icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

samiana
11. feb 2013

http://czech.ruvr.ru/2013_02_10/Nepromyslene-za...

dúfajme, že sa v Rusku poučia , či už poučili?

ria_zuzolova
20. feb 2013

Ahojte... nemam Facebook a internet pomalý, tak videá mi nenatiahne... môže mi niekto povedať, prečo Ivane slovenské súdy zas tie deti nezverili? Či to som zle počula? 😕

ladydianuska
21. feb 2013

Údajne preto, že nie je rozvedená:
http://www.topky.sk/cl/10/1340996/Boorovej-trap...

ria_zuzolova
21. feb 2013

@ladydianuska dakujem 🙂

alice107
21. feb 2013

Pani boorovej sud ako som aj ocakavala zamietol ziadost na predbezne opatrenie z dovodu nepredlozenia dokazov o tom,ze ma podmienky na to,aby sa dokazala o deti postarat.

missy97231
21. feb 2013

@alice107 ty si inak ozaj smiesna.... myslim ze tu na Slovensku je milion zien co su horsie na tom ako pani Boorova... co maju horsie podmienky na vychovu svojich deti (napr. romska komunita ale aj medzi nasincami je vela takych) a nik im deti neodobera... 😒

alice107
21. feb 2013

@missy97231 ja viem ako a na akom zaklade rozhoduju sudy na sk.mam v tom prax.takze ta ubezpecujem,ze som hned vedela ze pani boovej deti zverene nebudu. sud posudzuje veci globalne.a kedze zistil,deti nemaju u pani boorovej podmienky/ nielen finacne/,ziadost zamietol.
teraz budu niektore nicky tu organizovat protesty aj proti sk justici ci uradu pravnej ochrany deti? 😀
pani boorva sa mala o svoje deti starat ako kazda poriadna matka.a vsetko by bolo v poriadku.
smiesna si tu len ty,lebo pises o niecom o com nemas ani ponatia.

missy97231
21. feb 2013

@alice107 hlavne ze ty mas 😀 😀 😀 😀
ked uz si taka dokonala,,, preco tym ciganom nepoberiete tie deti, co nemaju co jest, obliekat, a nemaju priklady od svojich rodicov??? Ba dnes kradnu kade lahsie, biju svojich spoluziakov, kazdy sa ich boji,,, ale hlavne - maju stabilny domov, prikladnych rodicov 😀 a samozrejme ze nas zakon im to este aj schvaluje, a vsak jasne,,, ved im aj prida nejake tie davky socialne, ved musia sa postarat , aby sa nepovedalo... To sa teda ukazujete, ako sa viete spravodlivo rozhodovat, komu vziat deti a komu ich nechat 😀

natas4
21. feb 2013

MILAN HORELICAN

Mnohych z Vas pohorsila vcerajsia sprava z rozhodnutia Okresneho sudu v Dunajskej Strede v pripade Ivana Boorova a mnohi z Vas sa pytali -,,A co otec, preco sa otec Vladimir Boor neangazuje, preco...'' Tu je zhrnutie v skratke :,, otec Vladimir Boor nepracuje viac ako 3 roky - nepracoval a nemali z coho zit ako rodina (On, Ivana a maly Martinko) uz 2 mesiace pred Samkovym narodenim, pretoze ho VYHODIL z roboty jeho zamestnavatel uz v 2009 roku (podla vypisu z JOB centra o prihlaseni sa ako nezamestnany a zacati vyplacania benefitov nezamestnanemu) a odvtedy nepracuje, nie ako on tvrdi, ze prisiel o pracu z dovodu, ze mal traumu po odobrati deti a nestihal si plnit pracovne povinnosti. Po jeho prichode na Slovensko, prvy januarovy tyzden, Eleonora Studencova, napriek tomu, ze to nemusela spravit, tak mu umoznila stretnutia s detmi kazdy stvtok aj s ucastou socialky z DS ale on nesuhlasil s nijakymi navrhovanymi terminmi ale stretnutia sa nakoniec 5x uskutocnili , dokonca 2x sa pokusil deti odviest prec bez upozornenia a nebyt toho, ze si to Eleonora vsimla, tak... teda pokus o unos? Eleonora Studencova poziadala sud o doplnenei styku s detmi , je to od 14 januara a nic teda viac ako 30 dni sud vo veci NEKONA! O otca sa nikto nezaujima kde pracuje, kde zije ale matka ma dokazovat? Ivana Boorova ale predlozila na Okresnom sude v Dunajskej Strede vsetko vratane psych. posudku deti , sudkyna JUDr ERIKA LENGYELOVA (podla rozhodnutia naozaj s totalne pravnym vedomim, pretoze jej Charta prav dietata OSN, Charta Ludskych prav, dokonca Ustava Slovenskej republiky asi nic nehovoria - ked to mali preberat v skole, bola asi na marodke...) to ani necitala! a na objednavku vydala zamietnutie matke......napriek tomu, ze kuratorka zo socialky ziadala sud, aby boli deti zverene matke. Ivana Boorova byva v 4 izbovom byte, dalsi byt ma okamzite v Samorine k dispozicii. Ivana Boorova odmietla pracu na zaklade odporucenia psychologov, ktori tvrdia, ze 24 hodinova starostlivost o deti je NUTNA...co sa tyka penazi, som ochotny prispievat na zivotne naklady Ivany Boorovej... Okresny sud v D.Strede v zastupeni GORILY v talari JUDr. LENGYELOVEJ ani doporucenie kuratorky, ani posudky psychologov vobec nebral v uvahu. Na zaklade COHO? Svedomia sudkyne? Ved tato osoba ZIADNE SVEDOMIE ani nemoze MAT !Zastavme sa teraz opat pri otcovi - Vladimirovi. Od roku 2009 je evidovany na urade prace (Job Centre) vo Velkej Britanii ako NEZAMESTNANY a do dnesneho dna nezrusil statut nezamestnaneho. Od januara 2013 je evodovany na urade prace v Piestanoch ako NEZAMESTNANY (urad prace v Piestanoch plati vsetky jeho benefity). Len na davkach moze Vladimir Boor dostat v Anglicku aj viacako 2 000 Eur + dalsie davky na Slovensku. Nejedna sa z jeho strany o DANOVY PODVOD ? (nie je mozne, aby obcan statu Europskej unie poberal socialne benefity v 2 krajinach sucastne ) Pre tieto anglicke benefity cestuje 1 -krat mesacne letecky do Anglicka a o 3 dni spet. Naposledy letel linkou FR2307 Bratislava - Luton 6.2.2013 s odletom 10:30. Ako to je s financovanim deti od Vladimira Boora ? Na Martinka a Samka od ich prichodu na Slovensko NEPRISPEL ani centom, dokonca ani na stretnutia s nimi im nic nedoniesol. Nejedna sa aj v tomto pripade o VEDOME si NEPLNENIE RODICOVSKYCH povinnosti , za strany otca Vladimira Boora? Ved je na to slovensky zakon - trestopravna zodpovednost ! CUDUJETE SA ? Ja po rozhodnuti JUDr. LENGYELOVEJ uz vobec nieVed preco si aj na Okresnom sude v Dunajskej Strede NEKOPNUT do niekoho, do koho si zivot kopal nemyslosrdne 2,5 roka ! Preco namiesto toho, aby sa co najskor pomohlo prekonat traumu u deti im ju este viac ZNASOBIT ? Ved sa jedna len o nejaku Ivanu Boorovu a jej deti Martinka a Samka, ved maju zivotnu skusenost z Anglicaka, tak preco im to patricne NEOKORENIT aj na Slovensku. Nech sa konecne slovenske OVCE naucia, komu a kde maju PLATIT!

mamutka
21. feb 2013

@natas4 hrozne daco 😠

zuzana581
autor
21. feb 2013

@alice107 no ty vieš zasa všetko, škoda ale, že to čo nám tu prezentuješ už bolo vo všetkých mediach.. Keď máš takú prax zo slovenských súdov, tak nám radšej napíš, čo bude dalej. Babke zachvílu skončí dočasné opatrovníctvo a Ivanke ich nedali.. No ako to bude ďalej?

alice107
21. feb 2013

@zuzana581 no zalezi ci otec poziada o opatrovnictvo,ci ma podmienky na to aby mu deti boli zverene.
ak nie, zalezi ci poziada o opatrovnictvo babka a ci sud jej vyhovie,ci sa skor prikloni k tomu ,aby deti boli umietnene do nahradnej starostlivosti..zalezi to od viacerych faktorov.
a co,pojdete strajovat? 😀 😀

slniecko77
21. feb 2013

@alice107 preco si taka skodoradostna?

saranata
Odpoveď bola odstránená
alice107
21. feb 2013

@slniecko77
@saranata vase prispevk y su do temy.ja sa k podobnym prispevkom a prispievatelom nevyjadrujem.pochopili ste to?

stelasofi
21. feb 2013

@alice107 tak ty urcite pracujes niekde na urade a si hrdy zastanec slovenskych zakonov co?

alice107
21. feb 2013

ja som ozaj zvedavva,ci tie nicky co tak osocovali uk pravny system maju to iste v plane aj so slovenskym.pojdu pred buvu sudu a budu vyjadrovat svoje rozhorcenie nad vyrokom sudu?
jasne,ze je mi na smiech cely ten humbuk co narobili media a tie zeny boli zneuzite na propagaciu a vyzobranie penazi pre boorvych a medialnu sledovanost pre bulvar.

slniecko77
21. feb 2013

@stelasofi nie, ona zije v Nemecku, vsetko vie a vsade bola 2x 😒
..toto som si neodpustila, ospravedlnujem sa adminom za odbocenie od temy..a alica zase moze veselo nahlasovat 😀

alice107
21. feb 2013

@stelasofi ja som pravnik a a tak na rozdiel od tych nickov co boli polahky zneuzite poznam realitu pravneho postupu sudov .

bettypo
21. feb 2013

@alice107 ty si bola na pojednávaní, videla si spis? lebo tak sa tu prezentuješ a to nielen v tomto prípade 😕

maznacik007
21. feb 2013

@alice107 boze prestan.... preco by mali ist deti do nahradnej starostlivosti ... tu sa snazia socialny pracovnici a neziskovky udrzat deti v rodine, biologickej rodine a nie hned supat do nahradky... pokial je to co i len trochu mozne...

ked vidim ako sa u nas v neziskovke natrapia ludia len aby neprislo k vynatiu dietata z biorodiny, resp. sa dieta vratilo spat ... a tu niekto bude tvrdit ze boorovci napriek snahe babky a matky mozu ist do nahradky...

sirinka
21. feb 2013

@alice107 realita od toho tvojho presvedcenia, co tu prezentujes je na mile vzdialena...

alice107
21. feb 2013

@sirinka ty mas justicnu prax v tomto obore? mozes mi uviest,v com je to vzialene realite? zeby sudca hubo zanedbal ci chel zanedbat dokazy? to hadam nemyslis vazne?
vies ako sa posudzuje predbezne opatrenie ? robila si to uz niekedy?

sendy182
21. feb 2013

@stelasofi dúfam že jej neveríš.........právnik na modrom koníkovi celé dni tu a žiaden paragraf..........tiež som si neodpustila............ 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

alice107
21. feb 2013

@bettypo a ty si bola? ked prezentujes svoje nazory?

sirinka
21. feb 2013

@alice107 myslim to uplne vazne....

alice107
21. feb 2013

@sirinka co myslis vazne? neodpovedasla si na otazku mimochodom.

sirinka
21. feb 2013

@alice107 nestracaj cas cakanim

alice107
21. feb 2013

@sirinka je pravda ze nedebatujes k teme. si uplne mimo takze dobru noc ti zelam.

aliza
21. feb 2013

@natas4 len mne potom nesedi, ako Ivana uz hned na zaciatku vyhlasila, ze ziadne benefity z UK nebrali. A teraz Horelican pise, ze bol nezamestnany a na benefitoch uz pred narodenim Samka. Tak ako to teda je? Ak poberal benefity Boor, poberala ich aj Ivana, kedze zili spolu a ziadali tie benefity najma na deti.