icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

dusika11
7. dec 2012

@kvietocek7 no nadhera...uplna nahoda...taka akabola aj smrt diany...

dusika11
7. dec 2012

@sirinka to pre kvietocek bolo pre teba

sirinka
7. dec 2012

@dusika11 no su to len dohady, aleak ano, tak to je neskutocne chladnokrvne a ktovie kolko podobnych osudov ostalo utajenych....

dusika11
7. dec 2012

@sirinka este sa to nenarodilo...a uz ma na rukach krv....chtiac nechtiac....hm......

natas4
7. dec 2012

MISIA VRATTE DETI DOMOV KROK DRUHY

Všetkým vám ďakujeme za splnenie kroku číslo jeden. Je úžasné pozerať si fotoalbum, ktorý vznikol. Ešte krajší je pocit, že všetky tieto kresby boli aj odoslané. Máme indície vo veľa prípadoch, že poslaných bolo omnoho viac pohľadníc a listov. Niektorým z vás sa nedalo odfotiť a poslať mailom, ale aspoň ste mi napísali, že ste poslali... a taktiež vaši priatelia a známi, ktorí nie sú na Facebooku

Veľká vďaka ešte raz. Ostáva veriť, že to na súde mnohým otvorí ústa ...

Krok číslo dva (aj tri) sa bude niesť v podobnom duchu. Tentoraz však budeme posielať listy na Slovensko.

Je na vás, či sa budete držať pôvodnej myšlienky, alebo budete písať "iba" listy. Nechcem vám v tomto nič striktne diktovať. Každý má slobodnú vôľu a myslím, že sami viete, čo máte na srdci, a čo by ste chceli zdeliť predsedovi parlamentu, predsedovi vlády, prezidentovi SR a ministrom...

Ja navrhujem niečo v takomto duchu:

Pán prezident / premiér / predseda NRSR / minister,

ani mne nie je jedno, že štát nedokáže ochrániť SVOJICH občanov v cudzej krajine. Nie je mi jedno, že slovenské deti sú v zajatí. Nie je mi jedno, že sú vo Veľkej Británii porušované práva dieťaťa a ľudské práva a základné slobody ich rodičov.

Aj mňa trápi, že v mnohých prípadoch Slovenská republika nedokázala viac ako dva roky pomôcť svojim občanom a vyžiadať si slovenské deti domov.

Nechcem sa viac už prizerať na to, že si cudzia krajina dovolí dať na adopciu slovenské deti bez súhlasu ich biologických rodičov. Bez súhlasu ich príbuzných, ktorí by boli ochotní postarať sa o deti. Bez súhlasu ich rodnej krajiny (?).

My nemáme tú moc zvrátiť veci a požiadať si o slovenských občanov a doviezť ich domov z Írska a Veľkej Británie. Vy však tú moc máte. Máte moc skontaktovať sa s ľuďmi, ktorí sa o to môžu postarať. Máte tú moc zachovať sa tak, ako by išlo o vaše vlastné deti. Alebo aj vtedy by ste konali rovnako ako dnes???

Želám si, aby sme v sebe všetci našli dostatok ľudskosti na to, aby sa všetky neprávom odbraté deti dostali domov...

Blížia sa Vianoce, namiesto toho, aby som písala list Ježiškovi, píšem listy Vám, píšem ich do Veľkej Británie... Pretože aspoň takto môžem dať najavo svoj nesúhlas, veľké sklamanie z toho, čo sa dnes - v 21.storočí v demokratických krajinách deje...

Môžem povedať moje najväčšia vianočné prianie práve Vám?

ŽELÁM SI, ABY SA MARTINKO A SAMKO VRÁTILI SPOLU SO SVOJOU MAMOU A BABKOU DO VIANOC NA SLOVENSKO. ABY AJ ONI MALI KONEČNE KRÁSNE VIANOCE V KRUHU SVOJEJ MILUJÚCEJ RODINY. NENECHAJME ICH VIAC UŽ TRPIEŤ!!!

Spravte aj vy dobrý skutok a porozmýšľajte, či neexistuje ešte niečo, čo môžete spraviť. Niečo, čo by ste spravili, keby tam boli uväznené VAŠE DETI!

Toto prianie nie je iba moje... Je to prianie veľmi veľkého množstva ľudí. Nielen tých veľkých... Naše deti sa nás každý jeden deň pýatajú, kedy prídu detičky konečne domov... Chcú ich ísť čakať na letisko, podeliť sa s nimi o svoje hračky, ktoré im Ježiško prinesie... Ak by rozhodoval detský súd, ktorý je plný iba čistej lásky, už dávno by bolo rozhodnuté... Zamyslime sa nad tým, či je politická hra na mieste. Či je na mieste v prípadoch, kedy nerozhodujete o zločincoch, ale o nevinných milujúcich rodičoch a deťoch.

K listu prikladám aj kresbu môjho syna / dcéry, ktorý/á keď mala nakresliť , čo by si želala pod stromček nakreslila toto....

S pozdravom...

Takýto je môj návrh. Napísať, čo si myslíte, čo máte na srdci, ale spojiť to aj s Vianocami s deťmi, s ich želaniami, ktoré sú rovnaké ako tie vaše...

Ak sa vám nechce vymýšľať niečo nové, pokojne môžete použiť tento vzorový list a upraviť si ho podľa seba. Ale ak si myslíte, že viac vystižná a trefná je jednoducho kresba, tak pošlite iba ju...

Ešte jeden nápad, ak chcete byť viac kritickí, aj toto je fajn príležitosť na to, skopírovať a vytlačiť si Vyhlásenie verejnosti a priložiť ho do obálky, k listu stačí pripísať - aj ja som podpísal/a pod toto vyhlásenie, alebo aj ja súhlasím s týmto vyhlásením.

(link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.46591...)

Vaše listy, kresby, pohľadnice posielajte prosím na všetky tieto adresy:

Kancelária predsedu

Národná rada Slovenskej republiky

Námestie Alexandra Dubčeka

1812 80 Bratislava 1

KANCELÁRIA PREDSEDU VLÁDY

Úrad vlády Slovenskej republiky

Námestie slobody 1

813 70 Bratislava

Kancelária prezidenta Slovenskej republiky

Hodžovo nám. 1

P.O. Box 128

810 00 Bratislava 1

Do rúk ministra Miroslava Lajčáka

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky

Hlboká cesta 2

833 36 Bratislava 37

Slovenská republika

Do rúk ministra Jána Richtera

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky

Špitálska 4, 6, 8

816 43 Bratislava

natas4
7. dec 2012

MISIA VRATTE DETI DOMOV - KROK TRETI

Súbežne s krokom číslo dva pridávam aj krok číslo tri.

Keď som zvažovala, komu je lepšie posielať listy poštou a komu elektronicky, vychádzala som najmä z toho, aký to bude mať účinok.

Subjektívne si myslím, že takto som to rozdelila správne... ale sto ľudí, sto chutí... Preto, ak máte pocit, že krok číslo dva (teda list / kresba / pohľadnica) chcete odoslať viacerým politickým predstaviteľom, stačí „pogoogliť“ a následne použiť verejne dostupné poštové adresy obdobným spôsobom, ako píšem v kroku dva...

V kroku číslo tri sa zameriame na to, aby vaše nádherné kresbičky nevyšli nazmar, a aby o nich vedeli všetci, ktorí by vedieť mali.

Postup je takýto:

1. Skopírujte si tento text:

MISIA SLOVENSKEJ VEREJNOSTI: VRÁŤTE DETI DOMOV

Rozhodli sme sa hromadne napísať LIST JEŽIŠKOVI. Všetci si na Vianoce želáme, aby boli slovenské deti opäť doma na Slovensku so svojimi rodinami. Želajú si to aj naše deti, ktoré keď mali nakresliť, čo by chceli pod stromček, nakreslili Martinka, Samka, ich mamu, babku, stromček a SLOVENSKO.

Pohľadnice, kresby a listy boli odoslané na Kráľovský súd v Londýne a ministrovi zahraničných vecí UK.

Prikladáme vám link , prostredníctvom ktorého si môžete pozrieť album s krásnymi listami. Odoslaných ich bolo ešte viac než ich je v albume. Neboli odoslané hromadne ale jednotlivo. Takže do UK odišla bohatá vianočná nádielka.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.46712...

Možno to bol bezvýznamný krok, ale pre nás to je prejav toho, že nám záleží na príchode slovenských detí domov.

Záleží nám na tom, aby sudcovia vedeli, že verejnosť sa stále pozerá a čaká na verdikt.

My bežní občania toho nemôžeme spraviť veľa... ale stále robíme, čo sa dá...

ČO STE SPRAVILI VY?

Toto nie je hypotetická otázka. Veríme, že pár minút na odpoveď v podobe spísaných krokov, ktoré ste pre nevinné slovenské deti spravili vy, si nájdete ... veríme, že si nájdete nielen čas, ale že „nájdete“ v pamäti aj tie kroky...

XXX

......

2. Tento text vložte do mailu

3. Do predmetu napíšte MISIA SLOVENSKEJ VEREJNOSTI: VRÁŤTE DETI DOMOV

4. Do riadku pre adresáta vložte nasledujúce mailové adresy:

Poslanci NRSR:

branislav_skripek@nrsr.sk, pavol_abrhan@nrsr.sk, ladislav_andreansky@nrsr.sk, jan_babic@nrsr.sk, jaroslav_baska@nrsr.sk, otto_brixi@nrsr.sk, michal_bagacka@nrsr.sk, miroslav_beblavy@nrsr.sk, julius_brocka@nrsr.sk, vladimir_balaz@nrsr.sk, lubos_blaha@nrsr.sk, dusan_bublavy@nrsr.sk, tibor_bastrnak@nrsr.sk, juraj_blanar@nrsr.sk, bela_bugar@nrsr.sk, antonin_cicon@nrsr.sk, gabriel_csicsai@nrsr.sk, rastislav_cepak@nrsr.sk, miroslav_ciz@nrsr.sk, zoltan_danis@nrsr.sk, mikulas_dzurinda@nrsr.sk, jaroslav_demian@nrsr.sk, juraj_droba@nrsr.sk, daniel_duchon@nrsr.sk, arpad_ersek@nrsr.sk, vladimir_faic@nrsr.sk, peter_fitz@nrsr.sk, martin_fecko@nrsr.sk, pavol_freso@nrsr.sk, martin_fedor@nrsr.sk, martin_fronc@nrsr.sk, jan_figel@nrsr.sk, darina_gabaniova@nrsr.sk, stefan_gasparovic@nrsr.sk, tibor_glenda@nrsr.sk, peter_gazi@nrsr.sk, gabor_gal@nrsr.sk, pavol_goga@nrsr.sk, dusan_galis@nrsr.sk, milan_geci@nrsr.sk, lea_greckova@nrsr.sk, lubomir_galko@nrsr.sk, monika_gibalova@nrsr.sk, milan_haluz@nrsr.sk, eva_horvathova@nrsr.sk, pavol_hrusovsky@nrsr.sk, augustin_hambalek@nrsr.sk, igor_hrasko@nrsr.sk, mikulas_huba@nrsr.sk, stefan_hreha@nrsr.sk, alojz_hlina@nrsr.sk, jan_hudacky@nrsr.sk, viliam_holeva@nrsr.sk, andrej_hrnciar@nrsr.sk, eva_hufkova@nrsr.sk, rudolf_chmel@nrsr.sk, igor_choma@nrsr.sk, martin_chren@nrsr.sk, elemer_jakab@nrsr.sk, viliam_jasan@nrsr.sk, maria_janikova@nrsr.sk, jozef_jezik@nrsr.sk, vladimir_janos@nrsr.sk, dusan_jarjabek@nrsr.sk, miroslav_kaduc@nrsr.sk, andrej_kolesik@nrsr.sk, marian_kovacocy@nrsr.sk, viera_kucerova@nrsr.sk, ladislav_kamenicky@nrsr.sk, jozef_kollar@nrsr.sk, daniel_krajcer@nrsr.sk, stefan_kuffa@nrsr.sk, ludovit_kanik@nrsr.sk, maros_kondrot@nrsr.sk, mikulas_krajkovic@nrsr.sk, marian_kvasnicka@nrsr.sk, marian_kery@nrsr.sk, magda_kosutova@nrsr.sk, stanislav_kubanek@nrsr.sk, jana_lassakova@nrsr.sk, michal_luksa@nrsr.sk, tibor_lebocky@nrsr.sk, daniel_lipsic@nrsr.sk, robert_madej@nrsr.sk, vladimir_matejicka@nrsr.sk, jan_micovsky@nrsr.sk, jozef_mikus@nrsr.sk, dusan_munko@nrsr.sk, mojmir_mamojka@nrsr.sk, igor_matovic@nrsr.sk, jozef_mihal@nrsr.sk, juraj_miskov@nrsr.sk, peter_muransky@nrsr.sk, lubos_martinak@nrsr.sk, viera_mazurova@nrsr.sk, ivan_miklos@nrsr.sk, milan_mojs@nrsr.sk, anton_martvon@nrsr.sk, helena_mezenska@nrsr.sk, emilia_mullerova@nrsr.sk, jozsef_nagy@nrsr.sk, viliam_novotny@nrsr.sk, peter_nahlik@nrsr.sk, olga_nachtmannova@nrsr.sk, lucia_nicholsonova@nrsr.sk, bibiana_obrimcakova@nrsr.sk, peter_osusky@nrsr.sk, milan_panacek@nrsr.sk, vladislav_petras@nrsr.sk, radoslav_prochazka@nrsr.sk, pavol_paska@nrsr.sk, jan_podmanicky@nrsr.sk, alojz_pridal@nrsr.sk, svetlana_pavlovicova@nrsr.sk, martin_poliacik@nrsr.sk, robert_puci@nrsr.sk, lubomir_petrak@nrsr.sk, peter_pollak@nrsr.sk, richard_rasi@nrsr.sk, maria_ritomska@nrsr.sk, lubica_roskova@nrsr.sk, jan_senko@nrsr.sk, boris_susko@nrsr.sk, zsolt_simon@nrsr.sk, laszlo_solymos@nrsr.sk, richard_sulik@nrsr.sk, frantisek_sebej@nrsr.sk, peter_suca@nrsr.sk, viera_sedivcova@nrsr.sk, ivan_stefanec@nrsr.sk, ivan_svejna@nrsr.sk, viera_tomanova@nrsr.sk, ivan_uhliarik@nrsr.sk, jozef_valocky@nrsr.sk, jana_valova@nrsr.sk, richard_vasecka@nrsr.sk, lubomir_vazny@nrsr.sk, jozef_viskupic@nrsr.sk, ivan_varga@nrsr.sk, magdalena_vasaryova@nrsr.sk, anna_vittekova@nrsr.sk, marian_zahumensky@nrsr.sk, pavol_zajac@nrsr.sk, renata_zmajkovicova@nrsr.sk, lubomir_zeliezka@nrsr.sk, jana_zitnanska@nrsr.sk, lucia_zitnanska@nrsr.sk

Europoslanci: (Všetky adresy nájdete tu,stačí skopírovať)

http://www.europskyparlament.sk/view/sk/Slovens...

Úrad vlády SR:

info@vlada.gov.sk, urad@vlada.gov.sk, erik.tomas@vlada.gov.sk

Kancelária predsedu NRSR:

info@nrsr.sk

http://www.nrsr.sk/web/default.aspx?sid=predsed...

Kancelária prezidenta SR:

informacie@prezident.sk

Ministerstvá:

kami@mzv.sk

tlac@mzv.sk

renata.goldirova@mzv.sk

info@mzv.sk

boris.gandel@mzv.sk

lenka.izraelova@employment.gov.sk

renata.bodorova@employment.gov.sk

tlacove@employment.gov.sk

CIPC:

cipc@cipc.gov.sk

riaditelka@cipc.gov.sk

info@cipc.gov.sk

5. Kliknúť na ODOSLAŤ a HOTOVO.

Ďakujem. Práve ste nazbierali ďalšie body

kvietocek7
8. dec 2012

@dusika11 vies co mi bolo cudne? ze Cisarovu ukazovali spred kralovskeho sudu v londyne - ked hovorila,ze vdaka slovenskymuradom...no musim kuknut este raz archiv joj ze odkial to vlastne hovorila 😒
ale presne,ze vela inych deti uz nezastavili lebo lietadlo uz bolo fuc ☹

veronika33
8. dec 2012

@kvietocek7 áno, určite hovorila z Anglicka

ewellina
8. dec 2012

@dusika11 To dieťa určite žiadnu krv na rukách nemá. To tí blbí redaktori.

veronika33
8. dec 2012

kopírujem z FB

PRAVDA MUSÍ VYJSŤ NAJAVO... alebo inak NENECHAJME SA UMLČAŤ priatelia !!!
autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 8. December 2012 o 20:19 ·

Ahojte, Veronika a Darius

prosiiiim uverejnite na FB, nasi priatelia a slovenska verejnost ma pravo na informacie.

Najskor kratke vysvetlenie

Vcera sa v nasom pripade skutocne konalo ine pojednavanie sudu na High Court/Vyssi sud, o ktore poziadali opatrovatelia, aby znova sud rozhodol o zotrvani nasich deti v ich starostlivosti a v Britanii. Ignoruju odvolacie konanie na Kralovskom sude ako aj vyjadrenie najstarsieho kralovskeho sudcu, ze deti budu vydane do mojej starostlivosti s umiestnenim na Slovensko do Vianoc.

Teda prebieha paralelne konanie. Toto konanie na High Court skoncilo zatial zastavenim do rozhodnutia piatkoveho kralovskeho sudu , teda do 14.12.2012 .

Je to z ich strany a SS vsak tiez legalny krok, ako sa zbavit ucasti slovenskej strany Cipc-u na konani High Court-u!

Bohuzial , podrobnejsie info nemozeme v tejto chvili dat, preto prosim, netrapte sa uvahami na FB.

Verim, ze uz coskoro budeme moct podrobnejsie vysvetlit absurdnosti britskeho pravneho a socialneho systemu ohladom rodinneho prava.

Dovolte mi vsak podat jednu mimoriadne dolezitu spravu.

P. Cisarova bola prave v Londyne v suvislosti s riesenim dalsich 3 pripadov, vratane nasho a boli sme svedkami ako

HNED RANO RIADILA TELEFONICKY ZACHRANNU AKCIU UNOSU DIETATA NA VIEDENSKOM LETISKU.

Samozrejme, ze ona osobne nechce byt medializovana, je v urade kratko, buduje si doveryhodny kolektiv a utoky na jej urad a jej pracu PRESAHUJU MIERU UNOSNOSTI, /Kto sme citali vysledky kontroly ambasady, audit, a spravu ombudsmanky, rozhovor s jej predchodkynou, nedivime sa, vsak?/

Koordinovala postup svojich kolegyn na okamzitu pomoc matke a zabezpecenie cesty na viedenske letisko.

Vyjadrujem preto pochvalu nielen p. riaditelke Cisarovej, hlavne p. Kristine Rogers a ich kolegyniam Centra, policajtom z Uradu boja proti kriminalite, a bleskovemu konaniu slovenskeho SUDU k vydaniu predbezneho opatrenia.

Ak by takuto pomoc poskytli urady aj Martine Gajdarovej , jej deti mohli zostat na Slovensku!

/A ze sa tam okamzite objavili aj jojkari-zachranari niet divu. Tak ako vy, ani oni od pripadu Conkovej nemozu spavat pre vsetky deti v ohrozeni/ Podrobnosti o pripade unosu a jojkaroch sme sa vsak dozvedeli az zo spravodajstva.

Aj ked riesenie nasho pripadu moze byt este nekonecne, je prijemne pocut a vidiet, ze sa uradnici zobudili a zacali konat.

A verme, ze konanie nepodmienuju iba politicky strachom o svoje stolicky, ale aj ludsky. Snaha pomoct a ludska spolupatricnost ma obrovsku silu. Vdaka za vsetky nestastne rodiny, bez ohladu na dovody traumy.

S vdakou za podporu a silu Vas vsetkych pozdravuju

Eleonora a Ivana

natas4
8. dec 2012

@veronika33 takze ten status co dal vcera Mratin Krpac sa tykal pripadu Boorovych..mala som takeho tusaka a teraz sa to z listu p. Noriky potvrdilo....ti hajzli SSsaci sa nevzdavaju!!!! 😠

kvietocek7
8. dec 2012

@natas4 clovek uz tomu ani nevladze a nemoze uverit, akeho zverstva su schopny -ako mozu ignorovat kralovsky sud a hladat cesty inym smerom??je to fakt absurdne, toto by malo na ich hlavu padnut ako obvinenie ved na co potom je ten kralovsky sud? no absolutne od veci! a ktovie ci ten kralovsky sud v piatok bude verejny alebo ho umlcia 😠 😒

martina005
9. dec 2012

@natas4 Ano ano...on to tak naschvál napísal,aby sa to nedalo identifikovať o čo ide 😉
Ale je to 1000krát väčší hnus ako sme si mysleli 😔 😔 😝 🙄

martina005
9. dec 2012

@natas4 a ďalšia taká správa od Martina.....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Martin Krpač
Pred 13 hodinami v blízkosti lokality Heathrow, United Kingdom cez mobil
Off to Dublin!! Bohuzel za U2 to neni:(. Ze by mel Bono problem se socialkou je dost nepravdepodobny... Chjooo, tu If the God could see his Angels proste dame jindy no...🙂.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kadri
9. dec 2012

cisarova je dobra 🙂 verim jej a drzim palce 😉

mamutka
9. dec 2012

baby, ja pozeram na tu adresu - ale chyba mi tam ulica, je tam konkretne cislo pripadu, ale najskor to tam musi prist a ked tam nebude ulica, tak potom....?
The Royal Courts of Justice
Civil Appeals Court/case B4-2012/2248, children B
London
WC2A 2LL
U.K.

ja som to este neposlala, lebo sme vsetci nachladnuti, reku este sa to stiha, ked poslem v pondelok, hladala som adresu na nete, lebo mi ulica vratala v hlave a nasla som toto: ten Strand tam povodne chyba....
The Royal Courts of Justice,
Strand,
London,
WC2A 2LL.
😕 😕 😕

zuzana581
autor
9. dec 2012

@mamutka keď si dáš toto London WC2A 2LL do vyhladávača v mapy google, tak ti presne nájde tú budovu súdu, tak to je podla mňa aj adresa.. veď by nedávali adresu, ak by nebola kompletná, nie?

kvietocek7
9. dec 2012

@mamutka musis tam uviest aj cisto toho pripadu inac to bude bludit a ak sa to chystas poslat zajtra tak snad to do piatku dorazi 😉
posielaj to na tu prvu adresu co sa uvadze aj civil appeals court

zuzana581
autor
9. dec 2012

ĽUDSKÉ PRÁVA V MEDZIGENERAČNOM DIALÓGU - konferencia 14.12.2012.

autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 9. December 2012 o 21:41 ·
.

Milí priatelia,

dátum 14.12. bude pre nás veľmi veľmi dôležitý a rozhodujúci.

Toto už musí byť posledný definitívny termín, kedy padne rozsudok Kráľovského súdu o tom, že sa deti môžu vrátiť domov na Slovensko... Dopadne to pozitívne ak:

1. Kráľovský súd rozhodne, že deti môžu íst s babičkou na Slovensko

2. Kráľovský súd povie presný termín ich odchodu.

3. Kráľovský súd odmietne dať SS povolenie, že sa môžu odvolať.

Ak sa toto stane, môžeme si aspoň trochu vydýchnuť... AK však 14.12. niečo "zlyhá", Kráľovský súd "sviatkuje od 17.12. do 10.1.2013 !!!!

HRÁME O ČAS!

Musíme veriť, modliť sa a vysielať spoločnú myšlienku vo výhru. Všetci si predstavujte, ako ich čakéme na letisku a oni vystupujú šťastní všetci spolu z lietadla...

OBRÁŤME ALE LIST. Chcete vedieť, čo budú robiť "naši kompetentní" v tento VÝZNAMNÝ DÁTUM?

Názov poznámky vám napovie. Rozhodli sa uskutočniť konferenciu, kde sa budú vzájomne oceňovať za prínos v oblasti ochrany ľudských práv a slobôd a práv dieťaťa... Dovolím si citovať p.Študencovú:

"Je priam symbolické oceňovanie za "chrabrosť" v ochrane práv dieťaťa a rodiny v deň nášho súdu, kde je najvýraznejšie porušenie všeobecne ľudských práv, rodinného života, práv dieťaťa na rodinný život, práv dieťaťa na materinský jazyk, na kultúrne tradície atď...ochranu zdravia dieťaťa, a este by sa toho našloooo..."

Sem vám skopírujem pozvánku a porgram Konferencie:

ĽUDSKÉ PRÁVA V MEDZIGENERAČNOM DIALÓGU

KONFERENCIA POD ZÁŠTITOU

PODPREDSEDU VLÁDY A MINISTRA ZAHRANIČNÝCH VECÍ A EURÓPSKYCH ZÁLEŽITOSTÍ SLOVENSKEJ REPUBLIKY MIROSLAVA LAJČÁKA

14. DECEMBRA 2012, HOTEL BÔRIK, BRATISLAVA

ORGANIZÁTORI:

ÚRAD VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY

MINISTERSTVO ZAHRANIČNÝCH VECÍ A EURÓPSKYCH ZÁLEŽITOSTÍ SLOVENSKEJ REPUBLIKY

Predbežný program

8:00 – 10:00

Registrácia

8:30 – 10:00

Slávnostné zasadnutie Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť

10:30

Otvorenie konferencie

Úvodné vystúpenia

Miroslav Lajčák, podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, predseda Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť

Juraj Kormuth, vymenovaný na zastupovanie riaditeľa kancelárie predsedu vlády Slovenskej republiky

Ján Šikuta, sudca Európskeho súdu pre ľudské práva

Jan Jařab, regionálny zástupca Úradu vysokého komisára OSN pre ľudské práva

Jana Dubovcová, verejná ochrankyňa práv

Konferenciu moderuje

Peter Guštafík

Plenárne zasadnutie: Výchova a vzdelávanie k ľudským právam

Moderátor plenárneho zasadnutia

Miroslav Kusý, Proffesor Emeritus, Univerzita Komenského v Bratislave

Panelistky a panelisti

Silvia Miháliková, dekanka Fakulty sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave, UNESCO centrum pre výchovu k ľudským právam Univerzity Komenského v Bratislave

Zuzana Štrbíková, riaditeľka Národného ústavu celoživotného vzdelávania

Šarlota Pufflerová, výkonná riaditeľka občianskeho združenia Občan, demokracia a zodpovednosť

Katarína Ondrášová, oddelenie škôl s vyučovacím jazykom národnostných menšín a vzdelávania rómskych komunít, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

Dagmar Kusá, Bratislavská medzinárodná škola liberálnych štúdií

Viliam Dolník, predseda celoštátnej komisie Olympiády ľudských práv

13:00

Buffet lunch

14:00

Paralelné panely

Práva dieťaťa

Moderátorka panela

Barbara Illková, generálna riaditeľka sekcie právnej a konzulárnej Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, tajomníčka Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť

Panelistky a panelisti

Peter Guráň, člen Výboru OSN pre práva dieťaťa, prvý podpredseda Výboru pre deti a mládež Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť

Nadežda Šebová, generálna riaditeľka sekcie sociálnej a rodinnej politiky Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky

Silvia Porubänová, Inštitút pre výskum práce a rodiny, Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky

Miroslav Kaňa, výkonný riaditeľ Slovenského výboru pre UNICEF

Jozef Mikloško, predseda Spoločnosti priateľov detí z detských domovov – Úsmev ako dar

Európsky rok aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami 2012

Moderátorka panela

Mária Jedličková, vedúca oddelenia projektovej podpory, Úrad vlády Slovenskej republiky

Panelistky a panelisti

Dušan Chrenek, vedúci zastúpenia Európskej komisie v Slovenskej republike

Ľubica Galisová, Fórum pre pomoc starším, ambasádorka Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami 2012

Vladislav Matej, SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien

Zora Bútorová, Národný projekt Stratégia aktívneho starnutia, Inštitút pre verejné otázky

Dušan Šimšík, Strojnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach

Lea Rollová, Výskumné a školiace centrum bezbariérového navrhovania Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave

Predchádzanie diskriminácii

Moderátor panela

Michal Vašečka, poradca podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky

Panelistky a panelisti

Peter Pollák, splnomocnenec vlády Slovenskej republiky pre rómske komunity

Marián Mesároš, výskumný pracovník, Slovenské národné stredisko pre ľudské práva

Branislav Mamojka, podpredseda Výboru pre osoby so zdravotným postihnutím Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť

Kamil Vajnorský, podpredseda Výboru pre seniorov Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť, ambasádor Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami 2012

Adriana Mesochoritisová, podpredsedníčka Výboru pre rodovú rovnosť Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť

Laco Oravec, podpredseda Výboru pre predchádzanie a elimináciu rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatných foriem intolerancie Rady vlády Slovenskej republiky pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť

17:00

Spoločná výzva účastníkov k Medzinárodnému dňu ľudských práv

Čaša vína

Hotel Bôrik

Bôrik 1628/15

814 07 Bratislava

+ 421 2 599 810 00

Deň pred touto konferenciou sa bude konať pre VIP hostí GALAVEČER. Práve počas neho sa bude odovzdávať cena za významný prínos v oblasti ochrany a podpory ľudksých práv za rok 2012. Máme tušenie, kto cenu získa...

Oceňovanie prebehne vo štvrtok 13.12.2012 o 19.00hod v historickej budove Národnej rady SR na Župnom námestí v Bratislave.

JE NA NÁS, ČO S TÝM SPRAVÍME...???

natas4
10. dec 2012

KOPIROVANE Z FB - Ivana Boorova

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PROTEST v Bratislave

Bratislava, Župné námestie, pred historickou budovou NRSR , štvrtok o 18.30

Protest na podporu rodín, ktorým boli neprávom odobraté deti. Ktorým boli odňaté ľudské práva a porušené práva dieťaťa. Vyjadrenie nesúhlasu voči oceňovaniu za prínos pre ochranu ľudských práv osobám, ktoré sa o ich ochranu v praxi vôbec nepričinili.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

natas4
10. dec 2012

V pripade odobrania deti Katarine Kosturovej Slovensko prostrednictvom CIPC vstupuje do procesu..sudca to povolil ! 🙂 🙂 🙂

wifina
11. dec 2012

pred časom tu bola jedna mamička, ktorú preverovala sociálka. Neviete, ako to dopadlo? Napíšte pls. IP, ak biekto viete. Dik.

martina005
11. dec 2012

"Rodiny na úteku" aj s prekladom 🙂 😒

https://www.youtube.com/watch?v=1Vyj15wE4Ss
martina005
11. dec 2012

Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť
Pred 2 hodinami
MISIA SLOVENSKEJ VEREJNOSTI : VRÁŤTE DETI DOMOV

KROK Č.4 - šírte pozvánku na protestné zhromaždenie. Zdieľajte na svojich nástenkách, pozývajte na udalosť svojich známych, a posielajte obrázok aj mailami svojim známym, ktorí nie sú na FB. Využiť môžete aj predchádzajúce zverejnené mailové adresy a posielať tam tento plagátik. Ďalej pokojne tapetujte a zasielajte plagát aj na FB nástenky známych ľudí. ĎAKUJEME!!!!

(PS: AK nemôžete prísť, pomôžte nám aspoň dať o tom vedieť svetu...)
Fotka: MISIA SLOVENSKEJ VEREJNOSTI : VRÁŤTE DETI DOMOV KROK Č.4 - šírte pozvánku na protestné zhromaždenie. Zdieľajte na svojich nástenkách, pozývajte na udalosť svojich známych, a posielajte obrázok aj mailami svojim známym, ktorí nie sú na FB. Využiť môžete aj predchádzajúce zverejnené mailové adresy a posielať tam tento plagátik. Ďalej pokojne tapetujte a zasielajte plagát aj na FB nástenky známych ľudí. ĎAKUJEME!!!!! (PS: AK nemôžete prísť, pomôžte nám aspoň dať o tom vedieť svetu...)
396Páči sa mi to · · Zdieľať

natas4
11. dec 2012

KOPIROVANE Z FB:

Milí priatelia,
všimli sme si, že mnohí z vás vyjadrili ľútosť nad tým, že z dôvodu väčšej vzdialenosti sa protestu na Župnom námestí dňa 13. decembra o 18,30 hod. nemôžete zúčastniť, aj keď by ste veľmi chceli.

Vďaka jednej pani s mimoriadne veľkým srdiečkom, máme pre vás riešenie:

Tým z vás, ktorí nás prídete podporiť na protest z iných miest Slovenska, preplatíme cestovné. Podmienky preplate
nia cestovného účastníkom protestu budú nasledovné:

1. po skončení protestu (resp. v jeho priebehu) treba osloviť jednu z organizátoriek (budú označené menovkami) a nahlásiť svoje meno, priezvisko + mesto, z ktorého ste pricestovali.

2. svoj cestovný doklad si starostlivo uchovajte, po návrate domov nám na náš email zašlite zoskenovaný cestovný doklad spolu s vašim menom a číslom účtu, na ktorý vám pošleme plnú sumu cestovného

3. cestovné sa bude preplácať výlučne po splnení prvých dvoch podmienok.

Tak ako - pridáte sa k nám?

EŠTE RAZ VEĽKÁ VĎAKA ŠTEDRÉMU ANJELOVI, KTORÝ SA SÁM ZÚČASTNIŤ NEMOŽE, NO NAPRIEK TOMU CHCE, ABY SA ZIŠLO ČO NAJVIAC ĽUDÍ Z CELÉHO SLOVENSKA ♥ ♥ ♥

samika
11. dec 2012

@martina005 skúsila som prehrať video, ale žiaľ už je odstránené 😖

samika
11. dec 2012

baby včera som rozposlala list na všetky tie emailové adresy, jediná odpoveď je od M. F. Beňovej. dostali ste aj vy?

martina005
11. dec 2012

@samika 😕 ozaj...a ešte po obede išlo 🤐 😒

samika
11. dec 2012

@martina005 ja sa chystám, len žiaľ aj s malým, tak dúfam, že nebude vonku nejaká chumelica. a tiež dúfam, že účasť bude väčšia ako pre prezidentským palácom 😉