icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

ela19
17. sep 2012

@alice107 spomeniem jeden napríklad, a to, keď deti bývali mesiac u kňaza a keď pre ne prisla ss a násilne ich odvliekli, na dalsi den urobili fotky, ktoré mali dokazovat, že dieta na fotke malo rozne rany, modriny a ze je tyrane... ALE na fotkach boli LEN casti tela resp. priblizené poranené miesta na tele. S takýmito fotkami isli ss na sud a dali ich ako dokaz, deti su tyrane. Lenze samotny sud toto zamietol, lebo to nebol dokaz ze islo jej deti, kedze na fotkach bolo len telo bez hlavy...

Ja neviem, ci ma vyznam aby si stale hladala v tomto pripade same zle veci, ktore rodicia urobili alebo neurobili, fakty su take, ze toto sa v UK naozaj deje !

svetllana
17. sep 2012

@alice107 Ja tu žijem, neočakávala som a neočakávam pečené holuby do huby nikdy 🙂 S nemocnicami a vlastne s celý anglickým systémom, aj ľuďom som bola doteraz spokojná, ani ma nenapadlo sa sťažovať. Máme sa tu stokrát lepšie ako na Slovensku. Tiež som bola skeptická, keď som vedela, čo sa ide vysielať v TV...aj som komentovala jednej kočke v statuse, že čakám od toho plno prifarbených a prekrútených vecí. A teraz prichádza "ALE"...ale mýlila som sa. Argumenty nepustia, fakty a dôkazy, výpovede (nielen) slovenských svedkov, kompetentných ľudí..Keby to bola len fraška, tak odvysielajú len dokument, aby nás rozplakali, tak či tak by to malo sledovanosť a ohlasy...ale tu bola potom živá diskusia, ktorá bola ešte podstatnejšia na fakty ako ten dokument. Ja tomu prípadu verím a od naivky mám ďaleko..Písala si dobre tie veci, ktoré "by sa mali, a ako by sa mali..ako by sa malo postupovať atď.."...ale to je len teória, nič viac. Ja viem, že mnohým príde neskutočný ten príbeh, lebo je to bezdôvodné..a SS UK postupuje predsa inak...SS možno, ale mafia nie. A ak je to pravda, tak toto sú mafiánske praktiky jak vyšité, takže to už nie je len o SS. Môj názor 😉

jolinka
17. sep 2012

@alice107 nie ja neviem aka je realita. 😉 mozem len tusit, hadat. ale ani ty nevies. myslis si ze poznas vela podobnych pripadov, ale ani to nie je zaruka, realita moze obcas vybocit z "podobnych" pripadov Vies? 😉

ano si aktivna v sudnej praxi UK...no a? kazda liska svoj chvost chvali, tak i ty stojis za systemom ktoreho si sucastou. ale prave preto ti chyba ten "nepravnicky" nadhlad ci mudrost. 😉

ano vsetko sa da krasne doplnat do rovnovahy...ale ked vsetko stoji len jednej baze...Len ciste pravo, len ciste emocie...nenachadza sa v tom mudrost, len PYCHA. 😢

svetllana
17. sep 2012

Ty vole, čítam po sebe a nechápem, kde som nechala skloňovanie..? 😅 Sorry, ale chápeme sa 😎

jenny2009
17. sep 2012

uplne som paf, pretoze zvazujeme odchod do UK za maleho otcom, syn bude mat 4 roky........... brala som to na lahku vahu ak to zacali s kauzou romovia, ale teraz zacinam uvazovat ze cosi na tej mafii asi bude ☹(((

solass
17. sep 2012

@ela19
Ale neverrím, že pastor umlčuje svoje svedomie, hoci pozná pravdu! deti boli mesiac u pastora, ak je pravda, čo poskytuje reportáž, on sa veľmi prehrešil !

solass
17. sep 2012

@jolinka
Prosím, neurážaj Alice 107, ak sa na vec pozerá triezvo. Vy ste bez rozmýšľania zaujali určitý postoj, ktorý môže byť nesprávny.
Každý človek musí rešpektovať rozhodnutie súdov, ich pokyny. To je základ, ktorý musíte rešpektovať.

alice107
17. sep 2012

@ela19 byvali mesiac u knaza.preco tam byvali? preco vlastna matka ktorej deti boli zverene sa o ne nestarala?kto ich nasilne odviedol? kto urobil fotky a kde?
videl lekar deti v case inkriminovanom ked malo dojist k zraneniu?
co z tvojej informacie vyplyva?
len to,ze deti sa nenachadzali v matkinej opatere a ze neviem kto deti odviedol a urbil nejake fotky .
presne popis kto ako a kde. 😉
sude a samozrejme vezme do uvahy len fotky urobene organom na tom poverenym a presne urobene tak aby boli indentifikovane osoby na nich.
to je jasne.
deti je teda nevzali pre tyranie ale pre zanedbavanie.ci aky institut tam bol presne uvedeny? .za akych okolnosti ich nechala mesiac u knaza? to robi poriadna matka? preco si nenajala opatrvatelku?? v uk je to bezne.
a nakoniec ak prislo ku konaniu o donati mala sa odvolat proti rozhodnutiu. urobila to? s akym vysledkom?

jolinka
17. sep 2012

@solass urazam? kde konkretne? mas dokazy? si jej pravny zastupca?

katie555
17. sep 2012

@erikaa19
ake skusenosti mas zo zakonmi na SVK a v UK ze si dovolis tvrdis ze su v UK horsie??? Alebo mas vystudovane oboje?

jolinka
17. sep 2012

@alice107 deti zobrala ku knazovi socialka SS potom co ich vzala rodicom, sami sa rodicov pytali ci nemaju doveryhodnu osobu u ktorej mozu byt deti, kym sa o nich dalej rozhodne.

nika74
17. sep 2012

@solass v tomto prípade som nemala pocit,že by tým deťom bolo lepšie u adoptívnych rodičov!... 😒

katie555
17. sep 2012

@jenny2009 ked veris tomu ze je to tu bezne tak zostan doma....nikto ta sem nenuti ist

alice107
17. sep 2012

@svetllana ak urady a sudy v uk urobili chybne rozhodnutie tak matka mala pravne moznosti sa branit.to mi nenahovoris,ze v uk sa to neda.preco sa to da mojim klientom a jej nie?ja som sa vzdy dokazala v pripade dobrych dokazov domoct prava.a ziadna mafia ani ine zaujmy mi v tom nebranili. 😉

solass
17. sep 2012

@jolinka
Nie, ale " každá líška svoj chvost chváli" , "nenachadza sa v tom mudrost, len PYCHA".
Ži a nechaj žiť! Nemysli si, že len TY musíš mať pravdu. Ja si naozaj neviem predstaviť, že by som svoje deti nechala 2 roky v cudzích rukách, že by som sa do smrti nezadĺžila len preto, aby som si mohla zaplatiť právnikov, aby som všetko neurobila preto, aby som mala svoje drahé deti pri sebe. Navštívila by som ak kráľovnú Alžbetu, nič by pre mňa nemalo zmysel....a neriešila by som problém v hodine dvanástej TV JOJ o polnoci.

fotoarch
17. sep 2012

priheh z ktoreho beha mraz po chrbte, ako je toto mozzneeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/socialny-system-v-uk-materska-a-pod-poradte/
bombrlo , Ahojte, vsetky mamicky, nechcem Vas strasit , ale upozornit, ze aj ked nieco sami alebo vasi znami nezazijete, tak mnohi iny okolo vas ano, aj ked o tom nesmu hovorit. uviedla som k tomu niekolko webstranok, , Zijeme v Londyne, sme odborne vzdelani obaja a pracujeme - a to sa podrzte- v socialnych sluzbach, mam absolvovanu psychologiu, pracujem v nursingu, manzel pracoval istu dobu dokonca ako ucitel, Prezivame tuto nocnu moru viac ako rok, a skutocne nemame zaujem "strasit". Skus sa na to opytat ludi okolo seba v Londyne alebo v Birminghene alebo v Kente, kde su najaktivnejsie SS, ak sa ludia nebudu bat alebo hanbit priznat. My sme zabezpeceni, vzdelani a pracujeme 8 rokov s kolegami anglicanmi, nie sme v baroch alebo hoteloch ci na stavbach! Nase deti boli vytypovane. Nikdy sme neziadali benefity, neboli sme a ani nie sme na to odkazani, ale na sude sa pytali SS ci vedeli komu beru deti a odpoved bola , ze nie! ale uz je od posledneho sudu 6 mesiacov a my dodnes nevieme, kde su deti ani preco ich vzali. Nam nevzali deti pretoze sme mali nehody, zle si citala, Nam sposobili nehody, aby nas odstavili od kontaktov s detmi. Toto vsetko vedia "zapricinit" SS. Ak si neprecitate uvedene stranky nebudete chapat, pretoze to nie je film. Citajte a necakajte podporu socialneho systemu, nie ste cigani, ktori sa otrasu a idu "robit " dalsie deti...
Prepacte, ze som zacala tuto diskusiu, ja to prezivam uz tak dlho ze ma skutocne vystrasila Lucinek, ze nema doklady, mne sa stalo podobne , vyziadali si doklady od nas , vraj aby sme nemohli uniest svoje deti do svojej krajiny a pritom ich SS uz mali dva mesiace v neznamej foster family.
Anndy, aj kvoli takym neveriacim tomasom, nema vyznam sa dalej zaoberat odpovedami . Ale citajte a dalej neverte, dufam ze sa to uz nikomu nestane. Bombrlo

digysa
17. sep 2012

@alice107 Mam na teba otazku.... z celej tejto diskusii a zo vsetkych faktov a videi na internete sa ti skutocne zda, ze ta matka nema pravo na "skusobnu lehotu" s detmi? Fak si myslis, ze ta infekcia na penise bol adekvatny dovod, aby sa toto tahalo vyse 2 roky a skoncilo to nutenou adopciou?

Myslim si, ze toto je v UK cisty biznis s bielimi detmi. Som v USA a viem, ze vacsina ludi, ktori si chcu adoptovat deti su financne zabezpecena biela rodina (pisem v percentach, lebo samozrejme ze aj cierni aj azijati a arabi adoptuju deti...).
Ale problem je v tom, ze bielych deti je v adoptivnych centrach najmenej a preto je po nich taky dopyt.... Mam velmi dobru kamaratku, ktora po 10-tich rokoch namahaveho procesu adoptovania zlyhala a adoptovala si chlapceka z Vietnamu. Prosto biele sa jej neuslo.

Ja v tomto pripade silne pochybujem, ze by matka a otec naozaj robili nieco zle. Podla mna boli iba "perfektna obet" socialneho systemu v UK. A pre toto ja neznasam SOCIALIZMUS!! Ta starostlivost statu o clovek ma aj svoju dan...akurat sa o tej dani nehovori....

Ak urady zobrali deti, tak mali vec presetrit, matku vyspovedat, otca dat na sud (co urobili) a ak by sa dokazala nevina, tak mali deti vratit rodicom na "skusobnu lehotu" a s pravidelnymi navstevami od socialky. Tak sa to robi aj tu.

V jednom dokumente som pocuvala, ze v USA sa snazia (pri mensich priestupkoch, napr. mlada matka, financne nezabezpecena rodina, chori rodicia a pod...) urobit vsetko pre to, aby deti zostali so svojimi rodicmi. Dokonca rodicia MUSIA ist na testy, rozne skolenia a kurzy pred tym ako dostanu deti naspat, ale aj pocas "susobnej lehoty".
Aj alkoholicka matka, musela ist na detoxikacny plan a deti im nakoniec vratili.....ale mohla vidiet svoje deti, chodit za nimi pocas liecby.
Mama, otec a rodina su pre take male deti neskutocne potrebne.

Preto sa pytam este raz.....ako je mozne, ze za takyto priestupok boli odobrate matke deti? Preco nema pravo vidiet svoje deti? PReco nedostala druhu sancu, ked vlastne nic neurobila, iba "bolo podozrenie"?

AJ vrah dostane druhu sancu..... Je to svinstvo prveho kalibra!

clarissa
17. sep 2012

@luk25 pozrela som tu stranku co si sem dala a nedokazem uverit vlastnym ociam 😔 ved to je e-shop na deti!pripomenulo mi to ked v telke ponukaju zatulane zvierata z utulkov a kazde jedno opisuju 😠 😠 😠 😠 paneboze,kam speje tento svet....ze sa obetou materializmu stavaju nevinne deti 😢 kde bude za par rokov na tomto svete pre nase rodiny bezpecne?vsade same unosy,obchody z detmi....kam az ludska nenasytnost po peniazoch dokaze zajst 😔 chce sa mi plakat...dufam ze sa tej mamicke podari dostat svoje deti spat aj kedby nasilim a nikdy sa neocitnu na ziadnej takejto demnetnej stranke a zaroven strasne drzim palce vsetkym mamickam tu na konovi co bojuju za ich stastny navrat domov 😵

alice107
17. sep 2012

@jolinka moji klienti byvaju tiez dotknuti rozhodnutiami sudov v uk.takze vie ako je tam sudna prax ohladne rodinneho prava
presne si napisala.nevies aka je realita ani vtomto konkretnom pripade.matka mala vsetky pravne moznosti na to aby uplatnila svoje pravo.tak ako stovky inych zien a matiek v uk.to je realita.co stym urobi je len na nej. 😎

ela19
17. sep 2012

@alice107 na všetky otázky je odpoveď v reportáži, pozri si to. Neviem, prečo píšeš, že čo je to za matku, že sa nestarala o deti, keď boli - MUSELI byť - u pastora, ale skutočne nemám čas prepisovať ti tu celý dokument aj s diskusiou. Je mi velmi cudné, že sem tak usilovne pišeš, obhajujes UK SS a dokument si nevidela, takze je len logické, že tu svojim postojom vytváraš negativnu energiu. My chceme tej mamine pomoct, ty evidentne nie, tak sa chod ventilovat inde prosim ta. Ako vázne, nic v zlom, ale na vsetko reagujes uplne od veci, a jednak si pisala, ze o tomto pripade si dááávno vedela, no zároven sa dookola pýtas na uz otrepané fakty.

alice107
17. sep 2012

@digysa spytaj sa pravnika v usa ci zanedbavanie ddti nie je dovod na odnatie .ved ta matka mala vsettky pravne moznosti ako presvedcit sud ze sa nestalo to,co jej kladu za vinu.je to len alen na nej. 😉
deti nie su veci.preto treba zvazit ,ci je v ich zaujme zit v prastresi kde sa im nedodtava adekvatnej starostlivosti.ide o deti.ne o rodica ajeho sancu.to by si mala ako matka vediet.
mala si najist pravnika a to dobreho a vec riesit. to je vsetko
ked isla do cudzej krajiny mala pocitat stym,ze ma deti a tie potrebuju starostlivost.anie vyplakavat teraz v tv
o kupceni s detmi v uk ja nic neviem.ty mas dokaz? ak mas,tak poskytni uradom.ak nie,tak je to len v rovine dohadov.a nepis o tom ako o veci co mas podlozenu a preverenu. 😉

jolinka
17. sep 2012

no nic, koncim nateraz debatu, prisli mi domov deti 😅

ela19
17. sep 2012

@digysa presne !

solass
17. sep 2012

@ela19
Až pravda ťa oslobodí. Dokument som videla a mám taký istý názor. V každej krajine musíš rešpektovať súdy, ich pokyny a rozhodnutia. Alice 107 nevytvára negatívnu energiu, nehnevaj sa, kto píše pravdu, svo vlastný názor, rozsieva nehatívnu energiu?
Ako chceš pani Ivane pomôcť? Ty jej nepomôžeš, o tom píše Alice. Pomôcť jej môžu len úrady, zastúpené vo včerajšej reportáži. Ak si ju nevidela, iba si si prečítala nejaky prepis, nesúď!

jenny2009
17. sep 2012

@katie555 MYSLELA som ze dostanem ,,fundovanejsiu,, odpoved od niekoho kto tam byva......... a ci uz zostanem alebo pojdem uz nechaj na mna.....

wewe22
17. sep 2012

@alice107 dost silno dufam ze deti nemas a mat nebudes bo ak by sa nahodou stalo ze sudca rozhodne ze deti ti nprinalezia ty len mavnes rukou a vyseres sa na ne lebo ved sudca povedal tak co uz

alice107
17. sep 2012

@ela19 j a som citala ako to ona napisala. toko rozporov v o vypovedi mala ze az. 😉 ani na jednu otazku si mi nedokazala dat realnu odpoved.to je typicke a ked nemas uz cim dovodit tak zacinas utocit. 😉 to kde ja budem pisat je moja vec a ty sa staraj o seba.mne je uplne jedno kde ty pises ci nepises. 😎

jenny2009
17. sep 2012

@fotoarch ahoj prosim ta to sa fakt stalo aj tebe, ze ti vzali deti???? ide ozaj o biznis s detmi? prave zvazujem odstahovat sa tam za otcom maleho, mame tam IN, chodime tam k mudr, aj do skolky bol uz par krat, ale teraz fakt neviem ci to robit......... pozdravujem ! Jana

solass
17. sep 2012

@wewe22
Naozaj trápne. Ja mám dve deti, tak ako pani Ivana a bojovala by som ináč. Tak ako to píše Alice dobrým právnikom by som bojovala za deti a nečakala by som 2 roky .

digysa
17. sep 2012

@alice107 Pytala som sa pravnika v USA (robila som pre 6-tich minimalne). Ked je dieta zanedbavane, tak je na "URCITU" dobu odnate od rodica. Rodic ma ale SANCU na vratenie dietata, ak sa preukaze, ze vsetky nedostatky, ktore boli poukazane vo vychove dietata ( napr. byvali bez elektriky, nemali oblecenie, nemali co jest, rodicia boli bez prace, nevodili deti do skoly....) su odstranene. Ak rodicia najdu adekvatne byvanie, najdu si pracu, prekazu, ze maju financie na kupu oblecenia a jedla.....tak dostanu sancu, deti im vratia a urcitu dobu (rok, dva) su pravidelne pod dohladom social services.

Ja nesuhlasim s odobratim dietata na trvalo a s nutenou adopciou....Proste si myslim, ze toto bola "fraska" ako dobre predat 2 biele deti nejakej solventnej anglickej neplodnej rodine!

ALe suhlasim, keby mne zobrali deti, tak v ten vecer sedim v kancelarii u pravnika.... 🙄 😠