Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@aliza Ale na tej peticnej stranke nieje ziadny konkretny list, ako doporovodny, ktory by siel v takom zneni do parlamentu, Ide tam o zbieranie podpisov. Ked sa peticia uzavrie, urobi sa automaticky sucet a vytlaci sa ,pripadne skopiruje a posle s oficialnym sprievodnym listom. Dolezite je aby sa tam ludia podpisali, ved to je uplne najmenej, co moze kazdy urobit.
SPOLOČNÁ MODLITBA ZA IVANKU BOÓROVÚ A JEJ RODINU
Verejná udalosť · Od: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť
štvrtok. 18:00.
Slovenská republika, kdekoľvek
Pozvánka pre tých, ktorí veria v silu modlitby a chcú sa pripojiť k spoločnej modlitbe: Zajtra, teda vo štvrtok, o 18. hodine sa spojíme v modlitbách tam, kde práve budeme, na spoločný úmysel - za rozhodnutie súdu v prospech babky a šťastný návrat celej Ivankinej rodiny na Slovensko. Nezáleží na tom, pre akú modlitbu sa rozhodneme, dôležité je, aby sme sa modlili v rovnakom čase za rovnaký úmysel.
Prosím, neosočujte túto snahu... Padol taký návrh a nakoľko je Ivana veriaca, jej silná viera z nej priam vyžaruje, pomohla jej prekonať najhoršie životné situácie a vydržať to všetko až doteraz, rozhodli sme sa aj my, ktorí veríme, pomôcť jej v modlitbách.
http://www.facebook.com/events/376503939102577/...
KOPIRUJEM
Martin Krpač
Dobrý večer. Nebojte se, nepolevili jsme v nasazení!! Britská vláda vydala zákaz medializace našeho příběhu. Hlavně proto, abychom nezkomplikovali situaci Boorovým jsme se ho rozhodli respektovat. Zůstáváme ale tady, makáme dál a brzy se ozveme!! Díky za skvělou podporu....
— s: Dárius Haraksin.
Dárius Haraksin TV JOJ
Napriek okolnostiam, v Londýne neustále pracujeme. Ak to bude možné, TV JOJ reportáže odvysiela. Ďakujeme za podporu, makáme ďalej. (pospíme si na dôchodku, nie? 🙂)
Martin Krpač a Dárius Haraksin, TV JOJ
😒 😒 😒 😒 😒
http://www.thedaily.sk/uk-issues-reporting-rest... v komentoch píše aj Ian Joseph
♥♥♥♥♥♥ Poprosím aspom skrátený preklad 🙂 ♥♥♥♥♥♥
Posiela sa oficialny list královnej 😕
http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDe...
KOPIRUJEM
http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDe...
Alpine Prime
Ivana Boorova chodila do dubravskeho spolocenstva v BA, je ozaj veriaca a je to skvely clovek. Toto je ovela lepsi sposob, ako ju vo stvrtok podporit. urcite lepsi nez ten falosny a nakoniec zruseny pochod
Páči sa mi to · · Sledovať príspevok · Pred 11 hodinami (Bratislava)
20 ľuďom sa to páči..
Zlatka Vyhlídalová Mandáková ved to,, nikto nebude mať vyhovorku že sa nevie dostaviť do ba ,, kto chce podporí dúfam úprimne a nelajkne len preto že sa mu niečo pošle ,,
Pred 11 hodinami · Páči sa mi to · 3..
Elena Gregg falosny? uslo mi nieco? a aj mne sa tento napad moc paci!
Pred 11 hodinami cez mobil · Páči sa mi to · 1..
Alpine Prime organizatori tu vtedy nie su, protest nemali preto v plane. No jeden mlady zapalenec sa angazoval a zalozil udalost, no nechcel a nevedel ju dalej ohlasit na urade v starom meste ani inka organizacne zastresit. niektori sme chceli udalost prebrat, velmi. ale nakoniec sme si povedali, nie. pretoze ludia zacali stracat doveru, kedze to neorganizovala Veronika a ja s tym suhlasim. Do kazdeho protestu, pochodu na podporu len s nou. je dusou celej tejto iniciativy. iste to bola skvela myslienka, no nechame si to teda na dalsi tyzden, ak sa piatkove pojednavanie opat odroci
Pred 7 hodinami · Páči sa mi to..
Elena Gregg dakujem za vysvetlenie. a piatkove pojednavanie sa NEODROCI! Ivanka a jej mama a hlavne MARTINKO SO SAMUELOM konecne vyhraju boj a chlapci dostaju vytuzenu "vyhru"! treba verit!
Pred 2 hodinami cez mobil · Páči sa mi to · 2..
Anna Ivanecká verim v jednotnu silu v modlitbe. Zažila som to už. Tak každy ao vie. nemusi ako tu niekto pisal formulky citovat, ale svojim upimnym srcom. To sa viac ceni. Verom v modlitbu. Držim palce Ivanke, ved ja ani spavat nemožem a stale na nu myslim.
Pred 42 minútami · Páči sa mi to..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Prosím ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Ak ste veriaci, skúste sa prosím aspom pomodliť DNES večer o 18:00 za šťastný koniec prípadu Ivany Boorovej.. Zajtra sa koná súd a ak sa znovu neodročí, tak už padne definitívne rozhodnutie.. ♥
A tí, čo nie ste veriaci, tak pošlite myslou pozitívnu myšlienku smerom k Ivaninej rodine.. 🙂
*****************************************************************************************************************************************
je dnes prostest pred ambasádou v BA? ak áno o koľkej, nemám čas čístať všetko spätne, tak snáď sa nájde dobrá duša, ktorá mi napíše, rada by som išla,
KOPIRUJEM
List ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslavovi Lajčákovi..
autor: Zmenme Ambasadu ( http://www.facebook.com/#!/pages/Zmenme-Ambasad... ) ,
15.novembra 2012 o 11:54 ·
Vážený pán minister Lajčák,
dňa 12.11.2012 sme obdržali odpoveď na naše požiadavky, ktoré prevzal a dňa 24.09.2012 následne odoslal veľvyslanec vo Veľkej Británii, pán Miroslav Wlachovský na MZV a EZ SR. Po zhliadnutí tejto odpovede sme sa rozhodli, že budeme žiadať o vyjadrenie a riešenie problémov Vás osobne.
Na úvod, pán minister Lajčák, sa určite zhodneme v tom, že oficiálna odpoveď z MZV a EZ SR bola napísaná štylisticky bezchybne. Nemáme žiadne pochybnosti, že si s tým zamestnanci MZV a EZ SR dali veľa námahy a takto zmysluplne využili svoju pracovnú dobu a zároveň si vycibrili svoju schopnosť vyjadrovať sa. Rád by som Vás však upozornil na to, že v tom zápale a boji so štylistikou Vaši zamestnanci pozabudli na dosť dôležitý detail, a to vyjadriť sa k podstate, ktorou sú body našej žiadosti.
V prvom rade body 2, 3, 7 a 8 neboli zodpovedané vôbec:
2) Okamžité preverenie, na základe čoho boli zamestnanci Slovenskej Ambasády prijatí do pracovného pomeru a zverejnenia výsledkov na web stránke Slovenskej Ambasády.
3) Preveriť správanie p. konzulky Chudej a ostatných pracovníkov ambasády voči občanom Slovenskej republiky (nie len čo sa týka pani Boórovej a tohto prípadu) a okamžité vyvodenie dôsledkov voči všetkým.
7) Zverejniť na web stránke Slovenskej Ambasády informácie kde a ako sa hospodárilo v posledných rokoch s financiami, keďže dochádzalo k prípadom, že ľuďom nebola poskytnutá možnosť ani takej maličkosti ako je vyhotovenie fotokópie dokumentov.
8) Žiadame o vytvorenie komisie skladajúcej sa z 3 až 5 členov, občanov Slovenskej republiky dlhodobo žijúcich v UK. Táto komisia bude sledovať kroky budúcich zamestnancov ambasády a upozorňovať na prípadné komunikačné nedostatky medzi zamestnancami a občanmi Slovenskej republiky žijúcich v UK. Komisia bude vytvorená na dobu neurčitú, pokiaľ súčasné problémy nebudú z väčšej časti odstránené.
Tak isto k bodom 1, 4, 5 a 6 sme dostali odpoveď buď čiastočnú, alebo poskladanú z vyjadrení v denníkoch, poprípade z youtube.
1) Okamžité vyvodenie dôsledkov za nedostatky na Slovenskej Ambasáde spôsobené dlhoročným ničnerobením a neriešením problémov obyčajného človeka žijúceho a pracujúceho v UK.
4) Zmeniť pracovné hodiny na Slovenskej Ambasáde. Pri počte približne 50 000 Slovákov žijúcich a pracujúcich v UK je pracovná doba od 9.00 - 11.00 a 13.00 – 15.30 a v piatok iba od 9 - 11 výsmechom. Niektorí ľudia musia cestovať niekedy aj niekoľko stoviek kilometrov.
5) Okamžité vyriešenie problémov s toaletami na ambasáde pre návštevy. Je nemysliteľné, aby sme v budúcnosti navštevovali toalety súkromných zariadení v okolí a ani aby naše priateľky, manželky prebaľovali a dojčili naše deti pred ambasádou.
6) Okamžité prijatie do pracovných pozícií vzdelaných ľudí, ktorí spĺňajú predpoklady na prácu s ľudmi a dokážu riešiť problémy efektívnejšie ako tomu bolo doteraz. Toto si vyžaduje znalosť pomerov v UK, čiže človek dosadený zo Slovenska to byť nemôže.
Zároveň, keďže súčasní zamestnanci ambasády evidentne nestíhajú, zváženie využitia slovenských študentov na britských univerzitách na polovičný úväzok. Je tu dostatočné množstvo študentov, pre ktorých pracovať na ambasáde by bola česť. Alebo sú britské univerzity menej kvalitné ako slovenské?
Zároveň pravidelné a transparentné ohlasovanie pracovných pozícií na webovej stránke Slovenskej Ambasády, nie ako tomu bolo doteraz.
Vážený pán minister Lajčák, veríme tomu, že ako občania Slovenskej republiky máme právo, a hlavne po všetkom, čo sa na našom zastupiteľstve vo Veľkej Británii stalo, nárok na to, aby všetky naše body boli do bodky splnené a výsledky zverejnené, keďže sa jedná o štátnu inštitúciu, štátnych zamestnancov a peniaze občanov Slovenskej republiky, ktorí riadne platia svoje dane a nie o súkromné peniaze zamestnancov Vášho ministerstva. Čo viac, pre dobro nás všetkých sa domnievame, že bod 8, teda vytvorenie kontrolnej sekcie je ešte dôležitejšie, ako sme sa spočiatku domnievali, keďže stále väčšie množstvo občanov má z dôvodu neschopnosti Vašich súčasných zamestnancov obavu o to čo bude, keď sa dostanú do problémov. Ľudia majú oprávnený strach nie len kvôli prípadu Ivany Boórovej a iných mediálne známych prípadov, ale aj vďaka svojim osobným skúsenostiam so zamestnancami tejto inštitucie.
Pán minister, ak Vám skutočne ide o skvalitnenie Vášho ministerstva, začnite konať a nie len donekonečna rozprávať! Začnite sa už konečne starať o slušných občanov Slovenskej republiky!
Keďže sa v oficiálnej odpovedi na našu ziadosť vyjadruje MZV a EZ SR o krajanských združeniach a spolkoch, zaujímalo by nás, aký mala inšpekcia súvis s týmito organizáciami. Pokiaľ je nám známe, ani jedna z týchto dlhodobo vami podporovaných inštitúcií sa nepostavila za občanov Slovenskej republiky do takej miery, ako sme to urobili my. Alebo nás považujete za úplných hlupákov a veríte, že nám zatvoríte ústa listom v ktorom sa dozvieme, že považujete za dôležitú spoluprácu medzi krajanskými združeniami a spolkami o ktorých veľké množstvo z nás ani nemá predstavu, ktoré to sú a čo vlastne robia? Máte skutočne pocit, že organizácie, ktoré podporujete finančne a s ktorými máte priateľské vzťahy pôjdu proti Vám, čím by vlastne šli sami proti sebe?
Sme presvedčení, že špeciálne po tom všetkom, čo sa tu, ako máte možnosť vidieť, respektíve počuť, za posledné roky udialo a deje, je zriadenie takejto sekcie na ambasáde Slovenskej republiky viac než nevyhnutné. Nie len na ambasáde v Londýne ale aj na MZV a EZ SR. A áno, máme záujem o to, aby sme sa mohli aj my stať spoluzodpovední za túto sekciu. Nemienime sa iba nečinne prizerať tomu, čo spôsobuje ľahostajný prístup, neschopnosť a neochota zamestnancov Vášho ministerstva. Je medzi nami dostatočné množstvo inteligentných a vzdelaných ľudí a nemáme pocit, že iba tí Vaši by mali byť tí najschopnejší. Alebo sa obávate, že na pracovisku, kde podľa vyjadrení vašich zamestnancov, nikto do súčasnej doby nepochybil, by sa odrazu zistilo, že chybujú všetci? Ak je naša ambasáda spolu s jej zamestnancami taká bezchybná, nevidíme žiadny problém v tom, aby takáto sekcia bola zriadená aj keď len na dobu 12 mesiacov a potom by sa rozhodlo ci má toto oddelenie význam alebo nie.
Zároveň sa Vás pýtame, ako ďaleko môže zájsť človek, diplomat, o ktorom ľudia z Vášho ministerstva si dovolia tvrdiť, že je jedným z najlepších diplomatov Slovenskej republiky. Mimochodom sú to ľudia, ktorí sa už niekoľko rokov medzi sebou poznajú z diplomatických misií.
Pán minister Lajčák, dňa 13.10.2012 sa členovia našej iniciatívy stretli s pánom veľvyslancom Wlachovským a niektorymi zamestnancami za účelom diskusie o skvalitnení fungovania našej ambasády. Každý jeden z nás, ktorí sme prišli, poskytol svoje údaje ako meno a takisto aj svoj dátum narodenia, čím sme dokázali, že nie sme iba ľudia čo vykrikujú, ale majú skutočný záujem veci riešiť.
Aj počas tohto stretnutia sa preukázalo to, aké praktiky na našej ambasáde vládnu. Pani konzulka Zuzana Chudá sa v tento deň, sobotu, nachádzala v budove ambasády a bez toho, aby sme o tom my, členovia iniciatívy, boli informovaní, celú našu diskusiu bez hanby sledovala. Aj my máme svoje informácie, pán Lajčák!
Domnievame sa, že toto si členovia našej iniciatívy nezaslúžili a niektorí z nás majú dôvodné obavy o to, že ich mená budú nejakým spôsobom zneužité, keďže už skutočne nevieme, čo od pracovníkov Vášho ministerstva, za ktorých ste zodpovední, môžeme očakávať. Ani sa len nesnažte ospravedlniť konanie diplomatky Chudej, keďže vieme presne, kde sa pani konzulka nachádzala a čo robila. Je len smutnou realitou, že žena, ktorú si tak vehementne Vaši diplomati, kto vie prečo, zastávajú a podľa ktorých nepochybila, aj keď sa táto kontrola týkala „len“ prípadu Boórová, zotrváva aj naďalej vo svojej funkcii a jediným rozhodnutím Vášho ministerstva bolo, že jej od budúceho roka pridelíte ďalšie teplé miestečko.
Ak praktiky, ktoré sú známe z obdobia spred roku 1989 sú podľa Vás hodné jedného z najlepších slovenských diplomatov, tak sa natíska otázka ako sa správajú diplomati, ktorým sa tento prívlastok nekladie. Máme za to, že ak by mala pani Zuzana Chudá iba trošku charakteru, nemala by najmenší problém sa ukázať a predstaviť členom našej iniciatívy, keďže sa považujeme za slušných občanov, prípadne by sa vôbec nenachádzala v priestoroch slovenskej ambasády. Podotýkame, bola sobota 14:00 a nebol žiadny dôvod, aby sa v budove nachádzala a už vôbec nie, aby bola jej prítomnosť zatajená.
Keďže sme mali túto informáciu takmer okamžite, dňa 15.10.2012 sme jej odoslali žiadosť o odsúpenie a dali jej týmto čas na to, aby odstúpila dobrovoľne. Avšak ako sme mali možnosť vidieť, pani Chudej slovo sebareflexia evidentne nehovorí absolútne nič a tak sme sa rozhodli, že nebudeme naďalej podporovať praktiky hodné komunistického režimu, respektíve jeho útvaru ŠTB.
Táto žena nemá nejmenšie morálne právo, aby aj naďalej zastávala diplomatické posty v mene Slovenskej republiky. Pri osobnom stretnutí, ak bude záujem z Vašej strany, by sme Vám radi ukázali zopár príbehov, ako sa správala diplomatka Zuzana Chudá k občanom Slovenskej republiky, ktorí sa snažili využiť služby našej ambasády v Londýne, keďže chceme veriť, že nereagujete len z dôvodu, že žiadny z týchto príbehov sa k Vám nedostal.
Prípad detí Ivany Boórovej sme nikdy nevyťahovali ako hlavnú zbraň našej argumentácie voči praktikám, ktoré vládnu na našej ambasáde aj napriek tomu, že mnohí z nás jej fandia a veríme, že tieto deti, taktiež občania SR, sa dostanú domov v čo najkratšom čase. Avšak aj tu sme presvedčení, že nie Veľká Británia, ale neochota niektorých našich diplomatov spoločne so zbytočnými úradníkmi, ktorí poberajú nemalé platy za sedenie na zadkoch a popíjanie kávičiek, v začiatkoch tohto, ale aj v mnohých iných prípadoch spôsobila to, čo sa deje v súčasnosti.
Týmto chceme poukázať na to, že ak niekto pracuje na nejakom poste niekoľko desaťročí, automaticky to neznamená, že je dobrý a už vôbec nie to, že je aj schopný, poprípade nenahraditeľný, kedže veľmi dobre vieme, ako ľahko je, v našej malej krajine, možné dostať zaujímavú pozíciu v štátnych inštitúciach. Samozrejme len pre tých, ktorí sa narodili správne.
Vážený pán minister, dôvera je základným princípom demokracie. My sme našu dôveru voči mnohým zamestnancom Slovenskej ambasády stratili už dávno a to len vďaka ich správaniu sa k nám. Ak ste skutočne človekom, ktorý si ctí a váži pojem demokracia, vyzývame Vás, postavte sa voči praktikám, ktoré na tejto ambasáde dlhodobo pretrvávajú. Nezamestnávajte aj naďalej ľudí iba kvôli tomu, ze to robia niekoľko desaťročí, či sú kamarátmi kamarátov a to nie len v Londýne, ale na žiadnej ambasáde, kedže sa nám už ozývajú aj ľudia z iných krajín.
Postavte sa voči tejto falošnej spolupatričnosti a dokážte nám, že vaše reči o skvalitnení ministerstva sú úprimné. Žijeme v roku 2012 a praktiky spred vyše dvadsiatich rokov nemajú čo v dnešnej dobe hľadať v žiadnej demokratickej spoločnosti! Aj voči týmto praktikám sa, práve v tomto období, pred 23 rokmi postavili občania vtedajšej spoločnej republiky, tak nás nechcite presvedčiť, že vyvodenie personálnych dôsledkov nie je na mieste.
Vážený pán minister Lajčák, žiadame Vás o konkrétne odpovede na naše požiadavky a riadnu kontrolu na tomto úrade. Skutočne si myslíte, že kontrola prostredníctvom ľudí, ktorí sa poznajú desiatky rokov a majú viac či menej priateľské vzťahy je zodpovedajúca tomu, čo sa tu v Londýne deje?
Nemyslíme si, že naše požiadavky sú nezrozumiteľné a už vôbec nie to, že by mali byť nerealizovateľné, alebo finančne náročné len pri troške chcenia zo strany ministerstva. Treba si odoprieť niekoľko večierkov a peniaze sa určite nájdu. Nehrajme sa na to, že sme najdôležitejšou krajinou na svete, nezachraňujmne svet, keď si nevieme vyriešiť ani vlastné problémy. Sme malá krajina a bordel spôsobený všetkými doterajšími vládami je skutočne načase začať riešiť ak nechcete, aby ľudia, tak ako aj v inýh krajinách Európskej Únie začali vychádzať do ulíc.
V opačnom prípade, aj napriek tomu, že si Vás ešte stále niektorí z nás vážia vďaka Vašej doterajšej práci diplomata, stratíte dôveru aj týchto ľudí. Pamätajte si, možno práve tú niekedy v budúcnosti potrebovať budete, keďže je len otázkou času, kedy sa títo dlhoroční diplomati, ktori su evidentne jedna ruka, postavia voči Vám. Ako minister MZV a EZ SR máte jedinečnú možnosť dokázať, že Vám skutočne ide o dobro občanov Slovenskej republiky a nie sme Vám ľahostajní, tak ju nepremárnite a konajte!
S pozdravom,
V mene iniciatívy Zmeňme ambasádu
Kopirujem
"Matkova Janka
Mam otazocku na Vas....co bude s Katkou Kosturovou....?????Veronika Ka Tebe som pisala ohladom Katky a odpoved som nedostala...kazdy den telefonujem s Katkou a zaujima ma co bude dalej????lekarska sprava uz prisla ohladom maleho Martinka...nemusi ist o podvyzivu ale o dedicnost po rodicoch....vcera mala Katka sud..davali jej otazky typu akou kulturou na sk vychovavaju slovaci deti...zaujima ma co bude dalej v jej pripade...nikto jej nepise ani nevola......sud je onedlho......"
Mariana Hanuštiakova:
Strasne je mi to luto... to iste urobili aj mne, ja tiez musim mlcat az do 28
VELA STASTIA ....
Je mi ľúto, ale britský kráľovský súd vydal nariadenie, ktoré nám neumožňuje plnohodnotne vykonávať svoju prácu. Preto vás teraz nemôžeme informovať. Aj keď by sme veľmi radi. Po dohode s nadriadenými, čo ďalej, vám dáme vedieť. Sledujte TV JOJ.
Oficiálne potvrdená info k súdu od p.Študencovej : "Zajtra o 10.00 je sud v 67 na 1. posch."
DRŽÍME VŠETCI SILNOOOOOOO PALCE!!!!!!
KOPIRUJEM
Elena Majernikova
PRECITAJTE SI VSETCI!!!!! Toto som prebrala z jednej ceskej stranky, kde tiez diskutuju o Ivanke Boorovej:
Ahoj holky, nedávno jsem se o této kauze dozvěděla a je mi do pláče! SS dělá chyby neustále. Moje sestra tlumočila jako náhradní tlumočník v tom posledním kontaktu babičky s dětmi. Volali ji v 5, ať na půl šesté přijde. Vůbec nevěděla o co se jedná, za půl hodiny by se tam nedostala ani za boha. Kontakt měl začít ve 4 a nakonec to proběhlo v půl sedmé s velmi unavenými dětmi. Sociální pracovníci jsou fakt zlí a vyhořelí lidi, jinak by nemohli dělat, co dělají.
Moje ségra vůbec nevěděla do čeho jde a i přesto po příjezdu s tlumočení plakala a to je na sociální případy v rámci tlumočení zvyklá. Navíc její dva synové se jmenují stejně Martin a Samuel.
Takže potvrzuju, že tato kauza je zinscenovaná krádež dětí a pokud se tady objevují příspěvky ve smyslu, že tomu dámy nevěří, tak je to jejich právo, ale bohužel asi žijou s hlavou v oblacích nebo se snaží si nepřipustit realitu, protože by se jim to mohlo v Anglii klidně také stát.
Držme jim pěsti v pátek! Věřím, že to zítra dobře dopadne a že tento případ prolomí v Anglii systém sociální ochrany dítěte!
Dárius Haraksin TV JOJ
Ďalší extrémny deň za nami. Ďalšie dôležité rozhovory - tentokrát na anglickom vidieku. To, čo sa podarilo vydrieť za dva dni, môže zmeniť FORCED ADOPTIONS! Máte sa na čo tešiť. Spracúvame.
Zajtra to bude napinavejsie nez MS v ladovom hokeji - to len na odlahcenie..
Dufam, ze zaspim a ze vsetko dopadne na 1 !!! Nech spravodlivost zvitazi !!! 🙂
@czechzuzanaba aj toto si videla?
Dárius Haraksin TV JOJ
Pred 42 minútami.
Na fotke Christopher Booker z The Telegraph, jeden z najuznávanejších novinárov, robí to 60 rokov, ale takéto krivdy ešte nezažil. A samozrejme, Martin Krpač, parťák z hotelovej izby 🙂 PS: Zajtra držte palce. Slovenskooooo

🙄 zvracat sa mi chce, v akej dobe to zijeme, to sme uz ako spolocnost tak klesli .... 😨