Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@trnka77 dievcata vela stastia..snad sa maminke deti vratia
Dufam,ze niaka spravodlivost existuje,lebo ak nie tak to je uz naozaj hnus. Drzim päste nech sa vratia deticky svojej maminke,ktoru urcite nadovsetko lubia.
@solass tak vitaj na modrom konikovi, vidim, ze si sa tu rychlo rozkukal 😀
@solass preco odvadzas diskusiu inym smerom? keby boli deti otcom naozaj tyrane, tiez by som bola za to, aby deti ostali s mamou, pokial o tom nevedela...
@solass tak prečo sa ma pýtaš " Kto rozvod zamietol? Určite sa brali na Slovensku, mali sa ísť na Slovensko rozviesť." ? V dokumente hovorili, že ziadali o rozvod 3x a pokažde im to zamietli. Ja neviem kde sa brali, nieje to jedno? Oni určite využili všetky možnosti, ak by bola šanca že by ich rozviedli u nás, zrejme by to urobili.
@solass este raz speciálne pre teba : ak by som isla do UK, kde by som sa dozvedela o tom že v tejto krajine je bežné, že ti vezmú deti? Kde by sa to dalo zistiť predtym, ak o tom nikto nehovorí, súdy sú utajené, nikto sa na tu temu nesmie bavit, noviny písať. Keby nevypukla táto medializácia, nikto u nás na SK by o ničom takom nevedel ...
Ja som ten dokument videla, mam len tie informacie, ktore v nom a nasledujucej diskusii odzneli. Nedokazem pochopit, ako moze k takejto situacii vobec dojst. Ak je britsky socialny system prisny a na prve miesto kladie zaujmy deti, ako je mozne, ze tie deti este stale nevratili matke? Tu predsa nejde o to, ze by vyciciavala ich socialny system a nestarala sa o deti. O tom sa predsa nikde nehovori a netvrdili to ani urady. Tvrdili len, ze ich otec zneuziva, co sa mu nedokazalo a dodnes chodi volne po ulici, co by sa asi nestalo v pripade, ze by bolo naozaj dovodne podozrenie, ze je sexualny deviant. A tie sceny z dokumentu tiez dokazuju mnohe nezrovnalosti v pristupe soc. pracovnikov. Uz len na zaklade toho sa na vec mali pozriet blizsie aj slovenske urady, ale my zivime stado uradnikov na ambasadach, konzulatoch a socialnych odboroch asi len na to, aby si mali za co valat rite na stolickach a popijat kavicku. A este maju odvahu povedat matke do oci, ze co oni s tym, ze nemozu nic robit. Som zvedava, koho by zalarmovala konzulka, keby urady napadlo odobrat dieta jej.
Nie som v tomto pripade optimistkou, ak by sa zazracne podarilo vybavit, aby raz deti vratili matke, myslite si, ze SS bude konat promptne, aby napravil svoju chybu? Urcite by to natahovali, kym by deti neboli uplne socializovane v novej anglickej domacnosti a kym by sa vztahy medzi mamou (otcom?) a ich detmi uplne neporusili.
@strawberry17 zvlastne ze hoci mi pises na ip a tam pises slusne ak bez zadrapiek,tak preco verejne chces silou mocou debatovat tymto konfontacnym sposobom
daj ma zdrave nazory a v mohom s nou suhlasim.a nikdy sa nechovala tak ako ty vo svojom prispevku.
no zeny som to kukla tak som v soku !!!!!
namiesto toho aby nejak pomohli tak len ze ako pravny system v anglicku to hrozne preboha :(((
vsak to je vsetko nastavene na baze kradnutia deti.... :((((((( v ktorom je namoceny velmi vela ludi... :((((((
@evkasus ja som jasne vo svojich prispevkoch napisala,ze ak jej odnali deti tak to to nebolo bez priciny.ty kedze nie si odbornik tak je tazke ti vysvetlovat postup a konanie v takychto pripadoch.ak ta matka mala akekolvek pochabnosti ze rozhodnutie bolo spravne mala pravnu moznost sudnou cestou v uk ziadat napravu.a nie vyplakavat v tv.mala konat ked to bolo aktualne.ak bola taka presvedcena. ze rozhodnutie bolo protipravne.
Tu nie je matka obeťou,ale deti!A to je hrozné! 😢
@alice107 vies ale ty, co vsetko ona podnikla a nepodnikla? Nie. V TV sa objavila po 2 rokoch.
Je ine vediet ako to funguje na SK a ako to funguje v GB.
Viem, ze sa mozno nevyjadrujeme pravnicky erudovane. No ak si necitala spis, tak by si sa potom nemala ako pravnik priklanat ani k jednej strane.
A Európska Únia je načo potom? To ešte nikoho nenapadlo aby v Anglicku tomu zabránili a každý tam o tom vie čo sa deje s legálnym obchodom detí??? Hlavne že sa starajú aká má byť mrkva na pulte. Taký vyspelý štát ako Anglicko a majú zákony ešte horšie ako na Slovensku. Nemôžem vyhodiť z hlavy ten večerný dokument o odvážnej slovenskej matke, ja jej z celého srdca prajem, aby jej naše kompetentné orgány pomohli vrátiť detičky a bola zase s nimi. Je mi to nesmierne ľúto ja to Anglicko normálne nechápem. To akože kde žijeme a aké máme práva???? ☹
Babule a nemyslite si ze toto je jeden skvely zastrasujuci priklad pre ostatne " neprisposobive rodiny" ? Bez deti predsa ziadna takato rodina nevyzije..,.A ked sa budu brat deti tak ziadny kocovnici a im podobny sa nebudu prizivovat na danovnikoch. Nepoznam osobne Tuto rodinu ale keby mali ciste srdcia tak sa za nich asi naozaj postavi viacej ludi. A suhlasim s nazormi ze Slovensko sa nema co do toho rypat. Ak si niekto odide z krajiny, ma tam trvaly pobyt, pracu a berie pridavky daneho statu tak je sam zodpovedny za seba v tej krajine kde zije a nie v tej odkial pochadza. Urcite velvyslanectvo SR urobilo co mohlo a ostatne je vecou toho pravneho statu v ktorom sa dana rodina zdrziava.
@alice107
Uplne s Tebou súhlasím. Na reportáž naleteli presne také typy, pre aké bola určená. Nerozmýšľajú a urážajú ľudí, ktorí neberú všetko ako na tácke. Situácia nie je taká jednoznačná, akým spôsobom bola podaná. Čudujem sa, prečo situáciu od leta 2010 neriešila premiérka - sociologička, že by sa na ňu nebol nikto obrátil? Veď tu bola vláda slušných ľudí pre slušných ľudí ! Musím konštatovať len to, že sa na ňu nikto neobrátil a ako pani z Európskeho súdu pre ľudské práva priznala, že o príbehu sa dozvedela náhodou.
Radičová by bola zrejme v prípade konala!
nic sa nedeje bez priciny, ale ak sa priciny vyjasnia a ziadne sa nepotvrdia a deti su na prvom mieste mali byt davno u matky, co je to za system ak nuti zenu ist proti svojmu muzovi klamat a zavadzat vo viere ze jej to vrati deti je to zumpa najhlbsia a najsmradlavejsia aku som mala moznost ocuchat
nas stat je zumpa len o malo lepsia ako mozu nekonat a vyhovarat sa "je tazke vstupit do konania" ved do neho vstupili behom dvoch mesiacov a kde do riti boli dva roky???????????????????????
pravnici vacsinou kladu otazku "Kto ma z toho profit?" to je zakladny motiv konania ludi...takze
treba sa opytat. Kto ma profit z odoberania deti, z adopcie ????? 😢 😢 😢

@strawberry17
Čo Ti vadí, že som sa dnes registrovala? nemám , podľa Teba, právo písať, alebo o čo Ti ide?