Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
no nic, dufajme, ze zajtra sa to na dobre obrati a, ze sa vsetci kompetentní a zucastnení spamätaju
@katrinka8 to ano, to som pocula.. aale aj tak sa mi to nevidi, preboha ich splodil a len tak odidem?, si myslim, to je moj nazor, mali bojovat spolu, to nejde len tak, ze urady mi prikazali, ani babka ho myslím nejak nespomínala toho manžela /nevidela som tu diskusiu po tej relácii, tak neviem co hovorili po tom/... ako pise @monika15 za tým niekto je, niečím to smrdí.. to nie je vôbec čisté...
a ked je nahradna rodina taka super a neviem co vsetko ako tu vypisuje bybi, tak preco sa tych deti jednoducho nevzda?? ked su takí tolerantní a chcú deti učit slovenčinu.. aaach.. vrr...
nahradna rodina bude hajit svoje zaujmy...ja to vidim tak....a kto vie, co kto narozpraval nahradnej rodine.
Myslim, ze nikto z nas tu nema dost dokazov aby sa na 100% mohol priklonit iba na jednu stranu.
Ale v kazdom pripade by som bojovala za matku (ja sa priklanam k nej na 99%) a jej prava ... ak je pravda skutocne na opacnej strane tak sa to ukaze, ked sa do toho obuju jej zastancovia...ci?
Alebo je lepsie ju posudit, odsudit, pravnickymi pojmami obkolesit a nechat tak...lebo ona si urcite vymysla???
@zeleny_cajik Toš pjekne a ešte som Ti aj zle napísala oslovenie..chýba mi tam "T", do prkínka dubovýho 😅 😀 Inak vieš čo Ti ma napadlo? Ja som včera rozmýšlala nad tým, že ako zareaguje anglická strana, keď sa dozvie, že čo odvysielala Slovač..No a normálne som zosnovala konšpiračnú teóriu, že tuto tento jeden status údajnej učiteľky slovenčiny tých daných detí je ono 😀 Chápeš? Proste zaangažovali nejakú kočenu, aby rozšírila medzi Slovač pochybnosti..a to sa jej určite u veľa ľudí podarilo..no a vieš jak to je..koľkokrát treba pichnúť do balóna, aby praskol?...😉
@monika15 - ja som to pochopila tak, ze bolo vydane akesi rozhodnutie k adopcii, ale ze ta nasa organizacia, co tam bola v tej diskusii ta hnedovlasa (myslim, ze nieco s UNICEF to ma spolocne, neviem presne nazov) podala na sude v Anglicku ziadost vstupit do sporu ako tretia strana a bolo im vyhovene. Idu podat nejaku ziadost o znovuotvorenie pripadu a jeho objektivne presetrenie. Ci to som zle pochopila?
Mne sa nechce verit, ze by si vymyslala, ved tam ti redaktori stravili zevraj par tyznov a uz len z pohladu zivotaschopnosti televizie si myslim, ze keby nemali nico overene, tak by to az takto nerozmazavali. Mozno by to len capli do sprav ako aj tu romsku rodinu a tym by to zhaslo. Neviem si predstavit pri tom konkurencnom boji dvoch komercnych TV, ze ako by to vypalilo, keby na tom nie je ani stipka pravdy co hovorila pani Ivana. Urcite museli mat reporteri moznost nahliadnut do dokumentov...
A co sa tyka nahradnej rodiny, tak oni tusim s biologickou mamou nie su v kontakte, tak jedine info ktore o prupade maju su od Ss...
Tiez si myslim, ze by nedostali vsetkych tych ludi do diskusie, ak by to bolo matkou cele vymyslene...ti ludia mali co to o tej kauze nastudovane...ako inak by si tam isli sadnut...
@lenka3007 - shlasim. Osobne si tiez myslim, ze by sa neobtazovali kvoli tomu menit program, robit 3-hodinovu diskusiu a zvolavat splnomocnencov pre Europsky sudny dvor v Haagu, zastupcov MZV a pod. A tito by sem asi tiez nesli len tak. Taktiez by Ministerstvo spravodlivosti na svojej hlavnej stranke asi len tak nezverejnovalo "odkazy", ktore upozornuju na tieto praktiky obcanov...
@zuzana581 škoda že som nepozerala som od začiatku......neviem tie deti sú občanmi UK? alebo majú dvojaké občianstvo? bola s nimi niekedy na SK? neviem čo bolo spúšťačom takejto katastrofy..............vzdelaná nevyužívajúca sociálny systém a takto dopadnúť.......to sa tam ani na deti nesmie zdvihnúť hlas? ale teplý obed nepotrebujú namiesto toho sendvič. 😠 .....viď seriál mamička štrajkuje na spektre...........držím palce deti prechádzajú peklom.........úplne zdeptané-počúvajú na slovo cudzích ľudí to sa len tak nevidí
Pridavam odkaz, ktory tu uz dala @zuzana581 - http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadeta... Preto si myslim, ze toto cele nebude len taky vymysel....
@bybi
cudne je, ze ak naozaj robi tvoja kamoska v tej rodine - ze tu tvrdis, ze matke zobrali deti, lebo sa o nich nestarala, ze keby sa o nich nestarala, tak jej ich nezoberu...takze ziadne obvinenie zo sex obtazovania neexistuje? Islo len o nestaranie ????
Odkial su dokazy ze dieta zilo do 2 rokoch len v koji a pilo len mlieko? to kto tam bol 2 roky dennodenne pritomny co deti nejedli jedli a vie to dokazat? hlavne ta tvoja kamoska?
Aj keby sme uverili, ze JOJka to cele prekrutila cely dokument, tak nasledovna diskusia nam aj tak otvorila oci, co a ako, alebo chces povedat, ze aj ta diskusia bola prekrutena, postrihana, nepravdiva a vsetci ucastnici to len hrali? 😀
Nebyt tej diskusie by som ti mozno trochu aj uverila, ale takto nie...
A asi aj tie deti to hrali na tych stretnutiach s matkou, ze ju maju radi, ze?
A to im ta nahradna rodina co ich ma len na chvilu kym pojdu na adopciu hradi to vyucovanie slovenciny zo svojho? a naco je to dobre sa im ucit slovencinu na tyzden, dva ked aj tak idu na adopciu a potom sa budu volat inak, zit v inej rodine a ziadne slovenske korene im nikto nebude prehlbovat? Totalna blbost
U mna stale vyhrava zdravy rozum ked o veciach premyslam narozdiel od angl.uradov a sudov
a tiez si myslim, keby ich matka na nich kaslala, nestarala sa, tak ked ich odobrali by sa potesila, a nie ze by 2 roky investovala peniaze, nervy a cas na vratenie svojich deti, babka takisto...
Baby a rozoberá sa to aj niekde inde v médiách, či len na JOJ? Čakala som či to nejako spomenie aj markíza ale nič som nepostrehla. 😒
ja som poslala mail na info@mzv.sk,
boris.gandel@mzv.sk,
riaditelka@cipc.gov.sk
ako sa tu uvadzalo, tam som skopirovala cely ten list co pisala tusim zeleny cajik a dopisala som tam ze vyjadrujem suhlas s tym listom, a moj podpis, dufam, ze to tak staci a pridaju sa dalsi a tiez to tak poslu
Aj mne je to divné. Napadol ma síce konkurenčný boj, ale ked o metylalkohole sa môže hovoriť na všetkých kanáloch, tak prečo nie aj o tomto? 😖
@katrinka8 ja som to prave citala tu
http://www.topky.sk/cl/10/1324463/Pribeh-matky-...
neviem ci ten link sem uz niekto daval..
Kto nevidel najnovsie informácie v správach, tak pozrite sem
Ohladne rodiny Čonkovej su tu tiez reportáze -
https://www.youtube.com/watch?v=38Yxkt29N1I
a daslie video
O ďalšej českej rodine, vysielala tv joj
https://www.youtube.com/watch?v=Wo8HYvdaEkYAk chcete vidiet dokument Bez deti neodidem, tak ho najdete tu:
http://hotelparadise.joj.sk/hotelparadise-video...
dufam ze som vam pomohla.
@bemimi dik zajtra kuknem

@raona - mne sa zda, ze oni obaja (kazdy osobitne) povedali, ze ich totocele vlastne po case odcudzilo, kazdy sa s tym vyrovnaval po svojom a nevedeli si najst uz k sebe cestu. On tam povedal (neukazali mu tvar, ale vypovedal), ze ona od neho odisla (potvrdila to aj ona), lebo jej z toho SS prislubili, ze im deti vratia, ale ze on sa na nu nehneva, ze ju v podsate chape, ze je milujuca matka a urobi pre deti vsetko... teda aspon tak som to pochopila z toho, co tam hovorili oni dvaja.