icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

dai
5. okt 2012

@dana_l nikdy by som nepovedala ze moj manzel deti sexualne zneuziva ked to nie je pravda... Prepac ale neviem kde musi mat clovek rozum aby uveril ze urady nasledne deti do takejto rodiny vratia... Prepac ale toto je pre mna nepochopitelne... A ko som uz pisala v takejto situacii kedy uz vlastne deti pri sebe nemam je advokat to prve co hladam... Peniaze nie su podstatne

jolinka
5. okt 2012

@dai no mozno verila ze deti vratia cisto jej...bez manzela. vsak jej bolo aj poradene rozviest sa s "nasilnikom"

sirinka
5. okt 2012

@dai peniaze su dolezite, ked sa zadlzis, asi nebudes moct poskytnut dietatu bezpecny domov, tazko dokazes poskytnut istu zivotnu uroven a v UK je podla vsetkeho aj toto dovod na odobranie deti, takze opatrne...

eaka
5. okt 2012

Že peniaze nie sú podstatné...to je krásna veta... pre nás nie sú, to je pravda.. ale pre tých advokátov, čo majú vlastne v rukách osud našich detí, lebo ich služby potrebujeme na ich záchranu, pre tých sú tie peniaze prvoradé.. tu sa píše, že snáď su mi deti drahšie ako všetky peniaze sveta a že "zadĺžim sa", ja sa zadĺžim, veľmi rada ...ale čo keď Ti nikto peniaze nebude ochotný dať?? to tu niekoho napadlo? a ako píše @sirinka, ako sa potom postarám o tie deti, keď budem pod mostom? alebo počas súdu niekoľkoročného skončím pod mostom, a to bude nakoniec pádny dôvod, prečo mi deti nemôžu vrátiť, hoci som dokázala, že pravda na začiatku bola na mojej strane??

dana_l
5. okt 2012

@dai ty vobec si este nebola v zufalej situacii. vsak. ak matka vidi ze nedostane deti len podla ich "dobrej rady" ked sa rozide z manzelom tak to urobi. urcite sa o tom rozpravali doma, a musim povedat ze jej manzel je clovek s obrovskym srdcom ked sa vie "vzdat" deti len aby ich konecne dostali domov - i za cenu ze ich uz neuvidi. pre neho je hlavne ze deti budu aspon s tou matkou ked uz nie vyrastat ako kompletna rodina.
kazda matka - kazda - ktora miluje svoje deti tak ich postavi nad manzela - ci uz je vinovaty alebo nie - ak nie je inej sance ich dostat domov. i ja radsej budem bez manzela ako by som mala nechat svoje deti vyrastat kdesi kde im ublizuju a nedaju lasku. NIKDY, NIKDY by som ich tam dobrovolne nenechala - i keby to bolo zit bez mm.

a ty? nechala by si svoje deti u ludi ktori im ublizuju i ked vies ze tvoj mm je nevinny? vedela by si zit svoj zivot s nim a mysliet na deti ze co s nimi robia?

dana_l
5. okt 2012

co ma zaraza - ked bolo pojednavanie kde sa ss pokusala "dokazat" ze dieta bolo tyrane tak pouzili falosne fotky - fotky uplne ineho dietata. dokonca ta vypoved lekarky alebo kto to bol bola vyhodena i s jej "materialmi". a teraz nechapem ze ten sudca ktory v tom pripade viedol proces nepodal trestne oznamenie na nu i ss pretoze ona bola ich svedkynou za umyselne zavadzanie a falosne "dokazy". uz to bol naznak ze tie deti "chcu" a nedaju ich spat domov k rodicom.
mne to pride akoby Ivanka mala stastie ze deti boli u farara pretoze on je clovek s "hodnovernym spravanim" a jeho vypoved ze dieta bolo v jeho opatere do 24 hodin po navsteve lekara a taketo zranenie nemalo bolo asi jedinou "zachranou". keby to bol iny clovek - obycajny priatel - tak by povedali ze sa len zastava a chce "postrbit" lekarsky material ktory priniesla ss. ale na farara akoby "nemohli" takze to museli zobrat spat a nikdy sa ohladom toho "neodvolali".
mam dojem ze su "urcity" sudcovia ktori spolupracuju (pretoze si nemyslim ze vsetci sudcovia su v tom zamoceny) a ktori o vsetkom vedia a pomahaju dat falosne dokazy do obzalob a potom je to ako "hodnoverny material" a rodicia su uz bezmocni a nemozu proti nim bojovat. ako dokazu ze ss a sud sa spojili proti nim aby im vzali deti?

eaka
5. okt 2012

@dana_l veď presne, však to je taký psychický tlak, to máš ako kudlu pod krkom, odprisaháš aj svätého za dedinou, len aby si sa z tej situácie dostala... a to je práve voda na ich mlyn.. vedia, že Ťa tými sľubmi zlomia a potom budeš "nedôveryhodná"..

klaudis
5. okt 2012

ahojte baby chcem sa spytat ci idete zajtra do BA na demonstraciu? ja idem z piestan vlakom rada by som sa k niekomu pridala.

jolinka
5. okt 2012

@dai ano da sa povedat ze ivana tomto zlyhala, ale zober si ona je fyzicka osoba...je clovek ktory sa s takou situaciu stretava prvy krat v zivote sokujuco neocakavane. na to ta ziadne bedekre nepripravia, ze ti nahle vezmu dieta.

Institucia ako SS uz taku situaciu zazila x krat stovky, tisice pripadov rocne...uz poznaju vsetky cesticky a pravne klucky...a prave od "socialnych" sluzieb by sa malo ocakavat a vyzadovat ludsky a profesionalny pristup...teda aky to musi byt hyenizmus ak zneuziju svoj "naskok" a privedu do omylu rodica aby sa dopustil chyby. Chyby institucii su prakticky nepostihnutelne, je takzko sa vobec domoct kto je za to zodpovedny... jedine za pomoci velkej financnej namahy , chyby jednotlivca su postihnute okamzite.

mne pripada ich postup {SS} ako.. "priviedli sme ta do omylu? no a co? to je tvoj problem, ze si naletel, nauc sa v tom plavat a zaplat si draheho pravnika" 😖 😖 😖

tu sa samozrejme uz dostavame do roviny cti a moralky...a niekto by mohol vzniest namietku 😉 ze moralka je len slovo, ako bolo povedane ze aj DOBRO je len slovo, 😖 ...a tak jedina realita a fakty su len v rukach advokatov. 😝 😝 😝

jolinka
5. okt 2012

@dana_l zaujimave ze v tomto pripade tu SS nevyznieva ako "nedoveryhodna"...no a co ze zavadzali, dalej mozu robit s detmi...to len rodic ak zmeni vypoved uz nie je doveryhodny pre vychovu svojich deti.

dana_l
5. okt 2012

prosim vsetky ktore sa venujete tejto teme, keby ste napisali odpoved na otazku

VEDELI BY STE SA ZRIECT SVOJICH DETI alebo by ste ostali so svojim manzelom (i ked je 100% nevinny).
vedeli by ste zit s nim a vediet ze by ste mohli mat svoje deti pri sebe ak by ste s nim nezili?

ak napisete ze sa neviete zriect deti rozumiem. ale ak napisete ze radsej ostanete s manzelom mozete napisat preco?

moja odpoved este raz
NIKDY sa NEVZDAM DETI. radsej budem zit bet mm

dai
5. okt 2012

@dana_l tu sa asi baby nezhodneme. Ja by som jednoducho tomu neuverila... Neviem ci sa chapeme ale ked mne niekto povie v momente ze mi chcu vziat dieta kvoli podozreniu zo sexualneho obtazovania a ja ho priznam tak mi musi byt jasne co bude nasledovat... Nech by mi slubovali hory doly. Iste niekde v diktaturach bez pravneho systemu by som sa mozno aj ja zlakla a podlahla tlaku ale predsa nie v uk...
Mozno som moc ovplyvnena tym co viem vdaka muzovi ale ja si to naozaj neviem predstavit obvinit svojho muza otca dvojich deti z niecoho co nikdy nespachal...
Co sa tyka penazi... Tu s vami nesuhlasim.... Ziadne peniaze sveta nemaju hodnotu ked nemate deti a mozno v tych emociach ake mate nevidite kolko je advokatov ktori ked su osloveni tak pomahaju chudobnym ludom zadarmo... Moj muz takto obhajoval uz niekolko ludi - oslovovili ho cez internet... Samozrejme musel byt presvedceny o ich nevinne... Ja verim ze v takej starej demokracii ako je v uk je takychto advokatov mnoho...

dana_l
5. okt 2012

@jolinka no ved to, uz zaciatok bol "ukazkovy" ze o com im islo. len dokazat vinu nevinnych rodicov

dana_l
5. okt 2012

@dai blazena naivita v ktorej zijes. mohla by si prosim odpovedat na otazku ktoru som polozila vyssie? zaujimala by ma odpoved

alice107
5. okt 2012

@dai napisala si absolutnu realisticku pravdu.v de aj v uk su tiez vrstvy obyvatelstva co je pre nich zaplatenie dobreho odvokata velmi velka polozka.a napriek tomu ked niekto tam ma problemtak toto je u neho priorita.vyhladat advokata a poradit sa o krokoch aby sa predislo este väcsim problemom.a ked ide o deti,vyzivne ci starostlivost tak viem,ze si l beru hypoteky na domy ,byty alebo a podbne aby zaplatili advokata a uspeli v spore.
ti ktori ziju zo soc.podpory maju tak ako na sk moznost bezplatnej pravnej pomoci. s tymi centrami spolupracuju aj velmi dobri advokati.
vsetko je o tom,ake su priority zivota a aky je zrely jedinec.pani boorova ma dve deti.vedela ze jej vzdelanie a pracovna napln v uk nie je velmi ohodnotena.a predsa mala dve deti.tak musi za ne prevziat zodpovednost.ak konat ako zrela osobnost.co je to za zenu co obvini nepravom manzela zo spachania zavazneho skutku. co myslela ze sa stane? ze to odvola potom bude vsetko o k.? take myslenie je nezrele.co nevedela ,ze len dobry advokat je zaklad v uk pr spore alebo akomkolvek probleme`?
stat moze poskytnut urcitu pomoc v podbe nezplatnej pravnej pomoci.ale tarcha zivotnej zopdpovednosti je na kazdom jedincovi.
ako si vobec moze niekto dovolit napisat ze pravnici vyuzivaju nieciu situaciu.pravne sluzby su sluzba ako kazde ine. len s urcitym rozdielom,ze maju urcitu zodpovednost.a preto ich honorovanie tomu zodpoveda.
ci na to n iekto ma alebo nema sa ani obchodnik v obchode nepyta zakaznika.taka argumentacia preto je naivna a smiesna.
presne ako ty dai aj ja keby by som nikdy neobvinila krivo nikoho zo spachania nejakeho deliktu. toto konanie je aj o moralnych kvalitach jedinca.nielen o pravnom povedomi.a o sposbe zmyslania.
to,ze ci niekto ma na advokata alebo mu niekto neda kredit v banke je zalezitost kazdeho jedinca.ma si rozmysliet ci mat rodinu ak nema na to podmienky.ked tu rodinu vsak zalozi,tak je jeho povinnostou sa postarat.a nie zobronit a i hrat na city ludi aby mu prispeli na to,co mal zabezpecit sam.
kazdy musi niest zodpovednost za svoj zivot a svoje konanie.

dai
5. okt 2012

@dana_l prepac ale tvoja otazka je chora pretoze v pravnej spolocnosti stoji pravo na strane nevinnych... Preco by si mala stavat svoju rodinu pred takuto otazku? Preco by mali trpiet nevinni? Ved to je vhore rozmyslanie... Myslim ze kazda matka alebo 99% lubi svoje deti viac ako manzela ale nechapem preco by nevinni muz otec mal prist o deti... Ci on ich podla teba nelubi? Nema pravo ked je nevinny verit a dufat v podporu manzelky?

dana_l
5. okt 2012

este k tej otazke
VEDELI BY STE SA ZRIECT SVOJICH DETI?

nepiste prosim mne by sa to urcite nestalo. piste co by ste robili keby sa vam to stalo, koho by ste si vybrali

dana_l
5. okt 2012

@dai moja otazka je "co sa deje vo svete". chore je to ze sa to vobec deje

dai
5. okt 2012

@dana_l o akej naivite pises? Co sa ti zda naivne na mojich prispevkoch? Dakujem za odpoved

dai
5. okt 2012

@dana_l nevedela by som sa zriect deti... Aj keby ms to stalo moje vsetky peniaze a zadlzenie... Ale manzela by som nikdy neobvinila zo sexualneho zneuzivania ak by to nebola pravda...

dana_l
5. okt 2012

@dai ze ty by si hned vedela co je umyslom ss keby povedali ze mas dat deti do docasnej opatery a hned by si "reagovala" spravne

dai
5. okt 2012

@dana_l ano... Vdaka bohu mam pristup k informaciam a urcite by som si nechala poradit ludmi ktori su na mojej strane a su znali problematiky...
Prepac ale nechapem kam svojimi otazkami mieris... Ty by si akoze povedala osvojom muzovi naptiek tomu ze vies co to pre neho bude znamenat ze je sexualny delikvent a pedofil... Vies co taketo obvinenie spravi s ludskym osudom??? Tvoja moralka ti nieco taketo dovoli?

jolinka
5. okt 2012

@dana_l v tomto ale suhlasim s
@dai Deti by som sa nevzdala nikdy ale ani by som neobvinila manzela, to ze ju niekto zavadzal je chyba ale bohuzial aj u nej je chyba ze to dopustila. v tomto pripade ma ozaj loz kratke nohy ☹

liave
5. okt 2012

@dai tak teraz asi budem strasne hnusna sme Ty sa preber...na Ake planted to zijes???v uk ta zadara nebude zastupovat nikto!!!a uz vobec.nie ked si cudzinec!!!teraz mi prides straaaasne naivna....akoze ahoj volam sa dai Zijem cog vases krajine uz dlhsi cas...prave mi najsilnejsia socialna institucia xobrala deti na zaklade sexual abuse nechcela by ste ma zastupovat pre moje vyplakane oci???hmmmm...pekna predstava ale absolutes nerealna!niekolkokrat sme tu spominali ze pravnici v uk od toho davaju ruky prec alebo spolupracuju zo ss a Ty baptised tasku blbost :/

@dana_l nikdy vzivote by som sa.nevzdala deti iba smrt ma moze od nich odtrhnut!z muza by som urobila aj jack rozparovac ak by to malo znamenat ze mi ich nevezmu!suhlasim s @jolinka ono sa tak lahko mudruje a oddeluju sa city ked.clovek pozna okolnosti a zrazu aj praktiky ci zakony,ked.clovek pozera na vsetko co sa deje z dialky ked to nieje on kto ma na krku noz..
Ps:@dai com to je ze si vacsinou tam kde alica a vase prispevky mi az take rozdielne nepridu?ospravedlnujem sa ak sa velmi mylim je to Len postreh....

dana_l
5. okt 2012

@jolinka @dai ako asi podla mna prebiehala situacia v nemocnici-
mila pani mamicka a otecko. mame podozrenie z fyzickeho zneuzivania vasho dietata. je nam luto ale nemozeme ho vam dat spat domov ani vase mladsie dietatko. mate na vyber dve moznosti. urcite si priatela u ktoreho vase deticky budu docasne umiestnene kym sa cela vec nevysvetli a vy budete mat moznost navstevovat ich bez obmedzenie. alebo druha moznost - my ich umiestnime do nahradnej rodiny a navstevne casy vam urcime podla nasho systemu.
ktoru moznost si vyberiete? ak to nepojde podobrom tak musime zavolat policiu. urcite nechcete vystavit svoje deti takemu traumatickemu zazitku. takze nam prosim povedzte svoje rozhodnutie.

"moja" predstava ako sa to stalo.

eaka
5. okt 2012

Kočky, neboli sme pri tých rozhovoroch, verím tomu, že sa človek dá vmanipulovať do takých výpovedí, o akých by nikdy neveril, že je shcopný.. to určite nebolo tak, že Dobrý deň, ak poviete, že manžel je sexuálny delikvent, vrátime Vám deti,. Dobre, manžel je sexuálny delikvent.. To je dlhodobý tlak, ako´sa tu už spomenulo, SS sa týmto živí, vedia v tom chodiť, to, že dakú @dai by nezlomili, lebo má muža právnika, to neznamená, že iných x Ivaniek zlomia a sama nevie, čo vypustila z úst!!
Ak tak sú takéto hypotetické debaty úplne zbytočné...muža som sa vzdala za oveľa menšie priestupky ako je sex.zneužívanie detí, keby sa dcéry blbo dotkol už by ju nevidel.. za dcéru by som dala ruky aj nohy aj vlastný život, ak by som mala istotu, že je to to, čo potrebuje.. a okrem toho, verím, že Ivanin muž by sám dobrovoľne šiel do basy, ak by vedel, že deti vrátia Ivane..

alice107
5. okt 2012

uplna hlupost je tvrdit ,ze v uk cudzincov nebude nikto zastupovat. poznam slovakov,nemcov,francuzov aj svajciarov ktori ziju v uk a nemaju najmensi problem najist si dobreho advakata a notara.

jolinka
5. okt 2012

@dana_l myslis ze v tejto faze bolo pouzite klamstvo...obvinte manzela ak chcete spat deti??

zrejme to bolo uz neskor, v case ked uz boli v starostlivosti SS, farar nespominal, zeby v case ked boli deti unho alebo este skor, Ivana obvinila muza zo zneuzivania...

liave
Odpoveď bola odstránená
jolinka
5. okt 2012

@eaka no urcite to zavadzanie nebolo uz pri prvej navsteve u lekara...ale neskor, skor si myslim ze bol tlak vo faze ked chodila navstevovat deti, dokonca v jednom clanku otec spominal ze aj on ich mohol navstevovat ale v inom case, ...zrejme ale az po sudnom rozhodnuti ktore ho zbavilo viny.