icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

alice107
12. nov 2012

@bodka13 nepovedala ti? tak sa jej spytaj .a nech ti povie pravdu a ukaze rozhodnutie vo veci odnatia deti ktore vydal sud.tam je vsetko odovodnene.

svetllana
Odpoveď bola odstránená
ela19
12. nov 2012
angellinka
12. nov 2012

@bodka13 to by aj mna zaujimalo ako zanedbavala deti.Neda mi reagovat
@alice107 .Co je to za odpoved,ze sa jej mame ist opytat a povie nam to ona sama.Pises len dristy okolo toho,ale nic konkretne 😀 tak reaguj k veci,ked mas argument 😉

sendy182
12. nov 2012

mne stačí že deti v pestúnskych rodiných trpia...........pretože ak nie sú fakt týrané tak chcú ísť k mame..........ja nezabudnem na fotku čo ukázala dávnejšie Ivana ako vyzeral staší chlapček .......mal rifle zatiahnuté ale fakt zatiahnuté širokým opaskom na holom brušku............mi normálne zle bolo............takto oblečený, jednoznačne musel ho ten opasok tlačiť......mal poškriabané bruško, a výraz ako pri otrase mozgu..............to bola taká povzbudivá foto 😠 no tak sa mi vryla do pamäti...........a nič Ivane nevysvetlili..............pretože chlapci chceli ísť domov...........ako každé netýrané dieťa.............veď aj čonkovej deti mali traumu a boli na liekoch a chceli k mame................na osobu a s popisným číslom107 nereagujte............nestojí za to....................my sa nemôžeme ani ozvať no ona každej môže nadať...........jej anglická kráľovná robí čaj o 17........však to všetky vieme............však sudca to povedal 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

macocha
12. nov 2012

@angellinka to je odpoveď trolla. Viac na http://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)
Nečítajte a nereagujte. Najlepšie sa nereaguje, keď príspevky rovno preskakujete.

lea641981
13. nov 2012

drzim palceky aby uz boli deticky na Slovensku 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 som v napati ako to dopadne 🙂 🙂 🙂 🙂

sirinka
13. nov 2012

Myslime na vsetkych, ktori bojuju za chlapcov!!!

samika
13. nov 2012

strašne moc držím palce. večer som nemohla ani spať. 😔 prosím o link na facebook, kde bude aktuálne info. ďakujem

anndrea
13. nov 2012

Držím palce a modlím sa za vrátenie bezbranných detičiek aspoň do starostlivosti babičky Eleonory, kedže ich mama je z hry vonku 😒 Nezvyknem reagovať na takéto diskusie, ale prečítala som si článok ktorý je na predchádzajúcej strane že "pohľad z druhej strany" inak veľmi zaujímavý až dojemnou starostlivosťou sociálnych pracovníkov v UK. Nebudem písať všetko, ale stačí posledná veta citujem: " Len extrémne prípady končia adopciou" 🤐 pýtam sa čo extrémne spravila pani Ivana Boorová? prosím fakty, nie dohady...

monnaa
13. nov 2012

baby, prosím vás, kedy bude dnes ten súd ? Tiež držím Ivane a babke všetky palce...len som v práci, nemám prístup na fb, tak aktuálne info budem čerpať tu 🙂

zuzana581
autor
13. nov 2012

@monnaa 10:30 nášho času. Budem sa snažiť sem pridávať všetko, čo bude nové, určite aj ostatné čo majú fb budú.. ale dnes toho asi vela nebude, nakolko vydal súd zákaz medializovať prípad, tak možno reportéri zostanú za dverami súdnej siene.. Písali, že sa všetko dozvieme, ale nechcú ohroziť Ivanku..
KOPIRUJEM
Dárius Haraksin TV JOJ
Iste ste si všimli, že dnes o prípade neinformujem. Televízia ani nevysielala reportáž od nás z Londýna. Nechceme totiž porušením nariadenia súdu (zákaz informovať) spôsobiť ťažkosti dotknutej rodine. Akonáhle to bude možné, budeme vás informovať. Pozdravujem na Slovensko. (videli sme vás na JOJKE naživo) Ďakujeme za podporu...

maznacik007
13. nov 2012

@sirinka no to je grc ... to ako ich oni vobec nepreveruju to co je za system.....a oni nedoveruju nasmu systemu kde sa preveruje vsetko a nie raz to je uplne chore....

danka86
13. nov 2012

Takze dnes nebudeme ani informovani o priebehu, len o definitivnom verdikte? Moje nervy, ma aj z gauca vystreli od napatia... ☹

zuzana581
autor
13. nov 2012

@danka86 vyzerá to tak, že nebudeme mať žiadne info.. Možno ani po verdikte nebudú môcť nejaké info zverejniť.. Dnes bude dosť stresový deň, zdá sa..

zuzana581
autor
13. nov 2012

Kopirujem

Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť

Ahojte všetci. DNES JE MEDZINÁRODNÝ DEŇ DOBRA 🙂 Ďakujem každému jednému z vás, ktorý prišiel či už do BA alebo do iného mesta protestovať za správnu vec. Ako vidíte je nás málo, ale to nevadí, každá dobrá myšlienka sa ráta. Dnes sa ale sústreďme na to, čo sa práve deje. Zdá sa že informácie budeme mať až keď to bude možné. Nižšie si prečítajte ešte raz list od p.Eleonóry...o tom, prečo NEMOŽEME pristúpiť na adaptačný proces vo V.Británii.

Proč je přechodné období v UK pro Boorovi nebezpečné? Zveřejňujeme obavy babičky Noriky....

Vazeni , prajem Vam dobre rano vsetkym

vzhladom na panflet o zakaze informovania o nasom pripade / uvedenym datum od 19 novembra 2012 do 9 maja 2013 nemusi byt o mediach, ale nebudete moct informovat pocas adoptacneho procesu/ a tiez nizsie uvedeny odkaz Mr Johna ja to vidim nasledovne..

Ak p. Cisarova , alebo ktokolvek dojedna dohodu o umiestneni deti do mojej starostlivosti s postupnou adaptaciou v Britanii tak deti na Slovensko nedostaneme nikdy pretoze:

- kde budeme byvat? v Kente?, alebo v inej casti Britanie ci Londyna?

1/ Martin chodi do skoly v Kente, kto a ako ho bude vozit! do skoly v Kente alebo v novej skole v Ashforde Mdx. ci ?/nemam auto , nemam motorku.../

2/ Samuel chodi do skolky, kto a ako ho bude vozit, nie u v jednom objekte/ nemam auto , bude ich vozit supervizor alebo tlmocnik ? ale to nie som ja, doma na SK nepotrebujem ani siroki personal ani inu assistenciu/ Na Slovensku nemusi byt nikto a a ani Ivana, v Britani vzdy niekto

3/ Kto bude robit dohlad? supervizor alebo tlmocnik? cez den aj v noci? ja neovladam anglictinu tak aby som mohla komunikovat a bez dorozumenia nemoze byt pozitivny denny report

4/ Ak bude potrebny dohlad a logicky aj reporty , tak musi byt vyhodnotenie

5/ kto bude robit vyhodnotenie adaptacie? psycholog? Aky slovensky ci? a na zaklade akeho reportu , SS alebo mojho a za pomoci tlmocnika?

6/ komu posluzi hodnotenie adaptacie? SS a slovenskej strane, k comu by im to v Britanii bolo? A k comu bude adaptacny posudok na Slovensku

7/ ak vyhodnotenie adaptacie vyhotovene SS alebo trebars aj britskym psychologom, ktoreho mimochodim ani za 2.5 roka neboli ochotni poskytnut, alebo poskytnu slovenskeho? Budu robit posudok adaptacie deti na slovensky sposob vychovy v anglickej skole?

8/ ak budu tieto hodnotenie podane znova na sud / zrejme moze byt datum aj po 9 maji 2013/, zmeni sud toto umiestnenie? ak ano, a museli by deti zostat navzdy v Britanii, netreba takyto cirkus ak ho nezmeni sud po adaptacnom obdobi ze mozeme odist na Slovensko po pol roku, tak mozeme ist na Slovensko ihned.

9. robit posudenie adaptacie v slovenskom jazyku a k navratu na Slovensko v cudzom prostredi je hlupost

10. robit hodnotenie adaptacie v anglickom prostredi a jazyku, teda s tlmocnikom a potom presun deti do NEZNAMEHO prostredia na Slovensko je este vacsia hlupost.
DETI BUDU HODENE DO NEZNAMEHO PROSTREDIA 2X.

11. Zabezpecenie - ja pridem o zamestnanie pretoze datumy hovoria o pol roku! bude dovodom zostat v Britani navzdy financna otazka, nikdy sa pomerom v Britanii nevyrovname

- Kto bude platit, ubytovanie, stravovanie, cestovanie s detmi v Britanii
- kto bude platit mne zdravotne a socialne zabezpecenie v Britanii
- kto bude platit moje zdravotne a socialne zabezpecenie pred dochodkom na SK./plne palenie z platu mesacne je 340Eur/
- kto bude platit permanentne tlmocnika.
- ktory tlmocnik bude ochotny so mnou byvat a chodit trebars lekarovi v noci?
- kto bude platit moje dva byty na Slovensku a dalsie povinnosti
- kto mi nahradi stratu na dochodku , stratila som 7 mesiacov a teraz dalsie obdobie / Pepa to nebude a Bristska socialka tiez nie/,
- kto poziada a bude platit dalsie sudne konanie na novy order a presun na Slovensko

Socialka v r 2011 po 2 mesiacoch platila prvykrat a potom po 4 mesiacoch doplatila , dodnes nemam uhradene vsetko.
Z coho zacnem zit v Britanii,kedy dostanem okamzite plnenie tejto hluposti, Mam cakat znova 2 mesiace az si budem moct kupit travelcard alebo rozok?
A PROSIM NEHRAJME SA TU NA nejake STEDRE SPONZORSTVO, ze to niekto zaplati, tak toto dodnes nefunguje.

Ak niekto uveri ze zrazu ked nastupi male Kalimero p. Cisarova alebo napady ministrov hned socialka "sekne podpatky" a zacne makat , a hlavne platit , tak je na velkom omyle.

Neurobili to 3x aj ked to boli ich genialne napady a neurobia to ani teraz ked by mali pristupit aj ked len na minimalny ustupok voci slovenskej strane.

Neurobili to v juli 2011, na prikaz sudu ani za 4 mesiace, ani vo februari 2012 za spolocnej akcie na presun na SK spolu s fosterovcami a SW, a ani v maji, co i len na tyzden. V tom case dokonca bol k dispozicii este ich povodny dom, dnes je uz predany.

A co deti? Ako ich chcete presvedcit ze teraz po 3- tyzdnoch alebo dvoch mesiacoch je ten spravny okamih odist na Slovensko? Lebo to niekto rozhodne, ze teraz, vcul, hned, hotovo? Lebo uz deti rozumeju babicke a netreba ich tomu privykat?

Alebo deti prestanu chodit hned do skoly? Alebo deti prestanu chodit do playgrupov s anglickym jazykom a zacnu chodit na bicykloch na hradzu a do parku a do lesoparku ako na Slovensku? Budu sledovat slovenku televiziu, slovenske rozpravky a vsugerujeme im, ze sa uz musia citit ako na Slovensku?
Alebo presvedcime predavacky a soferov autobusov hovorit po slovensky?

Tak tomuto neuveri uz ani somar, nieto este my a SS.

Ak nepristupi slovenska strana na maximalne 3 dni na presun na SK, tak to nema cele zmysel.
A bude to najhorsie riesenie pre vsetkych.

A teraz katastroficky scenar -
- Budem byvat v cudzom dome- teda logicky cudzie prostredie aj pre deti. Ak si tam nezvyknu , vratia ich k fosterovcom a skonci adaptacia?
ALEBO DVOJnasobna adaptacia je best interest children?
- Ja budem v cudzom prostredi a cudzom dome, teda lahko zneuzitelna situacia.
- Ak bude potrebovat tlmocnika na denny dohlad a ak nepride? zrazi ho auto alebo umrie?
- ak budem chciet ist s detmi do klubu , na vylet potrebujem dohlad a doklad, ktokolvek vezme deti a odvedie a ja sa neoobranim. Nepoznam prostredie a ludi s ktorymi zili a poznaju ich a teda budu im doverovat, Ja budem cudzia a nikto mi neuveri ze su to moji vnuci na adaptacnom pobyte.
- ak pridu Sss komandom do domu v noci tak ako u pastora /o 0.30/ kto mi uveri, ze sa nic nestalo?
- ak deti spadnu na kolienko , kto mi uveri ze som ich neubila umyselne? a to nehovorim o umyselnom ci neumyselnom poskodeni skole. Preco mam zrazu verit pomoci SS?
- ako sa bude preukazovat ze su to moji vnuci, dostanu obojok s cislom?
- ak deti niekto vezme odo mna nasilne ako dokazem kde su?
- ako budem komunikovat v telefone ak sa nieco stane, budu komunikovat deti?

A to ma este nenapadaju ine katastrofy ktore mozu a nemusia nastat ani umyselne ani neumyselne. Zivot je taky. Poi 2.5 rocnej skusenosti SS a zivote v Britanii prosim, nestracajte silu presviedcat ma ze to bude genialne. Skuste si to najskor sami prezit.

Ak mi dodnes dokaze niekto dat na toto odpoved a ak Cisarova dokaze uhrat taku dohodu, ze nikto nebude poskodeni / dohoda dohodnuta SPOLU SO MNOU, nie bezo mna,/ tak je KRAL.

Na Slovensku maju zabezpecene vlastne prostredie, lekarov a psychologov, anglictinu priatelov, anglicku skolku a skolu, moje bezpecne a zname prostredie a hlavne rodinu.
Tiez financne a materialne zabezpecenie.

A tiez ponuka pre oparovatelov na dovolenku, nielen presun deti, mame kontakt skype, mozu denne byt s nimi v spojeni.Maju jedneho syna v Amerike a vraj denne u s nim v spojeni a Martinko a Samkom mozu byt aj cely den a kazdy den.

Prosim, pouvazujte, ocakavam rozumne odovodnenie plusov a minusov.
Studencova

zuzana581
autor
13. nov 2012

Preložené do AJ

Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť · 15.485 sa to páči
Pred 3 minútami · ..

ZDIEĽAME OD JEDNEJ ŽIENKY, ĎAKUJEME... POSÚVAJTE AJ ANGLICKY HOVORIACIM....

Chcem Vam pomoct! V noci som prelozila dovody, ktore pani Eleonora uvadya ako zasadne pri rozhodovani sudu o t transfere max do 3 dni na SK... Prosim, poslite to vsetkym kompetentnym. My zo slovenska predsa mozme!

Som s Vami, som s Ivanou.

tu je ten text aj s malym uvodom pre Sir Greena.
ZDIELAJTE, nech som nepremarnila noc s babatkom pod srdcom zbytocne!
ps: odpustite chyby. predsa

Eleonora Studencova, the loving and inteligent Grandmother explains why the Slovak Republic cant come to a compromise with the UK about the adapting process. The Slovak Republic should insist on requesting having the children transfered to Slovakia within 3 day at max

This is what tomrrows trial, Tuesday 13.11.2012 at the Royal Courts of Justice is going to be about. Although the court has already decided to place the children to grandmothers care, SS dont want to let the children go and came up with just another nonsens deffending the foster family and their rights for the children, the young slovak citiyens, who desperately want to be reunited with their biological family. SS say the adaptation process has to take place in UK which means that the children have to staz in Britain for many more weeks. It is not sure though that SS will let them go afterwards because thez have promissed things before but never fulfilled any. The children survive this social, psychological and emotional deprivation only by help of their mothers ability to make them play a „game“ in which they collect imagionary points to be able to go back home to her again. When the children ask her whether they have collected enough, she has to say that although thez have, the people are so clumpsy they have scattered the points all around and thus the children have to collect them again. We, the Slovak citizens believe the children have collected enough points already and there is nothing that could or should stand betwen them and their mother/grandmother. The boys believe that when the collect enough points a plane will come and fligh them safely to the land of their parents, where they will see their beloved father, who was too claimed innocent by the british jury.

There is only one problem. And that is the british SS who simply wont let go...

Their decision to come to and absurd compromise of the children adapting to those they love, are eager to go back to and have a safe attachment with is actually endangering the poor Boor family.

We believe the foster family should come to Slovakia if SS persist with pushing on with the adapting process. Especially if the foster mother cares so much for the wellbeing of the children as we learn from what they claim. This will be much cheeper for both sides with many provable benefits for all. There is no need to stay in UK for any longer!

These days the british courts sent out a warning to our ministry of foreign affairs that no medialisation should be going on in UK, else one will be given a fine, sent to jail, even taken their property. can this happen to a slovak citizen in UK???? where is the freedom of speach, sharing of information and freedm of gathering? is this what democracy is about? HOWEVER, they have made another procedural mistake, because on the paper the grandma holds in her hands it says, no medialisation from the 19.11.2012 till 09.05.2013, when the so called adapting process will be setting place to protect the children from public identification and possible harm. But not yet!!! it seems like all the system is slowly going to colapse and they want to do all they can to hide it from the public.

Here is what the Granny says:

If Ms Cisarova or anyone else come to agreement that the children will be placed in my care with the adapting process in Britain, we will never be able to get the children to Slovakia

Meanwhile where will we be living? In Kent or another part of Britain or London?

1) Martin goes to school in Kent. Who is going to drive him to school… and will it be in Kent or Ashford Mdx. Or? Besides I don’t own a car nor a motorbike myself…

2) Samuel goes to preschool, who and how will he be driven there? The preschool is not in the same building with the school. I do not have a car! Will a supervisor or a interpreter drive them. Whoever that whould be, it is not myself. Whereas in Slovakia all the problems mentioned get sorted and no assistance is needed, not even Ivana.

3) Who will be in charge of overseeing them? A supervisor or an interpreter? Both day and night? I cant speak English well enough to lead a conversation and thus there is no way a positive daily report can be made.

4) If overseeing and reports are needed then clearly an evaluation will have to be made too

5) Who will evaluate the adapting process? A psychologist? A Slovak one or? On the base of what report would that be? The one that SS make or the one I do and will there be an interpreter at hand?

6) Who is the evaluation of the adapting process going to be for? Why would Britain need it and what would Slovakia do with such an evaluation?

7) If the evaluation of the adapting process is be done by SS or a psychologist, whom they - by the way - weren’t able to provide for the last 2.5 years, will s/he at least be Slovak? And will the evaluation be done according to the Slovak culture and our way of education in the British school system?

8) If the evaluation will go to court again it may well be even after May 9 2013. Can the placement of the children be then changed again? If so, and the children have to stay in UK forever, none of this nonsense is needed unless the conditions really get changed by court when the adapting process is over. And if they do and we can leave for Slovakia in a 6months’ time, it only means we can well go back immediately.

9) To make an evaluation of the adapting process in Slovak language in a foreign environment when going back to Slovakia is nonsense.

10) To make an evaluation of the adapting process in English language in a British environment with the assistance of an interpreter and then move the children to the FOREIGN environment in Slovakia is even bigger nonsense. The children will be thus thrown into a foreign environment 2 times.

11) What about the financial security? I will have lost my job by then because we speak about 6 months here! Will the financial question be the reason for staying in UK forever then? We can never be leveled up with the conditions in Britain.

- Who will pay for accommodation, food, travel expanses with children in Britain?

- Who will pay health and social insurance for retirement in Slovakia. It makes 340Euro per month?

- Who will pay for the interpreter?

- What kind of interpreter will be willing to live with me and go to doctors eg. During the night?

- Who will pay for my 2 flats in Slovakia and other errands?

- Who will refund the loss in my pension? I have lost 7 months already and more are to come.

- Who will ask for and pay for the upcoming trials concerning new order to depart to Slovakia

The Social Services paid for the first time after 2 months in 2011 and then after next 4 months paid up the rest. I haven’t received enough to cover my expenses though

How shall I live in Britain when the immediate fulfillment of this nonsense take place?

Should I wait for another 2 months to be able to buy a travel-card or a slice of bread?

Please DO NOT all say it will get paid, stop pretending there is some kind of a generous sponsorship awaiting. This is not how it has worked so far.

If somebody believes that when tiny Ms Cisarova or some politics stand firm, the SS shakes in its core and starts doing what they should, most of all pay up everything they have to, one is deeply mistaken.

They haven’t done that for 3 times so far although those were their own big ideas. There is no way they will do it this time, when they should take just a small step back on behalf of the Slovak side.

They haven’t done it even in July 2011 when the court ordered so, not even after 4 months, not even in February 2012 when a mutual move should have been made to move to Slovakia together with the foster parents and Social workers. This didn’t happen even in May not even for a week. At that time the parents’ house was still available to be used but now it is sold aleady.

And what about the children? How do you want to persuade them that now, after 3weeks or 2 months, is the right time to leave for Slovakia? Just because somebody has ordered so? Now, immediately and that’s it? Because the children understand their grandmother and there is no need to adapt to her any more?

Do the children stop attending school straight away? Do they stop being part of playgroups In English language and simply start riding a bicycle down the river, visit parks and forest park reservations just like children in Slovakia do? Will they start watching Slovak TV, Slovak tales and will they brainwashed to forcefully feel like Slovaks?

Else shall we make the shop assistants and bus drivers speak Slovak?

No asshole can be found to believe this, not mentioning us nor SS themselves

Unless the Slovak Republic insists on the importance of deporting the children to Slovakia in 3 days at max, none of this has sense at all. And it becomes the worst solution for all

And now a catastrophic scenario:

- I will live in a foreign house which makes a foreign environment for the children as well. If they don’t get used to it will they be taken back to the foster family and the adapting process is thus over? Or is the double adapting process the best interest for the children?

- I will be in a foreign house and foreign environment and this situation could be easily misused… against me

- What if I need an interpreter for daily care and he simply doesn’t come or get run over by a car?

- When I want to go to clubs or for a trip I need an overseer and a verification. Else anybody could just take the children and I would be able to do anything to defend myself. I don’t know the environment and the people the children have lived with till now and whom they will trust because the children know them. I will be the foreigner and nobody is going to believe that they are my grandsons in an adapting process with me.

- If the SS come with a commando into the house in the middle of night just like they did at the pastor’s house (at 00:30am) who is going to believe me that nothing happened?

- If the children hurt their knee, who is going to believe me it wasn’t me who did it on purpose?

- Why should I know trust in the help of SS?

- How will I proof they are my grandsons? Will they be given a collar with a number?

- If somebody takes the children from me by force, how will I prove that and how will I find where they are?

- If something happens and I will be speaking on the phone, will the children be speaking as well?

I have not included all the catastrophes that may or may not happen. That’s life. After the 2.5year of experience with SS and the life in Britain… please do not try to persuade methat everything is going to be perfect. Try to walk the mile in my shoes yourself first.

If somebody manages to give me an answer by today and if Ms Cisarova manages to negotiate such an agreement , where nobody will be hurt; an agreement agreed TOGETHER WITH ME, not without me… then s/he is THE KING

The children are provided with their own environment, doctors, psychologists, English classes, friends, English kindergarten, school, a safe and well known environment for me and most of all their family. Together with good financial and material conditions .

There is also a chance for the cares to come to Slovakia for a holiday, not just during the transfer of the children> We are also able to use skype and thus we can be in a daily connection with them. They have a son in America and they are said to be in a daily contact with him.

If Martinko and Samko wanted to, they can skype the whole day through with them.

Please think about it. I am awaiting some reasonable reasons for both pros and cons.

E.Studencova

zeleny_cajik
13. nov 2012

@zuzana581 Pani Studencova je najvacsie stastie tychto deti v tomto pripade. Bez nej by uz boli adoptovane tou britskou jezibabou 😝

lea641981
13. nov 2012

velmi tazka situacia ale na Slovensko sa musia dostat,tam by nemali ziadne sukromie ziadny zivot.tam by to bola viac ako nezvladnutena situacia ☹ tam ak zostanu to nikdy nemozem fungovat je to nezmysel cely ten ich proces 😠 😠 😠 😠 😠

cakame ze deticky pridu domov na Slovensko s babickou 🙂 🙂 🙂 s inym neratame 😔 nic ine fungovat nebude ☹ len navrat domov na Slovensko 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

lea641981
13. nov 2012

cochvila to zacne sud ☹ moc moc drzim palce som v napati v nenormalnom 😕 😕 😕 😕 nech uz to maju za sebou 😒 😒

zuzana581
autor
13. nov 2012

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZAČINAME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zuzana581
autor
13. nov 2012

Kopirujem jeden pekný koment z fb

Cestička k domovu krásne sa vinie,
je tisíc raz krajšia ako tie iné....
Je to tá cestička ku Vašej milujúcej mame,
všetci Vám držíme palce a veríme, že ten boj spolu s ňou vyhráme!!!!!
Čakáme Vás doma!!!!!!!

cerstvamamina
13. nov 2012

škoda že dnešný súd nemôže byť medializovaný

yukki
13. nov 2012

držím palce deťom, aby sa vrátili do biologickej rodiny.

monnaa
13. nov 2012

a teda kedy sa budeme môcť dozvedieť výsledok súdu ? Akýkoľvek už bude....
Bože to čo sú za zákony niečo nemedializovať, to mi pripadá ako keby oni sami vedeli, že niečo nie je s kostolným poriadkom 🙄

martina3336
13. nov 2012

Na TV JOJ bola reklama, že rozsudok sa dozvieme v novinách o dvanástej.

cerstvamamina
13. nov 2012

ale isto ho bude mať dárius haraksin na svojom fb skôr...

sirinka
13. nov 2012

ambasada ma status... vyzera to na predlzovanie az na piatok

emajbova
13. nov 2012

@sirinka aky status, co to znamena?