Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@jolinka jo jenze v takove situaci se chytas vseho a doufas ze to oni splni.Nedovedu si predstavit ani jeden den bez me dcery uz vubec ne pod jakym tlakem jsou tito rodice a uecite nevime kazda z nas jak by v tu danou chvily zareagovala.Takze to dokazu pochopit ,ze ho obvinila
@liave vpohode liave... Ja som si pomylila asi tvoj nick... Komjnikujem tu casto s maminou s podobnym nickom ktora ale teda ma trosku odlisny slovnik a aj hranice slusnej komunikacie nadstavene na podobnej urovni ako ja...
radsej to my dve nechajme... Ja totiz nevirm pochopit tvoje prispevky o daninych uz ani nehovorim... A vy zjavne tiez tie moje... Takze my si asi toho vela nepovieme😉
Inak ja myslim ze kazda praca je ohodnotena podla zodpovddnosti ktoru clovek na seba prebera... Advokat napr. Za sposobenu jjmu zodpoveda celym svojim majetkom a mnohokrat zastupuje klientov v milionovych sporoch... Ak spravi chybu a klient ho zazaluje tak.musi platit. Mozno preto maju ceny ake maju...
@eaka citujem tvoj príspevok "Že peniaze nie sú podstatné...to je krásna veta... pre nás nie sú, to je pravda.. ale pre tých advokátov, čo majú vlastne v rukách osud našich detí, lebo ich služby potrebujeme na ich záchranu, pre tých sú tie peniaze prvoradé.." takýchto príspevkov je tu dosť veľa, neviem, koľko berú právnici v UK asi dosť veľa, ale možno preto, že za kvalitné služby sa platí, asi nikto nevie, že na to, aby si vykonával vysoko kvalifikovanú prácu, musíš 10 rokov (beu príjmu) študovať, chodiť po skúškach, škleniach, vzdelávať sa celý život, potom si naštudovať prípad, potom sú ľudia prekvapení, že za odborníka a to je jedno, či je to lekár alebo právnik sa toľko platí, sorry, že som si vybrala teba, podobných reakcií je tu veľa, ale niekedy ma fascinuje, že si tu na SVK ľudia neuvedomujú, že aj za tieto služby treba platiť, ale u kaderníčky v pohode nechajú 50-100 eur. Ale táto téma je o inom, takže sorry za toto odbočenie.
@jolinka vieš ako,kladiem si otazku čo mal ten sudca robiť?ked si nikto tie deti nežiadal?posadiť ich same na lietadlo a adios,chodte na slovensko?
jedna pravda je že my do spisu nevidíme,vieme len to čo nám ukázala tv..takže neviem, už mi príde zbytočné polemizovať,prečo nedal deti matke,babke...
ano je to pre mna nepochopitelné ak súd niekoho zbaví viny,že deti nevráti ale...hovorím nevidím do toho spisu.verím ivane,aj jej mame a manželovi,každý z nich tvrdí že má nejaké tromfy ešte tak som velmi zvedavá.ja verím že ich vrátia,už len preto im verím lebo hádam by do toho prostredníctvom medii nezapojili cele slovensko keby nakoniec vyslo na javo že deti týrali...kravina.
@pectore To, že podporujem kauzu Ivany Boorovej nijak neohrozuje zdravie môjho dieťaťa... a podporu ani ľahostajnosť k tejto téme mi nijakou vyhláškou neprikazuje štát! Jedine, že by sa sociálne pracovníčky z UK rozhodli, že sme unfit mothers, lebo trávime veľa času na modrom koňovi a UK by sa láskavo a blahosklonne začalo zaujímať aj o deti mimo svojej jurisdikcie, ako to už vlastne aj robia (viď.príbeh tej pani, čo porodila a žila v Španielsku...)
@irriss je to utopia...pretoze to ludia nerobia aby niekomu pomohli ale aby vsade vopchali nos a do vsetkeho sa montovali.... pomoct skutocne a vasnivo tu bude chcet 1 z 50 ..... a citaj poriadne.... ja som napisala ze stebou suhlasim...ze mas pravdu az na to ze to nefunguje...tak co sa certis....
@evicka1971 evicka...beriem co pises..kazda piseme svoj nazor co by sme robili nerobili v klude za pc...realita moze byt ina 😉
myslim ze ivanka urobila chybu ze uverila takym hadom , je mozne ze si este dovercivo myslela ze ju neoklamu a deti dostane spat. ja ju neodsudzujem aj ked podla mna nekonala dobre...nechcem sa tu zamotat do tazkych moralnych debat ale ja myslim ze chciet dosiahnut dobru vec za pomoci klamstva sa vypomsti.
@wifina Sorry, ja už na debatu ohľadom platov právnikov reagovať nebudem... tu, keď človek napíše, že sú tie služby predražené a mnohí si ich proste nemôžu dovoliť, tak to je ako by napísal, že očakáva niečo zadarmo.. a dokopy za celý svoj život som kaderníčke nechala tých €50-100eur, ktoré tu spomínaš...
Necertim se..zrejme ctes radky s pouzitim "spatne melodie" 😉
Ja Ti jen opakuju, ze tady v zahranici naopak nos strkaji do vseho a vsichni...proto tvrdim ze to neni utopie..
bohuzel mi oponujes, protoze zijes a yyrustas i nadale v jinem prostredi,ktere toto povazuje za utopii..ano..na uzemi, kde zijes, je to utopie, zde jeto realita..kterou za chvili poznas na vlastni kuzi.. 😉
@eaka zaklad je to vyjadrenie ze mi na inych detoch nezalezi......to je klucove.... socialne pracovnicky si najskor robili len svoju pracu.... pretoze v UK ziju dost drze bula aby sa tam s nimi socialka vykecavala...tak by nikdy nic nevyriesila ..... skratka sa nevies postarat o dieta tak ako to vyzaduju zakony a pravidla v danej krajine ..... tak ti dieta vezmu a postaraju sa oni ....nesmies spravit preslap. ja som nejaky cas v anglicku zila a necudujem sa ze to tam robia jak to robia.....
Necertim se..zrejme ctes radky s pouzitim "spatne melodie" 😉
Ja Ti jen opakuju, ze tady v zahranici naopak nos strkaji do vseho a vsichni...proto tvrdim ze to neni utopie..
bohuzel mi oponujes, protoze zijes a yyrustas i nadale v jinem prostredi,ktere toto povazuje za utopii..ano..na uzemi, kde zijes, je to utopie, zde jeto realita..kterou za chvili poznas na vlastni kuzi.. 😉
@eaka teraz budem reagovať, pretože toto je k téme: služby právnikov sa pohybujú rovnako ako služby tej kaderníčky v rôznych cenových kategóriách, takže povedať, že si to nemôžem dovoliť je dosť zavádzajúce, to je ako by si povedala, že si nemôžeš dovoliť kúpiť chlieb alebo lekára a preto ťa neošetria a nechajú skapať na ulici, to tiež nie je pravda, ako nie je pravda, že si nemôžeš dovoliť platiť právnika. Porovnanie cien (farba. strih, vyfúkanie) stojí v BA od 30 eur- po nekonečno a je len na mne, koľko som ochotná a schopná dať. Keď si hľadám právnika, tak si nájdem takého, ktorý zodpovedá mojim očakávaniam o praxi, vystupovaní a pod. a samozrejme aj tomu, koľko som schopná zaplatiť. Preto verím, že aj v UK sa nájde dosť široká škála odborníkov, z ktorých je možné si vybrať. Toľko k téme. Nehovorí teraz o Ivane, ale tak všeobecne, možno pre iné mamičky, ktoré sa dostali do akýchkoľvek problémov v zahraničí.
@wifina bezplatnych pravnikov ti vie poskytnut stat na CAB ale.zvacsa tito pravnici potom nezodpovedaju svojim poziadavkam o ich urovni praxi a pod...ja si nemyslim ze je v uk a kdekplvek jednoduche zaplatila dobreho a aj akehokolvek pravnika...Len pre priklad kamoska sa v uk rozvadzala a rate stale nieje rozvedena a uz ju to stalo 2800 libier!Ide ma obycajny clovek vziat tolke pebiaze???a to nieje v tom sudne pojednavanie na rozdiel od nutenych adopcii...a to ze pouzivam Incas vulgarizmi ( toto nepatri wifinke;)) este nemusi poukazovat na nohy inteligneciu!sedela som v miestnoati s velkymi pravnikmi I doktormi zo slovenska a verte ze ich slovnik by tromfol kludne aj sedlaka na poli tak prestaneme byt trpane s tym delenim tried podla slovnika!
@wifina vieš len sa hovorí za málo penazí málo muziky...tým chcem povedať,že fakt dobrý právnik si nechá fakt dobre zaplatiť.a fakt dobrý právnik v uk sa nepustí do sporu zo štátom...kvalitný právnik ktorý má už nejaké meno si ho nepokazí nejakým prípadom kde by šiel proti systému.velmi dobre vie že by si už potom ani neškrtol...tak isto lekári,ak nenapíšu posudok aký súd čaká,nabudúce ich už nezavolajú a ešte ho tak pošlapú že dovi...
@winipega hm... Dobry advokat pokial nezije zo statnych zakaziek velmi rad ppjde proti statu lebo prave na takych pripadoch si spravi meno ked takyto spor vyhra..
Tiez poznam dobrych pravnikov a manazerov ktori sa vyjadruju vseliak... Ale urcite nie na verejnom fore ci rokovaniach... Inak tu neide len o vulgarizmy ako take ale aj o tu slusnost v komunikacii, nepodrazanie etc....
http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti... opäť pochybenie, zo strany slovenska:(kto už tomuto neuveri tak fakt neviem:(

@jolinka
SS a advokati maji "povoleno" lhat ..tzv strategie pro ten nejlepsi zaver..(ale pro koho) 😠 ☹