Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
podla mna to znamena, ze SS sa brani adaptacnemu procesu na SK, ale ze zase sudca tiez nie je jednoznacne rozhodnuty pre adaptacny proces v UK.... kto z koho....
boze to nemyslia vázne...a ze im ide o dobro deti...:( je mi do plaču..
Začula som v správach, že žena, ktorá sa teraz o chlapcov stará, bojuje o to, aby ich mohla adoptovať, tak to už čo je!!, keď celý čas vie, ako o nich Ivana bojuje.. no na druhej strane, ktovie, aké má ona info, určo jej prirástli k srdcu, sú u nej pekne dlho..no nech to už nenaťahujú...SS sa boja, že to bude precedens a prídu aj o ďalšie deti
@sirinka 😠 😠 😠 ☹ ☹
ahojte normálne mám strach a taký čudesný pocit pri srdci ☹ 😕
Je toto normalne?! Zas to odrocili!! Ja by som len chcela pocut tie uzasne dovody!!
@eaka ale ved bolo povedane, ze akonahle sa deti naviazu na pestunov, premiestnia ich do novej rodiny. Naviazanie sa je v takychto pripadoch nepripustne! tak to proste funguje.... Pestun je len pestun, nahradza rodinu v case nudze a ma za to zaplatene, to nie je rodic! pestuni si deti neadoptuju! kedy doslo k tomuto zvratu? kedy sa babenka rozhodla pre adopciu? nie je to divne? odrazu tie deti chce? ved to je proti praxi celeho systemu. Mne to pripada, akokeby babka spolupracovala s ss a pre adopciu sa rozhodla az na zaklade tlakov z ss lebo inak nechapem, preco chce odrazu adoptovat. Zrejme jej slubili daku mastnu odmenu 😠. Sama ma 2 dospelych synov, cize nepatri do kategorie matiek, ktore nemozu mat deti a ak chce adoptovat len pre pomoc detom, tak si moze vybrat ine deti, su ich tisice, co naozaj potrebuju rodinu!!! toto je cele velmi velmi divne...
stale verim, ze to, odrocenie si niekto vymyslel, ze sa to dnes konecne pre ich rodinu uspesne skonci, zasluzia si to!!!! Nech im uz daju pokoj!!!! Tiez neviem na nic ine mysliet, len na nich...Drzim palce!!!!!!!!!!
logiku by dalo odrocit sud aby rozhodnutie padlo minimalne po 19, teda po datume zakazu zverejnovat info v UK ..ci saa mylim_? ☹
je to odrocene na piatok a ta stara fuchtla ich vraj chce adoptovat
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ODROČENE NA PIATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
otrasnééééééééééé
no coment... 😖
no kurnik..nemám slov 🙄 🙄 ☹
Samuel Migaľ TV JOJ
Zisťujem ďalšie podrobnosti, v Británii je zdá sa poriadny chaos!Snažím sa spojiť s kolegom Darom
Toto je boj s veternymi mlynmi... Cuduje sa tu este niekto, ze pani ivana a ani jej matka za dva roky nic nevybojovali??? Ja sa uz necudujem... Vrrr
to sa dalo čakať 🙄 🙄 🙄
.
mne tu už nenapadá paralela s fašizmom (ss), ale s r 48 a 50- tymi rokmi na našom uzemí a s politickymi vykonštruovanymi procesmi ... ak ste čítali skvelú knihu Zo Langerovej : "Vtedy v Bratislave" tak presne viete o čom je reč... ona tiež verila, že kedze sú nevinní, tak sa im nič nestane ... figu borovú, režim práve potreboval aby si ludia neboli ničím istí, aby ludia žili v obavách a aby oni zničiť mohli kohokolvek aj bez príčiny ... a pripadá mi to že presne to isté je tu aj teraz...
.
často ludia ktorí prípad nesledujú hovoria, že ved niečo tam muselo byť, inak by jej tie deti nevzali ... ale pytam sa prečo by tam niečo muselo byť? ked sa to už tisickrat v dejinach opakovalo že súdy súdili a odsúdili nevinnych, prečo by zrazu akoby zazrakom konali iba čestne a spravodlivo? 😖
.
každopadne som si istá, že pravda zvíťazí ....Pravda totiž už zvíťazila a to bolo konečné vítazstvo... otázne je, že ako dlho na to bude treba v tomto pripade čakať 😖 😖 😖 modlím sa nech je to čo najskor
boze, toto je ake svinstvo? je mi z toho uplne zle, chyta ma hroza. nechcem si to ani predstavovat. ved totalne znicili jednu rodinu. uz keby jej tie deti vratili rovno aj dnes, im nikto tie dva roky nevrati. ved ona DVA ROKY NEVIDELA SVOJE DETI!!!!!! a este k tomu, ked boli malicke, ved z toho musi plakat aj ten, co ma srdce z kamena. :(
Fuj, Orwell sa musí sa v hrobe obracať
@ewellina britský spisovateľ ... v roku 1948 napísal knihu s názvom "1984" ktorá bola myslená ako varovanie pred komunizmom a opisovala fiktívny autorom vymyslený svet ktorý by mohol nastať v roku 1984 ... čitala som ju myslím v 1988 alebo 9 a bolo velmi prekvapujuce ako sa mnohých vecí trafil... je jednoducho o tom, ako to vyzerá, ak "štát" preberie nad občanmi neobmedzenú moc (čo sa viacmenej deje aj v tomto prípade)... podla mna jedna z najlepších kníh na svete...
skoro mi mobil vypadol z ruky, ked som čítala - za 33 minút ODROčENé na piatok!!! už som pri PC,tak píšem.
Ja nemám z toho dobrý pocit ,ale stále chcem veriť, že rozhodnutie v piatok bude prospech oboch chlapcov...
V prípade čonkových to bolo zrejme aj o tom, že ich deti sa v UK nenarodili, rodičia tam s nimi pricestovali - možno preto to bolo jednoduchšie, neviem, ten prípad som až tak dôsledne nesledovala.
Ale v tomto príde - obe deti sa narodili v UK... možno v tom je háčik, neviem, je to len môj osobný názor a skôr vnútorný pocit... a celý ten prípad od začiatku - je mi ich hrozne ľúto, už mi mozog nestíha spracovávať tieto informácie a čudesné rozhodnutia 😠 🤐 😝

@emajbova https://www.facebook.com/pages/Zmenme-Ambasadu/...