icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zuzana581
autor
21. nov 2012

@dijuri babka určite nemala deti u seba. @sirinka píše dobre.. Možno v pondelok, keď sa doložilo všetko čo malo, tak jej ich dali a je len otázka času, kedy pôjdu domov.. ale je dosť aj možné, že doma už sú, ale musia dať deťom čas.. Predstavte si, že by sme vedeli, že sú doma, no myslíte, že by ich ludia nechali len tak? Podla mňa nie.. V prospech detí chcú určite aj Ivana s Norikou, aby sa adaptovali bez zbytočných stresov...

Jáj bodaj by som mala pravdu.. 🙂

macocha
21. nov 2012

@dijuri obávam sa, že asi deti ešte s babkou nie sú. Aj keby bola pravda, že deti babke pridelili v piatok, vyhlásením rozsudku ešte nejdú deti automaticky k babke. Čaká sa na právoplatnosť rozhodnutia a tá sa môže oddialiť podaním odvolania... a SS sa s najväčšou pravdepodobnosťou odvolá/odvolal. 😔

A čo sa týka voľna v práci, tak ak je predvolanie súdu, tak je nárok na voľno v práci, čiže kto už nemá voľnú dovolenku, tak to v práci zrejme rieši tak, že ukáže predvolanie súdu. Takže si myslím, že p. Norika v práci povedala pravdu, aby dostala to voľno... zrejme už dovolenku a ostatné možnosti prečerpala... @zuzana581

zuzana581
autor
21. nov 2012

@macocha no to by som chápala, ak by to predvolanie bolo napríklad na tento týždeň, ale nie ak je o mesiac..

sirinka
21. nov 2012

Ale nac o mesiac je tesne pred vianocami ☹

kveta
21. nov 2012

Verim, ze babka sa boji opustit UK, aby to ti SS nepouzili ako argument, ze nema o deti zaujem.

ladydianuska
21. nov 2012

Povodna informacia bola, ze sud rozhodne buduci mesiac, nie o mesiac. Ale o tom vie skorej ta, co tu tu infosku dala. Verim, ze do Vianoc budu deti na Slovensku, nech uz sa to z akehokolvek dovodu oddialilo, ale tie Vianoce dali ako verejny prislub, tak tie im jednoducho musia splnit.

jenny2009
21. nov 2012

viete niekto preco nemohli dat deti matke, ale babke?

dai
21. nov 2012

@kveta to nemyslis vazne... hadam ma kazdy clovek pravo sa zaoberat vecami ktore ho zaujimaju... len zato ze nezdiela nejaky nazor pripadne sa odmieta emocne podielat na nejakej veci nie je hned zly clovek a neprestane byt kamoskou... trosku zachadzas do extremizmu☹
jej kamoska sa moze zaoberat napr. detmi ktore su opustene tu na sk, alebo su tyrane a kazdy nato kasle... mame aj my na sk toho dost za usami... a zatoze ty nato kasles a nezaoberas sa tym tak si hned zla? ☹

ladydianuska
21. nov 2012

@jenny2009 - lebo ju nechcu rozviest, takze oficialne zije s niekym kto bol obvineny z tyrania deti, hoci mu to nedokazali, ale povyvraciat vsetky rozhodnutia a dokumenty, co boli v suvislosti s tym popodpisovane by bolo zrejme narocnejsie ako ziadat zverit deti babke, takyto proces by mohol trvat aj roky a deti by ju uz brali ako cudzieho cloveka.

kveta
21. nov 2012

@dai Nepotrebujem kamosku, ktora nema sucit s trpiacimi. Chyba jej empatia. Viktimizuje obet. Zjavne mam na kamaratky vyssie naroky.

A neurazaj. Venujem sa charite viac ako tusis. Specialne pre tyrane deti na Slovensku som odpracovala stovky hodin.

sirinka
21. nov 2012

@jenny2009
@ladydianuska nie som si celkom ista, ale zrejme tam ide skor o to, ze rozsudok je pravoplatny, deti jej boli odobrate a teda jedina sanca je, ze deti si vyziada do opatrovnictva rodinny prislusnik aby nemuseli ist na adopciu.

lea641981
21. nov 2012

nestraste s tym odvolanim sa ☹ to potom bude opat bludny kruh 😔

lea641981
21. nov 2012

ma babka deti alebo nema?? 😲

zuzana581
autor
21. nov 2012

@lea641981 asi nie, ale nikto nevie nič konkrétne.. iba to, že si babka Norika zobrala asi mesiac neplatené volno..

dai
21. nov 2012

@kveta ja ta neurazam... nehladaj v texte nieco co tam nie je .
Tak ty sa venujes a? myslis ze sa venujes vsetkym nudznym co to potrebuju? vies co riesi jej kamoska? mozno ma sama problemy ktore si musi poriesit a preto nema volne miesto v hlave pre dalsie problemy...
to ako vsetky tvoje kamosky musia zdielat tvoj nazor? a akonahle ho nezdielaju tak sa napriek vsetkemu co ste spolu prezili v tom momente zacnes pozerat krivo? ako bez urazky ale myslim ze taka kamoska ktora by toto spravila nie je kamoska... skor ona je ta znama ked sudi na zaklade jednej vypovede... ved ak nema ten pripad nastudovany tak samozrejme ze ma taky nazor aky ma - keby si ten dokument ty nevidela tak by si si co myslela?
prepac/... nechce sa mi s tebou hadat, len ma zarazilo zeby si hned cloveka odpisala len preto lebo ma iny nazor ako ty... lebo pokial ona sa tymto pripadom nezaobera tak to predsa vobec nesuvisi s jej pocitmi a tym ci je empaticka alebo nie... len hold to neriesi 😒 a nato ma plne pravo...

dai
21. nov 2012

@kveta ak to chces dalej riesit tak mi prosim napis ip - ja ti odpisem... sem takato debata nepatri...
musim sa ist venovat malemu. pekny den zatial

mamutka
21. nov 2012

@zuzana581 ja som tiez uvazovala o tom, ci to nemoze byt tak - ze by babka musela ostat v UK teraz aby bola s detimi a po navrate takisto, lebo pridelene su jej a musi s nimi travit cas ........ bodaj by toto bola pravda.... neviem ci som naivna, ci spekulujem, ale snivam o tom, ine si nechcem pripustat.....

zuzana581
autor
21. nov 2012

@dai keď sa človek niečím nezaobera, tak sa k tomu nemá ani vyjadrovať štýlom, že ona je určite vinna.. A neber to prosím ako "výzvu k hádke", len si nemyslím, že máš tak celkom pravdu..

zuzana581
autor
21. nov 2012

@mamutka mne nevadí byť "naivná".. ja vidím tie špinavosti, čo sa tam dejú, ale cez to všetko verím, že ak nie UŽ, tak čoskoro bude všetko tak, ako má byť a to, že deti budú na SK.. Iné si nepripúšťam. 🙂

winipega
21. nov 2012

@zuzana581 no ja neviem ale alibaba pisala ze vie aj datum toho pojednavanie ale ze to sem nenapise... 😕 takze podla toho co pisala,chlapci nie su s babkou 😕 tak som to pochopila,kedze je uz aj datum pojednavania.

kveta
21. nov 2012

@dai Citujem Ta: "Ak nema ten pripad nastudovany, tak samozrejme, ze ma taky nazor ako ma."

Ale dotycna od svojej kamaratky dostala opakovane info o tom, v com je pripad pani Boorovej do neba volajucou nespravodlivostou. A napriek tomu dalej bryzgala na ubohu matku.

K manipulativnym, spekulativnym kritizujucim zovseobecneniam na moju adresu som sa Ti tu uz raz vyjadrila. Druhy raz si si ich mohla uz nechat pre seba a nie ich tu este zovseobecnovat ad absurdum ukonciac to ziadostou, aby som sa verejne nebranila napriek Tvojmu verejnemu utoku. Kazdopadne poznajuc fakt, ze s manipulatorom sa diskutovat neda, nebudem viac reagovat na Tvoje invektivy. Ale sposob zovseobecnovania mojho "previnenia" a snaha o umlcanie mi dost pripomina praktiky SS v tomto pripade.

maartinkaa
21. nov 2012

dievcata nehadajte sa, ivane to nepomoze 😉

lea641981
21. nov 2012

co tu to pisu??ani citat to nebudem asi nepochopim 😅 😅 😖

kvietocek7
21. nov 2012

@lea641981 teoretickym prislubom deti babka ma ale prakticky nie 😒

kvietocek7
21. nov 2012

@lea641981 ony babke mozu tu v UK nanajvys povolit nejake stretnutie s detmi,ale kym nepadne rozhodnutie sudu ze sa veci maju tak ci onak, a ci sa da proti rozsudku odvolat ci nie dovtedy - tazko povedat nieco s urcitostou. A tiez je otazka,co ked sa SS odvola a deti uz budu na SK alebo ich nebudu chciet este pustit? su to vsetko polemiky tak treba len cakat-pride mi to ako svetlo na konci tunela je zatial dalej akoby sme chceli,zial 😒

meryr
21. nov 2012

viem, ze nic nie je iste, ale je pravdepodobne, ze sa dnes dozvieme kde su deti a kedy odidu konecne domov na Slovensko??????

alice107
21. nov 2012

@dai ja suhlasim s tvojim nazorom ktory si vyjadrila a islo o to co je dobre pre deti. pre deti je dobre vyrastat v zdravom harmonickom prostredi.kde maju vsetko potrebne pre svoj rozvoj.lasku,podporu ,bezpecie.ked vlasni rodicia vsak zlyhaju tak je to pre deti tragedia.ale väcsia by bola nechat ich v prostredi kde sa im ublizuije alebo nemaju bezpecie domova.
preto sud na zaklade zavaznych faktov rozhodol odnat ddeti rodicom.a kedze im ich este stale nevratil tak zrejme podmienky v tej rodine toto nedovoluju.
rodicia dostali zakaz vycestovania z uk.to znamena ze ak stale plati zakaz vycestovania vec nie je ukoncena.
ten spor pani ctudencovej je vec vsak o inom.je to obycajne sukromny obciansko-pravny spor o opatrovnictvo deti.
sud musi skumat nielen vztah dieti k starej matke ale aj podmienky ake budu mat deti na sk.
spravne si poznamenala ze je otazne ci pani studencova splna poziadavky kladene sudom aby jej deti boli zverene.
kedze sk stana vstupila do toho sporu ako tretia strana sud ziada splnenie podmienok od sk statu.a sk musi velmi zvazovat ci vie podmienky splnit.nie je to lacna zalezitost.
vies,ako si spominala ze by si deti ty ako matka uniesla....no nie je to take jednoduche .a ak by si myslela hlavne na deti nikdy by si taky cin v situacii ako je tato neurobila ak myslis racionalne.
spachali by si trestny cin a subeh trestnych cinov a bola by si aj s detmi na uteku.takze by si detom viac poskodila ako pomohla. ;-
bolo by to viac o tebe a nie o prioritach deti.
tie deti sa natrodili v uk. sk je pre ne neznama krajina. domov maju v uk.a v ich veku je pre ne tazke zit s niekym na koho nemaju väzbu.hlavne nie silnu.ako si spravne napisla.
takze sud musi velmi zvazovat co je pre deti najlepsie.pretoze nejde o ich matku ani ich babicku .ale len a len o ne.

dijuri
21. nov 2012

@zuzana581 nemala? ci nema,pises minuly cas
@mamutka to jedina pochopila zatial.s okamzitou pravoplatnosnou sud nariadil ze deti idu k babke,ss ich urcite pozoruje,vsetko spisuje a na najblizsom pojednavani sa da vsetko dokopy,ako prebehla adaptacia ako taka v uk a potom sudca nariadi odchod na svk

a este jedna moznost tu je a uz som pisala viac krat,ak norika deti nema a odisla by z krajiny,ss to zneuzije a bude apelovat na sud tymto,babka odisla z krajiny

dijuri
21. nov 2012

a tusim kveta zabludila :D

dijuri
21. nov 2012

@zuzana581 zuzi,uistujem ta ze su neni na svk ☹