icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

svetllana
19. nov 2012

@natas4 Neviem, Franta 😀 😝 😎 😀

natas4
19. nov 2012

@svetllana 😀 😀 😀 😀

winipega
19. nov 2012

@zuzana581 to je super! (ten článok) 😉

monnaa
19. nov 2012

neviem ako vám, ale mne sa zdá to video optimistické, hlavne záver 🙂 ,

demelza
19. nov 2012

@zuzana581
takze dnes mala slovenska strana dorucit sudcovi dokumenty tykajuce sa informacii o skolke, lekaroch atd. kedze nie je sud, kedy sa tym bude zaoberat? a kedy bude zname definitivne (pravoplatne) rozhodnutie?

zuzana581
autor
19. nov 2012

@demelza tak to netuším kedy bude.. ale tam nebol daný limit, že musia doručiť tie dokumenty dnes.. majú ich doručiť čo najskôr..

demelza
19. nov 2012

@gabkostanka
no absurdistan. toto ma byt co: sudca posle svoje rozhodnutie mailom??? a ak maju byt deti do vianoc doma, tak preco sa o tom do maja nesmie hovorit?

zuzana581
autor
19. nov 2012

@gabkostanka ak je to pravda, tak je to super, a keď si zoberieme, že aj pluska patrí J&T tak ako aj jojka (alebo sa mýlim??), tak to beriem tak, že cez plusku dávajú vedieť čo a ako.. Nevidíte v tom nikto súvislosť?

demelza
19. nov 2012

@zuzana581
to je take... nijake. toto umele predlzovanie procesu nahrava iba ss.
zaujimalo by ma, preco deti este nie su s babkou - v anglicku. ak sudca rozhodol, ze deti patria babke a dohaduju sa uz len na podmienkach, za akych budu deti prepravene na slovensko. odnat deti vedeli v okamihu, preco ich nezveria tak rychlo aj do babkinej starostlivosti?

demelza
19. nov 2012

@zuzana581
@gabkostanka
uz neviem, comu verit. aj v tomto clanku sa pise, ze info o podmienkach, v ktorych budu deti vyrastat, budu sudcovi dorucene dnes. kedy sa tym vsak bude zaoberat, je otazne.

gabkostanka
19. nov 2012

@demelza ved prave to aj mna prekvapilo, ze preco do maja sa nesmie o tom hovorit, to je viac ako pol roka...mozno nejaky preklep...ale aspon nejake ofocialne info by sa malo podavat, takto nebudeme uz vediet o nicom...

s tym suhlasim, ze vziat vedia za okamih, ale vratenie im trva dost dlho a mozno, ze chlapci uz aj su s babkou...nemame ziadne informacie a tak skoro ani nebudeme mat

@zuzana581 no ktovie ako to je 😕

babajaga
19. nov 2012

Kopírujem komentár autora príspevku v diskusii sme pod týmto článkom, ide o rovnakého autora (priameho účastníka na súde), ktorého príspevok z diania v súdnej sieni tu koloval počas uplynulých dvoch dní: Centrum pre ochranu deti musi dnes do 24:00 londynskeho casu predlozit Kralovskemu najvyssiemu sudu zaruky Slovenskej republiky, ze o Martinka a Samka bude po ich prevoze na Slovensko dobre postarane a budu mat zabezpecenu aj dostatocnu starostlivot zo strany statu. O tom, ze sa o nich dobre starat bude ich babka Eleonora, nie je pochyb.
Vsetky tieto doklady mala so sebou na sude p. Eleonora, lenze sud ich pozadoval od zastupcu Slovenska - Centra pre ochranu... - a to cih ani v utorok, a ani v piatok sudu nepredlozilo a tak ma lehotu predlozit to dnes.
Ked sa tak nestane, tak sud moze zmenit svoj nazor, ze by mali byt deti zverene do opatery babky, lebo Slovenska republika nepredlozila zaruky, ktore sa zaviazala, ze predlozi sudu.
P. Cisarova - riaditelka Centra pre ochranu deti... spolu s Ministrami zahranicia, prace a socialnych veci mozu do medii rozpravat co chcu o tom, ako maximalne robia vsetko pre to, aby sa deti dostali spat na Slovensko, zatial ich kroky v tomto pripade hovoria presne o opaku - se ani jedno ministerstvo, ani Centrum pre ochranu... a ani jeden uradnik, ktory to mal na starosti nepohli prstom pre to, aby sa to podarilo dotiahnut do uspesneho konca.
Na kazdom procese, ktory bol na Krajskom najvyssom sude v Londyne, prave zastupca Slovenska bud nemal doklady so sebou, bud ich pre velke pracovne zatazenie ZABUDOL v hotelovej izbe, alebo ich sudu predkladal minimalne s 2-tyzdnovym oneskorenim. Uz 13.11. sud upozornil slovensku stranu - zastupovanu Centrom pre starostlivost, ze bude potrebovat na to, aby rozhodol v prospech chapcova babky, aby boli predlozene doklady o zarukach na pojednavanie , ktore sa konalo 16.11.. Ked sudcapoziadal p. Cisarovu o predlozenie dokumentov - ta sa ospravedlnila, ze ich nema, lebo ich ASI ZABUDLA v hotelovej izbe !
A takto bude slovenska strana zabudat dorucit doklady kazdy den, potial, pokial Kralovsky najvyssi sud nezmeni svoj nazor a nevynesie konecny verdikt :
,,Z dovodu, ze Slovenska republika nedokazala garantovat, ze navratom Martinka a Samka na Slovensko a zverenia do oparery ich starej mamy Eleonory bude zabezpecena ich starostlivost a ochrana aj zo strany Slovenskej republiky, deti sa z tohto dovodu NEVYDAJU starej mame Eleonore do patery ale ostanu na uzemi Velkej Britanie v opatera adoptivnych rodicov !''
Tohto dna, by som sa nerad dozil, lebo sudca Kralovskeho najvyssieho sudu dal Slovensku dostatcony cas, aby vsetky potrebne doklady a zaruky sudu predlozili.
Za to, ye tento stav je taky, aky je, su ale zodpovedni ludia, ktori maju konkretne mena :
Prezident Slovenskej republiky - Gasparovic (nekontaktoval a nerobil osobnu intervenciu u anglickej kralovnej Alzbety II. Ved Slovan v KHL je prednejsi)
Predseda vlady- Fico (nekontaktoval a nerobil osobnu intervenciu u anglickeho predsedu vlady Camerona. Mozno zhana dalsich sponzorov ...)
Minister zahranicia - Lajciak (detto)Stav aky je na velvyslanectve v Londyne schvaluje, a zena, ktora to 2 roky NERIESILA p.Chuda ma jeho 100 % podporu
Minisret prace a socialnych veci - Richter (detto)
Riaditelka Centra pre ochranu... p Cisarova ale aj predchadzajuca p. Matejova (nebudu predsa bojovat priti partnerskej strane v UK, ked za to dostali zaplatene)
Velvyslanec Slov. republiky v Londyne - p. Wlachovsky, ze nevyvodil okamzite personalne zmeny, ked sa zistilo, kto nesie priamu zodpovednost (p.Chuda)
Konzulka Velvyslanectva Slov.republiky v Anglicku - p Chuda, ktora sa viac ako 2 roky snazila pripad ,,ZAMIEST pod koberec''

Čítajte viac: http://www.sme.sk/user_profile.php?id_user=4581...

Približne pred hodinou · Páči sa

lea641981
19. nov 2012

@gabkostanka to ako do maja roku 2013 sa o tom nema hovorit?????to dobre citam ??alebo co si myslela??? 😲

lea641981
19. nov 2012

@demelza ved to to 😲 nechapem to cele 😲

lea641981
19. nov 2012

@babajaga to citajte viac nejde otvorit 😖

gabkostanka
19. nov 2012

@lea641981 anpo to som myslela, ze mi to pride cudne, ze az do maja sa o tom nesmie hovorit...potom uz sa moze...alebo je to len preklep 😕

zeleny_cajik
19. nov 2012

@gabkostanka tak to je sila, UK ozaj kladu otazky, akoby bolo Slovensko 100 rokov za opicami a nie clenom EU a Eurozony... Ze ci mame odborneho lekara, skolku... Nemaju google? A kde bol psycholog a asistent, ked deti zo dna na den vzali matke? Ked sa pyta priemerny clovek, co nevystrci nos z fish&chips ako je rok dlhy, to chapem, ale sudcovia Kralovskeho sudu by mohli mat nejaky prehlad... A ked uz im bude nasa strana posielat tie informacie, nech tam prilozia navod na zhotovenie zmiesavacej baterie 🙄

macajuli
19. nov 2012

ja to chapem o pol roka nebude taka napata situacia okolo tohto asi tak

gabkostanka
19. nov 2012

@zeleny_cajik tak ale v UK nemaju pediatra, co viem tak deti riesi klasicky obvodak 🙂 chcu to mat cierne na bielom, len nech ich uz nechaju odist domov

gabkostanka
19. nov 2012

@macajuli to som aj ja asi tak pochopila, len my sme chceli vediet co sa deje, tak aspon oficialne info by mali dat 🙂

zeleny_cajik
19. nov 2012

@gabkostanka chcela by som vidiet opacnu situaciu...britske deti pred nasim sudom a nas sudca si robi obavy o to, ci dostanu v UK dobru zdravotnu starostlivost... 😝

zuzana76
19. nov 2012

ja toto nechapem, raz asi pred rokom som pozerala jeden dokument o anglickej rodine a tom kucharovi Olivierovi, matka anglicanka v zivote detom nic nenavarila, deti jedli cely zivot len same fastfoody - roznu chinu, burgery a pod. On k tej rodine isiel a ucil tu matku varit, pod jeho vedenim aj nieco navarila a ked isli k nej tusim o polroka s kamerou,ze co ako sa im dari, tak deti zase len na fastfoodoch. Tie deti boli tlste, toto socialka neriesi? toto sa nevidi, ale nejake slovenske deti, ktorym tu na SK bude urcite lepsie s babkou a mamou , ako s cudzimi ludmi, tak to si este musime obhajovat.

lea641981
19. nov 2012

@zuzana76 😲 😲 😲 😲 😲

radsej riesia cudzincov

kadri
19. nov 2012

mate niekto kontakt na cloveka, ktory kontaktoval mc ohladom spoluprace? poslite mi prosim do ip, dik 🙂

babajaga
19. nov 2012

copy facebook......Martin Krpač sa vrátil do Británie, ja som momentálne na Slovensku. Sme naďalej v strehu. Tento príbeh budeme sledovať až do konca. Ubezpečujem vás, že ak to bude možné, o všetkom vás budeme informovať cez obrazovky TV JOJ. V záujme ochrany detí zatiaľ neinformujeme.

zuzana581
autor
19. nov 2012

Kopírujem status Martina Krpáča
*****************************************************************************************************************************************
Martin Krpač
‎Dárius Haraksin to jisti na Slovensku, ja v Londyne. Stale plati embargo na nas pripad! Snad se dockame
*****************************************************************************************************************************************

zuzana581
autor
19. nov 2012

@babajaga sme si to rozdelili 🙂 Ty Dariusa, ja Martina. Dávaj prosím takéto info, ktoré je v podstate dôležité do hviezdičiek.. Je to potom prehladnejšie.. 🙂

babajaga
19. nov 2012

@zuzana581 pozeram,ze ano....ok,budem.