Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@sendy182 ja by som bola opatrnejšia v tom vyjadrovaní. Čo my vieme o tom, aké ťažké prípady sa riešia? Ja teda viem o niekoľkých riešených ťažkých prípadoch tu na SK, ktoré ale neboli medializované - ale to neznamená, že sa vôbec neriešia. Koľko ich je spolu, to netuším - ale netrúfnem si hodnotiť angažovanosť. Na druhej strane tie zlyhania sú medializované - našťastie! - ale to neznamená, že všetky zásahy sociálky sú nesprávne, zmanipulované atď.
@ria_zuzolova áno na jednej strane máš pravdu lenže ja som poukazovala v tejto diskusii aj na otrasné odoberanie detí z rodín pracovníkmi ss......v uk.......veď to nie je normálne.....kopec videí sme tu rozoberali a nehnevaj sa ale toho benjamínka čo odobrali kojacej mamičke na základe početných zlomenín.....tak s tým sa ja nestotožňujem......písala tu aj mamička čo mala skúsenosť s pracovníkmi ss no neviem kde by bolo už to dieťa keby počúvala princíp UK.....a je evidentné že to bol omyl.....lenže z toho omylu ICH sa už nič nedeje.........a to sa mi nevidí......viem že sú na svete týrané deti ☹ ☹ ☹ žiaľ aj u nás.....ale ja som poukazovala na chorý systém v UK....v niektorých prípadoch.....prieťahy v súdnictve............
Ak trochu sledujete situaciu okolo absurdneho konania norskeho Barnevarnetu, dnes o 13:00 na Palisadach v Bratislave
https://www.facebook.com/events/218473715156041/

ja som niekde v UK novinach citala,ze sudy samotne poziadali obcanov,aby nevahali spisovat peticie a pripomienkovat to,co robi SS v UK, vraj aj samotnym sudom su tie ich postupy casto divne,ale tak neviem preco to teda odklepnu,ci musia alebo ako ta masineria funguje. Dufam,ze ludia sa tam vzburia proti tomu. Na druhu stranu kamoska tam robila aupair dvom detom, tie boli teda chudata, boli stale hladne, nezaopatrene matkou, v podstate keby im kamoska nezacne robit normalny reyim a varit tak ako to robia mamky tu na SK,tak by tie deti aj zle skoncili. Dokonca nevahala pred detmi spavat s nejakymi ciernymi...pritom jedno dieta malo 6 rokov,druhe 3 roky, ked tam kamoska prisla nevedeli ani chodit na nocnik, matka aby ich mala z krku im kupovala len nejake hotove jedla na ohriatie a daval im plienky. No a takejto matke deti zahadne nikto nevezme,ale poctivym rodinam ano. Je to velmi divne,ako tam ten system vobec funguje a vybera tie deti,co idu prec od rodicov.