Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@jenny2009 ja sa tiez nechcem hadat, len ty si na zaklade mojeho komentara prekrutila a skonstatovala ze ja tomu zacnem verit az ked to bude na bbc...Pritom ja som nikdy nepovedala ze neverim ze sa to stalo....Jedine co som povedala vcera na inom fore bolo re. kauza gogolova ci ako sa vola ta ciganka - tomu neverim ze bolo az tak nevinne a to nafukla jojka... takze klud ... Ja neobhajujem anglicky system - ale neverim ze slovensky je lepsi a neomylny tak asi tolko...end of debate nikam to nevedie
@alice107
Hadzes tu terminmi, definiciami, paragrafmi... A teda isto vies, ze v pravnickej teorii a sudnej praxi existuje aj termin justicny omyl... A toho sa moze dopustit aj anglicky sud, ci nie? Co ak prave anglicky sud pristupuje k setreniu celej veci laxne? Co ak sa uspokoji len s dokazmi, ktore mu predlozi ´social servis ´, lebo blizsia kosela ako kabat? Preco by mal verit dvom cudzincom a nie statom zriadenej institucii? Myslis si, ze sudcovi zalezi na osude akychsi deti (prenho akychsi) viac ako ich matke? Nezda sa Ti pritiahnute za vlasy, aby odobrali dieta matke, ktoru certifikovali v starostlivosti o deti a seniorov? Myslis, ze je velka pravdepodobnost´, aby bola zo zeny, ktora robila reholnu sestru, tak nedbanliva matka, aby jej museli zobrat deti? Si si ista, ze prostredie, do ktoreho su uz 22 mesiacov uvrhnute tieto deticky, je pre ne to prave orechove? Zachytila si v tom dokumente, ako priviezli autom deti na stretnutie s matkou a ako to cele ti zo socialky odsabotovali? Zda sa ti take pocinanie statom zriadenej organizacie transparentne a ferove? Nielen voci matke, ale najma
voci detom? nie je to kruta hra s ich emociami? Tu nejde o paragrafy a o mastenie si vlastneho ega v style - ja poznam anglicke paragrafy, ja som king... Tu v podstate nejde ani o matku... Ide tu najma o dve bezbranne deticky, ktore trpia...
@zeleny_cajik Schazi a Ty si neni nejaká náročná? Že hádať sa môžeme potom...Ty zabúdaš, kde sa nachádzaš? 😀 Prečo by sa mali pohádať neskôr, keď sa môžu hneď 😉 😀 😝
@bybi ja sa stebou nehadam, len som vcera pozrela ten dokument a ked ta tvoja kamoska pisala do jojky tak preco to nikde neni na jojke pisane vies... no mne jedno... ale i tak konaly nespravne,,, ak matka tyra tak je tam babka, a ina rodina, preco hned zobrat a dat na adoptaciu....akoze no neviem...... urcite nieco za tym je.
@svetllana vidis a to si si vcera myslela, ze je tu konecne jedna tema, kde sa vsetci zhodneme...ale hold, niekddy ego nepusti a tak tu citame dusevne vylevy, ktore skutocne obohacuju tento svet...
@csikike vies ako to je, ked niekde pracujes tak tiez veris kolegom ktorí si to mohli tiez vymsliet ako ostatne veci ktore si ten SS vymyslal...
ak by to bola pravda tak neverim ze by ta matka vystupila takto na verejnost a myslim, ze aj jej muz by k tomu nieco povedal kedze ONA od neho odisla a vlastne celu "vinu" nesie on.....proste nejde mi to dokopy....
@alice107 - deti museli byvat mesiac u patora preto, lebo SS dal rodine "skvelu moznost" vybrat si vhodnu osobu, ktora sa bude o deti starat, kym sa cela vec (podozrenie na tyranie) nevyjasni. Rodina si zvolila pastora, ktoremu doverovala, pretoze mala tiez moznost travit s detmi kazdy den v tejto rodine pastora. Stacilo si naozaj pozriet dokument, bolo to hned na zaciatku 😉 Mimochodom, nakoniec urady sami stiahli to obvinenie z tyrania a celu vec dalej nerozoberali ani neriesili. Dokonca ich ani nezaujimalo, ci sa dietatko vyliecilo (rodina pastora pomohla rodicom najst lekara, ktory chlapcekovi pomohol a ten potvrdil, ze ide o bezny zapal- ziadne znamky tyrania) Neskor bolo napisanych niekolko (myslim, ze hovorili 9) dalsich posudkov, ktore tyranie vylucili. Nikdy nebolo zacate trestne stihanie na rodicov z dovodu zanedbavania. Ziaden psycholog ani psychiater nevysetril deti, ci boli tyrane. Pani, ktora bola v diskusii, myslim pracujuca pri Europskom sudnom dvore - SK pravnicka (dufam, ze ona by ako osoba zastupuja odbornikov mohla byt dostacujucim argumentom za to, ze pripad nie je v sulade "s kostolnym poriadkom") - potvrdila, ze v tomto pripade boli porusene viacere medzinarodne dohody a konvencie tykajuce sa nielen prav deti ... Dokonca tej mamicke boli v priebehu tych 2 rokov vydane tym istym uradom, ktory im deti odobral, niekolko certifikatov, ktore jej davaju povolenie otvorit si skolku, pracovat s mentalne postihnutymi detmi a pod. Osobne nerozumiem, preco by urad, ktory osobu povazuje za neschopnu vychovavat vlastne deti z dovodu ich tyrania, vydaval povolenie na starostlivost o deti cudzie...
Mozno som niektore odborne pomenovania napisala nespravne, nie som pravnik, tak sa vopred ospravedlnujem, ale myslim, ze kazdy, kto to pochopit chce, to pochopi. A tiez to, ze naozaj vela odpovedi na Tvoje otazky boli v dokumente zodpovedane 😉
@katie555 - pripad naozaj nie je vynimocny, ich anglicky pravnik zijuci v Monacu venujuci sa niekolko rokov problematike "forced adoption", pomaha takto postihnutym rodicom a detom, priznava niekolko stoviek ba az tisicok takychto pripadov - nielen cudzincov, ale aj samotnych Anglicanov... ☹
@csikike
@bybi čo sú toto za výmysli? Ak sa dieťa niekoho bojí, tak sa k nemu nespráva tak, ako tie deti v dokumente k svojej mame.. Ak máte vy, alebo niekto iný takéto vážne dôkazy, tak prečo nejdete do joj, alebo ešte lepšie do inej televízie, nevyvrátite ich reportáž a v konečnom dôsledku, prečo nesvedčíte v prospech tých detí v uk?? Prečo nie je matka za mrežami za týranie detí? Prečo sa nikde nespomína operácia a zápaly ucha, ale len zápal pipíka? ....
Je mi zle z týchto vymyslených báchoriek.. Nechápem, ako sa môže niekto takto ukájať nad cudzím nešťastím.. Ak by ste pozerali včerajšiu diskusiu, tak by ste vedeli, aspom ako tak, čo je vo veci.. tí ludia, boli na súde, počuli čo sa deje. Toto nie je vymyslené, tak už prestaňte s tými rozprávkami..
Túto tému som založila na to, aby sme podporili rodinu Ivany Boorovej, posielali jej a hlavne jej deťom pozitívnu energiu a aby sme spoločne možno niečo zmenili.. Nie aby sme sa tu dohadovali a hádali a osočovali ženu, ktorá trpí..

@bybi
@csikike a vy mate spolocnych znamych ano? a čonkovcom preco zobrali deti, lebo si poziadali o soc. davky? preco ich nevyhostili ale hned zobrali deti? je lepsie odobrat 3 tyzdnove dieta matke ktore dojci a dat ju do soc. ustavu ci co to je?