlit a verime,ze coskoro bude mamicka s detmi spolu.je troska neempaticke riesit veci ako co a preco neurobila ci urobila matka a co viac mala urobit.Ako som uz pisala....z tepleho kompletneho rodinneho hniezdecka je velmi jednoduche si robit posudok a analizovat konanie matky,ktora sa pri kazdom pade musi znova postavit na nohy a bojovat dalej.

evkasus
17. sep 2012

@alice107 kecat v TV?????????????

solass
17. sep 2012

@ela19
Kto rozvod zamietol? Určite sa brali na Slovensku, mali sa ísť na Slovensko rozviesť. Tiu by ich po 2 rokoch odlúčenia rozviedli - manželstvo neplní svoju funkciu.

alice107
17. sep 2012

@evkasus 😉 tak inymi slovami rozpravat v tv.uz je to politicky korektne? 😀

slniecko77
17. sep 2012

@aliza tak sa ti podarilo najst ten stary prispevok od zeny co jej zobrali deturence
..ja som sa presne nad nou zamyslala ako jej tu nikto neveril a osocoval ju
..fuj prekerna situacia, je miz toho zle a tiez mam celkom obavy..bohuzial nad systemom nevyhras... 😠 stale mi tu chyba grcajuci emotikon
..skutocne zvazujes odchod z UK?

evkasus
17. sep 2012

@alice107 vies co som myslela.

huterika
17. sep 2012

baby a kde sa da ten dokument pozriet? myslite ze to daju do joj archivu?

solass
17. sep 2012

@zeleny_cajik
alice 107 má pravdu. Rodičia idú do Anglicka a tým berú na seba bremeno, že idú do krajiny s iným právnym systémom, s odlišnými spôsobmi života, s inými pravidlami...a keď príde problém, musia si vedieť pomôcť.

jolinka
17. sep 2012

@solass o rozvod poziadali v UK

alice107
17. sep 2012

@evkasus ja viem len jedno.ked niekto chce riesit ozaj problem a mysli ze je poskodeny v pravach tak sa obrati na pravnika .nie na televiziu.v tv divak nevidi rozhodnutia sudov,dokazovy material a nevie posudit objektvne skutocnosti.
tak to cele treba aj brat v tomto kontexte.

evkasus
17. sep 2012

@solass asi by mala byt potom zostavena prirucka, kde by jeden z bodov zakazoval brat deti k lekarovi pri tom alebo onom uraze alebo infekcii...aby nevzniklo podozrenie....
Ved je to cele na hlavu a uplne to krici, ze tam nieco nepasuje. Otec nie je dalej stihany a beha si po slobode.

solass
17. sep 2012

@evkasus
O tom, čo je teraz s otcom nehovorili. Možno je aj v tejto dobe stíhaný...to už v reportáži nebolo, čo sa deje v súčasnosti s otcom. Jedno je isté, že len babka je spôsobilá dostať deti!

ela19
17. sep 2012

@solass keby si ten dokument videla, vedela by si

monika15
17. sep 2012

@zuzana581 ja viem ... zacala som citat od 1 strany lenze som aj prestala pretoze sa len hadalo a urazalo, jedna tam pisala druhej ze jak vyzeras na profi fotke atd..... takze proste uplne odbocili od temy tak som sa spytala... ale uz viem dik...

zeleny_cajik
17. sep 2012

@solass ok... ako hovorim, pred 4 rokmi to bola velmi dobra rada. Ale co ich ak ten pravny system zomelie a postupa po ich pravach vyuzivajuc prave ich neznalost? Mozme si povedat, ked sa o tom dozvieme, ze je to ok, lebo su hlupi a tak im treba? Bez akehokolvek pokusu to zmenit? Lebo v konecnom dosledku na to doplacaju deti, budu mat zniceny zivot. A im asi neznalost pravneho systemu vycitat nemozno, ci?

evkasus
17. sep 2012

@solass Iste je to, ze sa snazite spochybnit vsetko, co odznelo v tom dokumente.

slniecko77
17. sep 2012

dievcata neviete kde sa to da pozriet? nie je to niekde ''zavesene'' na sieti?
..nejak mi ten pribeh vcera usiel a rada by som si to pozrela...dakujem!

alice107
17. sep 2012

@zeleny_cajik to je otazka velmi odborna.pravnik ktory by mal dat radu v tomto musi poznat vsetky okolnosti pripadu,dokazov a materialu a poobne..takze ziaden seriozny pravnik sa nikdy nevyjadri bez prestudovania pripadu do hlbky.
preto ta zena nema chodit so svojim problemom do tv ale za dobrym pravnikom ktory posudi ci sa vo veci da nieco robit a ak co. konkretne.ale nikto to nebude robit len na zaklade nejakej tv relacie.to my ver. 😉

slniecko77
17. sep 2012

@solass @alice107 vies co je smutne, ze sa to v UK deje a nie je to jedina rodina, ktorej sa to stalo..su to aj britske rodiny, zacali sa tomu venovat aj nejake organizacie v UK, uz dost dlho sa o tom pise v novinach..ale samozrejme socialne organy to nechcu priznat..je to smutne a priam strasidelne

ela19
17. sep 2012

@alice107 ak by som isla ziť do UK, kde by som sa dozvedela o tom že v tejto krajine je bežné, že ti vezmú deti? Kde by sa to dalo zistiť predtym, ak o tom nikto nehovorí, súdy sú utajené, nikto sa na tu temu nesmie bavit, noviny písať. Keby nevypukla táto medializácia, nikto u nás na SK by o ničom takom nevedel a ak by sa aj niekto pokúšal niečo málo niekde zverejniť, tak ho zrušia s tým, že je to absurdné a preto sa to určite ani nestalo. Viď ako sme uz dnes rozoberali mamicku s nickom bombrlo - ktora pisala, este minuly rok, ze jej vzali deti a uz 6 mesiacov ich nevidela ako ss naraficili rozne " nehody" aby hodili na rodicov, ze su neschopni sa o deti postarat https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/socialny-system-v-uk-materska-a-pod-poradte/

Nehovor prosim ta, ze je to chyba rodicov, ze mali toto vsetko vediet !

zeleny_cajik
17. sep 2012

@alice107 ak si si ten dokument pozrela a videla si aj vyjadrenia JUDr. Belicu, coby pravnika praktizujuceho v UK, musela si pochopit, ze pravnici v tomto pripade zlyhali a necedeli pomoct. Pokial viem, teraz im pomaha prave ten Ian Joseph, ale podla toho dokumentu uz nie je vela pravnych sposobov, ako to vyriesit... resp. mozno posledna sanca a tu urcite vyuzivaju naplno, spolu s medializaciou.

Ja som sa ta skor pytala na nazor, ci verejnost - v tomto pripade nasa, slovenska - sa ma prizerat s popcornom a pivom v ruke a krutit hlavou nad tym, aki su ludia blbi? Alebo sa ma aspon pokusit ozvat a ovplynit - ked uz nie Ivanin pripad, aspon tie dalsie, kde este nie je utrum a dokopat nasich uradnikov na konzulate, na ministerstve a na vsetkych uradoch, ktore v tomto pripade mohli akokolvek konat, k vacsej aktivite... Takze?

Paralelne samozrejme kludne mozes kludne pripravit brozurku s vystrahami a nastrahami britskeho pravneho systemu, ktoru mozme rozdavat na letisku novym pristahovalcom.... len neviem, co by som tam napisala... pozor, ak sem idete s detmi, budte si vedomi, ze za jednu modrinu mozte skoncit v base, bez deti a slovenske urady sa na vas vykaslu, enjoy your stay in UK... (ok, nechala som sa uniest 😝 )

strawberry17
17. sep 2012

solass az dnes registrovana/y 😲

strawberry17
17. sep 2012

@alice107 to mi ver sa pise z makkym i pani pravnicka

solass
17. sep 2012

@ela19
Dokument som videla, pozerala som ho do konca 2:20.

strawberry17
17. sep 2012

ako vidim dai a alice107 su nerozlucna dvojka aj v inych temach radi protirecia 😀
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/ako-ste-spokojne-s-rodicovskym-prispevkom-194-7-eur-2/

solass
17. sep 2012

@zeleny_cajik
Ako by ste sa postavili k problému, že sú deti otcom naozaj týrané? Nechali by ste to tak, lebo ste videli včerajšiu emotívnu reportáž?
Ak by to bola pravda, je isté, že by deťom bolo najlepšie s babkou - pani Eleonórou a to schvaľujem.

trnka77
17. sep 2012

@strawberry17 @zeleny_cajik
baby,to nemá význam,tie ktoré chcú nájdu niečo "skazené"aj na príbehu tejto matky,ktorá už dva roky bojuje o svoje deti,tie ktoré môžte prídte zajtra pred ambasádu...a vy ktoré ste "najmúdrejšie" dúfajte,že sa nedostanete do "pazúrov štátnej mašinérie" 😒 😒
@alice107
@solass