Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@zeleny_cajik ano ona aj v dokumente,vlastne pristupila na ich poziadavky a robila to čo chceli lebo si chúda myslela že jej deti naozaj vrátia 😖 hnus...
@zeleny_cajik veru, vyzera fakt az velmi dobra, taka az zneuzitelna 😖
kopírujem
noviny.sk
Kľúčová otázka: prečo #Íri dali #dieťa s 21 údajnými zlomeninami do náhradnej rodiny a nie do nemocnice?
FOTO: noviny.sk/súkromný archív M. Iváka
@slavka1212 nevzdavaj sa neprestan pisat..zlo sa neda zastavit mlcanim aj ked zo strachu...
@zuzana581 cozeeeee ???? dieta skoncilo v nahradnej irskej rodine ??? nie je v nemocnici ??? ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠
Ahojte
sledujem tuto teu intenzivne, az bolestivo, kedze sama mam dvoch synov vo veku Ivaninych. Casto mi napadne, ake to musi pre nu byt nemoct ich objat ked sa rozospati zobudia, nenaucit ich bicyklovat, neuvarit im oblubene jedlo ci sa s nimi nepolubit. trha mi to srdce.... Rozpravala som sa o tom uz s vela ludmi, a citala diskusie na Sme pod clankami a bolo mi este horsie. Vacsina ludi totizto Ivane neveri, alebo su lahostajni. proste nad tym mavnu rukou, s otazkami "Co robila cele dva roky?" " Urcite musi na tom nieco byt, len tak by jej dieta nevzali " atd... K pripadu Csonkovcov sa ludia vyjadruju ze naco su nam doma dalsi cigani... Neviem.. Mam pocit ze to, ako to vnimame my v tejto skupine a par ludi na FB je absolutne nic, proste kvapka v mori a nic sa nezmeni a ludia neprecitnu, len to zanikne v dennej rutine a starostiach.
@mirage tiez sme sa tu uz o tom bavili, ze sme smutne z toho, ze dokonca ani nasi dobri priatelia na fb o tuto tematiku neprejavuju zaujem ☹ . tiez na to myslim, ze ked nahodou martinko a samko su v teplotach, alebo sa im snival zly sen alebo grckaju, boli ich brusko, atd., ze ich vtedy objime nejaka ina zena (aj to nie je zarucene, ze ich naozaj niekto objime), a pritom vtedy deticky najviac tuzia po mame. ☹
@zuzana581 velmi pekne napisane, suhlasim s tebou a fakt dufam že sa to tu už ukludni, ale bohužial vždy sa najdu takí, ktorí tomu neuverenia atd. ja som prestala citat diskusie k clankom, pretože bohužial mnoho ludi tanm nerobi nic ine len osocuje rodicov že oni ozaj to dieta tyrali a nevidia resp. nechcu vidiet objekt.fakty tak napriklad pripad benjamina-mnoho ludi ich obvinuje že tie zlomeniny im sposobili oni, ale podla mna opät je tam vela otaznikov 1.rodicom neukazali rengen 2.ta matka zazila potrat a dieta bolo vytužene(pochybujem o tom žeby vytužene dieta rodicia tyrali) 3. raz malo dieta 10fraktur a o par dni 21?trosku nelogicke no nie? 4. tak chore dieta som zlomeninami malo byt už davno na JISke-co nieje lebo by bola o tom zmienka 5. opät rodicia su na slobode, ak by sa jednalo o tyranie nemali by mat nasadene želiezka a byt v base? a mnoho dalsách pochybeni, ktore naozaj svedcia v prospech rodicov a bohužial ludia si pred týmto zakrývaju oci ☹
@zuzana581 takuto absurdnost tazko niekto pochopi namiesto nemocnice-osetrenia a pomoci nahradna rodina??? absolutne zvratene!!! Kto len za tymto vsetkym stoji??? obchod s detmi -mafianizmus, toto je uz fakt pre Strasburg nech si tieto praktiky oficialne prevetraju inac toho bude stale viac a viac ☹
Boze baby, tak mi je z toho smutno!
Inak teraz som citala trefnu poznamku na ten najnovsi pripad v Irsku, aby nase organy zasiahli teraz, hned, ked je to akutne. Nie ked uz bude neskoro!
Pochybnosti v prípade:
-prečo robili Íri snímkovanie hrudníka, keď rodičia prišli s opuchom nohy?
-nemalo dieťa problémy pri nádychu?
-ako je možné, že rodičom najprv povedali že má 10, potom 21 zlomenín?
-ako je možné, že si rodičia nevšimli 21 zlomenín?
-mohol otec dieťa pripučiť bez toho, aby ostali vonkajšie znaky zranenia?
-medializovala by rodina prípad, keby ho otec týral?
-prečo presviedčala sociálka otca, aby sa priznal?
skopirovane z linku od zuzany
@mirage práve preto o tom musíme hovoriť a neboj sa tých ludí, čo si uvedomujú, že tam je niečo velmi zlé je ovela viac, ako len pár.. a možno sa to nezmení zajtra, ani za mesiac, či rok, ale ja verím, že sa to zmení.. Všetko sa mení a zrovna prišiel čas zmeniť systém v UK..
@luk25 A hlavne, to dieťa by revalo jak túr v jednom kuse pri takých vážnych zraneniach. Žiadne také, že do rodiny niekde, ale pekne na intenzívku a bojovať o jeho život, však to je strašne veľa poranení na tak malého človiečika. Keďže malo mať ešte vykĺbený bedrový kĺb a vyvrtnutý členok. Ale opäť fotografie svedčili samé za seba.....!!! 😠 😢 😢
Resp. o všetkom.
@mirage vraj bol velvyslanec, alebo kto to (nechcem klamať) priamo na súde a nevpustili ho dovnútra.. Už asi pritvrdzujú..
Inak ja osobne si myslím, že to dieťa nemalo žiadne zlomeniny.. ani jednu jedinú a ak sa niekdy podarí dostať to dieťa k nezávislému lekárovi, tak sa to dokáže, ale bojím sa, že už ho tí smradi z rúk nepustia..
@svetllana presne opät kopec veci, ktore svedcia o tom že to nieje v poriadku, ved fakt to dieta muselo aj doma v kuse plakat keby malo take zranenia, a určite by si to vsimli trebars susedia a oni by zavolali socialku -co sa vsak nestalo, len keed vychadzame z faktov že ked dietatu idu zuby alebo ma koliku tak ako place?a pri týchto zraneniach?no a aj podla obrazkov jje to zdrave, stastne dieta 😒
ja ale nechápem.. (možno pozerám vela filmov), ale nemalo by to na súde fungovať tak, že aj právnik obžalovaných si urobi vlastné šetrenie.. vlastné dôkazy???
@svetllana
@kvietocek7
@dusika11 neverim tomu,ved to by ta mama zistila ze tomu malemu nieco je 😕 ved by plakalo jak tur keby sa ho čo i len dotkli 😠 prečo nie sú súdení???? a určite by rodičia týraného dietata nešli na pohotovost s opuchom po očkovaní!!!
inak baby, čo sa týka zlomenín, tak k tomu by sa nám mohla vyjadriť nejaká lekárka.. ale môjmu synovi sa zlomila klučná kosť pri pôrode.. dozvedeli sme sa to až keď mal 1,5 roka, pri rentgene ruky.. Lekárka povedala, že aha tu je tá stará zlomenina klučnej kosti.. ja som na ňu ostala pozerať jak trafená, že o čom to hovorí, že on nemal nikdy nič zlomené a povedala, že mal.. že to je na tej kosti vidieť.. Môj syn bol tiché kludné bábetko, stále spal, neplakal.. Neviem ako dlho sa hojí zlomená klučná kosť, ale jemu evidentne žiadne problémy respektíve bolesti nerobila..
Každopádne si ale myslím, že 10 týždňové dieťa je už vnímavejšie na bolesť a tým pádom aj keby jednu zlomeninku nejak neprejavovalo, tak 21 by už muselo.. Tomu neverím, že tolko zlomenín by si nikto nevšimol.. Naozaj si myslím, že nemá zlomeniny žiadne, že to je len výmysel, aby mali dôvod dieťa ukradnúť...
Ja zijem v Irsku uz 8 rokov.Porodila som tu 3 deti a jedna vec mi nejde do hlavy....po porode ku kazdej matke chodi nurse do domu a kontroluje dietatko...robi si zaznam ako dietatko napreduje,prezera si babatko komplet vyzlecene,rozprava sa s rodicmi a o vsetkom je vedeny zaznam.Absolvovala som to pri vsetkych detoch....a k prvorodickam dokonca chodi tyzdenne.Dufam,ze rodicia si vyziadali tuto dokumentaciu ako dokaz toho,ze dietatko bolo pri kazdej kontrole v poriadku.
na tom pripade slovaka a polky a jch dietata je vidiet ako rodicia vedia pristupovat k svojim detom.to dieta muselo mat strasne bolesti.to rodicia nevideli? co su to za rodicia?velke stastie ze dieta im bolo odbrate.aj keby tie zlomeniny boli nasledkom choroby tak minimalne tam islo o zanedbanie starostlivosti.
ja som este nikdy nevidela slusnu rodinu ktorej by odbrali deti. vzdy je to na nejaky podnet ktory ma realny zaklad.ide o ochranne opatrenie v prospech dietata.
iba ten kto vidi realne stranku veci a v ochrannych opatreniach vie preco je toto opatrenie take doolezite.ja som videla pripady podobne tomuto.ked dieta malo nespocetne zlomeniny.ale zial pre to dieta socialny system zlyhal.a dieta sa naslo v mraznicke u rodicov .alebo inde zakopane.keby socialny system v tom pripade bol postupoval ako mal,tak dieta este dnes zije.
v takychto pripadoch ked je podozrenie zo zanedbavania alebo dokonca tyrania detata treba postupovat rychle a nekompromisne.a by sa zabranilo najhorsiemu. ide o predbezne opatrenia.a potom sa setri do hlbky rodiny.
ak podmienky rodinneho prostredia u rodicov sa zmenia tak dieta byva vratene do rodiny.ale nie v pripadoch ako je tento konkretny .nir tak rychle.
pestunske rodiny v eu dostavaju deti do docasnej starostlivosti.to nie je adopcia.adopcia je dlhy proces.a len po zbaveni rodicovskych prav a na zaklade rozhodnutia sudu.aten musi mat nezvratne dokazy o tom,ze rodicia nie su sposobili sa o dieta starat.
ja som citala tie niektore prispevky.a vidiet na nich,ze prave nepochopenie principu predbeznych opatreni je pricinou panickeho strachu pred zakonmi v danej oblasti.
kazda postihnuta rodina ako vidiet aj pripade poni boorvej a inych rodicov namiesto aby si nasla kvalitneho pravnika znaleho prava v danej krajine ziada sk o pomoc ktoru jej nemozno pokytnut.v pripade adopcii tu namietku zakazu adopcii mohla podat kazda rodina sama.dobry pravnik by vedel formulovat ziadost a vedel ju dolozit dokazmi.ak objektivne existuju.
treba si uvedomit,ze kazdy stat ma svoj pravny system.a ten treba respektovat
a este som tu videla fotky matky a deti. dufam,ze ta matka dala na to oficialny suhlas. pokial viem v uk ani na sk nie je dovolene uverejnovat fotky osob bez ich suhlasu.a uz bobec je neeticke davat tam fotky deti.ato bez zakrytia tvare.je to z etickych dovodov.
mne sa tu este nezda aj detska lekarka, zeby nic nezistila pri prehliadke...? ved my ked ideme, tak maleho pocuva, pozera ho, no je to cele velmi zvlastne... a s tolkymi zlomeninami rebier a aj klbu by malo byt v nemocnici predsa 😠

@zuzana581 nuž len aby to pomohlo 😖 to jeden perfetne fungujúci systém,a oni si ho nedajú len tak lahko zničiť 😠 sú v tom miliardy špinavých penazí,ako som písala,ludia už pár rokov dozadu na nete dávali svoje príbehy a nikto s tým nič nerobil.skôr sa obávam že tento "výhodný"biznis presiakne celou EU zachvilu 😢