icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

eaka
21. nov 2012

Nedá mi, ale alicke želám, aby v budúcom živote bola dieťaťom nespravodlivo odňatým jeho milujúcim rodičom sociálnym úradom v UK a aby o nej rozhodoval niekto, kto by napísal presne niečo také, ako teraz ona.. niekto, kto si bude myslieť, že dieťaťu bude lepšie bez matky a babky, u cudzích ľudí, hlavne, že je "vo svojej krajine", pretože Slovensko nepozná, myslím, že tomu dieťaťu je to fakt u prdele, jediné, na čo tie deti myslia je, kedy konečne nazbierajú dosť bodíkov, aby mohli byť s mamou a nemôžu pochopiť, čo je toto za úchylnú hru.. verme, že čoskoro skončí.. Jediný, kto tým deťom v živote ublížil, boli anglickí esesáci.

danculik
21. nov 2012

@monnaa dík..smutné

danculik
21. nov 2012

...no tak toto je uz sila...ja neviem ci nas povazuju za opice...ale ze ci mame lekarov na svk..ci mame skolky ako oni pozaduju...no sa mi normalne urobila zlc v krvi....

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/ivana-boor...

kvietocek7
21. nov 2012

@alice107 problemom je, ze anglicania ako narod veeeelmi malo vedia o inych statoch,narodoch a preto dochadza k takymto nezrovnalostiam - keby v tomto konkretnom pripade mali nastudovane co Slovensko je za krajinu mali by to ovela jednoduchsie, ale ich predstava sa absolutne vymika realite.
Povedzme ze, ak ja viem o tebe -kto si,co si mam to jednoduchsie ako ked tu len tak mozem hadat a domnievat sa.
Tak isto si sudna moc mala dat zozbierat materialy o SK o strukture a systeme minimalne v tom co pozaduje. Ak ziada lekarov mali si zistit ake tu maju moznosti tak isto skoly a ostatne.A nie to ziadat len od kompetentnych. Aby to v nie poslednom rade mali nielen ako podklad z coho vychadzat, ale aj argument. Len v UK ked davaju v spravach davaju len to co sa deje u nich -dokolecka dokola, najdalej amerika este ako tak ale ostatne ich nezaujima a tym im mnohe unika.
Citove vazby urcite medzi detmi a tou panickou nejake su ano, ale pupocna snura sa len tak lahko nepretrhne a na to treba tiez pozerat. Krv je krv tu tazko zapriet!

kvietocek7
21. nov 2012

@danculik presne to teraz pisem -je to ich obrovska neznalost a este aj neschopnost zorientovat sa hlavne v dobe kde si kazdy moze kliknut a ma svet na dlani. A okrem ineho je to aj urazka na nasu adresu 😠 😒

danculik
21. nov 2012

@kvietocek7 ...urazat vedia dobre...ako keby sme zili 100 rokov za opicami...normalne som sa iba rozculila

kvietocek7
21. nov 2012

@danculik presne ako pises -to su ony mentalitou tak postaveny, zbytocne si nervy mutis- ony su pani odjakziva a davaju to aj patricne pocitit,aj urazkami - casto aj kedby nemali pravdu. To mas tak ako ked sa ta opytaju ''how are you?'' ale ich to v podstate nezaujima, to je taka skryta fraska, falos 😝 a velakrat nebezpecna 😠 a zradna
Ta ich neznalost ich dezorientuje a staci tak malo iba si to precitat a vyhnu sa tak nedorozumeniam.

monnaa
21. nov 2012

Čítali ste na fb na stránke Ivany Boorovej - Slovensko, pomôžme jej deti vrátiť spať?

Citujem:
"Dobré ránko všetkým. Človek musí niekedy robiť skúšky aj z trpezlivosti... ale aj tak - BOJUJEME NAĎALEJ. Verím, že dnes by sme sa mohli už niečo dozvedieť ...
Zdieľajte, lajkujte - ak ste stále s nami. Ak máte záujem ďalej bojovať. Ak vám nie je ľahostajné obchodovanie s deťmi. Spoločne budeme robiť všetko preto, aby boli neprávom odobraté deti ich matkám vrátené!"

Tak žeby sme sa už dnes konečne niečo dozvedeli 😨 ?
Mňa osobne toto čakanie a informačné embargo strašne ubíja

alice107
21. nov 2012

@kvietocek7 co sa tyka vedomosti sudov o sk tak to nie je v kompetencii sudov poznat podmienky a zivotnu uroven cudzieho statu.aj ked patri do eu.kto podava navrh alebo je stranou v sudnom spore ma povinnost preukazovat opravnenost svojho navrhu.takze ak sk vstupila do sporu ako tretia strana ma povinnost ona poskytnut dokaz o opravnenosti navrhu.sud nemoze suhlasit s tym aby deti isli do horsich podmienok ake maju teraz a ake su standartne v uk.
sud je institucia statnej moci . a ma pravomoc rozhodovat a to na zaklade dokazov.v obciansko-pravnom spore musi navrhovatel preukazat opravnenost navrhu.
to ci obcania anglicka nieco vedia ci nevedia o sk je irelevantne pre posudzovanie v obciansko-pravnom konani pred sudom.
aj keby sud poznal podmienky sk musi ziadat ako dokaz od navrhujucej strany predlozit dokaz o opravnenosti svojho navrhu. tak je to vsade na svete aj na sk.
to co davaju v uk spravach je pre rozhodovanie sudu v uk tiez irelevantne. sud v uk ma este silnejsie postavenie ako na sk a aj osobnost sudcu.
kazdy kto ide zit do cudzej krajiny si musi byt vedomy ze musi dodrziavat jej zakony a zvyklosti.
a co sa tyka pokrvneho pribuzenstva tak ta ubezpecujem ze som videla vela pokrvnych pribuznych ktori neboli schopni sa dobre postarat o svoje potomstvo a detom bolo lepsie v rodine ktora detom dala lasku a porozumenie ale aj vsetky ostatne podmienky pre zdravy rozvoj.matku s teba nespravi tehotenstvo ani porod. ale starostlivost o dieta,poskytnutie mu harmonickeho domova.vies kolko adoptivnych rodicov miluje svoje adoptivne deti a tie miluju svojich adoptivnych rodicov?hoci nemaju rovnaku dna su spojeni putom lasky ,starostlivostri a porozumenia.
a videla som vela krkavcich rodicov a aj matiek ktore maju s detmi pokrven puto prbuzenstva a nestarali sa o deti,zanedbavali ich ba aj tyrali.
takze sud posudzuje nie dna a pokrvne spojenie ale poskytnutie laskaveho a pokojneho domova. to predovsetkym.vseobecne sa ma za to,ze ak je to mozne a deti su naviazane na nejakeho prbuzneho/ nemusi byt pokrvny/ tak sud zveri deti rodnnemu prbuznemu.ale nie vzdy je to mozne.takze prevazuje zaujem deti nad pribuzenskymi zväzkami.

zuzana581
autor
21. nov 2012

@dijuri no tak som to myslela, že do pondelka ich nemala určite, čo sa udialo od pondelka, tak to už nevieme..

monnaa
21. nov 2012

@alice107 - ono je síce pekné, že sú aj také prípady, keď je dieťaťu lepšie v adoptívnej rodine, ale tomto prípade predsa nejde o žiadnu krkavčiu matku, žiadne týranie z jej strany ani zo strany manžela nebolo dokázané, po celé tie 2 roky za deťmi chodila, starala sa.....babka ich tiež netýrala, tak snáď je jasné, že deťom bude lepšie pri biologických príbuzných.

sirinka
21. nov 2012

citam, ze prava obycajnych ludi su zase potlacovane ich povinnostami, domnienkami a predpokladmi. Ten co najviac krici a domaha sa konkretnych dokazov, predklada tu suvahu spekulacii a odbornych terminov.

alice107
21. nov 2012

@monnaa ako ty vies ako to bolo? citala si spisy? preco myslis ze sud rodicom zakazal opustenie uk?
takze kedze dodnes rodicom neboli deti prinavratene vo veci nie je rozhodnute.
spor pani studencovej na jej navrh o opatrovnictvo je uplne ina vec. a sud musi skumat ake ma navrhovatelka podmienky aby sa o deti mohla starat.to je cele.
neviem preco zo sukromneho obciansko-pravneho sporu niekto robi senzaciu.

missy97231
21. nov 2012

@alice107 nikto z nas konkretne nevie, ako to NAOZAJ bolo, co je vspisoch a pod. Ale vieme,,, ze to nie je jediny pripad co sa stal v UK. jasne, ze ty ako pravnicka budes hajit sudcov a ich rozhodnutia,,, ale my vsetci vieme, ze nie vzdy pravda je na strane sudcu,,, a pozname vela skorumpovanych sudcov, ci pravnikov, politikov a pod. 😉 a my ako obycajni ludia sa musime tvarit ze naozaj tak to ma byt,,, ked moje vlastne decko, ktore som nosila 9mesiacov pod srdcom, porodila ho, starala sa onho prve mesiace, ci roky - a naraz buuum... a bude mu lepsie u cudzieho, tak ho tam necham, vymazem par mesiacov ci rokov poslednych z pamate, a idem dalej... vsak zivot je gombicka 😒

monnaa
21. nov 2012

@alice107 - no jasné, zas tie spisy....samozrejme že som ich nečítala, a ty áno ? ja nie som zas ten typ, že verím všetkému čo ide v médiách, médiá veĺa vecí vedia prekrútiť, ale tento prípad je niečo úplne iné, tu nebyť médií / obrovská vďaka JOJ - ke / a následne tlaku verejnosti , tak Ivana možno deti nikdy neuvidí
No a keby bolo podozrenie, že Ivana a babka sa nebodaj správajú k deťom "zle ", tak by to ss určite už použila dávno proti nim. Ty si videla dokument " bez detí neodídem ? "

sirinka
21. nov 2012

@missy97231
@monnaa baby, prelistujte si temu dozadu a pochopite, ze toto nema vyznam.

monnaa
21. nov 2012

@sirinka - veď ja viem 😉 , čítam tému od začiatku

jankazabka
21. nov 2012

ja sa chcem spytat oni maju zakaz vycestovania,myslim Ivana a jej muz?ja som to nikde nezaregistrovala..,kedze toto dava stale alica ako najvacsi dokaz o ich vine

monnaa
21. nov 2012

@jankazabka - toto som ani ja nepočula , tiež by ma to zaujímalo

ingrid16
21. nov 2012

aj mna. tak preco maju ten zakaz?

alice107
21. nov 2012

@missy97231 ano nie ej to jediny pripad co s stal v uk ci celej celej eu..je vela rodicov ktori nie su schopni sa o deti starat....tak musi rozhodvat sud.
no ty poznas v uk nejakeho skorumpovaneho sudcu? ja nie.....takze ak poznas treba na polici oznamit..... 😉
mozes mi verit z mojej praxe ze sud neodnime dieta rodicovi bez vazneho dovodu.takze ak sa dobre staras o dieta nemas sa coho bat ani ty ani iny rodic nikde v eu....
@monnaa tu nejde o ss ale o sudne rozhodnutie o odnati deti.at o sa vydava len na zaklade dokazov .
a nejde len o tyranie z ktoreho matka deti obvinila otca deti.ale ide aj o zanedbavanie zo strany rodicov.
akokolvek sud vydal zakaz vycestovania pre rodicov a to sa robi len pripade ked vec je v setreni a je nebezpecenstvo uteku ci marenia vysetrovannia.
takze vec nie je skoncena a deti zatial vratene rodicom neboli.
co sa tyka babicky ty tusim necitas pozorne.to je ina vec.obycajny obciansko-pravny spor o opatrvnictvo kde musi navrhovatelka presvedcit sud o tom,ze je schopna sa o deti starat.to je vsetko.mna sa zda ze tomu celemu nerozumies dostatocne.

dijuri
21. nov 2012

ale oni nemaju zidny zakaz,oni su neni trestne stihani,si mylite pojmy trosku dievcence.bez detí neodidem! preco by mala odist z krajiny,ked tam ma svoje deti,ktore jej vzali nepravom? otcovi nedokazali nic,tak isto moze odist.no zrejme tam ma pracu,ako aj ivana a budu tam,kym aj ich deti,akonahle deti budu moct odist z krajiny,ivana s muzom spravia ako prve vypovede a vsetci spolu pridu na svk,no o deti sa zial nebude moct este istu dobu starat ona.no zabudnite na to,ze deti budu tu a ona tam

missy97231
21. nov 2012

@alice107 takze ty si osobne myslis ze Ivana si tie deti uz nezasluzi naspat? ze ona uz nema pravo o ne bojovat, ved nech sa teda postaraju anglicania o ne... vsak ona je este relativne mlada porodi si dalsie ked sa vrati na SK 😒

zuzana581
autor
21. nov 2012

Ivana, babka Norika, ani otec chlapcov nemajú zákaz vycestovať z krajiny.. Táto téma nefunguje prvý deň, takže už ste si mohli zvyknúť, že písmenká jednej dotyčnej treba brať s rezervou... 🙂

jaron
21. nov 2012

@alice107 Ahoj, písala si v svojich príspevkoch, že (citujem):

"sud na zaklade zavaznych faktov rozhodol odnat ddeti rodicom. a kedze im ich este stale nevratil tak zrejme podmienky v tej rodine toto nedovoluju"
a
"nejde len o tyranie z ktoreho matka deti obvinila otca deti. ale ide aj o zanedbavanie zo strany rodicov"

Chcem sa spýtať, že odkiaľ máš tieto "fakty" a na základe čoho vlastne podľa teba boli deti odňaté rodičom?

kvietocek7
21. nov 2012

@alice107 asi som mala pisat s pomlckou,ze co sa tyka medii bolo myslene vo vseobecnosti (napr.spravy bbc a budes vediet o com stale tocia -ukazuju na svoje krasne ego, pride to az take nacionalisticke), nie v tomto pripade. Je jasne,ze si nebudu predsa spinit do vlastnej onej ked bolo vydane embargo o ktore minochodom poziadali ony sami.
Velmi by som netrvdila,ze co spominas z obciansko-pravneho sporu je ''senzacia'' -no to je zle pomenovanie,dovolim si nesuhlasit, lebo asi mnohi budu suhlasit, ze to tazko nazvat senzaciou -je to predsa spor o det! A teraz by som uz mohla povedat ze mocensky. Ak by to nebolo vytiahnute na svetlo Bozie mediami, asi tazko by tato tema tu dnes bola ....Takze treba rozlisovat a urcite s velkou rozumnostou...

alice107
21. nov 2012

@missy97231 tu nejde o to kolko deti si kde ona porodi.hlavne sa mala starat o tie co uz porodila. neboli by jej ich odnali.ak sa vie o deti postarat tak nech presvedci sud v uk..len ten je kompetentny rozhodnut. naco ta teatralnost? je to len jej problem.

kvietocek7
21. nov 2012

@alice107 este sa chcem spytat ak tomu niektory dostatocne nerozumeje mohli by sme sa dozvediet tvoje postavenie,mozno budeme rychlejsie v pravdivom obraze o tom vsetkom co tu presadzujes. Ak by si sa zucastnila konania,ktore prebiehali tak teorie ktore tu zo zakona a praxe opisujes, by si pre teba mali aj iny uhol pohladu.A tiez ci si uz absolvovala dlhsi pobyt v UK pripadne v inej krajine. tak len na okraj...

ladydianuska
21. nov 2012

ludia, nereagujete na nu

alice107
21. nov 2012

@kvietocek7 ja som za svoje praxe videla nespocetne vela takychto sporov.su to obciansko-pravne spory sukrormneho charakteru a nic to nema s mocenskym bojom.je to spror o patrvnictvo teda sukromny spor navrhovatelky ktory sama zacala.
vies media su rozne a maju rozne zamerania.ja ked pozriem spravy na bbs tak jasne ze ocakavam predvsetkym dianie v uk. a az potom dianie vo svete.
ale zalezi na tebe ake ty mas priroity pri pozerani sprav ci roznych stanic.je to prisne individualne. ;-
co sa tyka toho medialneho humbuku o pani boorvej a studencovej tak islo o to,ze pani studencova nemala peniaze na odvolanie.tak vyzobrala od ludi za pomoci bulvarnej tv. ;-
a myslela ze ked do toho zatiahne tv tak bez penazi sa dostane k ziadosti o odpustenie zmeskania lehoty........a to aj dosiahla....
ale faktom zostava,ze je to len jej problem.je to prisne sukromny obciansko-pravny spor .nic viac. kto z toho chce mat senzaciu ma. 😉