icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

dijuri
21. nov 2012

@alice107 nevies o tom pripade vobec nic,pred nedavnom som si pisala s jednym romom,hrozny postoj zaujal k tomuto pripadu,akoze ivana je vsetkemu na vine a este zopar strasnych bludov,tak nasral vsetkych ostatnych v teme na FB ze sme ho donutili pozriet si dokument Bez detí neodidem a potom niekolko diskusii na jojke.ked sa po par hodinach vrail na FB tak clovek otoceny o 360%
bud taka laskava,prosim ta,pozri si ten dokument a potom sa sem vrat a mozme diskutovat dalej na tuto temu,ale odmietam s tebou diskutovat o tom,ake chyby spravila ivana,ako ublizovala ivana detom!

mamutka
21. nov 2012

@alice107 alicka alicka ...... tak Ivana sa mala starat............ 😨 😨
tak tu si precitaj, preco sa nahradni rodicia v UK tak velmi chcu starat!!!!!

LA Fostering Allowance 2012:
Outside London
Ages 0-4: £131.47 5-10: £149.76 11-15: £186.43 16+: £226.74

In London
Ages 0-4: £154.30 5-10: £175.90 11-15: £219.05 16+: £266.01

The foster carers allowance is provided to cover the following:
Household costs, food, clothes, travel, school dinners and any other things required to look after a foster child. The payment takes into account the fact that foster care for children cost more than caring for birth children.
In addition to the fostering allowance other payments may be made to foster carers, depending on their experience and qualifications. .....These payments are often between £50 and £200 per week. .......Generally, Local Authorities pay their fostering allowances directly into the foster carer's bank account every two weeks.

Foster carers may be in a position to claim any of the following benefits, according to circumstances:
• Income Support
• Income-Based Jobseeker's Allowance
• Housing Benefit
• Council Tax Benefit
• Disability Living Allowance
• Working Tax Credits

Income tax exemption
Foster carers are entitled to an income tax exemption up to a certain threshold for their fostering. The threshold has two elements:
• A fixed amount to cover capital costs initially set at £10,000 per year
• An additional amount per child, initially set at £200 per week for a child up to the age of 11years and £250 per week for a child aged 11 years and over.

http://www.simplyfostering.co.uk/how-can-i-beco...

dijuri
21. nov 2012

mam ti pomoct najst dokument s diskusie? chvilocku

mamutka
21. nov 2012

tie sumy su na dieta a tyzden!!!

alice107
21. nov 2012

@kvietocek7 mna nezaujima tvoje sukromie.tak respektuj ty moje.a taketo veci ak chces na to sluzi ip. 😉

dijuri
21. nov 2012

@alice107
http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...

http://www.joj.sk/noviny-special/noviny-special...

mas tam vsetky casti diskusie,nech sa paci,radi ta tu uvidime,pokial budes v obraze,pretoze vieme,ze pokail budes v obraze,budes pisat uplne inak,pokial nie,prepac,ale tato tema je o inom

alice107
21. nov 2012

@mamutka neviem ci si ty videla pracu nahradnej rodiny v uk.ja ano.aj podmieky ake musia splnit na udelenie licencie,ake skolenia musia absolvovat ako musia spolupracovat . ake maju kontroly.takze ja som toto vsetko videla v praxi v uk......takze viem ako to funguje v realite. 😉

ingrid16
21. nov 2012

a to ako ma presvedcit sud, ze sa dokaze o deti postarat,ked deti nema pri sebe? a nezda sa mi, zeby pani Borova nebola schopna sa o ne postarat. cely tento pripad je postaveny na hlavu. nech sa staraju o deti, ktorych rodicia o ne nejavia zaujem a nie o deti, ktore maju rodicia radi.
@alice107

ingrid16
21. nov 2012

@alice107 v Uk je vela rodin, ktore to robia len kvoli peniazom a niekvoli detom. Maju z toho dobry biznis.

alice107
21. nov 2012

@ingrid16 musia byt najskor vytvorene podmienky na to aby sa mohla vediet o ne dobre postarat.a tie skuma sud.
sud sa musi starat aj o deti ktorych rodcia sa o deti nevedia postarat.nielen o tie,o ktore rodicia nejavia zaujem,prepac mi ale tvoj pohlad je ozaj naivny.

dijuri
21. nov 2012

@alice107 prosim ta ty o com stale pises? 😀 ved to je na rehotanie sa
reagovala by som na tie tvoje posledne vety,ale nebudem,este raz,ja ta prosííím,fakt,pozri si ten dokument,diskusie,velmi ti to pomoze vidiet celu kauzu uplne inak
ale ...ved ok,adoptivna rodina moze byt super,starostliva a podobne,ukazkova ADOPTIVNA mama,no deti maju vlastnu mamu,chlapcov od nej odtrhli,SS su svine a ty zisti z tych linkou,ake su to svine,o co im vlastne ide

mamutka
21. nov 2012

@alice107 nebud smiesna, ved tu kazdy vidi o co ide. obtierat si hubu o Ivanu je seriozne ubohe....
desiatky tisic zhabanych deti a ty chces tvrdit, ze to vsetko boli tyrane a ohrozene chudata......
sami anglani to pripustaju a chcu to zmenit a ty mas problem oci otvorit. Slepa viera v uradnika este nikomu nepomohla....
vies preco SS obtazuje v UK rodiny? babatko sa narodi s vykrutenou nozkou, lebo bolo v spatnej polohe v maternici a musi sa rehabilitovat. Potvrdenia od lekarov pre SS nestacia!!!!!, SS sedi u rodiny cele dni a hrabe sa im vo veciach, tvrdi, ze nozmu mu vykrutili!!!!!!!!!.......... toto mi anglicanka zo slusne rodiny hovorila pred rokmi a ja som nechapala... teraz uz chapem preco sliedili. ale rodina mala dost penazi a podarilo sa im dohodnut...........

ingrid16
21. nov 2012

presne, preco by mali byt deti v adoptivnej rodine, ked pravdepodobne obvinenia , ktore boli na biologickych rodicov podane su len vymysel? uz len to, ze o nich matka takto bojuje, znamena , ze jej nie su lahostajne.

alice107
21. nov 2012

@dijuri co to mas za vyrazy vo svojom prispevku ku mne? prosim ta ak nevies debatovat k veci a slusnou formou nepis mi. ja takouto formou nemam zaujem debatovat.

alice107
21. nov 2012

@mamutka . aj ty ak sa nevies vyjadrovat slusne tak nemam zaujem s tebou debatovat.ta pani boorovu chval ak ches.ja mam iny nazor.at en som vyjadrila a nemam na nom co menit.
slunej rodine deti sud neodnime.ak tomu neveris je to tvoj problem.

ingrid16
21. nov 2012

@alice107 neviem, preco si myslis , ze sa Ivana nedokaze o deti postarat. ma pracu, ma mamu, ktora jej pomoze, ....a to urcite vidi aj sud. naivna nie som, myslis, ze neviem ako tieto veci funguju? len ma rozculuje tato nespravodliva situacia a taktiez tvoj postoj. Odporucam ti, aby si uz konecne otvorila oci a nepisala tu blbosti.

missy97231
21. nov 2012

@alice107 aj ked je to iba prisny sukromny obciansko pravny spor... Deti su SLOVACI... akurat ze sa narodili v UK, ale obcianstvo maju slovenske... takze mali byt vyhosteni z krajiny,, ak sa nieco take stalo ze otec tyral dieta, co sa nepreukazalo, mal byt sudeny a potrestany na slovensku, a deti umiestnene v pestunskej ci najblizsej rodine na SLOVENSKU... 😉 a mohla si vidiet za svojej praxe nespocetne vela takych pripadov... OK ale humbuk ci senzacie ake su okolo boorovej a spol myslim ze su opravnene... vsak aj sudca nakoniec v anglicku povedal, ze deti patria babke... tak preco SS sa stale bije, a dokonca pani anglicanka si ich chce adoptovat?

ingrid16
21. nov 2012

@alice107 slusnej rodine sud deti neodoberie? to si naozaj myslis, ze sud stale rozhodne dobre? ze sa nikdy nemyli?

mamutka
21. nov 2012

@alice107 no daj - co neslusne som ti napisala?????

dijuri
21. nov 2012

@mamutka a ostatne nereagujte,je to ten tip osob,ktorym ide len o jedno,utocit na ivanu,hladat hadky,to je tip osoby,ktora s azjavne doma nudi

@alice107 alicka,dobre som sa na tebe zasmiala,nepotrebujeme ta tu,papa
dobra rada odo mna a tvoja inteligencia ju isto prijme je,zaloz si temu,kde si budes pisat (ak sa niekto najde) o Ivane ako zlej matke,ktora tyrala svoje deti.

kocky,nereagujte na nu,fakt,mne osobne zlc tato osoba nedviha,je to stupidita prveho stupna co tu predvadza,chce vyvolat konflikty, ja som sa akurat dobre pobavila,ked to nejde po dobrom s nou

alice107
21. nov 2012

@mamutka vyraz otierat si hubu nepokladam za vyraz krtory by bol hodny odpovede odo mna ....pekny den zelam.

kvietocek7
21. nov 2012

@alice107 no ku vsetkej ucte, ale mi pride, ze asi mas s tymi ludmi co idu proti nim nieco spolocne, lebo krivo rozpravat o pani Studencovej - co je fakt zena na urovni- ze ''cerpa peniaze zo zbierok''- je fakt slusnym slovom absolutne nepristojne.Z toho ide v podtexte zavist. Alebo zeby pod nickom alice bola osobka co pisala pred casom do plus 7 dni z 18.oktobra 2010?? kedze sa mi tie texty velmi spodobnuju. Tak len tolko k poslednym slovam na tvoje prispevky, lebo sa mi to vidi absolutna strata casu.

daajen
21. nov 2012

na FB a ako aj tu, je také množstvo článkov, videonahrávok, výpovedí dotknutých ľudí a v niektorých prípadoch aj pracovníkov SS, že sa mi až nechce veriť čoho sa týka táto debata. Nechápem túto mamičku, čo sa tu oháňa právnou terminológiu. To sú všetci klamári? Možno a možno aj nie, keď briti sami volajú po reforme a hovoria o nechutnom biznise, ale pani ..... sa si určite nedá vziať svoje tvrdenia a nebaví ma čítať ako dookola opakuje tie isté veci. Pokazila mi chuť čítať túto tému. Tento biznis s deťmi už dávno nieje len o Ivanke a jej deťoch ona nám len otvorila oči čo sa deje.

zuzana581
autor
21. nov 2012

@daajen nenechaj si znechutiť túté tému, tú dotyčnú stačí preskakovať, prípadne aj komentáre, kde vidíš na začiatku vysvietený jej nick.. Inak jé táto téma fajn a hlavne na podporu rodín, ktoré prišli o deti.. Tá dotyčná je tu už stará známa "firma".. väčšinou tie, čo sme tu dlho ju už ignorujeme.. 🙂

ladydianuska
21. nov 2012

Ja len dufam, ze chlapci coskoro priletia s babickou na Slovensko. A ze sa im podari prekonat prekazky suvisiace s adaptaciou. A ze ludia im neprestanu pomahat. Lebo este ich caka dlha cesta...

ladydianuska
21. nov 2012

Inac, ludia, co ste tu dlhsie, neda sa dat nieco ako poucenie pre novacikov - nejaky menny zoznam nickov, co iba provokuju? Ze by sa vzdy dal len klik na temu.

bodka70
21. nov 2012

@ladydianuska , to ani netreba, väčšinou je to jeden konkrétny nick "z krajiny zázrakov" 😉

zuzana581
autor
21. nov 2012

@ladydianuska to nie je možné, ale tu je v podstate iba jedna taká, ktorú treba preskakovať, teda ak sa nechceš dostať do nekonečnej a nikam nevedúcej diskusie.. 🙂, ale nových, alebo neznalých veci aj keď upozorníš, tak akoby neverili, že sa neoplatí presviedčať dotyčnú o niečom.. Myslia si, tak ako si už mysleli mnohí tu a nielen v tejto diskusii, že zmenia jej názor.. 🙂

svetllana
21. nov 2012

@alice107 Sa nerob chrumkavá. Ty možno používaš vyberané výrazy, ale Tvoje správy sú jeden zlomyslený hnoj. Panička! 😀 😎

sirinka
21. nov 2012

Haha som sa zase dobre zasmiala, akonahle je pani uradnicka zatlacena do kuta uz jej zrazu vadi sposob komunikacie a konci s dotycnymi debatu...
Dievcata, ona sa tym zivi, je naivne cakat od nej verejne priznanie, ze by socialny pracovnici pochybil a to ze este konali vedome proti zaujmom nejakeho dietata. D poslednej kvapky krvi bude zastavat svojich kolegov, nerieste to uz.