icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

luk25
3. okt 2012

Hm, preco mam pocit že sa chce Lajcak iba zviditelnit že "pomaha"?zrazu ide pomahat a 2 roky co? http://krimi.cas.sk/clanok/233565/babka-martink...

cinderella.
3. okt 2012

a neviete, ci sa teraz ivanka moze stretavat s detmi?

luk25
3. okt 2012

@cinderella. tak to neviem nikde nieje o tom zmienka, akurat to že sud budu mat asi 30.okt.teda tak som to pochopila, ciže asi až vtedy budu nove informacie 😒

klamparovci
3. okt 2012

@cinderella. táto otázka padá všade,kde sa o tom píše,ale nikto na ňu neodpovedal,bohužiaľ ☹

cinderella.
3. okt 2012

inak, citala som si minule tych par prispevkov od bombrlo (ivanky?) a pisala tam hrozne veci, napriklad ze nesmie rodic skontrolovat dietatu ritku po kakani, lebo to sa uz povazuje za sexualne zneuzivanie alebo ze otec deti nesmel prebalovat a v ziadnom pripade ich nesmel dat cikat postojacky, ze aj to je sexualne zneuzivanie. bolo to hrozne citat a bolo mi jej luto, lebo sa ludia do nej pustili, nech prestane klamat a robit zo seba nevinnu. chudera, ako sa musela citit. keby ju v teme boli slusne prijali, tak by sa jej pripad urcite zmedializoval ovela skor, ale po tomto nepochopeni medzi mamickami sa uplne stiahla. ☹

klamparovci
3. okt 2012

@cinderella. obyvateľov Slovenska je vyše 5 000 000 ale človek vidí,že sa o tento problém skutočne zaujíma veľmi málo ľudí,a aj z tých pár tisíc čo o tom vedia,je veľa ľahostajných a doslova zlých,nikto z nich si neuvedomuje,že v takejto situácii sa môže ocitnúť ktokoľvek z nich,alebo z ich známych?!...vidíme,že sa nedokážu sami ubrániť tej mašinerii vo svete,že potrebujú podporu svojho národa,keď vláda sa stavia k veci,ako sa stavia,čo je teda fakt na zaplakanie,že len obyčajný ľudia,ktorí sa spoja dokážu niečim pohnúť...priatelia na FB zdielajú radšej kde aké sprostosti,ako dôležité informácie,je mi z tohoto národa skutočne nanič ☹

cinderella.
3. okt 2012

fraza, ktora koluje medzi anglickymi rodicmi, ktorym zobrali deti:

*** PRETOZE VY STE O TOM NEPOCULI, PRETOZE VY STE TO NIKDY NEVIDELI, PRETOZE VAM SA TO NESTALO, TO ESTE NEZNAMENA, ZE SA TO NAOZAJ NEDEJE !!! ***

eaka
3. okt 2012

však sme všetky čítali ten prípad, kde odňali tuším 13ročnú a nemohli jej zabrániť v sexe s dospelými mužmi, lebo by to obmedzovalo jej ústavné práva či čo.. výchova začína byť trestná...potom sa divíme, čo z tých detí, čo majú len samé práva a žiadne povinnosti, vyrastie.. ☹

cinderella.
3. okt 2012

a jedno nastastne 10-rocne dievcatko sa zverilo na takomto kontaktnom stretnuti svojim rodicom, ze ju sexualne obtazuje 19-rocny syn pestunov, u ktorych zije. v tom momente socialni pracovnici prerusili toto stretnutie a rodicia svoju dceru uz nikdy nevideli. ☹

winipega
3. okt 2012
evkasus
3. okt 2012

@cinderella. smutne...a zvratene 🙄

cinderella.
3. okt 2012

@cinderella. nestastne

cinderella.
3. okt 2012

mna uz veru fakt asi nic neprekvapi 😒

klamparovci
3. okt 2012

včera som si pozrela neskutočné množstvo videií o takýchto adopciách a môj obyčajný rozum to stále nevie spracovať,ako je toto vôbec možné,ako sa toto môže diať?!...čo tie deti komu urobili,že takto musia trpieť,v prvom rade oni a teda aj ich rodičia a celé rodiny...je pravda,že aj u nás je veľa strašných prípadov,ale myslím,že práve kvôli tomu,že ľudia sa k problémom iných stavajú ľahostajne,však čo ma po nich a keď sa stane tragédia,tak sú všetci múdri,veď predsa keby niekto stále upozorňoval na problém v susedstve,tak sa bude riešiť a toto je to isté,včera sme si to tu prečítali,až musel zasiahnuť admin a zamknúť forum

zeleny_cajik
3. okt 2012

@zuzana581 @natas4
@cinderella. A ostatne, co sa tu stretavame... Ian Josephs suhlasil s tym, aby sme cokolvek z jeho stranky pouzili, prelozili, zverejnili... Co je asi jedna z mala veci, co mozme urobit - informovat....kedze media najdu coskoro ine temy a tato zovsednie, aby tie informacie nezapadli prachom a nezabudlo sa. Takze, kto ma chut a cas...Buduci tyzden sa tomu zacnem venovat, rada by som mala/sme mali pokope co najviac clankov, reportazi, informacii zo vsetkych moznych zdrojov. Nieco je v tejto teme, nieco mam uz nazbierane a ak mate viac, poslite do IP. A dohodneme sa, ako na to, kto co a tak 🙂

eaka
3. okt 2012

@cinderella. ja teda neviem, ale keď si predstavím takúto situáciu, tak v tej chvíli si neviem predstaviť, že by ma niekto od dcéry odtrhol... aj keby som mala porušiť neviem koľko zákonov... no v konečnom dôsledku by som si možno nepomohla.. x policajtov, násilie, putá... ale títo rodičia sa síce k fyz.boju neuchýlili, ale dcéru aj tak už nevideli.. ako je to možné? prečo je natoľko príšerné, keď matka vyjde jednou nohou z domu a je to považované za dôvod odobrať deti, ale keď v náhradnej starostlivosti je dieťa bité a týrané a sexuálne zneužívané, tak to je v poriadku? Je toto cieľ? Veď tieto deti nemajú šancu na normálny život, budú z nich asociáli a neschopné individuá, závislé na sociálnej pomoci, stojace popri cestách a ponúkajúce sa, berúce drogy, kriminálnici.. toto štátu chýba? má takých málo? prečo náznak možnosti emociálneho ublíženia v budúcnosti je horší ako detská reálna sťažnosť na reálne fyzické ubližovanie??

klamparovci
3. okt 2012

našla som ten príspevok čo sa šíril v UK na stránke https://www.facebook.com/groups/162020877268363... ,prečítajte si to,podľa mňa,je to blud a určite zaň dostala zaplatené,lebo ako sa dostala k informáciám o 2 ročnom dieťati,povedalo jej to?!za ten 1 jediný deň v týždni?!
Andrea Kadernicka Londyn‎
toto som skopirovala od kamaratky Martina Stasak pre vsetkych mojich slovenskych priatelov na ujasnenie pripadu odobratia slovenkych deti v UK:
Nemozem uverit co pocuvam z TV JOJ,ake klamstva to vysielaju a ludia,co to pozeraju tomu veria!!!Ja pracujem jeden den v tyzdni pre Anglicanov,ktori adoptovali slovenske deti a ich mama sa ocitla v TV JOJ a urobila so seba chuderu v spolupraci s jej vlas
tnou mamou..pravda je ale uplne inde!!!..preco sa nikto neopyta na dovod preco boli deti slovenskym rodinam v UK odobrane???prave matka deti,s ktorymi som v kontakte ja svoje vlastne deti tyrala!..starsi chlapcek do dvoch rokov nejedol nic ine len mlieko a bol stale zatvoreny v prenosnej postielke,mal silnu infekciu ucha a vlastna matka si to ani nevsimla..tu v UK prebehol riadny sud so vsetkymi dokazmi od nemocnice a policie,kde bolo tyranie dokazane. Ked matka chlapcov videla,ze v sude
v UK nema sancu,zapojila do procesu Slovensky goverment a na poslednom pojednavani sa zistilo,ze vsetky vypovede slovenskych psychologov a sociologov boli zfalsovane!..matka priniesla 2 rocneho chlapceka do nemocnice a on bol od pasa dole modry!!!chlapci rozumeju po slovensky,ale nehovoria..nechcu,maju neskutocny stres z toho,ze by mali byt vrateni do pekla,z ktoreho ich britska socialka vytiahla..a "blbi"Briti,ako ich VY nazyvate prave tymto chlapcom vytvorili skutocny domov..chlapcek abosolvoval viac operacii ucha,chlapcom sa dostava hodnotna vyziva,byvanie a aj vzdelanie..zda sa,ze Britom zalezi na tychto detickach viac ako ich vlastnym rodicom..ja som slovenska mama zijuca v UK a nebojim sa,ze by mi niekto chcel vziat dieta,lebo sa o neho normalne staram!

winipega
3. okt 2012

skopírované z fb-WARNING Its a FACT that social workers give themselves FALSE NAMES on facebook as they dont want anyone on facebook knowing there real name and Job as a social worker HOW DO I KNOW THIS ? I WAS TOLD BY A SOCIAL WORKER HERSELF so BEWARE before accepting friend requests by people you DONT KNOW you might be UNKNOWINGLY talking to a SOCIAL WORKER in wartime they would be classed as SPYS

zeleny_cajik
3. okt 2012

@klamparovci uz to tu kolovalo.... Osobne tomu neverim pri vahe argumentov, ktore predlozila Ivana a jej matka a ktore su na webe ohladom jednania SS 😒

winipega
3. okt 2012

@klamparovci ona hovori o ivane?

aliza
3. okt 2012

@klamparovci hej uz to tu bolo. Keby to bola pravda, bolo by sa to uz davno v mediach preberalo, Cisarova nemala problem verejne povedat, ze u Conkovcov bol dovod na odobratie. pri Ivane to zatial este nikto nepovedal! AJ J. Hemming povedal, ze by do toho nesiel, ak by tam bol dovod na odobratie, ze on pozna cely pripad, presetril dokazy .... a sam jej pisal odvolanie. Urcite by neriskoval svoju karieru pre matku, ktora zanedbavala vlastne deti, o ktorej su dokazy z nemocnice, dokazy o tyrani, ako pisala spominana pani ucitelka slovenciny. A sama napisala, ze deti nechcu hovorit po slovensky lebo maju neskutocny stres....a preco ich ona potom uci slovencinu???? uz som to tu pisala, neviem, o co danej slecne/pani islo, ale ak ma taketo informacie, mala to dat tiez do medii.

klamparovci
3. okt 2012

@winipega vraj áno

klamparovci
3. okt 2012

@aliza že?aj ja si to myslím...je to jeden veľký podvrh...nevedela som,že to tu už bolo,nie som tu od začiatku,sledovala som len na oficiálnej stránke...ale tak určite všetky baby o tom nevedeli a môžu si to prečítať

aliza
3. okt 2012

@klamparovci jasne 😉

mystery1
3. okt 2012

@klamparovci ako som pisala s tym facebookom opatrne jedna vec je niekoho podporit ale ostro vystupovat proti ich systemu alebo podobne by som sa bala...všimli ste si že s facebookom je už prepojený skype, že aj tu mate učet teda mate tu vaš mail?že cez ip adresu sa dopatraju až k vam...myslite, že vám sa to stať nemôže, ale môže a lahko. Ma moju plnu podporu každý komu ukrivdili, ak môžem pomôžem,porozpravam o tom ale kričať to cez facebook neviem či je spravna cesta.ASi pred piatimi mesiacmi zabuchali našmu dobremu kamaratovi na dvere kuklači a všetko mu zabavili pc notebook mobil net...lebo omylom našiel stelitnu mapu taku ako najdete aj vy...ale bol na nej čas teda teraz a ľudia-takže niekto stale sleduje hocikde aj u vas na dvore čo robite ak ste podozrivý, alebo zaujímavý.Nepišem to aby som vyvolala hysteriu proste je to tak a už davno som vedela že niečo podobne existuje, len vedomie že ked sa prejdem po ulici ma niekto može sledovat cez satelity je strašna-ja nie som zaujimava...ale kto je tak vidia asi aj ked si poskrabe za uchom

klamparovci
3. okt 2012

@mystery1 a presne o toto im ide,aby sme boli všetci ľaknutý,tak nás zatvoria všetkých tých vyše 14000 čo sa zaujímame o oficiálnu stránku?...ak sú pre nich zaujímavé ženy poväčšine na materskej,tak nech sledujú,treba im aj zakývať

jolinka
3. okt 2012

@klamparovci strach je najucinnejsi nastroj na ovladanie ludi ☹ ☹ ☹