icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

aliza
19. sep 2012

@cinderella. aj v kozusinovych cizmach a minisukni bez pancuch, v lete. Cize v zime naboso a v lete v cizmach 😀.

slniecko77
19. sep 2012

@cinderella. nic v zlom, ale nebud naivna..isli by sami proti sebe keby take nieco uverejnili na svoj system
..myslis, ze preco to neuviedla BBC? 😀 (stale mi tu chyba grcajuci smajlik), niekto tu hodil prednedavnom link na jednu cesku prekladatelku co zije v UK a prekladana nasincom, tiez boli odobrate deti a snazila sa to zverejnit cez BBC..samozrejme, ze to nepreslo..vies co by tu nastalo?!
..ked budes mat otvorene oci a citat clanky, tak je tu novinar ktory sa tomu venuje, dokonca aj nejake organizacie..uz som to tu spominala, prednedavnom som videla auto jednej mimovladky s napisom: Must stop forced adoption!

.tiez si neviem predstavit situaciu adoptivnych rodicov, ktori boli pripravovani na adopciu roznymi kurzami, preklepavali ich psychologickymi testami a trvalo to neuveritelne dlho, urcite sa chcu o tie deti starat co najlepsie (aspon vacsina), nehovorim o foster family (pestunoch)..a teraz sa prevali toto..tiez to nie je pre nich najprijemnejsie...tieto pripady ublizuju nielen detom (tym najviac) a ich rodicom, ale aj tymto ludom...je mi z toho zle...fuj! ako sa tito ludia mozu na seba pozerat do zrkaldla a este mat z toho dobry pocit!

cinderella.
19. sep 2012

mna proste rano poburila ta veta, ze nech detom zmenia mena a nechali ich vyrast s tym, ze sa nikdy nedozvedia, odkial pochadzaju... to mi prislo strasne rasisticke a smutne. akoby sme tu nemali civilizaciu. akoby chceli tie deti zachranit, aby sa nedostali chudacikovia na slovensko, kde ich caka bieda a neviem co vsetko este.
ide o to, ze vobec nevedia o tomto pripade nic, lebo anglicke media o tom nehovoria. a v diskusiach ich trapi len to, kto hradi sudne trovy. len aby to nebolo hradene z anglickych dani.

ale jeden tam dobre napisal, ze keby deti vratili babicke na slovensku, tak by ss nic nezarobili, ale adopcia, tak to su uz ine prachy ... vela anglicanov vie, ze tento biznis v uk existuje, lebo aj anglicanom beru deti bez dovodov. citala som raz pripad, ze anglickej rodine vzali dieta, ze sa o nho nestarali, dieta bolo zanedbane, atd. a vraj 20-stranovu spravu o ich rodine napisal nejaky doktor, ktoreho ta rodina nikdy v zivote ani len nestretla a posudok napisala psychologicka, vraj matka nie je schopna sa starat o svoje dieta, a tiez ta matka tu psychologicku nikdy nestretla, tak bola uplne hotova z toho, co za klamstva to su.

cinderella.
19. sep 2012

@aliza to sa mi nahodou rata, aj ja nosim niekedy v lete snehule 😀

svetllana
19. sep 2012

@cinderella. Si myslim, ze vlada si to velice dobre ustrazi, aby nic z pravdivych info nevyslo na verejnost. Ale tiez si myslim, ze nie vecne..skor ci neskor to vyplava na povrch 😉 Mate Digi? Budes kukat dnes vecer o 20.00 pokracovanie dokumentu?

cinderella.
19. sep 2012

@slniecko77 ano, som naivna, lebo som poburena a rozculena. nasla som vsak aj clanky o anglickych rodinach (myslim, ze pani sa volala Natalie Tung), ktorym kvoli nappy rash vzali deti a potom priznali chybu a vratili. a pisalo sa to v novinach, takze si myslim, ze aj tento pripad by sa mohol pisat.

kadri
19. sep 2012

vyzera to, ze aj v taliansku sa dialo cosi podobne

http://michellelanthony.wordpress.com/

cinderella.
19. sep 2012

@svetllana vsak hej, ale potom sa tu naozaj citim ako v cine alebo nejakej arabskej krajine a z toho som smutna 😢 . bohuzial nemame digi, takze to nemozem sledovat. z youtube to minule stiahli skor, ako som si to chcela pozriet, vraj nejake autorske prava 😢

cinderella.
19. sep 2012

minule tu v uk pisali v novinach, ze akurat jednej anglickej rodine zijucej v portugalsku vzali dcerku. vraj muz so zenou (obaja ucitelia) boli ozrati v bare a dievcatko (myslim ze 3-rocne?) sa vraj hralo same niekolko metrov od nich. vraj turisti volali policiu a dievcatko je zatial v nahradnej starostlivosti a ze budu musiet cakat az 6 mesiacov, kym sud rozhodne.

svetllana
19. sep 2012

@cinderella. Tak to ano..musi sa to nejak vyriesit, ale po tomto poprasku sa bojim menej..resp.vobec, asi si naivne myslim, ze SS zaradia spatecku 🙂 Ale ja som povedala aj mojmu vcera, museli by ma zastrelit, aby som im dala deti..to fakt, smrtelne vazne. Neva, urcite sem niekto potom da link 😉

slniecko77
19. sep 2012

@cinderella. ja som sa ta nechcela dotknut 😉 urcite treba o tom hovorit! predstav si to sama na sebe, uverila by si pri zdravom rozume, ze sa take nieco moze diat v tvojej krajine, ktorej doverujes??
..a nebudme naivni...aj tu kontroluju media 😉 len nie tak okato

zuzana581
autor
19. sep 2012

http://www.mzv.sk/servlet/content?MT=%2FApp%2FW... z tohoto nemám vôbec dobrý pocit ☹

slniecko77
19. sep 2012

@zuzana581 preco z toho nemas dobry pocit?
..mne sa to zda logicke, to ich vyhlasenie...jasne zadne dvierka..kazdopadne robili chyby aj mamina deticiek a stara mama..ale tym nehadzem vinu na ne..evidentne to najviac zanedbalo Centrum pre medzinarodnu ochranu deti a mladeze a samozrejme britske sudnictvo a cely ich system ktory nerespektuje medzinarodne dohovory!!!

zuzana581
autor
19. sep 2012

@slniecko77 proste mám z toho pocit, že MZV dáva od toho ruky preč a toto je ich obhajoba pre verejnosť.. Proste vláda SR jej v tom nijak nepomôže.. taký mám z toho pocit..
a zároveň pocit, že zasa čítam príspevky alice107 ☹

slniecko77
19. sep 2012

@zuzana581 chcem verit, ze s tym budu nieco robit, hlavne ked sa v tom angazuje aj britsky MP 😉
..ale je pravda, ze briti sa citia ''nedotknutelni''

natas4
19. sep 2012

@hajanka nasla som tvoj prispevok (teda asi tvoj tipujem 😉 je tam uverejnene

"Both parents had accepted that the children could not live with them." But WHY????? The SS forced them sign papers and state that children can not live with them, they did it and accepted their game just to be able to meet with children and see them again, if they wouldn't sign, they would not let parent see them!! They did it because they love them so much!!!

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2205336...

natas4
19. sep 2012

@zeleny_cajik tvoj komentar o nasilnych adopciach tam veru nie je ...cenzura 😠 😠 😠 😠 😠 😠

natas4
19. sep 2012

@cinderella. pripomina mi to story, ked som bola v Anglicku a isla som si k dokine po lieky na astmu, ktoru mam od malicka, tak mi povedala, ze ved dnes prsalo, vonku je cerstvy vzduch, bude sa vam lepsie dychat 😲 😲 😲 😲 😲

digysa
19. sep 2012

@natas4 Ja som tam hodila 2 komentare..... pred 4-mi hodinami 😖 😖

natas4
19. sep 2012

@digysa a nie su tam? pod tvojim nickom?

alice107
19. sep 2012

no prosim tak tu su fakty od MZV SK:preco matka nepodala odvolanie v zakonne stanovenej lehote? cia je chyba ze zmeskala lehotu na odvolania ked sa odvolat chcela?na co cakala?
a teraz bude vyplakavat. 😝
presne ako bolo uvedene v stanovisku MZV SK UK ma nezavisle sudnictvo. a zakony .tie maju urcite pravidla a lehoty.a mozu a vydavaju nezavisle rozhodnutia.
takze naco bol cely ten humbuk okolo nej ?
konecne slovenska strana dala rozumne a konkretne a objektivne stanovisko k veci. 😎

evkasus
19. sep 2012

@alice107 Prides mi trochu bezcitna...

cinderella.
19. sep 2012

@digysa ja som pisala 3x a nie su tam :(. stale mi to ukazuje 25 komentarov, co tam boli uz pred par hodinami)

cinderella.
19. sep 2012

@zuzana581 cize babka nepodala odvolanie v stanovenej lehote? co sa chuderka sama zastupovala na sude? tiez sa mi ten clanok nepaci. typicke slovensko, hodit zodpovednost na niekoho ineho. v spravach bolo, ze
budu na slovensku padat hlavy. no som zvedava.

cinderella.
19. sep 2012

a tento spokojny smajlik @alice107 😎 nechapem .... ☹

alice107
19. sep 2012

@evkasus mne prides ty zasa naivna 😉. ja vidim veci ake su a nevyplakavam nad zenou co si situaciu zavinila sama.kto chce zit v uk musi repektovat jeho zakony . 😎je mi len luto jej deti.pre jej lahomyselnost a nezodpovedne konanie trpia.

evkasus
19. sep 2012

@alice107 vyplakavali si niekedy ty nad niektorym zo svojich pripadov?
Sposob komunikacie prezradza vela.

hajanka
19. sep 2012

heh, moj koment z FB v TV novinach 😀

hajanka
19. sep 2012

@jolinka ani mi nehovor, ja som milovala Anglicko, vsetko na nom, krajinu, zivot, kamaratov, kolegov anglicanov v praci....... vlastne ho mam rada aj doteraz, nebyt tejto kauzy 🙄
chcela som sa tam vratit ☹

hajanka
19. sep 2012

@digysa podarilo sa ti tam prispiet???