icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

natas4
18. sep 2012

@aliza to netusim, ale snad nas tam nebude desat...ja idem, aj manzel a dcerka

blumka
18. sep 2012

na fb koluje info, ze protest bude aj v Kosiciach pred Vedeckou kniznicou...tiez o 16:00

blumka
18. sep 2012

jej, hajanka uz dala info...super

duska88
18. sep 2012

Ahojte, rada by som sa zúčastnila dnešnej demonštrácie v BA, idú nejaké mamičky z okolia TT, GA, NR ku ktorým by som sa mohla pridať? 🙂

winona24
18. sep 2012

o proteste aj v novinách o 12 tej na JOJ...

danciacik
18. sep 2012

ahojte baby neviem či to tu niekto dal, ale ak nemôžte na protest tak môžte takto:
Priatelia vyjadrite svoj protest i formou emailu velvyslanectva VB v Bratislave. Mozte i v slovencine. Dakujem. Adresa: bebra@internet.sk

zuzana92101
18. sep 2012

Zienky, kto nevidel relaciu na JOJ, nasla som to este na tejto stranke...pozrite si to. http://karolsykora.blog.sme.sk/c/308373/Bez-det...

zeleny_cajik
18. sep 2012

@drobec33 naopak, zalozenie oz je uplne banalne a rychle... zdlhava a narocna je praca...

winona24
18. sep 2012

práve teraz

fliperka
18. sep 2012

ahojte, dnes o 16.00. sa urcite zucastnim protestu v BA .....Ivanku poznam osobne, ale nase cesty sa pred cca 18rokmi rozisli a ja som si myslela ze zije svoj zivot ako reholna sestra a vobec som netusila ake utrpenie a bolest prisla do jej zivota ... ☹ ☹ ☹ ... urcite ju pridem podporit ako aj ine rodiny ktore zial postihol podobny kruty osud

drobec33
18. sep 2012

kocky toto som prave nasla, neviem ci ste sa k tomu niekto dostali. Je to v anglictine, ale ved da sa aspon ako tak dat do google prekladaca. http://www.thedaily.sk/protest-at-british-embas.... Mam pocit, ze je na nohach aj polovica anglicka...
@zeleny_cajik ok, mne sa to nezdalo byt take rychle a jednoduchce. Sama som v stadiu riesenia zalozit oz. O tej praci potom, je jasne...ale ved to je ucelom 😉

evkasus
18. sep 2012

@drobec33 Obavam sa, ze je to tlac urcena pre slovakov zijucich v UK, alebo tak niejak.
Tak neviem, ci sa to dostane k sirsiemu spektru citatelov.

drobec33
18. sep 2012

@evkasus suhlasim, ale vies ze dobre spravy sa siria rychlo a tie zle, este rychlejsie 😉

avila
18. sep 2012

Vyjadrujem obrovsku lutost zucastnenym maminam, ste v mojich modlitbach, verim, ze vsetko dobre dopadne a opat budete spolu.

natas4
18. sep 2012

@drobec33 nizsie v diskusii je aj list otca Vladimira Boora...ale nemyslim si, ze je na nohach pol Anglicka...99% z nich ani netusi ze Slovensko existuje

fecik
Odpoveď bola odstránená
drobec33
18. sep 2012

http://www.facebook.com/events/440313356009965/ ak ste niektora este nezaregistrovali. Bol zaslany otvoreny list na vsetky zastupitelstva za tych, ktori sa osobne nezucastnia protestov, ale celu vec chcu podporit. 😉

fecik
Odpoveď bola odstránená
drobec33
18. sep 2012

@natas4 neviem posudit percentualnu vedomost angllicanov o SVK, je svak mala. Suhlasim. Pevne vsak verim v to, ze vdaka celej medializacii za posledne dni by sa to mohlo zmenit. Myslim hlavne info o tom, co sa deje.

zeleny_cajik
18. sep 2012

@drobec33 v poho...uz som ich par zalozila, teda svoje ani jedno 😉 premyslim, co a ako a ozvem sa 🙂

jolinka
18. sep 2012

Este som chcela napisat toto...

ako tu zopar ludi uviedlo ze v UK neodoberu dieta rodicom BEZ PRICINY... 😉 davam im uplne za pravdu. To je predsa samozrejme....ziaden sudca nevyda rozhodnutie, ze "Vazeny rodicia xy , sud rozhodol o odobrati dietata/deti abc...BEZ PRICINY"...sudca predsa pozna zakon a paragrafy, on vie , ze pricina musi byt... ALEEEEE

ako vsetci pravnici vedia, jedna vec je ZAKON a druha, este dolezitejsia je jeho VYKLAD....kazdy zakon ma svoje formulacie, a aj keby sme ich mali nastudovane naspamet, nedokazeme odhadnut, co vsetko moze spadat pod jeho vyklad...trebars take pojmy ako "nedostatocna starostlivost a vyziva dietata, neposkytnutie dostatocnych podnetov pre rozvoj, citove zanedbanie, naopak prilisna emocna viazanost..." moze mat taky siroky vyklad ze pricinou odobratia dietata moze byt doslova HOCICO {ako aj irriss spomenula par prikladov.. 😖 } dokonca je to take absurdne, ze rodic moze byt obvineny aj v pripade 2 protichodnych konani...ako spominala v dokumente pani Ivana, nedali v miestnosti prebal. pult ..."ak neprebalis, si vinna ze si zanedbala starostlivost neprebalenim, ak prebalis na zemi, sposobila si dietatu "traumu" nedostatocnymi hygienickymi podmienkami"...."places, tak si hystericka matka, neplaces...tak si bezcitna"...urcite v oboch pripadoch ublizujes dietatu...

a prave tu je PROBLEM...tento siroky vyklad zakonov umoznuje sudcom a pravnikom "plavat' vo vodach ktore su veru neraz hlboke a spinave ☹ ☹ ☹

fecik
Odpoveď bola odstránená
drobec33
18. sep 2012
jolinka
18. sep 2012

@drobec33 cerstva registracia ... 😉 😝 😝 si ju pozri do profilu

drobec33
18. sep 2012

@jolinka zatial nepredbieham, nesudim...len nechapem, co tym chcela povedat 😕

blumka
18. sep 2012

@fecik dakujem za upozornenie, no som dospela, viem sa o seba postarat

palomka
18. sep 2012

@fecik keby si vedel/a co sa vlastne deje tak by si tu nepisal/a take hluposti, pretoze sa to vsetko spustilo pripadom s čonkovcami a ti veru uplny GADZOVIA ako si ich nazvla/a nie su. trdlo

gumimaci
18. sep 2012

Ahojte,
tiez ako vacsina ludi na SK, sledujem tento pripad iba z medii.
Na jednej strane kvitujem promptnosť britskej socialky, ak maju podozrenie na zneuzivanie/ tyranie dietata. Na druhej nechapem, preco deti nemozu byt zverene do opatrovnictva blizkemu pribuznemu (babke) a tiez som sa nikde nedocitala o relevantnych dokazoch, podla ktorych mala rodina Boorova svoje deti tyrat. Na sude sa predsa ma dokazovat vina obvinenemu, cize dolozit dokazy a svedectva. Alebo si ma obvineny dokazovat nevinu?
Nielen tu, ale aj v inych diskusiach je jeden fenomen, ze ak sa poukaze na chybu v nejakom systeme, zacnu sa ozyvat hlasy, ktore su jeho sucastou, argumentuju vyhlaseniami kompetentneho uradu, alebo smernicami a ani za svet nechcu pripustit, ze v tej obrovskej masinerii sa moze stat chyba. (pisem chyba zamerne, je pre mna stale neuveritelne, ze v dnesnej dobe a v krajine ako je UK, by prebiehal legalny obchod s detmi)

stanushqa85
18. sep 2012

jaaaj drzim vsetky svoje prsty nech to dopadne vsetko dobre, nech Boh osvieti sudcu co otom rozhoduje