Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@aliza pzri na posudenie ci deti mozno zverit babke je sposobily sud.videla si dovody rozhodnutia preco sud toto zamietol?
conkovci su jedna kauza a babicka deti boorovej ina.
nevieme ake dovody mal na sud.babicka mala moznost sa odvolat.neurobila to.tak jej chyba.naco o tom polemizovat.
ja verim faktom a nie to co jedna stana povie .a ta je v pripade samozrejme neobjektivna.-
pre mna bulvar nie je doveryhodny zdroj informacii.ani jedna stana sporu.mozno pre teba to staci. 😉 ale mne nie
takze mna zaujima odvodnenie rozhodnutia.akedze bolo pravoplatne tak ho kludne mohla babicka citovat.preco to neurbila?
na zaklade prxe viem,ze v takomto pripade je riziko ze deti by mohli byt v blizkosti matky. moze vycestovat stak je nebezpecie ze budu s matkou.a kedze vec nie je ukoncena,toto sud nemoze dopustit.u conkovcov sud navratil deti na sk.ale nie do pestunskej starostlivosti babicky deti.to je rozdielna situacia.
ale toto laici samozrejme nezvazuju.ani bulvarne platky.tu nejde o matku.ale o deti.
je zbytocne o tom polemizovat.treba vidiet dokazy a to realne.
ak matka detom nesposbila ziadnu ujmu nema sa coho bat.
@alice107 Ty sa počuješ? citujem: "je nebezpečie, že budú s matkou" !!!!! to je to, čo malé deti majú robiť! nie sa presúšať po ss a foster rodinách a plakať tam za mamou!!! tá matka ich netýrala a jediné, čo proti nej stojí, že podľahla tlaku ss a povedala, že by otec možno mohol a potom sa spamätala a odvolala to, no vody na mlyn už pustila a ten je nezastaviteľný!
@alice107 Citujem: "ak matka detom nesposbila ziadnu ujmu nema sa coho bat." 😎 😎 😎 😎 😎
Mne sa zda, ze Ty sedis niekde na "planete, ktora sa nazyva Pravda-laska-dobro" a vobec nechces prist na tu nasu planetu, ktora sa vola " realita- zlo- korupcia"
Ja nie som pravnik, ale moj svokor aj manzel su..... a obaja chapu pojem "omyl", "korupcia", "falsovanie dokumentov"....
Ty tu zaryto obhajujes justicny system UK aj ked mas presne tie iste informacie o tomto pripade ako my. Si presvedcena, ze SS aj Lekari aj Sud reagovali spravne v tomto pripade.
AKo je mozne, ze vobec o ich spravnosti nepochybujes? Absolutne nerozumiem, ako mozes takto bezhlavo suhlasit s pravnym postupom v tomto pripade?
Sedim tu v robote, a pozeram sa na 3 lekarske spravy od 3 roznych lekarov a kazda je pre ten isty pripad. Dali sme ich urobit 3, aby sme si vybrali TU lekarsku spravu, ktora nam pomoze vyhrat sudny spor. Zaplatime za vsetky 3, ale pouzijeme iba jednu, tu ktora bude vyhovovat nam....
A to pisem konkretny sudny spor, ktory sa prave teraz odohrava v realnom zivote v mojej firme..... Prave platim 3 faktury, kazdu za $600.
Co ti mam na to napisat????
Ako mozes byt taka slepa??? Zato, ze ty si cestna a dodrzujes pravidla na 100% ( o com pochybujem, lebo kazdy raz schybi) nemusia a urcite nie su vsetci odbornici v Ivaninom pripade taki cestni........ Zato si dam hlavu odtat....
Ale ty si stale hutoris to iste dokola.... 🤐
@alice107 ja by som ta poprosila, ci mi nevies poradit ako dokazat domace nasilie pachane na zene a dietati medzi 4 stenami. Ked sa volalo policajtov, povedali, ze ked nie su svedkovia, je to pre nich zbytocne papierovanie a zbytocna robota a ide to do stratena...maximalne je to tvrdenie proti tvrdeniu...nepriamych svedkov, 12 susedov odmietli co by mohli vypovedat ze nasilnik je agresivny aj proti nim a ich detom, nevypoculi lebo to su nepriami svedkovia...lekarske potvrdenia - viacere z pohotovosti, a od lekarov ze ide o zranenia,ktore si zena nemohla sposobit sama sa neakceptovali, neviem preco. Zaznamy - video, zvukove, a fotky sa vraj pri sude neberu ako dokaz lebo mozi byt zmanipulovane...dieta ktore je tiez tyrane je take male ze nemoze vypovedat, lebo este nevie rozpravat...aku sancu ma potom zena dokazat domace nasilie tyrane na nej a na malom dietati???? kam sa ma obratit, ked jej nevie pomoct policia, urady???? zakony su na to tiez kratke...ide o pripad na slovensku...
@aliza odpustenie zmeskania lehoty je proceduralna otazka. skuma sa len proceruralny dovod.nie nejake dokazy proti babke.ostatne ako ty vies ake bolo odvodnenie v rozsudku? videla si ho? ukazali ti ho pani boorova ci jej matka? ;-
pozri,ako som pisala na zaklade mojej praxe v takychto pripadoch viem ze je nebezpecenstvo zeby matka nadviazala priame styky s detmi a to je neziaduce . pokial nebolo rozhodnute o ich vrateni rodicom.
@alice107 s tymi Conkovcami som to myslela tak, ze tam dovod bol a nikto to nezahmlieval. Ak Cisarova nemala problem vyjst na verejnost s tym, ze ss MALI dovod na odobratie Conkovych deti, preco by nezverejnila, ze aj u Ivany bol dovod? ved uz musia mat vsetky papiere prejdene odpredu odzadu, Cisarova bola osobne na tom odvolacom sude....maju rozhodnutia sudu, kde su uvedene dovody a dokazy, preco sud rozhodol ako rozhodol. Toto vsetko maju v rukach nasi kompetentni, tak preco mlcia? ved bolo tolko slovenskych politikov obvninenych z necinnosti, resp z pochybenia, myslis, ze by sa nechali takto verejne pranierovat, ak by tento pripad nebol 'koser'? preco nevystupia s tym, ze v tomto pripade robit viac nemohli, kedze Ivana a jej manzel pochybili? preco sa vsetci zasivaju a mlcia a obvinuju tych druhych? ved ich verejne strapnili, zdiskreditovali a do dnesneho dna sa nikto verejne neobhajil...nie je to cudne?
Este raz, ja verim Ivane, to je moj osobny pocit, dokazy vsak nemam ani ja, ani ty. JA uz neverim na spravodlivost, moja cela rodina su pravnici, advokati, dokonca mame v rodine sudcu na najvyssom sude, takze ja si iluzie o tom, ako je pravo na strane nevinneho cloveka, nerobim 😔. Osobne som zazila zmanipulovany sudny proces 😠 . A nevidim dovod, preco by to nemohlo byt podobne aj v inej krajine, najma, ak sa vsetko vedie v sukromi, bez svedkov a so zakazom o tom verejne hovorit.
@strawberry17 ked na sk zavolas policiu ze na tebe niekto pacha momentalne nasilie oni musia prist. treba volat vzdy 112 alebno pramo este 158 . vsetko sa nataca / teda rozhovor klienta a policie /.ak sa skutocne odhralo nasilie musia ta vziat na ostrenie k lekarovi.
pisem to v 2 osbe ale myslim to vseobecne.aby nedoslo k nedorozumeniu. 😉
vies,policia ma preverit skutkovy stav na mieste.ak zisti ze ozaj doswlo k nasilu pachatela mozno na urcity cas vykazat z bytu
ty musis podat na neho trestne oznamenie.
ak nejaky svedok che vypovedat maju povinnost s nim spisat zapisnicu .ak by sa stalo ze by odmietli ,treba sa stazovat na nadriadenyu zlozku. a a to aj osobne do zapisnice.
aj sama poskodena osoba moze vyhladat hned prvu pomoc a ziadat vysetrenie.ak sa zisti zranenie,tak sa o tom napise zaznam.a stym treba na pliciu podat trestne oznamenie.ver,ze dobray lwekar vie,kedy je zranenie sposbnene nasilim ale niekedy to moze4 byt aj nasilim aj samovolnym padom. ale to musi lekar jasne napisat.
podla druhu sposobeneho zranenia sa potom rozhoduje ci ide o priesetupok ci tretny cin.
ovela horsie sa dokazuje psychicke ty ranie.ale aj tam ma poskodena svoje moznosti.
treba podat trestne oznamenie za tyranie aj psychicke. do protokolu treba uviest presny postup tyrania a casovy usek.policia je povinna vec presetrit.nepodpisovat prtokol ak tam nepadli presne tvoje slova.musi to byt podane presne tak ako si ty popisala.
je to tazke dokazat. myslim psychicke tyranie.do viem z praxe.preto zenam radim nezit s tyranom.viziat si pravnika a na zaklade jeho rady postupovat pri platneni svojich prav pre vyzivnom,rozvode a zvereni deti do starostlivosti.
takto vseobecne sa neda velmi pomoct.
ale dobry pravnik vie pomoct konkretne.
ak sa stane,ze policia ignosruje nasilie tak pravnik vie co robit aby k tomu nedodchadzalo.
.
@alice107 ak je nebezpecne, aby deti nadviazali priame styky s matkou, preco im cele tie 2 roky umoznili pravidelne stretavania? aj ked sice pod dozorom, ale naco nadalej zivili myslienky buduceho zlucenia rodiny v nej, aj v detoch. Ak bola taka nebezpecna pre deti, preco tie kontakty hned neprerusili? aky malo vyznam davat detom 2 roky nadej?
Fuha,ja sa van cudujem baby.ze vobec reagujete :/ podla mna pravnik ktory je naozaj pravnikom v trestnom prave s tiranymi detmi ma urcite cas vysedavat na mk a riesit to tu.ak by bola naozaj taka.dolezita tak by to ti vizeral inak.cim chladnejsie Su jej prispevky tym menej verim. A slavka sme uz veru nebude prispievat ani sa jej nedivim
@aliza je ine obcasny styk s pravidlami a dozorom a moznost ze matka bude nekontrolovatelne a stale v styku s detmi. tomu nerozumies?
a uz sme zasa pri dohadoch? ako ty vies ci neco zivili v detoch? bola si prtomna pr ukonoch,celom tom procese
odkial mas info? zo sudu a z portokolov?alebo od pani boorovej a medii?
a tu neslo davat detom nadej. ved je to nezmysel co pises ,prepac.ak proces trva 2 roky tak to ma pricinu.ak su to prietahy tak sa mala boorova stazovat.
ale asi vie,preco to bolo ked to neurobila,ze?
ak ty vies ako prebieha taky proces a kolko casu treba na vsetky ukony? 😉
nechaj to na sud a jeho rozhodnutie 😉
@aliza nic v zlom ale to ci ty mas rodinu poravnikov nic neznamena.ja povhazam z generacii pravnikov a keby som sama nebola pravnik sjusticnou praxou tak neviem aka konkretna prax je sudny vykon moci. 😉
pani boorovej neodnali deti na sk ani sk sud.a le anglicvky atam sa ma so svojimi prblemami obracat
sk jej moze pomoc v ramci svojich kompetenciia nie platit pravnikova davat za nu opravne prostriedky..to ti ten sudca na najvyssom sude sk nepovedal
citala si vykadrenie vlady uk? avykadrenie sk straby co sa tyka institutu medzinarodnej ocrany? vyjadrenia su jasne aobe tvrdia ze urady v uk posupovali korektne
a potvrdila to zastupkyna uradu medzinarodnej ochrany#
ak sa nieco pani boorovej alebo tebe nepaci/zijes v uka/ taqk daj podnet ministerstvu co to ma v kompetencii v 😉 uk
ako som uz napisala prpad conkovcov je jedna vec aprpad boorovych ina.ani sk strana nepozna skutkova stav veci
pani boorova obvina najskor muza a potom stiahla. viela si zeby v tv o tom bola zmienka
myslis ze takto labilne konajuca zena je doverihodna vo vypovedi? myslis ze uz netreba preverovat skutkovy stav veci
nechajme to na sud auk institucie.ale ty si v uk tak mozes podat podet ako si myslis ze nieco zanedbali.
@aliza nic v zlom ale to ci ty mas rodinu pravnikov nic neznamena v tejto kauze.ja pochadzam z generacii pravnikov a keby som sama nebola pravnik s justicnou praxou tak neviem aka konkretna prax je sudny vykon moci. 😉
pani boorovej neodnali deti na sk ani sk sud.ale anglicky a tam sa ma so svojimi problemami obracat.
sk jej moze pomoc v ramci svojich kompetencii a nie platit pravnikov a davat za nu opravne prostriedky.to ti ten sudca na najvyssom sude sk nepovedal?
citala si vyjadrenie vlady uk? a vyjadrenie sk strany co sa tyka institutu medzinarodnej ochrany? vyjadrenia su jasne a obe tvrdia ze urady v uk posupovali korektne.
a potvrdila to zastupkyna uradu medzinarodnej ochrany.bola priamo v uk.
ak sa nieco pani boorovej alebo tebe nepaci/zijes v uka/ tak daj podnet ministerstvu co to ma v kompetencii v 😉 uk
ako som uz napisala pripad conkovcov je jedna vec a pripad boorovych ina.ani sk strana nepozna skutkovy stav veci
pani boorova obvinila najskor muza a potom stiahla. videla si zeby v tv o tom bola zmienka?
myslis ze takto labilne konajuca zena je doveryhodna vo vypovedi? myslis ze uz netreba preverovat skutkovy stav veci?
nechajme to na sud a uk institucie.ale ty si v uk tak mozes podat podet ako si myslis ze nieco zanedbali.
Som pozadu 5 strán, ale narýchlo som tému prebehla a zbadala Alicu.. Predpokladám, že tu je zasa žeravá diskusia, ale chcela som k @alice107 povedať jedno:
Ja s jej komentármi súhlasím.. nie s tými, kde píše, že Ivana musela niečo urobiť, inak by sa jej toto nestalo ale s tými ostatnými.. Keď sa všetky zamyslíte nad tým, čo Alica píše, tak musíte súhlasiť.. to ako pracujú právnici, ako pracuje sociálny systém pri odoberaní deti, polícia.. súdy.. ona píše presne to, ako by to malo byť.. Naozaj by to malo byť ako píše Alica..
To čo je na tom celom hrozné je to, že realita je úplne iná a to je to hrozné...
Možno by nám Alicina teoria mohla vo vela veciach pomôcť.. tie postupy, ktoré opisuje atď, to je presne to, čo by sme v tých prípadoch potrebovali.. Musíme tým luďom napísať.. toto a toto malo byť urobené takto.. prečo nebolo a adresovať im nejaké otázky.. Niečo v tom duchu.. Mňa to len teraz napadlo, tak sa ospravedlňujem za trošku možno chaotickú správu..
Každopádne.. prečítajte si občas príspevok od alice a vyberte si z toho to, čo by sa malo dodržiavať.. to potom budeme rozoberať.. a porovnávať s prípadmi...
@alice107 vies, problem v tomto pripade a mnohych inych (nevravim vo vsetkych pripadoch) je ze tie "dokazy" ktore proti Ivane a jej rodine mali boli vlastne vymyslene. a proti tomu sa neda bojovat. ako dokazes svoju nevinu ked tie "urady" ktore maju pisat pravdu napisu klamstva a sudca samozrejme uveri im a nie rodicom ktori su nevinni.
takze pisat len "svoje" - tvoj citat:
" - ako som uz napisala pripad conkovcov je jedna vec a pripad boorovych ina.ani sk strana nepozna skutkovy stav veci
pani boorova obvinila najskor muza a potom stiahla. videla si zeby v tv o tom bola zmienka? "
je vlastne od veci lebo rodic ktoremu neopravnene zobrali deti je schopny veci ktore by za normalneho stavu neurobil. a tiez obvinujes ivanu ze bola i proti nemu. mala si ty niekedy v zivote situaciu ked si zapochybovala o tom druhom? urcite nie. ja som uz mala skusenost kde som si myslela ze mm by toho nebol schopny ale mala som i pochybnosti ze co ked predsa len v tom mal prsty. takze ani ty neobvinuj nikoho ked je v takejto zufalej situacii ze sa obrati i proti nevinnemu. to je uplne normalne a mozno by ani nebolo "normalne" keby sa tak nestalo. lebo clovek hlada odpoved na otazku "preco" sa to vobec stalo - "preco sa to stalo ked nebol dovod".
takze nikomu "potom" pytat sa preco sa toto alebo hento neurobilo velmi nepomoze. lebo uz tie sudne kolesa su kdesi inde ako by mali byt
teraz by sme mali hlavne hladiet na to ako dostat deti von z uk a do opatery starej mamy, a mozno v skorej buducnosti i matky. pozerajme dopredu ako pomoct a nepozerajme kto kedy co urobil. to nech robia urady lebo oni si tam maju urobit poriadok. my tam velmi nenarobime.
ale samozrejme podpora hlavne verejna musi nadalej byt, aby vsetko neupadlo do zabudnutia a nemohlo sa to stat niekomu inemu
@zuzana581.. 😉 hlavne by mali byt na tych sudoch aby videli nazivo aspon pojednavania /co nie je mozne/ aby mali predstavu ako to v realite chodi a aky je skutkovy stav v konkretnom pripade.a nie z bulvaru.mozno potom by pochopili preco dotknute strany maju subjektivne pocity krivdy.
a v drvivej väcsine neopodstatnene. a tie opodstatnene maju svoje pravne instituty ochrany ktoru treba vediet vyuzit. 😉
to som zasa je chcela vam povedat tu na fore.ze nie nareky a emocie a ale realitu musite vnimat.
@dana_l stale sa tu operuje neopravnenostou.kto to povedal? videla si rozhodnutie sudu o tom,zeby odnatie bolo neopravnene? podala pani boorova zalobu na sud a vyhrala spor o tom?
takze opatrne s tymi vyrokmi o neopravnemom odnati. 😉
mozes si to mysliet ale ver ze po vyjadreni vlady uk a sk strany radim vyrieknut len ten vyrok na ktory mam dokaz. 😉
a ver mi ze ty ani nikto na fore nedokaze urobit nic zakonne aby deti boli na sk ak to sam sud nevyriekne v rozsudku.a na sud v uk sa nemoze tlacit.ten ma ine postavenie ako ten na sk.to mi mozes verit. ;-
@eaka a nedala by sa podať žaloba hneď? Napríklad rodičia Benjamína z Irska by teraz hneď žalovali lekárov, sociálny systém, neviem koho..., kto im dieťa odobral? A čo ak by podali žaloby rodičia, ktorým neprávom zobrali deti na europsky súd.. alebo také niečo?? Hm.. ja sa do tejto súdnej problematiky nevyznám, tak len tak strielam..
@alice107 stale pises ze my nepozname stav veci. my nepozname uplny stav veci tak ako ani ty. lenze ty budes stale sa len ohanat tym ze - vsetko sa stalo na zaklade dokazov a pravdy. a ty ju vies. ak nevies tak nepis.
a prosim laskavo neodpisuj na tento prispevok ze ty nic nevies. lebo podla vsetkych tvojich pisani je nam to vsetkym zretelne jasne. ty vies vsetko lebo TY vsetko vies i ked si nic nevidela, nepocula.
@digysa prepac ale ja na rozdiel od teba v danom pripade pouzivam na vytvorenie si obrazu o veci svoje vedomosti a prax v danej oblasti a nepletiem do problematiky emocie 😉
tak sa ukludni a skus sa na vec pozriet triezvo. aj ked si laik musis na zaklade zdraveho usudku prist na to,ze na posudenie tejto a inych kauz potrebujes objektivne poznatky.nie info jednej strany a bulvaru. 😉
ak niekto pochybil pani boroova mala a ma moznost sa stazovat a podat zalobu na sud . 😎
v com vidis problem?
@dana_l
v prvom rade sa ukludni nerozkazuj mi co ako mam odpovedat 😉
treba veci posudzovat z realnych dokazov.a tie si nevidela.a ani nemas s podobnymi kauzami skusenost. .ja na rozdiel od teba ano.
ty pises svoju verziu ktorej veris a ja svoje skusenosti a pohlad na vec.
tym je to pre mna vybavene.co mas za problem?

@katkadd To si sa neopýtala dobre, podľa alici nie je správne mať dieťa, kým nemáš dom, na účte dosť peňazí na vyžitie do konca života a na prípadné súdne spory, keby mal náhodou niekto chuť Ťa buzerovať za farbu na dome, ktorá by sa ich deťom nemusela páčiť a mohli by z toho mať emocionálnu ujmu a proste na všetky možné situácie, ktoré Ťa môžu v živote postihnúť... Akosi jej asi nedochádza, že keby sme všetci mali deti až po splnení týchto podmienok, tak Európa nestarne, ale celá zemeguľa by bola vyľudnená... 😒
Ona proste žije v nejakom maľovanom dokonalom svete, kde je všetko podľa pravítka a nikdy nikto a nič neurobia inak iba zodpovedne a podľa pravidiel..