icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

jolinka
18. sep 2012

@gumimaci presne si to vystihla...ako tu podaktori pravnici zdoraznovali, ze cela tarcha dokazovania neviny ma byt na rodicoch ...

Ved sud by mal rodine dokazovat dovod, preco odobera dieta. prezumpcia neviny tu asi neexistuje. 😢 😢 😢

jolinka
18. sep 2012

clovek ma by nevinny, az dotial kym mu nie je dokazana vina...a az za tym dokazom nasleduje trest.

tu je trest pri dokazani neviny {sud otca oslobodil} ☹ ☹ ☹

monika15
18. sep 2012

baby potom napiste tu ze ako to cele dopadlo teraz by mal prebiehat sud ako pise novy cas.sk
Dufam,ze ti deticky najdu cestu k mame....hrozne toto.....UK kradne deti rozum sa mi zastavi :((((((

zuzanocka
18. sep 2012

no neviem.. vyzva prezidentovi? nasmu prezidentovi? nechcem byt hnusna, ale podla mna je ten rad, ze sa este utrie.. prajem si, aby tato kauza dopadla tak, aby uz deti viac netrpeli.
len neverim, ze si sudy priznaju omyl, resp. ze deti vratia..na zaklade "revolucie", ktora sa tu rozbehla.. ustupia teraz, bude sa to od nich pozadovat znova.. nespravia to..

a.. kazda senzacia trva tri dni..

amadora
18. sep 2012

mne je len do plaču keď pomyslím na tie deti... že chudiatka nechápu čo sa robí, prečo nemôžu byť s mamou... pre tú mamu je to hrozne ťažké, ale o to ťažšie to majú detičky... mám rovnako takých dvoch špuntov... ani pomyslieť! len sa modlím aby všetko dobre dopadlo a detičky sa vrátili tam kam patria... do náručia milujúcej matky 😔

fefe30
18. sep 2012

http://www.cas.sk/clanok/232487/co-hovoria-nasi...

Kancelária prezidenta to zaklincovala !!!!! Pohadzujú si to ako horúci zemiak. HAMBA

Ked dosiahne nejaký slovenký športovec úspech hneď beží aby bol prvý na fotke viď. naposledy sagan. A teraz ked nieco urobiť pre slovenkých občanov, ktorí potrebujú pomoc, nedokže sa zmôcť na nič. HANBA takejto prázdnej hlave SVK. 😢

zeleny_cajik
18. sep 2012

@fefe30 neboj ked bude pristavat lietadlo s Ivanou a detmi, nabehnu tam vsetci...

digysa
18. sep 2012

@fefe30 Pozera som si tie obrazky pod clankom....

Tie deti voooooooobec nevypadaju byt tyrane..... ja mam normalnu depku z tohoto pripadu. A ked si este predstavim, ze tiez som isla s podobnym pripadom so synom k lekarke (zdal sa mi jeho penis prilis cerveny, tak sme boli na preventivnej prehliadke) tak mi az srdce busi....

Pane Boze pomahaj tej rodine, nech tie deti idu k mame!

aliza
18. sep 2012

@fefe30 ved to a tiez pre tych sportovcov hov.n.o urobil. Ja verim, ze Ivana raz s tymi detmi na tom speciali prileti domov a pan P bude ako prvy stat, hrdy, ze zachranil slovenskych obcanov. Keby sa nenatocil ten dokument a mamicky to tu nezburcovali, tak by si pan P a spolok banditov o tuto 'kauzu' ani ocko neotreli...

aliza
18. sep 2012

@zeleny_cajik presne

fra
18. sep 2012

http://www.menejstatu.sk/uz-to-zacalo/
.
za všetko záver
"P.S.: Uvedomila som si ešte jeden paradox. Máme platiť stále väčšie dane, aby štát mohol poskytovať svoje “služby”. Teda my, ako rodičia (potenciálni alebo skutoční) mu zaplatíme viac, on z tých našich viac peňazí zaplatí viac sociálnych pracovníkov, ktorí, aby mali pocit, že si zaslúžia svoj plat, nás budú viac a viac perzekuovať. Teda stále lepšie platíme za okliešťovanie našich práv. No povedzte, sme my normálni?"

drobec33
18. sep 2012

Jaj boze, co si to ludia volime za volov? Velmi budem na ihlach v case, ked zacne protest a podla vsetkeho aj sud. Nech sa dozvieme pravdu a Aby bolo pravde ucinene za dost!

palomka
18. sep 2012

skoda, ze ste niektorí nevideli nazivo tu diskusiu ako sa pytal pan mečiar, ze ci sa da Ivane pomoct a ta riaditelka toho nejakeho centra povedala, ze ano a tichucko dodala,(nieco v tom zmysle) ze na to su potrebne financie ktore oni v takom mnozstve nemaju k dispozicii od statu....hamba hamba.....takze na take veci peniaze nie su ale na to aby si pan fico lietal po slovensku kad etade na oslavy tak na to mame peniaze....fuj
ved si to zajtra pozrite na JOJ Plus, urcite neolutujete ☹

barcelona94901
18. sep 2012

a čo ten otec?na začiatku o tom písali..som sa nedopátrala,kde je teraz ? 😕 ja neviem,je tam plno otáznikov

maznacik007
18. sep 2012

@palomka akoze nemaju peniaze... ved oni hlavne sprostredkuju osvojenia nasich deti v drvivej vacsine romskych do talianska, svedska proste do sveta a to su platene sluzby.....

svetllana
18. sep 2012

Kokos, tamtá volovina od tej údajnej učitelky, menom Mirka Hennelova Milcakova sa pekne rýchlo šíri..jak smrad. Už mi to poslalo do mailu viacero ľudí..A dokola jedna a tá istá správa. Prečo len od nej? To sa nenašiel nikto iný, kto by poznal týchto ľudí ako tyranov??? Naozaj nikto, len jedna jediná osoba, ktorá teraz rozposiela jeden jediný status??? 😠 😠 😠 😠 😠

katrinka8
18. sep 2012

@alice107 - Ak mali teda urady podozrenie na tyranie (spachanie trestneho cinu), preco teda toto nepresetrili? Preco nevysetrili deti psychiatrom, psychologom? Existuje rpedsa prezumpcia neviny. Ak ich niekto obvinuje z tyrania, ma to predza - preboha - dokazat. Azda nebude clovek dokazovat, ze nieco nespachal. Predsa musi obzaloba dokazat, ze nieco spachal... Preco teda bolo ale to obvinenie z tyrania neskor uradmi stiahnute (vo februari 2011, ci ako to ta babicka hovorila), ak si myslia, ze deti boli tyrane? Preco teda tie urady deti nevratili matke alebo inemu slovenskemu pribuznemu (babicke) napriek tomu, ze tyranie potvrdene nebolo? Odoberu cudzim statnym prislusnikom deti s cudzim obcianstvom na zaklade nejakeho obvinenia, potom toto obvinenie sami definitivne vlastnymi sudmi popru, ale deti im nevratia, ale ich poskytnu bez suhlasu rodicov na adopciu vo vlastnej krajine. Vytrhnu ich z prirodzeneho prostredia od milujucej matky a daju ich cudzim... Tak tomu sa hovori "vsetko pre dobro dietata".... 😠

katrinka8
18. sep 2012

@alice107 - chcela som vlastne povedat, ze oni sa nielenze necitia nevinni, oni boli "sproteni viny", ci ako sa to povie. Ich anglicke sudy oznacili za nevinnych vo veci tyrania deti. A prave v tom je cely ten problem.

svetllana
18. sep 2012

Tie, ktoré sme videli ten dokument, tak nám je nadmieru jasné, že tu sa nedá hovoriť o týraných deťoch, jedine ak zo strany SS!!! Už som normálne vytočená, jak sa niekto snaží vniesť pochybnosti do tohto prípadu a to jedným úbohým statusom, ktorý je ešte aj naformulovaný úplne otrasne! Čo sa nám to kto snaží nahovoriť, že tá žena klame? 😠 Videli sme, ako sa tie deti mali k mamine, to neboli tváre vystrašených detí. Na každej jednej fotke -s maminou v objatí, alebo láskyplné pohľady. Takto by sa správali týrané deti???? Naozaj???? Nezapojíme radšej zdravý sedliacky rozum???? Spomína tam furt zápal ucha..prečo nespomenula sexuálne týranie otcom? Či to neni závažnejší čin ako ucho? Či toto jej nikto nepovedal, či jak??? Že dieťa pilo do dvoch rokov len mlieko??? Vážne?! To by trochu inak vyzeralo na tých fotkách..ak by vôbec nejak vyzeralo!!! Bóže, čo spraví jeden sprostý status...to je neuveriteľné! 🙄 🙄 🙄 🙄

katrinka8
18. sep 2012

@mm2008 - treba pozriet celu diskusiu, je to velmi nadlho, o co presne tam ide, tazko sa to par vetami da zhrnut.... su tu aj mnohe linky na dany dokument, diskusiu po nom a pod. Prajem pevne nervy, je to skutocne absurdita, tento pribeh ☹ Jeden neveri, co sa to okolo nas deje...

aliza
18. sep 2012

@svetllana a to si este necitala temu Tehotne Slovenky v UK, tam by si len usta otvarala.... 😢

katrinka8
18. sep 2012

@zuzana581 - ja som to zase pochopila tak, ze sa do toho "vlozilo" to nase Centrum pre ochranu deti a mladeze ako tretia strana a idu podat nejaky navrh na opatovne otvorenie a presetrenie celeho pripadu - ze vlastne sa ma akoby znovu otvorit, preco tie deti boli prvotne rodicom odobrane - ze uz to nebolo v sulade so zakonom, kedze tyranie nebolo dokazane, ba priam bolo sudom "poprete", tym padom ani ostatne kroky neboli OK (pestunska starostlivost, adopcia... ). Ci to som zle pochopila?

katrinka8
18. sep 2012

@irriss - bozemoj, ja asi len teraz zistujem, v akom svete to zijeme ☹ Myslela som si, ze taketo absurdne veci sa deju naozaj len velmi, velmi vynimocne, a po Tvojich informaciach vidim, v akej nevedomosti a asi aj naivite zijeme ☹ Clovek si naozaj nemoze byt nicim isty...

zuzkaremiaska
18. sep 2012

baby,tento dokument som nemala možnosť pozerať,prosím vás,dá sa ho niekde pozrieť?ďakujem za odpovede.

svetllana
18. sep 2012

@aliza Tak zatiaľ nejdem radšej 🙂

luk25
18. sep 2012

@katrinka8 no ano pristupili k tomu sporu ale až teraz ked dosltali novu riaditelku ale aj ta povedala nieco v tom zmysle že niesu peniaze!!!!!!!
@svetllana presne koluje to vsade, a takisto sa tu niektore ohradzuju tým že to Jojka nafukla, ale uvedomme si jednu vec ak by to boli len klamstva zo strany matky, myslite že renomovana televizia by to odvysielala?ved by sa tým len zahanbila a bola na posmech celemu slovensku a pochybujem že si to Jojka može dovolit. ciže musi byt pravda na jej strane takisto novinari co boli pri nej myslite žeby riskovali svoju karieru kvoli klamstvu-určite museli nahliadnut do vsetkých spisov ktore mala matka, inak pochybujem že by s tým isli pred verejnost

larmimi
18. sep 2012

ako tak citam, ja som mala pred rokmi ake stastie, anglican s ktorym mam dieta bol uplny cvok tak som sa rozhodla s 3mesacnou dcerkou odist bolo to o chlp chcel mi v tom zabranit ako z filmu...tiez nieco spominal ze mala pojde na mesiac k jeho rodicom..vtedy mi to prislo ako nezmysel, moje dieta ? k jeho rodicom ? 😒

alice107
18. sep 2012

@katrinka8 spytaj sa matky toho dietata nech ti ukaze rozhodnutia sudu vo veci. 😉 ked sa zistilo pod0zrenie zo zanedbavania a tyrania prebehlo riadne konanie a setrenie za ucati policie a znalcov .lekarov a podlo rozhodnutie o odnati deti.
prezumpcia neviny plati samozrejme.az do rozhodnutia od odnati alebo uz aj zbaveni rodicovskych prav /trvalo ci docasne/ a nadobudnutia pravoplatnosti vo veci.
teba by nemalo zaujimat co babicka hovori ci nehovori ak chces poznat realitu.ale by si mala vidiet sudne rozhodnutia vo veci.videla si v relacii dane rozhodnutie? vies o ake konanie islo a ide?
ty davas na to co nejaka babicka v tv tvrdi.mna zaujimaju fakty.
rozhodnuutie o pozbaveni rodicovskych prav je zlozity a dlhodoby proces.ak sud pozbavi rodicov navzdy rodicovskych prav az potom moze byt dieta volne pre odopciu.takze ak sa kona uz vo veci o povolenie k adopcii museli byt rodicia pravoplatne zbaveni rodicovskych prav a deti im pravoplatne odnate.takze prezumpcia neviny uz neplati.
dnes malo byt pojednavanie vo veci povolenia moznosti odvolania vo veci.takze sa treba spytat babicky ako dopadli na sude aj s matkou..a hlavne ich poziadat o moznost vidiet rozhodnutie vo veci.a potom mozeme polemizovat co mali alebo nemali sudy v uk urobit.
kedze kauza nie je pravoplatna alebo do dnes nebola ani sudy nemohli rozhodnut o navrateni deti rodicom ci iny pribuznym ci dat povolenie na adopciu.
a co sa tyka pravomoci organov v uk tak tie maju svoje kompetencie a nie je na tebe aby si rozhodovala o to ake maju mat pravomoci.to nic v zlom. 😉
kazdy cudzinec co pobyva legalne na uzemi uk sa musi podrobit jej zakonom a jej kompetenciam .
ako si predstavujes ochranu deti na uzemi uk ak by nemali pravomoc zasiahnut?vies ty kolko narodnosti zije v uk a a kolko rodicov zneuziva ci zanedbava svoje deti alebo ich tyra? to tie organy maju nechat tak ,pretoze su to cudzinci?
maju nechat na svojom uzemi pachat nasilie?
prepac mi ale mas ozaj velmi naivny pohlad na realitu zivota.
odkial ty vies ze prebehol nasilny proces adopcie?? videla si rozhodnutia sudu?
takze menej emoci a viac realnych skusenosti a 🙂 pohladu na vec.nic v zlom. 😎