Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
http://www.thepetitionsite.com/845/725/307/help... baby podpiste nech je vidiet ze si to naozja vsima vel;a ludiii
Ja se chci vyjadrit jenom k te pani co vsechno vi.Je zajimave ,ze do kazde diskuse do ktere se prida skonci jako zamknuta a vzdy jsou vsechny maminky hlupacky.V jedne diskusi pise ,ze zije v Nemecku,v dalsi zije ve Francii a ted pracuje ve Velke Britanii?Je to asi velmi uznavana pravnicka ,ktera se nudi a travi cely den na MK.Moc vam vsem drzim palce a nenechte se ji vyprovokovat ona za to nestoji.
noo a pozeram ze je to zamknute ja som to isla podpisat a az vtedy som vsimla ze ej to close :(
@clarissa - tato diskusia pomohla minimalne 1 osobe - Slavke a jej detom. Podla mna aj to je velky uspech 😉 Keby sa toto cele nebolo rozorudilo, ci uz s vasnami alebo bez nich, mozno by sa nikdy o tom nedozvedela, nenasla by potrebne informacie... Osobne si myslim, ze ludia, ktori si tymito vecami prechadzaju, su v takom strese a panike, ze kym pridu na to, ze sa deje nieco organizovane (a tyka sa to aj inych ludi), je uz prilis neskoro. Snazia sa asi v prvom rade zachranovat sami seba a svoje deti a nie varovat inych. Koho vlastne, ako, ked zrejme netusia, ze sa to netyka len ich? Keby sa to nemedializovalo, zrejme by nebolo vela ludi, ktori co i len tusia, o co ide. Myslim, ze keby z toho nebolo "halo" na Slovensku, nebolo by z toho ani len to malicke "halo" v UK. Zverejnenim Ivankinho pribehu pomohlo minimalne tomu, ze slovenska strana sa aspon ako tak zobudila a Centrum pre medzinarodnu pravnu ochranu deti zacalo konat. Ak to aj JOJka urobila len pre senzaciu a sledovanost, presne kvoli tomuto sa temy budu aj drzat. Ak budu vidiet, ze ludi to zaujima, ze budu mat sledovanost, verim tomu, ze nieco sa robit bude - aj ked zistne, ale bude.
Mozno sa ti hore naozaj len smeju, ale az tak jedno im to predsa len nie je, ked vidia, ze nie sme uplne lahostajni ako narod a verejnost. Ze predsa len nam ostava aspon nejaky kusok odvahy a odhodlania bojovat za nase prava (vseobecne teraz myslim). Mohli to odignorovat, neist do diskusii, nerobit kontroly, ale robia. Tak mozno taky maly strach maju - ze my sme ich zvolili, mozme ich aj "odvolat". Len najhorsie na tom je, ze najskor tomu musime verit my sami, ze tu moc mame.
Ako dopadol poslanecký prieskum: http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...
@dankakk sud je institucia ktora vykonava svoju rozhodovaciu pravomoc nezavisle. vzdy jedna stranana spor prehra.a ak sa domieva ze nepravom na to su tu mechanizmy dovolania k vyssej instancii.
sud moze pochybit ale proceduralne to sa stava.a aj na to su mechanizmy co straany v procesnom konani maju.tak naprklad mozu davat namietky zajatosti sudcu .namietky a staznosti na prietahy v konani a podobne.
a prepac,ale osobne otazky na verene forum nepatria preto mi ich neklad.mna tiez tvoje sukromie nezaujima. dakujem.
@dankakk sud je institucia ktora vykonava svoju rozhodovaciu pravomoc nezavisle. vzdy jedna strana spor prehra.a ak sa domieva ze nepravom na to su tu mechanizmy dovolania k vyssej instancii.
sud moze pochybit ale proceduralne to sa stava.a aj na to su mechanizmy co strany v procesnom konani maju.tak napriklad mozu davat namietky zaujatosti sudcu ,namietky a staznosti na prietahy v konani a podobne.
a prepac,ale osobne otazky na verene forum nepatria. preto mi ich neklad.mna tiez tvoje sukromie nezaujima. dakujem.
@sirinka podla mna si pouzila velmi zle prirovnanie... My zijeme v pravnom state kde platia nejake zakony... Kazda z nas vie co je kradez a ze je to priestupok ci trestny cin... Malokedy sa uz zaoberame tym aka je moralka za tym... Niektori ludia naozaj kradnu preto lebo nemaju co jest... Pre nas je to ale zlodejina tak ci tak... Dovolim si teda povedat ze zakladne pravne povedomie ma a musi mat kazdy z nas... Kazdy vie kde je hranica trestnej stihatelnosti, odkedy moze pit, soferovat - vsetko je to tptiz riadene zakonmi daneho statu.
Dovolim si povedat ze o medicine mimo studentov mediciny a lekarov mame tak vedomosti len z netu. Napriek tomu by som sa vklude pustila doodbornej debaty s akymkolvek lekarom na temu mozgoveho nadoru ci nadoru traviaceho traktu... Lebo sa ma to tyka. V momente kedy tato diagnoza zasiahla do mojho zivota som si o nej ci nich nastudovala vsetko mozne nemozne, skontAktovala som niekolkych lekarov a aj univerzity zaoberajuce sa vyskumom
...
O tomto som pisala... Ze ked sa ma nieco dotkne tak vtedy si viem problematiku nastudovat a ak nie tak kontaktujem ludi ktori to studovali a tda do veci vidia viac ako ja... To len na margo praneho ci akehokolvek povedomia... Cakat ze sa o mna postara stat je podla mna naivne... Zial. Pretoze stat nema city, moralku.. nezaujima ho jednotlivec... Naopak v pohpde ho obetuje aby tak ochranil vaecsinu.
Toto nesuvisi s tymto pripadom ale s pripomienkou ze nemozme cakatod ludi pravne povedomie
Tí, ktorí sa nemôžu zúčastniť na demonštrácií, by mohli v sobotu chodiť s papierovým lietadielkom pripnutým na tričku, návrh z FB...
@czechzuzanaba - Borovci maju rozhodnutie sudu, ze stihanie za tyranie bolo zrusene, manzel Ivanky Borovej bol UK sudom uznany za nevinneho vo veci tyrania dietata 😉 Babka ma dane sudne rozhodnutie pri sebe. Nemyslim si, ze klame. To by si nase urady velmi rychlo vedeli overit, ze take rozhodnutie neexistuje a zrejme by ju na to hned v TV nasi "skveli" uradnici upozornili. Ale toto vsetko @alice107 vie, a napriek tomu nepovie, ako je mozne, ze ked obcana z niecoho krivo obvinia, odoberu mu pre tuto skutocnost deti, potom sudy rozhodnu o jeho nevine, ale deti im uz nevratia ☹
@katrinka8 neviem nechcem rypat... Ale mam doma advokata a oni sa vyjadruku inak ako vaecsina ljudi... Mozno to zle chapem ale ja mam pocit ze alice tu nepise nic o neoylnosti sudov ci o vine ci nevine boorovej. Ona len pise o moznostiach ako ma pani boorova veci riesit...
Ja viem ze vaecsina z vas je tu emocne nabita a kazde slovo co i len troskus mensim emocnym nabitim vnimate ako utok... Cize tie chladne alicine slova do vas musia poriadne zarezavat... Ale skustenaozaj citat len to co pise a neinterpretovat do toho vase pocity... Ona to totiz mysli ako pise... Neviem ci pochoite aj mna.niekto tu pisal ze ma muza advokata... Ak ma tak musi vediet o com pisem...ja ich totiz poznam velmi vela a napriek tomu ze su t normalni zlati a mili ludia v momente ako pride tema na pravo tak komunikuju takymto slovnikom... ebo oni sanwmozu postavit pred sud a zacat plakat tahat emocie a apelovat na moralku... Predpokladam ze takeho obhajcu by pted sudom nechcelamat ziadna z nas... Oni musia pracovat s podlozenymi faktami mat oporu v zakonoch... Inak sud nikdy nevyhraju... Nase a eu sudy totizto nefunguju tak ako v americkych filmoch... Nas system je uplne iny.
Myslim ze by ste asi mali ukoncit tu debatu a osobne napadanie alici... Kto je presvedceny o svojej pravde a mysli si ze jeho akcia pomoze nech da zaktivizuje a pomaha. O to predsa ide ci?
toto ste čítali?:
Veľvyslanectvo Veľkej Británie a Severného Írska v Bratislave tlmočí stanovisko britskej vlády:
"Striktne odmietame obvinenia voči sociálnym úradom vo Veľkej Británii zverejnené v slovenských médiách. Sociálny systém v Británii je jedným z najlepšie regulovaných na svete.
Nakoľko máme právnu zodpovednosť chrániť súkromie dotknutých detí, nemôžeme komentovať konkrétne prípady, avšak akákoľvek
zainteresovanosť miestnych úradov v Británii je založená na obsiahlom a transparentnom hodnotení situácie. Všetky procesy v prípadoch takýchto rodín musia byť striktne v medziach zákona, vrátane rozhodovania medzinárodne rešpektovaných britských súdov.
Chceme opätovne uistiť slovenských občanov, že britské sociálne úrady volia možnosť vzatia dieťaťa do starostlivosti len v prípadoch, kedy majú vážne podozrenie zo zanedbania starostlivosti. Ochrana zdravia a bezpečnosť detí je najvyššou prioritou sociálneho systému a nezávislého právneho systému vo Veľkej Británii.
Primárnou povinnosťou sociálnych úradov je ochrana detí. Deti sa odoberajú do starostlivosti len v prípadoch vážnych obáv o ich bezpečnosť. Deti budú vrátené naspäť do rodiny, ak sociálny úrad a britský súd určia, že neexistuje žiadna hrozba ujmy. Rešpektujeme prezumpciu neviny a zároveň rešpektujeme aj rozhodnutia nezávislých súdov.”
"Rešpektujeme prezumpciu neviny" - nemám pocit, že v prípade Boorových je rešpektovaná prezumpcia neviny... naopak, boli od začiatku považovaní za "vinných"
, "a zároveň rešpektujeme aj rozhodnutia nezávislých súdov.” - tj. všetko v konečnom dôsledku závisí od rozhodnutia "nezávislého" súdu... vlastne dávajú ruky od toho preč
prečo teda deti nevrátili rodičom, ak vina nebola dokázaná???
@dai tak ako nemas celkom pravdu... 😉
Alica par krat spomenula fakty o vine boorovych...napr. aj tu ..."u pani boorovej pozname len jej variantu.podla info vsak tato zena obvinila svojho manzela deliktu na ich dietati.a potom to odvolala.
mame informacie len z jej strany .uplne neobjektivne. a z medii.ale nie od kompetentnych zloziek.
ja verim faktom.a to overenym. "
cize Alica v tomto odseku na jednej strane deklaruje ze veri len overenym faktom {na vlastne oci videne rozhodnutia sudu, znalecke posudky, spravy SS...napriklad} ...a zaroven veri neobjektivnej sprave z medii o tom, ze Ivana Boorova obvinila manzela a potom to odvolala...ak by mala takyto fakt Alica overeny priamo zo spisov...zrejme by musela byt pravne zainteresovana a v takom pripade by ju viazala mlcanlivost a nekecala to po nete..
takze tu dava svoj subjektivny pohlad { v jej pripade subjektivny z hladiska jej pravnej praxe} tak ako aj my vsetci 😉 😉 😉
@katrinka8 clovek tu prida par prispevkov a este v roku 2020 si tu najde k nim komentare 😅 tak ja vam teda poviem ako to vnimam...ked to odvysielali v TV tak som neuveritelne s tou zenou sucitila a mala som chut neuveritelne jej pomoct..ale cim viac toto tu citam,tym viac mi to vyprchava z hlavy...(moja chyba,nemala som sem chodit) stala sa z toho uz senzacia..vsetci ivanka sem ivanka tam ako keby to bola vasa suseda z baraku...ked sa tato tema vytvorila,v duchu som tlieskala autorke za skvely napad...teraz tu vidim len hrbu strasne mudrych ludi,ktori idu menit svet a kazdeho kto nezdiela ich nazor alebo ma ho len trochu odlisni idu "ukamenovat".... da sa aj inak reagovat ked mam na vec iny nazor..len totreba vediet..ale uz sa opakujem...🙂 nadalej sucitim s Ivanou,jej rodinou a verim ze spravdolivost vyhra a nielen v jej ale aj v ostatnych pripadoch...a verim ze sudcom pre jej stastie bude prave SUD....
@jolinka ake trestne stihanie mas na myslii? v akej veci z akeho skutku? to mi nie je jasne,to objasni. potom odpoviem tomto bode.
aky rozsudok?
ak mas na mysli rozsudok sudu ze pachatel sa dopustil nejakeho skutku tak je mu ulozeny trest.
trestne stihanie prebieha v pripravnom konani a potom nasleduje podanie obzaloby.a potom sudne konanie.
ak mas na mysli to,ze rozsudkom sudu bol pachatel oslobodeny spod obzaloby tak tam je rozhodnutie len o tomto skutku
ak dieta bolo sudnym rozhodnutim docasne odnate na zaklade stihania ci obzaloby rodica za ten skutok ktory mu je kadeny za vinu,tak soc.odbor toto sleduje a v pripade oslododzujuceho pravoplatneho rozhodnutia navrhne sudu ktory ho vydal zmenu rozhodnutia o docasnom zvereni.
taktiez oslobodeny obzalovany ak ide o rodica dietata ktormu bolo odnate na zaklade jeho obzaloby moze okamzite podat sudu navrh na zmernu rozhodnutia o docasnom zvereni.a sud rozhodne.
@jolinka neviem... Aj toto skor chapem tak ze alica sa odvolava na jeden z mala faktov ktore v tych diskusiach zazneli.. A ten fakt musim aj ja priznat je pre mna tiez nepochopitelny. Proste si myslim ze aj clovek bez pravneho vedomia musi vediet co takato vypoved sposobi... Nehovoriac o tom ze ked nieco co som pod prisahou povedala nasledne odbolam to zo mna spravi strasne nedoverihodneho cloveka☹
Poľskí otec o odobratí detí v Nórsku:
https://www.youtube.com/watch?v=5LJMWkznchY@dai az na to ze ivana nehovorila pod prisahou...myslim ze tam islo o dohovory medzi nou a ss...pokial viem tak hovorila o tom ze ju pod prislubom ze jej vratia deti ked prizna ze otec detom ublizoval...ci to su normalne praktiky na sude???ze vazena teraz pred sudom povedzte pod prisahou ze vas muz ublizuje vasim detom a my vam ich dame a vyhlasime za nevinnych?
@jolinka toto potvrdili aj vsetci predstavitelia nasej statnej moci ako aj ludia co jej pomahaju. Uz len fakt ze to potvrdili ludia ktori su na jej strane nieco vypoveda o spravnosti tohto tvrdenia...takze toto na rozdiell od subjektivnych emocionalnych vyjadreni asi nespochybnuje nik...

@sirinka do bodky s tebou suhlasím 😉