icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

mirka32
17. sep 2012

baby ved jeden pán fuzaty nemecky bol ss a bral tiež deti ked bola vojna su to svine 😠

katrinka8
17. sep 2012

@sendy182 - viem, ze si sa pytala @zuzana581 - ak nevadi, odpoviem ja 🙂 Deti su obcanmi SR, narodili sa slovenskym rodicom zijucim v UK, v case odobratia od rodiny (v r. 2010) mali 10 mesiacov a 2 roky. Nehovorilo sa o tom, ci s nimi boli rodicia niekedy na SK. Spustacom katastrofy bol zapal na penise u jedneho chlapceka. Maminka s nim isla k doktorovi, ktory rodinu obvinil z tyrania (nepamatm presne, ci zo sexualneho ci akeho), prisla SS (skratka Social Service v UK) a dali im "velkorysy navrh" vybrat si osobu, ktora sa do vysetrenia pripadu bude o deticky starat. Vybrali si pastora a jeho rodinu, deticky denno-denne na niekolko hodin navstevovali. Po mesiaci SS deti odviedli (pol hodinu pred kazdodennou navstevou matky) viac-menej nasilim do pestunskej rodiny.
Mamicka pracovala aj tuto na SK (predtym) s mentalne postihnutymi, v UK pracovala takisto so starymi ludmi postihnutymi stareckou demenciou. Ironia uradov je, ze pocas tych 2 rokov, kedy bojuje matka o svoje deti, jej bolo vydanych tym istym uradom, ktory jej deti odobral pre nikdy nedokazane tyranie (ani nikdy nepresetrovane - udanie nakoniec urady same stiahli), niekolko certifikatov, ktore jej umoznuju v UK pracovat s mentalne postihnutymi detmi a tiez otvorit si domacu skolku...
Mimochodom, ich pravnik, Brit zijuci v Monacu, hovoril o tom, ze tieto SS maju obrovske pravomoci, na zastrasovanie o odobrati deti dokazu pouzit napr. take nedokazatelne psychicke tyranie ako je zvysovanie hlasu na deti. Sam povedal, ze doporucuje ludom, aby s SS nekomunikovali, neotvarali im, nebavili sa s nimi, ani pod hrozbou, ze im odoberu deti pre nespolupracu s uradmi. Ak sa s nimi daju do reci, mozu mat obrovske problemy a mozu realne prist o deti. Zvlastne vyznievajuce doporucenie od pravnika, ktory sa tymito "forced adoptions" venuje niekolko rokov. Minimalne nuti cloveka k zamysleniu sa o praktikach SS v UK...

strawberry17
17. sep 2012

ja sa uz strasne tesim na to, ako matka dostane deti spat, vsetko dobre dopadne, a napise potom matka o tom novu evitovku, ako to bolo, ako zbierali body a ako nakoniec vsetko dobre dopadlo 😵 😵 😵 tu knihu si urcite kupim 😵 ja verim, ze to dobre cele dopadne, inu moznost si nepripustam, uz len preto, ze vidim, ze na svete su este ludia co nie su lahostajni k nespravodlivosti 🙂 uz som neverila, ze taki este existuju a som rada, ze ano 😵 ze nie su uz vsetci len egositicke svinje zamerane len na peniaze a seba 😵 😵 😵

strawberry17
17. sep 2012

@katrinka8 pekne si to popisala

katrinka8
17. sep 2012

@zeta - asi to tu este nikto nedal okrem Teba 😉 V skratke povedane, o co ide 🙂

katrinka8
17. sep 2012

@strawberry17 - dakujem 🙂

katrinka8
17. sep 2012

@ela19 - kukam akurat tu prvu reportaz, a nechapem, co to tam rozprava ten redaktor - pod ake Ministerstvo rodiny ma patrit to Centrum pre medzinarodnu ochranu deti a mladeze??? Ved take Ministerstvo na SK nemame. Mysli Ministerstvo prace, socialnych veci a rodiny? Ci? Akoze nechcem chytat za slovicka, ale pre niektorych ludi to moze potom posobit riadne chaoticky a nedoveryhodne ☹

zeta
17. sep 2012

@katrinka8 alebo by topky.sk mohli od teba skopcit tvoju mini ale kompletnu info ohladom tohto pripadu 😉. Viem z toho viac info ako z mnou uvedeneho linku na clanok..
Nemala som este moznost to pozriet, ale co vas tu citam, fuu, hroza 😔

solass
17. sep 2012

@lenka3007
prosím Ťa, novinári pre senzáciu a svoje peniaze urobia čokoľvek. Keď sú schopní fotiť umierajúceho človeka aj vtedy, keď si to nepraje, prečo by neurobili reportáž - trochu pravdy, trochu zamlčovania, trochu naznačeného a máme dokonalý príbeh, ktorému ľudia slepo uveria. Ak by to bola taká jasná záležitosť, nebola by do témy vstúpila s jednoznačnou výpoveďou ani veľvyslankyňa.

katrinka8
17. sep 2012

@zeta - no, ja to viem len z toho dokumentu, co som vcera videla na JOJ-ke 😉 Ale je to riadne hrozostrasne, absurdne, neuveritelne... ☹

zuzana581
autor
17. sep 2012

@solass už prosím ťa naozaj choď rýpať do inej témy.. rešpektuj prosím ťa zmysel tejto témy

Prosím vás už nereagujte na žiadne podobné reakcie.. zamerajme sa čisto na tú rodinu.. tu neriešime teoriu..

ela19
17. sep 2012

@petka82
@katrinka8 pretoze sa doteraz o to nikto nezaujimal, jedine tv joj a Ministerstvo spravodlivosti SR by nevydalo oficialne vyhlasenie, keby to nebola pravda
http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadeta...

ela19
17. sep 2012

@katrinka8 ? termin Ministerstvo rodiny je uplne normalny, hod si to do google, co je na tom nedôveryhodné ?

solass
17. sep 2012

@zuzana581
Nechápem, čo Vám vadí na tom, keď sa niekto neuspokojí s tým, čo mu ponúknu médiá, potrebujem pohľad aj z druhej strany, nie som typ, ktorý uverí všetkému, čo píšu v Novom Čase ...navyše len jednostranne, ako v tomto prípade.
Neber to ako rýpanie, skôr pragmatizmus.

katrinka8
17. sep 2012

@ela19 - to som aj ja tvrdila 😀 Len ten redaktor to povedal naozaj zle - mna taketo nepresne informacie v SPRAVODAJSTVE vedia vseobecne vytocit, lebo to svedci o jeho (spravodajstve) urovni. Jeden redaktor by mal predsa vediet presny nazov institucie, obzvlast, ak ide o tak znamu instituciu, akou MPSVaR urcite je, o ktorej sa vyjadruje - to ako tak okrajovo. Ja verim, ze to je pravda, len si myslim, ze taketo chyby mozu vrhat negativny obraz na tento pripad u tych, ktori pochybuju (proste nemusi to posobit na nich doveryhodne) ci vobec neveria. Keby som netusila, o co ide a vidim tu reportaz prvykrat, pomyslim si, ze JOJ-ka chce zase lovit senzacie, a prepnem... Ak mam pravdu povedat, aj ten film na mna posobil prilis emotivne na to, ze to mala byt teda objektivna reportaz - nie vyjadrenia Ivanky - tie boli uplne v poriadku a namieste, skor komentare tym "nadnesenym" jojkarskym stylom, ktore podla mna do reportazi a dokumentov nepatria. Nebyt tych realnych vypovedi a tej diskusie, asi by ma to natolko nevyburcovalo... Ale tak to nie je podstatne - len ma to v tejto bojovnej nalade trochu cele vyprovokovalo 😀

petka82
17. sep 2012

@ela19 Ale ved mi netvrdíme, že to pravda nie je. 😖 Len mi bolo divné, že prečo sa k tomu nevyjadria aj iné médiá. Čo ich k tomu vedie?, resp. nevedie?

katrinka8
17. sep 2012

@ela19 - no google je jedna vec, ale oficialny nazov institucie druha: http://www.employment.gov.sk/ Podla mna by sa v spravodajstve mali pouzivat oficialne a kompletne nazvy institucii a organizacii. Minimalne je to neprofesionalne. Ale tak to je jedno, je to len moj osobny nazor, na mna to proste posobi amatersky (vseobecne pre to nepozeram spravy na JOJke) 🙂

slniecko77
17. sep 2012

http://www.telegraph.co.uk/comment/9545361/Fore...
..tento novinar pise o forced adoption v UK..no a tentokrat nieco o Slovensku

ela19
17. sep 2012

@petka82 no vyzerá to tak, že ich k tomu vedie nezáujem, toto sa deje už minimálne 2 mesiace, sporadicky o tom informovala ešte v lete tv joj, nerozumiem ani ja prečo sa už nezapojili aj iné media, resp. až teraz

katrinka8
17. sep 2012

@ela19 @petka82 - veru nechapem, preco sa nik o to nezaujima. Ale o tych otravach alkoholom hovoria v kuse - co tiez nechapem. Cele poobedie pomaly na TA3 to islo, a o tomto ani slovo....

dlukatka
17. sep 2012

@zuzana581 uz to tam nie je, ci bolo to tam vobec?

katrinka8
17. sep 2012

Baby, toto ste videli? http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti... Spusti sa tam dole aj take video...

dlukatka
17. sep 2012

mam strach nadalej byvat v uk so svojou rodinou. myslela som, ze su viac civilizovanejsi :(

aliza
17. sep 2012

@bemimi diki moc, konecne!

susy82
17. sep 2012

ja som si najskor myslela ze daky film alebo co ale toto bola hroza, som potom normalne nemohla spat keby som si predstavila ze by mi niekto vzal moje dieta

aliza
17. sep 2012

@bybi prepac, ale ja tej tvoje story o kamoske tiez nejak neverim. Ako to, ze ona, co tam chodi raz tyzdenne, vie o pripade tak vela? chodi tam predsa ucit chlapcov, ci? kedy stihla ziskat vsetky tieto informacie a odkoho? to jej ti nahradni rodicia vesaju vsetko na nos, cudzej zene? zdoveruju sa jej? a preco? ak su to anglicania, co urcite su, tak tomu neverim. Anglicania sa cudzim nezdoveruju a v podstate ani nemozu, kym nie je adopcia ista, ci? a to, ze deti nehovoria po anglicky? moja dcera mala 3 roky, ked sme prisli do UK, hovorila krasne slovensky, po par tyzdnoch v skolke prestala po slovensky hovorit a hovorila iba po anglicky, aj napriek tomu, ze ja som s nou stale hovorila po slovensky. Cele 3 roky nepovedala po slovensky ani slovo, to mi chces povedat, ze ma nemala rada alebo co? tu sa naozaj niekto pozastavuje nad tym, ze 10 mesacne a 2 rocne dieta v anglickej rodine zacalo po anglicky? ved moj syn ma 2 a este nic nehovori, tak preco si myslis, ze tie Ivanine maju rozpravat po slovensky, ked v anglictine ziju dlhsie ako v rodnej slovencine? a tiez nechapem, co ich akoze ta tvoja kamoska za jeden den v tyzdni nauci, to je totalna blbost, kedze deti hovoria uz iba po anglicky a zrejme po slovensky ten mladsi nikdy ani nehovoril, kedze mal len 10 mesiacov, ked ich zobrali. Ani ten starsi toho asi vela nenarozpraval, ze? takze ta slovencina je najvacsia blbost, aku som kedy pocula, za jeden den v tyzdni sa clovek nauci tak velke gulove prt a zaroven to postrada akykolvek zdravy rozum, ved ak tie deti zazili u Ivany take peklo, ako ta tvoja kamoska opisuje, tak preco im to tou slovencinou pripominaju? ved po adpocii uz budu anglani, mat anglicke mena, hovorit iba po anglicky, naco im je slovencina?

calistka
17. sep 2012

jeden blog, na ktory som kdesi v diskusii natrafila:
http://pekarkova.blog.idnes.cz/c/267852/Romove-...

aliza
17. sep 2012

a ja nechapem, ze co tu vsetky riesite. Ak to povazujete za vymysel, tak to nechajte tak, nemusi vas to tym padom zaujimat, nie? tu nejde o nas, ci si myslime, ze ma pravdu alebo vymysla, ale ide o tie deti. Su to Slovaci a maju ist na slovensko, bez debaty a tam nech sa to riesi, podla zakonov nasej krajiny, kedze nebola sposobena ujma ziadnemu britskemu obcanovi, nemaju co riesit. Tyrane su slovenske deti a tak to maju riesit slovenske organy, uz nech je pravda kdekolvek, podstatne je to, ze bez suhlasu boli deti adoptovane, doslova 'nasilu' a v cudzej krajine a to nie je v poriadku. Maju tu miliony svojich rodin, britskych, tak nech si beru deti im, tam tych dovodov je az az...
Ja osobne im budem velmi drzat palce, nech sa im deti vratia. Tie deti sa nespravali ako tyrane...