icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zuzana581
autor
5. dec 2012

@martina005 presne, už sa nedivím prečo doteraz žiadne slovenské deti odobraté v UK neboli vrátené na SK. ☹ a ešte povie, že nepochybila a že cestovanie Cisárovej do UK je nezákonné.. no pi.isko jedna, normálmálne by som ju vyfackala.. Hovorila by tak, aj keby išlo o jej deti? Ak vôbec nejaké má...

jolinka
5. dec 2012

@martina005
@zuzana581 no baby to som nemala citat, teraz po obede 😠 😠 😠 FUJ...ze "standartne lehoty"...to je STANDARTNA KRAVA 😠 😠 😠 😠 😠 😠

...ja povazujem za minanie penazi danovych poplatnikov jej plat...cele tie roky 😖 😖 😖 😖 😖

kvietocek7
5. dec 2012

@zuzana581 @martina005 booozinku, zienky moje, to uz asi fakt je neskutocne ako taky ludia s hrosou kozou sa este ozyvaju, trafenaaa hus je ta zenska, nech radsej vrati peniaze za tie vsetky premarnene roky nic nerobenia, to je uz hnus a zumpa, ze este dokaze aj rohy vystrkovat po tom vsetkom co sposobila. Nech radsej napise co dobre urobila ona nie ukazuje prstom od seba. Je to fakt otras. Akoby sa vsetci certi spolcili ked sa tolko spiny zhromazduje 😠 😠 na to fakt tazko hladat slova....

martina005
5. dec 2012

očividne sa jej odvolanie dotklo viac ako si myslela 😅 😝 A to,že povedala,že sa míňa na cesty do UK z peňazí daňových poplatníkov....to jej nevyšlo 😠 Bola presvedčená,že ľudia budú nahnevaní,ale práve naopak...jej plat za tie roky....to je hanba fuj! Je nasratá 😠 pretože nebyť toho prípadu,ktorý u nás otvoril Pandorinu skrinku mohla hniť na poste šéfky CIPS do.....súdnych dní. Tento rozhovor si myslím,že bude ešte ľutovať...... 🤐
@jolinka
@zuzana581

http://www.topky.sk/cl/100535/1333208/Potuzeny-...
😝 😝 😝 grc nad grc 😝 😝 😝

kvietocek7
5. dec 2012

@martina005 je to chudera, fakt poriadna. Nech si svoje svedomie cisti inde a nie cez media, lebo prezradi na seba aj co nema 😝

martina005
5. dec 2012

oprava ....CIPC 😉

zeleny_cajik
5. dec 2012

Pani Mátejová je krásnym príkladom toho, že mlčať je naozaj niekedy zlato 🙄

zuzana581
autor
5. dec 2012

@zeleny_cajik myslím, že keď si pozrie ten rozhovor a prečíta reakcie na ňu v médiach, tak velmi rýchlo pochopí, že radšej mala byť naozaj ticho 😀

jolinka
5. dec 2012

@zuzana581
@zeleny_cajik asi si myslela ze sa ocisti nejakymi byrokratickymi zvastami... 😝 😝 😝 😝 a ze jej niekto skoci na jej "magicke " formulky typu nie som si vedoma pochybenia, dodrzali sa standartne postUPy standartne lehoty" co si ale kazdy prelozi ze sa robilo standartne hov..o 😝 😝 😝 😠 😠

ivka2903
5. dec 2012

@martina005 hnusoba jedna!! že jej huba neodpadla, po tých hnusných veciach, čo z nej vypustila. Ten článok mi normálne urobil zle.. video ani nehovorím! a takéhoto hada sme si chovali roky na prsiach!!! tá už môže chodiť len po kanáloch!!!

martina005
5. dec 2012

@jolinka 😀 štandardné hovno,tak tak 😝 Mala podľa štandardov aspoň trochu štandardnej empatie a štandardnej ľudskosti prejaviť 😒

zeleny_cajik
5. dec 2012

Baby ale nehovorte, ze vam niekoho nepripomina 😀 nic dokopy nevie, nic dokopy neurobila, ale nikdy nepochybila a vsetko, co je v mediach, je blud. este aj ta "utajena" sucasna praca... ci ony dve nesedeli spolu v lavici 😀

monika15
5. dec 2012

baby... sud prebehol ale deti ostali .???????

abo co sa deje???? preco je ticho??????

zuzana581
autor
5. dec 2012

@monika15 Ďalší súd je 14.12. Pridala si sa do písania "listov Ježiškovi"? Ak chceš, tak sa pridaj.. prečítaj si na strane 218, čo treba robiť.. 🙂

zuzana581
autor
5. dec 2012

Pridávam to sem znovu aj s adresami, ak to niekto nezaregistroval a chcel sa ešte pridať.
Kopirované odtialto: http://www.facebook.com/#!/events/253376484789263/

MISIA : VRÁŤTE DETI DOMOV - KROK PRVÝ // LISTY JEŽIŠKOVI

Verejná udalosť · Od: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť.

MISIA : VRÁŤTE DETI DOMOV - 30.11.2012 - 14.12.2012

KROK PRVÝ

Tento nápad je inšpirovaný vami 🙂 Vy ste písali veľakrát, že si "pod stromček" želáme návrat Martinka a Samka. Sudca sľúbil, že do Vianoc budú doma. Tak mu poďme dať najavo, že sme ho vzali za slovo a veríme v to, že to nepovedal len tak "do vetra"... a že si bude stáť za svojimi slovami.

Nápad LIST PRE JEŽIŠKA sa veľmi páči aj našim najväčším bojovníčkam, súhlasia s ním a podporujú ho. Súhlasia so zverejnením adresy sudcu... Prečo? Čítajte!

Každý z vás, kto chce podporiť túto MISIU SLOVENSKEJ VEREJNOSTI sa s nami musí zahrať "hru" a prejsť všetkými levelmi. Prvým levelom je napísať LIST JEŽIŠKOVI, SANTOVI...akokoľvek si ho nazvete 🙂 Písať môžete za seba, spolu s vašimi deťmi, oslovte susedov, rodinu, kolegov, šéfov, podriadených, deti v škole, zapojte túto aktivitu medzi detičky v škôlkách, v materských centrách, centrách voľného času, rôznych krúžkoch, v nemocniciach... Fantázii a VAŠEJ AKTIVITE sa medze nekladú. Berme to tak, že každý jeden poslaný list je jedným bodíkom, ktroré spoločne s Martinkom a Samkom zbierame. Čím viac tým lepšie.

Fantázie a kreativity sa nebojte ani v tom, ako list zhotovíte. Nejde o nič oficiálne. Práve naopak. Nech je to citlivé, detské, jednoduché, empatické, kreatívne, originálne, rukou písané, kreslené, maľované, fotkami obložené.... a akékoľvek iné... najmä NECH JE TO ĽUDSKÉ a naše SLOVENSKÉ !!! 🙂

Nebojte sa ani jazykovej bariéry. Nejde o žiaden diplomatický krok, ide o gesto obyčajných bežných jednoduchých ľudí... (nenarážam ani na politické, ani na inteligenčné zaradenie ;) )

Do obálky môžete pridať svoju sloveskú verziu listu i kresby. Pripravili sme pre vás krátku "anglickú formulku", ktorú stačí, ak tam nejak zakomponujete... Je na vás, či spravíte dvojakú verziu, ako som sa pokúsila ja... Alebo len priložíte k vášmu originálnemu výtvoru "papierik" s týmto textom:

Dear Santa!

This Christmas I wish very very much that you return Martin and Samuel home to Slovakia. A Christmas tree and many wonderful presents are waiting for them! With love your ...

Preložím:

Milý Ježiško!

Na tieto Vianoce si veľmi veľmi želám, aby si vrátil Martinka a Samka domov na Slovensko. Vianočný stromček a krásne darčeky už tu na nich čakajú. S láskou tvoj/a...

Je na vás, či sa podpíšete celým menom, alebo len krstným, alebo sa nepodpíšete. Všetko je na vašom rozhodnutí a vôli...

List vynikne viac na nejakom farebnom alebo ozdobnom papieri... Alebo najlepšie na pokreslenom ;) Ak však nemáte čas, alebo chuť, stačí aj nejaká krásna pohľadica. Alebo AJ AJ 🙂

Máme však pre vás ešte jeden nápad, ktorým sa môžete inšpirovať. Ak chcete pomôcť dvojnásobne, tak navštívte napríklad tieto stránky:

http://nadej-poprad.lepsiweb.sk/o-nas/
http://www.usmejsanamna.sk/static.php?todo=dir&...
http://www.unicef.sk/sk/dobrovolnici/dobrovolni...

Myslím, že pár centov nikoho nezabije a takto pomôžeme dvojako... odošleme pohľadnicu sudcovi... a zároveň pomôžeme iným detičkám ;)

ALE SAMOZREJME JE NA VÁS, AKÝM SPOSOBOM PODPORÍTE TÚTO AKTIVITU

Máte víkend na to, aby ste sa "pohrali". Svoje pripravené listy nám odfoťte a pošlite IBA na mail (nie sem do správy): niki.klob@gmail.com

Spravíme si aj peknú fotogalériu a uvidíme, koľko listov sme nazbierali. V pondelok zverejníme presnú adresu na sudcu Kráľovského súdu s číslom prípadu Boor.

A?? Pobežíme na poštu. Prvou triedou... pohľadnice, listy... nech pošťákom z nás praskajú vrecia 🙂

Tu je link na fotogalériu, kde budeme zbierať fotky. (Zatiaľ ako taký mini návod môj list...maliar zo mňa nebude 🙂 ale snáď aj také sa ráta... )
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.46712...

AKTUALIZÁCIA:

Zverejňujeme prvé dve adresy. Myslím, že nakoniec ich bude viac... Ďalšie pridáme zajtra.

Najdôležitejšie pre zatiaľ sú tieto:

ADRESA NA KRÁĽOVSKÝ SÚD, KTORÝ ROZHODUJE O IVANKINOM PRÍPADE:

The Royal Courts of Justice
Civil Appeals Court/case B4-2012/2248, children B
London
WC2A 2LL
U.K.

ADRESA NA MINISTRA ZAHRANIČNÝCH VECÍ:

Pls. only into hands
Mr. Wiliam Hague,
Foreing & Commonwealth Office
King Charles Street
London
SW1A 2AH
U.K.

Obe adresy sú verejne dostupné, takže problém by s tým byť nemal 🙂 V prvej adrese je zahrnuté číslo prípadu Ivanky, takže im bude jasné, o koho ide. Ak ešte budete vpisovať svoje "úvahy", je vhodné citovať slová sudcu, keď vyriekol, že deti patria do rodiny, starej mame a na Slovensko. Ako aj to, že by mali byť na Slovensku do Vianoc. Naopak, prosím, NEODVOLÁVAJTE sa na FB a na túto stránku... aby nás nijak nestopli 🙂 Odvolávať sa môžete na demonštrácie... tie boli ešte pred zákazom medializácie. Takže pokojne môžete priložiť aj fotku odtiaľ 🙂

To isté platí aj pri listoch pre ministra... keď je tam napísané "only into hands" (iba do vlastných rúk), tak sa to k nemu dostane. Angličania vraj toto dodržiavajú. A keďže ho oslovil vrámci diplomatických vzťahov aj náš minister, aby sa o prípad zaujímal, mali by sme mu dať najavo, že my sme nezabudli, ak nááááhodou ON ÁNO..

VĎAKA ZA POMOC KAŽDÉHO JEDNÉHO Z VÁS.

monika15
5. dec 2012

@zuzana581
urcite kuknem ....

strasna somarina.... mali sa vyjadrit uz davno... uz to cele neni o detoch vobec..... :(((((

zuzana581
autor
5. dec 2012

@monika15 už som to skopčila sem 🙂 Jasné že to nie je o deťoch.. od začiatku je to len o biznise..

monnaa
5. dec 2012

baby, na ten list píšete aj niečo iné okrem okrem adresy? napr. že letecky, alebo niečo podobné ?
Zajtra by som to chcela ísť poslať, tak aby som nespravila dáku chybu. Vďaka 🙂

zuzana581
autor
5. dec 2012

@monnaa ja myslím, že to tam napíšu, respektíve nalepia na pošte, keď povieš, že 1. triedou. Ja idem tiež posielať až zajtra, ale nechystám sa tam nič písať.. Možno nám poradí niekto, kto už prípadne dnes poslal..

kvietocek7
5. dec 2012

@monnaa urcite tam napis alebo pytaj na poste ''AIR POST'' - LETECKY- lebo viem,ze ked to tam nie je - pripadne taka peciatka tak to nezachrani ani 1 trieda. Bez toho oznacenia to ide pozemnou postou co su napr kamiony ale ak je nalepka ''AIR POST'' tak to ide lietadlom co je o polovicu ryyyychlejsie 😉
@zuzana581

samika
5. dec 2012

aj my posielame až zajtra a určite letecky 🙂 dnes som bola s malým na Mikulášovi a celý čas som musela myslieť na Samka a Martinka. len slzy sa mi do očí tlačili 😔 ja len dúfam, že Vianoce už budú s babinou. Inak to budú u mňa veľmi smutné Vianoce.

zuzana581
autor
5. dec 2012

@kvietocek7 ok, dík za info

monnaa
6. dec 2012
ewellina
6. dec 2012

@mamutka Prepáč, že zas trošku mimo témy, ale vŕtalo mi v hlave, čo si mi v tejto téme naposledy napísala o tej smrti tehotnej kvôli otrave krvi.. Teraz som si to dala v hlave dokopy, že pravdepodobne si sledovala v médiách ten prípad o tej Indke, čo zomrela na otravu krvi, vraj preto, lebo jej lekári nechceli urobiť potrat. Tak ja len toľko k tomu, že išlo o zavádzanie zo strany médií, tu sa o tom môžeš dozvedieť viac:
http://spravy.pravda.sk/licencnu-radu-pre-repor...

martina005
6. dec 2012

Slovenky v Anglicku...............
http://www.voxvictims.com/2012/12/06/slovenky-v...

sirinka
7. dec 2012

Dievcata.... Ja somtaka zhnusena, ake pokrytecto vladne svetom.... Ked to vidim ako sa cely svet zaujima o kralovske dieta, vsetci sa tesia a uz teraz ho ospevuju a na tisice ukradnutych deti, ktorym boli znicene sance na detstvo stravene s rodicmi z vysoka seru.... Viem, ze to babatko je nevinne, ale mne to trha srdce ta falos.....

kvietocek7
7. dec 2012
martina005
7. dec 2012

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Martin Krpač
Pred 2 hodinami v blízkosti lokality Bloomsbury, United Kingdom
Ja bych tak povidal, kdybych mohl🙂. Pokus socialky o obstrukce a zdrzovani v takovem tom pripade, co se mu ted tak trochu🙂 venujeme, tento tyden nastesti ne uplne vysel!🙂. Pockejme s nadeji na nektery z pristich dnu!🙂.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------