Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@katrinka8 súhlasím so začiatkom, ale to umiestnenie do foster family samo o sebe nie je problém - tie rodiny sú práve na to. V pohotovosti prijať dieťa ako dočasní opatrovatelia. Len mi pripadá divný ten ich režim - u nás sú profi- aj pestu rodičia povinní umožniť dieťaťu kontakt s rodinou (ak nie je súdny zákaz stretávania sa). Ja a aj mnohí ďalší sme proste museli sa s biologickými rodinami dohodnúť a robiť kompromisy na vlastných plánoch... aj od pedopsychiatra najmladšej som mala odporúčané prerušiť kontakt - ale súd to neuznal. A z viacerých prípadov v UK sme počuli, že tam len pestúni nadiktujú miesto a čas a rodičia sa buď prispôsobia alebo smola... Kým je dieťa vo foster care, rodičia neboli ešte zbavení rodičovských práv, tak ak im bránia stretávať sa s deťmi, to je podľa mňa porušenie medzinárodných dohovorov.
Holky zalozte si soukromou skupinu,protoze ona se nevzda.Je to jeden bezcharakterni a zly clovek,ktery se doma nudi a sni o velke kariere.Parkrat jsem se s ni uz setkala a dostalo me kdyz radila tady jedne mamince ktera vzala k sobe na noc deti od sousedky,kterou odvezli na akutni operaci a manzel byl na sluzebni ceste tak nase velechytra pani napsala ze mela okamzite zavolat socialku a nebrat si deti k sobe a ze ta maminka kterou akutne odvezly do nemocnice je nezodppovedna protoze nedokaze zajistit sve deti.Takze to mluvi za vse co je to za cloveka.Jinak k tem porodum ja ziji jenom ve Svycarsku ,ale sla jsem domu po 30 hodinach.Moc vam drzim palce a nenechte se zlomit
dievcata ak nahodou zalozite sukromku ak ma v nej nechcete tak aspon tu davajte linky co je nove..znova opakujem nei som na fc dakujem zajtra sa tesim..........
Baby, mne je to normálne trápne, ale predsa.. Stále vás čítam, ale v poslednej dobe ma úplne prešla chuť prispievať, keď čítam stále dookola tie isté drísty od @alice107. Myslím si, že 99% z nás zdieľa rovnaký názor v prípade Boorových, ale len táto jediná slečna/pani do toho celého najlepšie vidí. Tak ju v tom teda nechajme, nech aj ďalších 150 strán odporúča dookola to isté, čo v podstate vie poradiť aj žiak základnej školy (dobrého právnika). Prosím Vás, vytvorme súkromnú skupinu, nech si zbytočne pri takýchto vážnych veciach nemusíme dvíhať adrenalín.. Ak sa tak rozhodnete, prosím Vás o pridanie.. Krásny večer všetkým
@sirinka ta skola je teraz ten najzavaznejsi problem, lebo ten problem na zaciatku sa nepotvrdil. ale uz maju rozbehnuty proces adopcie. tak mozno preto, uz sa vynalozilo z ich strany vela fin. prostriedkov podla mna. lebo posudky boli falsovane, pripadne robene ludmi, ktori deti ani z rychlika nevideli..
proti ich sudom sa nik neodvolava, je tam nieco ako kralovna. nemozes namietat inak ti zoberu aj boty.
maju tam nejakeho vysoko postaveneho cloveka, ktory je proti tymto adopciam. dokonca robili aj protest na dialnici . upchali ju komplet na niekolko hodin. a videla si nieco v spravach? vselikaje demonstracie sa objavia zo zahranicia a tato? nebola ani len v miestnych. uplne to odignorovali, lebo maju z toho vysoke vynosy..
@sirinka no to je preto ze v skole vraj ma uz vytvorene vazby ktore sa nesmu trhat... 😝 😝 😝 😝 chapes ma mu srdce utrhnut pre nejakeho 4rocneho kamosa v skole , radsej sa vzda matky 🙄 🙄 🙄 🙄
Tisice a miliony deti sa s rodicmi stahuju hore dole...menia krajiny a skoly jak ponozky a nikoho nezaujima ich trauma ani ich neberie kvoli tomu rodicom...to len SS ma taku "dojemnu" starost. 😕
@alibabaa konecne niekto kto pozna pribeh a pise k veci 😉
..dakujem za prispevky 😉
..ja som sa forced adoption zacala zaoberat cca pred 1.5 rokom, ked k nam do temy pisala ''bombrlo'' predpokladam, ze to bola Ivanka..skoro ju tam zozrali
..velmi jej drzim paste
Ja som rodila v UK.. Išla som domov po 12 hodinach. Ale aby som bola objektívna, najprv sa ma opýtali či sa na to cítim, že hned na druhý den ráno ma príde skontrolovať midwife (sestra) tá chodila asi 10, alebo 14 dní (už si to presne nepamätám) každé ráno a kontrolovala mna aj malého u mna doma. Mala som tel. kontakt na nonstop midwife linku, kde som mohla v prípade problémov kedykoľvek volať.
Druhý pôrod som absolvovala na Sk a to predčasne v 34 týždni. Ak by som mala porovnať obidva, neviem posúdiť, ktorý systém bol lepší. Každý bol v niečom lepší a v niečom horší. Všetko závisí hlavne od ludí na akých natrafíte. Nie je to len o systéme.
@zeleny_cajik Súkromka určite nie! Tu sú informácie, ktoré môžu rodinám v UK a inde, kde majú soc. úrady rovanké postupy pomôcť. Ignorovať určité osoby! Aj keby neviem čo písali!
@alibabaa vitaj v teme, vdaka za prinosne info, ale s alice nestracaj cas... Nema o ziadnu, fakt ziadnu cenu... 😉
@bibio a da sa to? Stale sa najdu novi ludia, ktori nevedia, ze to nema zmysel a my "stari" tiez obcas stratime nervy...straca to tu zmysel.
@zeleny_cajik dakujem za privitanie, i ked som uz viac krat prispela 🙂 nik ma tu nevital 😀 mile.
nebola som sa sem pozriet asi tyzden.. a toto individum sa tu objavilo z cista jasna a ide tu rozpravat o faktoch ktore ani ona nema v rukach..
pride mi to tak ze je tu aby to tu vyrila alebo je to jej nepriatelka .. uz konstruujem ale.. napadlo ma ze je adoptivna rodina deti a chce ju tu pred nami ociernit .. ale to su uz samozrejme nezmysli co ma napadaju z jej negativneho postoja
Včera som pozerala jeden príbeh, ako jednej zene zomrela v Holandsku dcéra. Babka tam bola hned na druhý den, aby všetko vybavila. Sociálka však dieťa hned zhabala, a potom povedali, že babka (konkrétne z Polska) nie je vhodná starať sa on. A tak sa tá babička aj s druhou dcérou natahuju o toho chlapčeka, aby sa mohli on starať oni. Vyzerá to však biedne. Este podotknem, že sa onho starala do rokov, takže chlapček ju velmi dobre poznal a chcel s nou byť.
Mne celá medializácia tohto dosť pomohla aj ked uz nie som v Uk. Mám tam však stále sestru s krsniatkom.Ja si neviem predstaviť, že by sa v prípade takejto situácie mal o nu starať niekto iný ako ja, prípadne moja mama.
Niekto z vás tu spomínal, že sa takto poistili nejakým willing listom, či čím. Viete mi k tomu napísať niečo bližšie?

@alibabaa no ale to, ze teraz chodi do skoly nie je dovod, preco ho pred 2 rokmi odobrali, ja sa pytam na dovody, pre ktore boli deti odnate a ktore nadalej trvaju a tym padom nemozu byt deti vratene rodicom...
inak ak by slo len o tu blbu skolu, tak ako matka by som nemala ani najmensi problem nastahovat sa do tej ktorej lokality, aby mohlo byt dieta so mnou a zaroven chodit do nimi vytipovanej skoly...keby zalezalo len na tom, co je uplne blby dovod, ked porovname ci je dietatu lepsie vratit s ak matke, alebo je dolezitejsie dokoncit skolu, kam chodi mozno par mesiacov... 😠